Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Ett år som blogger

22.02.07 in Blogging

I disse dager er det ett år siden jeg begynte å blogge. Jeg husker at jeg tenkte at det ikke kom til å være mulig å skrive hver dag, men der tok jeg feil. Det har ikke vært noe problem. I bloggen ligger det nå 475 poster (det er ikke alle, noen er ikke lagt over fra weblogg), og omtrent 8.000 kommentarer. Nå skal det sies at mange av de kommentarerene er skrevet av meg – for jeg synes det er viktig å svare de som kommenterer og dermed bidra til at det blir debatt i bloggen. Det er nemlig da det er gøy.

Inspirasjonen til å starte var det Mihoe og Frida som ga meg. De hadde begynt å blogge en stund før, og skrev morsomme og gode blogger. Mihoe har som kjent fortsatt jevnt og trutt, med stadig stigende kvalitet. Reality Challenged er definitivt en av Norges beste blogger. Frida har tatt en pause, men nå er også hun tilbake og lager forutsigbar furore på forfatterbloggen. Jeg har inspirert noen til å begynne og blogge jeg også, Tiqui og Goodwill for eksempel, etter at de gjesteblogget hos meg. Det er morsomt!

Jeg begynte på weblogg, men fant ganske raskt ut at det ikke var et blivende sted, og i slutten av juni hadde jeg fått satt opp eget domene og blogget selvstendig. Siden har det bare blitt morsommere.

Mye er skrevet, og kvaliteten på det har selvsagt vært varierende. Det er ikke alltid jeg har så noe viktig på hjertet, men noen ganger har jeg det. Noen ganger tar jeg meg god tid – andre ganger gjør jeg ikke det. Det påvirker selvsagt kvaliteten. Men jeg liker å skrive og få respons på tankene mine, enten det gjelder syke katter, politiske spørsmål eller tanker og filosoferinger. Så lenge det er lystbetont, kommer jeg til å fortsette.

Forøvrig lo jeg godt da Hjorthen skrev følgende da han nominerte “Jeg håper ingen dreper meg” til siste ukes beste blogginnlegg på Sonitus:

“Iskwew drar noe vanvittig med kommentarer på så godt som alle postene sine. Mulig hun innser at andre bloggere blir veldig misunnelige, og at det er årsaken til tittelen på den nominerte posten?”

Så misunnelige tror jeg ikke andre bloggere er, Hjorthen :o) Men det som er sikkert er at jeg er veldig glad for alle kommentarene! Det er de som gjør det gøy å blogge.

Det eneste virkelig originale i denne bloggen er finanskursene for datere. Dem er det blitt 15 av, og de er krevende, men morsomme å skrive og selvironien ligger i metertykke lag i de postene. Kanskje kommer det flere, kanskje ikke. De har inneholdt følgende finansielle emneområder: Tidshorisont, Opsjonsteori, Verdivurdering, Finanslovene, Fusjoner og oppkjøp, Nåverdi og kapitalverdimodellen, Utbyttepolitikk, Valutatilnærming, Porteføljeteori, Renterisiko, Børsnotering, Internasjonale fusjoner, Makroøkonomi, Markedspleie og Markedseffisiens.

Noen poster husker jeg bedre enn andre. Her er en liten kavalkade:

Februar 2006
I slutten av februar gikk det meste på vær og snøhelvete. I tillegg skrev jeg tre av finanskursene på rappen.

Mars 2006
Mars begynte med drama i det virkelige livet, ved at en venninne ble truet på livet. 8.mars blogget jeg mitt første innlegg om voldtekt, og dem er det blitt flere av. Det er et tema som opptar meg. Jeg skrev om nordmannen og forholdet til snøen, om janteloven og om tålmodighet.

April 2006
Igjen skrev jeg om været. Jeg gjorde et dypdykk i Metereologisk institutts database for å finne ut om det var sannsynlig med varm sommer etter kald og snørik vinter, i ren desperasjon. I tillegg nerdet jeg om det gylne snitt og skrev om den returnerende mann. Et innlegg Frida forøvrig hadde med i boken sin om datingportalene. Den siste dagen i april skrev jeg om intuisjon, som jeg synes er et spennende, veldig spennende.

Mai 2006
Jeg skrev om at jeg er en dårlig mor, og om det hellige norske helsevesen. Jeg tok livsløgnen fra noen Lotto-optimister og konstaterte at jeg ikke er lykkelig, og det trenger jeg ikke være heller.

Juni 2006
Juni var en frustrerende måned, for weblogg var knapt nok fungerende for innlegg og kommentarer mer enn omtrent 1 time per dag. Men noe fikk jeg skrevet, blant annet et flammende innlegg til alle som elsker og hate Paulo Coelho. Den siste helgen i juni, mens leiligheten ble pusset opp, snekret jeg den nye bloggen. Den ønsket jeg velkommen i den 25.juni. I tillegg skrev jeg et av de innleggene jeg får mest treff på i søk. Nemlig det om Den lykkelige hore. Og jeg tror ikke de som søker og havner der, finner det de lette etter.

Juli 2006
Sommertid og rekordvarme, og leiligheten min var blitt tyngre. Jeg skrev om det menn lyver om online og om loven om enslige mødre som endelig får barnefri. Dessuten tegn på at du har gitt opp menn, og om Eliane, den brasilanske malerinnen jeg kjøpte mange malerier av. Headeren i bloggen er et utsnitt fra et av de maleriene. Og siden Oslo opplevde en voldtektssommer, skrev jeg om rettsvesenet og noen menns snurrige logikk og En sommernatt i Oslo. Den 30.juli gjesteblogget Tiqui, og det ble med den ene gangen, for hun skjønte selvsagt at hun også var en blogger, og fikk sitt eget sted.

August 2006
I august skrev jeg om menn, kvinner og den mystiske seksualiteten, om kattene og fikk første deltaker til NM i snurrige tankerekker. Jeg skrev om Tigerungens første møte med bestevennen etter ferien, og om legemiddelindustrien. Dessuten om da jeg lærte å banne på portugisisk og om når tortur blir underholdning. Den 30.august gjesteblogget Goodwill om Midt-Østen, og han brukte litt lenger tid enn Tiqui på å skaffe egen blogg, men det var bare et spørsmål om tid. Jeg skrev om de såre sidene ved å være heltaleneforelder, og til slutt skrev jeg om en dag i en perfekt forelders liv. Det er ikke jeg, altså.

September 2006
I september feirer Brasil nasjonaldag, og det måtte selvsagt behørig markeres. Jeg filosoferte litt over kjærlighet og andre demoner og om kikkermentalitet ute av kontroll. Dessuten spurte jeg om den norske mann er i krise og etterlyste innspill på hva den motsatte likestilllingskampen skal inneholde. Det kom jeg til å få svar på i oktober. Dessuten var Pondus i slåsskamp, selv om han er mørkredd.

Oktober 2006
I oktober skrev jeg om utroskap og konsekvenser av det, og det er også av de postene jeg får flest treff på. Jeg skrev om ytringsfrihet, og om handlingsregelen. Så smalt Runar Døving til med sitt innlegg om mannskamp, jeg formelig spratt ut av sengen den morgenen, og skrev et rasende innlegg. Med det resultat at jeg fikk 3 ganger så mange besøk som normalt, ettersom Tiqui la ut lenke i nettavisdebatten. Det var ikke en bare fornøyelig opplevelse. Som konklusjon på den debatten, sa jeg nei til privilegiene og gikk over til å skrive om kaffe og norsk dugnadsånd. Jeg skrev om min evne til å tiltrekke meg hemmeligheter og ikke minst om når barn sviktes. Til sist skrev jeg om Guantanamo, Cuba.

November 2006
Jeg ertet på meg noen ved å skrive om at det lønner seg å være uføretrygdet. Narvestad bor i Fauske, fant jeg ut, og terrorkamuflasje tok mange former. I Nordstafetten ga Tiqui meg i oppdrag å skrive om hemmeligheter. Igjen skrev jeg om barn, på stram line gjennom barndommen. Jeg skrev om en aktiv offentlig sektor, om julenissen og hvordan overleve i taxi-kø etter julebordet.

Desember 2006
Første desember ble julenissen analysert med finansblikk, og deretter ble mystikken rundt St. Nicholas-Ridderne av det firkantede bord gjennomgått. Hele den tråden ble assosiert frem med utgangspunkt i noen kommentarer Milton Marx kom med, og det viser hvor viktig kommentarfeltet er. Jeg ga fortjent honnør til mine favoritt-kommentatorer, og gjorde kvantitativ analyse av noen blogger. Jeg skrev en av de postene som er viktigst for meg personlig, om ME og Når livet deler ut slag under beltestedet. I etterkant av den tråden startet jeg også opp MEblogg. Jeg fulgte på med et innlegg om Svendsen på Lillehammer som nekter å stille ME-diagnose. Han ble senere kåret til vinner av NM i snurrige tankerekker. Jeg skrev om konflikten mellom Yunus og Telenor i et par innlegg, og at u-hjelp bare er et plaster på såret. Til sist måtte jeg gi et lite spark til nordmannen og hans forhold til snø igjen.

Januar 2007
Januar begynte med at Moder Jord kalte på Italienerfrøkenen. Det er nå en saga blott, men vi har henne på film. Så ble jeg opptatt av journalismen, og spurte om Brasil er verdens mest urettferdige land. Jeg skrev om voldtekt som en kommentar til en leder i Aftenposten, og jeg skrev nok en av mine mye søkte poster om Sunni og shia som skillelinje i Irak. Pompel og Pilt kom frem fra glemselen og jeg konstaterte at Valla-saken er rigget av Jens og at sendte avgårde en konspiratorisk snøball. Jeg skrev om ledelse og makt, og om ledelse og Nina Karin Monsen. Dessuten byttet jeg template på bloggen. Og vi hadde vi noen hysterisk morsomme språksesjoner i Hjørnet. Og som en kan forvente skrev jeg ned noen vintertanker.

Februar 2008
Februar begynte med de de tragiske drapene i Stavanger som gjorde meg veldig tenksom. Tigerungen fikk vannkopper og vi var hjemme i nesten to uker. Jeg blogget om skoleresultater og om hvordan du skal få mødre til å føle seg mislykket. Jesper Juul fikk nok en gang passet påskrevet, og det fikk Sylvia Brustad også. Dessuten moret jeg meg over Tigerungens intuitive forståelse av vanskelige spørsmål, og Italienerfrøkenen endte opp i nettingstrømpe. Så skrev jeg om den pedofile som håper ingen dreper ham. Spørsmålet om gutter og skoleresultater synes jeg er viktig, og i går skrev jeg et knurrende innlegg om menn, kvinner og barnefødsler.

Og da er det bare å ta fatt på år to som blogger. I lønnlig håp om at kommentatorer og lesere blir med videre.. for uten det er det ikke noe poeng :o)

Print Friendly, PDF & Email

44 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Undre says:

  Gratulerer så mye med jubileumet, Isk!

  *sende bløtkake og klemmer*

 2. Iskwew says:

  Takk, Undre!

 3. Mihoe says:

  Gratulerer så mye!

  Jeg er selvsagt stolt av å ha inspirert til en slik knallblogg som dette hjørnet ditt har blitt og som fortsetter å være et utmerket bidrag til bloggosfæren.

  🙂

 4. Iskwew says:

  Takk, Mihoe! Det er ingen tvil om at du var den viktigste inspirasjonen til at jeg startet – med en god dose prestasjonsangst siden din blogg var og er så vanvittig god :o)

 5. Iversen says:

  Jeg henger selvsagt med sålenge du driver på. Gratulerer med det første!

 6. Iskwew says:

  Takk, Iversen :o) Jeg tror ikke det var lenge etter at jeg begynte at jeg fant bloggen din på weblogg. And the rest is, as they say, history!

 7. —> erik ® says:

  Gratulerer med årsjubileum. Du og Mihoe har (i særklasse) de beste bloggene (av dem jeg har funnet frem til).

  Men i den senere tid har jeg hatt problemer med å følge din publiseringstakt. Og kommentarfeltene er det jo kul umulig å få med seg. Da måtte man lese deg som heldagsjobb, jo.

 8. Iskwew says:

  Takk, Erik – det tar jeg som et megakompliment :o)

  Publiseringstakten er vel ikke sååå høy? Og kommentarfeltet mitt er jo alt for dårlig betalt til å være heldagsjobb :o) Selv om det er morsomt!

 9. blues4u says:

  G R A T U L R E R Isk!

  Bloggen di er vel på plass i mine daglige “MÅ LESE”-favoritter! 😀

  Alltid spennende å se “dagens tema”!
  Lykke til videre!

 10. Britt M. says:

  *Kremter*
  ” Lalalalalaaaa….Hurra for deg som fyller ett år, ja deg vil jeg gratulerere!”

  Du skriver morsomt, innlevende, saklig og godt, Iskwew. Jeg gleder meg til fortsettelsen som følger!

 11. Gratulerer!! Jeg er veldig, veldig imponert over hva du har fått til i bloggen din dette året. Inspirerende, tankevekkende, morsomt og hyggelig! Keep up, du har en trofast leser i meg! 🙂

 12. MeMySelf says:

  Du er en skikkelig Day-Wrecker, Iskwew!

  Dette blogginnlegget medførte at jeg ble sittende her og lese gjennom alle de linkede innleggene og masse kommentarer. Og så jeg som hadde DEN planen om at i dag skulle jeg pløye meg gjennom minst 150 sider fagstoff.

  Et spørsmål gnager likevel på meg her: Når får du egentlig tid til å gjøre jobben din?

  🙂

 13. Iskwew says:

  Oh, ros er så hyggelig 😀

  Takk, Blues4u, Britt M. og Skorpionkvinnen – det er så hyggelig at dere leser! Selvsagt klarer jeg ikke annet enn å skrive i vei :o)

  MeMySelf, jeg ber allernådigst om unnskyldning for å ha ødelagt dagen din! Eller nei, det gjør jeg egentlig ikke 😀

  Jeg gjør jobben min innimellom, men ikke si det til arbeidsgiver er du grei. Det skal sies at dagens innlegg tok minst et par timer :o) Men det er vinterferiestille, altså.

  Om du har lest alle de postene jeg linket i innlegget, med kommentarer, så har du vel i hvert fall lest omtrent 150 sider? Riktignok ikke fag, da. Men lest har du i hvert fall.

 14. Tonje says:

  Hipp, hipp, HURRA! Gratulerer så mye med jubileum! Vifter med flagg, blåser opp ballonger og baker blåbærmuffins til ære for deg! Takk for 475 flotte innlegg – gleder meg til fortsettelsen!

  Jeg lar meg imponere over din evne til produsere (med gjennomsnitt på 1,3 innlegg hver dag – HVER dag), finne en passe miks mellom alvor og skjemt og ikke minst svare hver og en av dine kommentatorer. Rett og slett flott på alle mulige måter!

  Keep up the good work 😀

 15. Iskwew says:

  “Blåbærmuffinsssss!”, hylte Tigerungen mens han jublet av fryd. Takk for både muffins og godord, Tonje :o)

  Jeg har rett og slett sånt å gjøre, Tonje, siden jeg stort sett er hjemme hver kveld og sitter foran PC’en på kontoret på dagtid, uansett. Det er bare en trussel mot bloggingen og det er om jeg mot formodning skulle få et sosialt liv :o)

 16. Helge says:

  Gratulerer. Jeg trodde du hadde vært lenger i gamet ;O) En av de beste bloggene idag ;O)

 17. Frida K says:

  Gratulerer! Det året har jo vært kjempevellykkket og et fantastISK godt bloggår for deg, og oss som leser. Fint at jeg var til inspirasjon, den sutabile bloggeren jeg er 😉

  Forutsigbar furore. Hehe, for hvem?

  Skal du skrive bidrag til 0803 bloggen i år?

 18. Frida K says:

  Øy! Fant jeg opp et nytt ord nå? ustabile, skulle det stå 😉

 19. Iskwew says:

  Takk, Helge :o) Jeg har ikke vært lenger i gamet, men jeg har tenkt å bli en stund.

  Frida, takker og neier :o)

  Forutsigbar furore for meg i hvert fall. Selv om enkelte andre ikke ser ut til å ha skjønt hva som traff :o)

  Du er mer sutabil enn ustabil, synes nå jeg 😀 Sutabil er altså norsk for suitable, som altså betyr egnet. Selvsagt er du egnet for blogging.

 20. Iskwew says:

  Jeg vet ikke om jeg skal bidra på 0803, Frida. Jeg får se om det kommer noe å skrive om.

 21. Morten says:

  Gratulerer så meget, frøken.
  Håper der er stor fornøyelse i det Iskwewske hjem og at kaffen og napeoleonskaken har fått sin velfortjente plass

  M:)rten – Misunnelig? HA! JEG?!??? Neverrrrrr!!!

 22. Iskwew says:

  Selvsagt er du ikke det, Morten! Og takk for gratulasjonene :o) Her er det ikke Napoleonskake, men derimot fiskegrateng. Det er tross alt torsdag, bare. Litt hemninger har vi da, her i huset.

 23. bluebird says:

  Enda bedre enn blogginnleggene som du skriver (som du vel har fått nok ros ovenfor 😉 ) er evnen og viljen til å svare på kommentarer med synspunkter som kolliderer med dine egne, på en hyggelig måte, og dermed bidrar til at debatten fortsetter i kommentarfeltet.

  Det gjør bloggen til mer enn en vanlig “echo chamber” blogg, og til at jeg har satt den høyt på listen over blogger som må leses hver dag.

  Mvh Bluebird
  ( og gratulerer med ett-års dagen, min spådom er at du ender med egen spalte i et papir eller nettmedia ett eller annet sted.)

 24. Iskwew says:

  Takk, Bluebird :o) Det er akkurat det som gjør bloggingen morsom – å få kommentarer slik at det blir debatt. Jeg har fått mye ny kunnskap av det. Det er da det er gøy. Vel liker jeg å ha min egen talerstol (det er det en blogg er) men enda mer liker jeg å få del i andres tanker. Og de som ikke er flinke til å svare, de får etterhvert færre kommentarer, tror jeg.

  Det betyr imidlertid at jeg ikke rekker å være aktiv i noen særlig grad andre steder, det er bare noen få blogger jeg følger selv. Hadde jeg vært mer rundt, hadde det vært mindre tid til å svare.

  Meg, spalte et sted? Hmmm :o) Jeg tror det fort hadde gått fra gøy til stress jeg. Og lystbetont må det være.

 25. Tiqui says:

  Ja, jeg har måttet ta noen iskwew-frie dager nå, rett og slett fordi du skriver så engasjerende at jeg i likhet med MeMyself blir sittende og lese og pønske og kommentere istedet for det jeg skal. Hvis ikke det er et kvalitets-stempel på en blogg, så vet ikke jeg!!

  Gratulerer, kjære inspirererinne og lykke til med de neste 365…

 26. Iskwew says:

  Takk, Tiqui! Det kaller jeg virkelig et kvalitetsstempel. Og du har definitivt lov til å ta noen Hjørne-frie dager :o) Bare du dukker opp igjen :o)

 27. Rockette says:

  Gratulerer så masse, Iskwew.
  Du er en inspirasjon. Jeg gleder meg til å lese fremover også:-)

 28. Iskwew says:

  Takk, Rockette, og jeg gleder meg like mye til å lese hos deg. Noen ganger tenker vi veldig likt, og du er opptatt av mye jeg er opptatt av.

 29. alliene says:

  Gratulerer så mye! Det er en fornøyelse å lese her, og du er et godt eksempel på at kvantitet ikke alltid går på bekostning av kvalitet! 🙂

  Stå på!

 30. Iskwew says:

  Takk, Alliene – men du er litt for snill. Det er ikke alltid det kommer kvalitet sprettende ut. But… room for improvement is a good thing.

 31. Avil says:

  Eg snik meg inn i hyllekoret: Gratulerer! Eg tenker også som du gjorde i fjor, kan eg verkeleg fortsetje med dette? Men inspirasjon til å skrive får eg jo av å lese bloggar som din, så kven veit?

 32. Håkon says:

  Antall romaner jeg ikke får lest ferdig øker trolig på grunn av bloggere som Iskwew, men når jeg leser oppsummeringen så skal jeg ikke klage – for her er det så mye bra at vi snart kan be om Internett på blå resept som massemediemotgift.

 33. Iskwew says:

  Avil, jeg tror du har en strålende bloggefremtid i kjømda :o) For du skriver veldig godt og veldig morsomt.

  Håkon, jeg får ikke lest så mange romaner selv, men Dagens Næringsliv ringer jo aldri for å spørre, så det gjør ikke noe :o) Og det er mye god massemediemotgift i Blogglandia, det er sikkert.

 34. Frida K says:

  Iskwew: Fordi du kjenner meg det vet du! Jeg kom jo flyttende til den bloggbydelen hvor ingen kjente meg *hehe*

  Godt vi fikk oppklart ordet Sutabil 😉 Takk!

 35. Iskwew says:

  Ja, sutabil passet bra det :o) Jepp, du innvandret til en bloggebydel der ingen kjente deg. Kulturelt mangfold er ikke sååå lett i praksis 😀

 36. Håkon says:

  Jeg trodde alle med et svakt håp om en telefon fra på nattbordet-redaksjonen forlengst hadde forberedt en liten klassikerliste i tilfelle nattbordet var tomt.

 37. Iskwew says:

  Jeg har Freakonomics liggende der, og dessuten Kjærlighet i koleraens tid liggende der – det får duge :o)

 38. bluebird says:

  “Kjærlighet i koleraens tid”
  Etter min mening den beste historien (ikke nødvendigvis den beste boken) som ble skrevet i forrige århundre. Det burde vært den boken som var hovedgrunnen til å gi Marquez Nobelprisen, ikke Hundre år ensomhet, eventelt burde han fått en til (ettersom den er skrevet etter at han fikk Nobelprisen).

 39. Iskwew says:

  Det er jeg helt enig med deg i, Bluebird. Det er en utrolig god historie. Jeg synes jo bare tittelen er genial, i all sin dobbelthet.

  Marques kan godt få en Nobelpris til for min del :o)

 40. Goodwill says:

  Bare to ting å si – oveveldet, og gratulerer!

  Jo, en ting til – jeg følger med videre ;-))

 41. Iskwew says:

  Takk skal du ha, Goodwill :o)

 42. Marit Todal says:

  Strålende!!!

  Jeg er ute av det (etterhvert klamme) Blink, selv om et ekko av profilen min kanskje står der ennå.Fant deg her og må si at du skuffer aldri. veldig veldig bra blogg du har. Og klarer å være høflig og hyggelig mot alle også. Impressive.

  Show off (les: masturbasjonsfaktoren) man finner i veldig mange blogger finnes ikke hos deg. Stå på.

  Plyss

 43. Iskwew says:

  Jeg er også mer eller mindre ute fra Blink, Marit. Og takk for gode ord – godt det på en dag jeg skriver om den fortiden ganske store skriveblokkeringen min 🙂

Top