Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Kontakt

Navn (nødvendig):

E-mail (nødvendig):

Emne:

Melding:

Skriv bokstavene i bildet under:

captcha

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Titter forsiktig frem

15.10.06 i Om meg

I går ble jeg brått noe annet enn et hjørne på www. Og det var morsomt en stund, men så ble det slitsomt. Du verden så mye tid det tar, når temaet fenger og kommentarene hagler inn.

Det begynte med at tiqui la ut link til bloggen om Den omvendte likestillingskampen. Så fulgte andre på i debatten i Aftenposten med å legge ut linken flere ganger. Og det haglet inn med besøk. 320 ble det til slutt, og på en normal dag ligger denne bloggen mellom 80 og 90.

Sent i går kveld, da kommentarene ble såpass snurrige at de ble vanskelig å svare på, og lite konstruktive, kom jeg til at jeg strengt tatt liker meg veldig godt i et lite hjørne av www. Et bitte lite, fredelig hjørne, der jeg stort sett debatterer med folk jeg er noenlunde på bølgelengde med, selv om vi er uenige. Å debattere når man ser virkeligheten så forskjellig, og når de etiske normene åpenbart er helt forskjellige, det blir det svært vanskelig.

Jeg klarer ikke en gang å forholde meg til problemstillingen som ble reist rundt abort. Altså det at menn skal kunne avgjøre om en kvinne skal eller ikke skal ta abort. At menn skal kunne bestemme at en kvinne skal bære frem et barn, eller at de skal kunne nekte ansvar for et barn i tilfelle de ønsker abort i stedet for at kvinnen skal bære barnet frem. Vi snakker om barn her, små levende mennesker. Jeg blir bare sittende å grøsse til langt inn i sjelen, dersom det er slik at mange norske menn har slike holdninger. Og klarer ikke å formulere meg sammenhengende. Enda i hvert fall, det er for sjokkerende. Jeg blir oppgitt over det jeg leser som en total ansvarsfraskrivelse og at barn ses som ting eller juridiske objekter.

Så om noen kan formulere noen sammenhengende tanker på det temaet, hadde jeg satt stor pris på det. Døving utdyper det i et oppslag i Dagbladet i dag også. Og sier: «I en abortsak må den som har lyst på barnet ha det avgjørende ordet.» Han mener altså at kvinner skal bære frem barn mot sin vilje. Og motsatt, at fedre som ikke vil ha et barn, skal kunne fraskrive seg ansvaret for det.

mihoe, tiqui, undre eller noen andre som leser: tar dere den ballen?

Selv tror jeg at jeg skal blogge om Pondus og Italienerfrøkenens gjøren og laden en ukes tid. Da tenker jeg at jeg er tilbake til å være et bittelite hjørne av www igjen :o)

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

27 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

Sider som lenker til dette innlegget

 1. tiqui | 15.10.06
 1. Rockette sier:

  Vel overstått og bra kjempa, Iskwew.
  Jeg gleder meg til historier om Pondus og Italienerfrøkna:-)

 2. Iskwew sier:

  Takk, Rockette :o) Pondus og Italienerfrøkenen har forøvrig funnet en misunnelsesverdig balanse, til å være han og hun. Og lever stort sett i fred og harmoni. Når de ikke slåss så fillene fyker. De blir imidlertid fort venner igjen, og ligger som to engler og vasker hverandre i samme kurv.

 3. Tiqui sier:

  Da har jeg gjort et forsøk – et forsøk på å ta undertrykkelsesfølelsene på alvor og se om det finnes konstruktive løsningsforslag..

 4. Iskwew sier:

  *løper inn og leser*

  Rockette har også skrevet et veldig fint innlegg.

 5. Undre sier:

  Oioi! Jeg tok meg en bloggsabbat til langt ut på kvelden i går, så jeg fikk ikke med meg dette oppstyret.

  Jeg lar ballen ligge litt alene og ber den telle til ti, med bedskjed om at jeg har en kladdebok full av tanker om sutrekopper som ødelegger for sine medmenn om den den ypper.

 6. Iskwew sier:

  Jeg hadde, som du ser, det motsatte av pause :o) Ta godt vare på den kladdeboken du, den kan du få bruk for!

 7. Undre sier:

  Jeg skal gå inn og lese kommentarene under det nevnte innlegget når jeg har energi til det – å lese Døving kronikken var energitappende nok (og han har helt sikkert skrevet klagesangen sin i beste betalte arbeidstid – statlig ansatt mannsforsker som han er).

 8. Tiqui sier:

  Hvis det er en trøst, Undre, har jeg skrevet mitt svar i betalt arbeidstid også. 😉

 9. Iskwew sier:

  Les etterhvert, Undre :o)

  Bra tiqui – du har brukt arbeidstiden veldig fornuftig i dag.

  Og nå skal jeg og det faderløse barnet mitt ut på tur :o) Karita har kommentert i papirutgaven av Dagbladet, så den får jeg vel kjøpe i dag.

 10. Undre sier:

  Haha, tiqui! 😀 Bra!

  Jeg skal lese, Iskwew.

  (Jeg må bare få tak i noe blodtrykksdempende medisin først …)

 11. Iskwew sier:

  Ja, det kan være en tanke, Undre – jeg var lei for at jeg ikke hadde noe fly-valium igjen på et tidspunkt i går. Men la deg nå endelig inspirere/provosere til å skrive et engasjert innlegg i Undreverset 😀

 12. Undre sier:

  Ojoj-jøye-meg!

  Nå har jeg skummet meg gjennom kommentarfeltet ditt, og jeg er imponert over din evne til å holde hodet klart, Iskwew.

  Jeg gjør meg noen helt klare tanker over holdningene til en del av brumlebassmennene som herjer der inne.

  Beklager at jeg ikke hiver meg inn som støttespiller i kommentarfeltet nedenfor, men når man snakker med så fanatiske mennesker er erfaringen at argumenter i disfavør for fanatikerens syn er like god «bensin på bålet» som samtstemthet, så jeg velger å holde kjeft og iaktta dem fra sidelinja så lenge til de har fått ut frustrasjonen.

  Du har i alle fall masse gode poeng, Iskwew, bare så synd det trolig er å kaste perler for svin når man snakker til menn som gjør sitt beste for å få vinne tilbake offerrollen i stedet for å ta tak i egen situasjon.

 13. Iskwew sier:

  Det skjønner jeg godt, Undre :o) Og mitt inntrykk er også at de ønsker å ta martyr-kappen på.

  Jeg ble sittende og tenke på boken til John Steinbeck som heter «Om mus og menn» Som du kanskje vet så får jeg noen ganger sterke assosiasjoner av bare tittelen på en bok. Og den satt bra i dag.

  Det er forskjell på MENN og mus.

 14. Undre sier:

  «Om mus og menn», ja.

  I den romanen finner man i hvertfall mye å si om tragiske mannsroller.

 15. Iskwew sier:

  Ja, det er sikkert og visst. Lenge siden jeg leste den, men det kan jeg jo gjøre noe med.

 16. Undre sier:

  Å, det er snart ti år siden jeg leste den også.

  *neisågammeljegharblitt*

 17. Iskwew sier:

  Da kan du jo bare forestille seg hvor lenge det er siden jeg leste den :o) Men den står i bokhyllen.

 18. Goodwill sier:

  Pondus, Italienerfrøkenen og sykkeltur med unge menn er såvisst ikke noe midreverdig i forhold til å debattere utrangerte kjønnsrolleforestillinger. Grunnen til at jeg ikke har vært her i helgen er at jeg har travet i Østmarka med åtteåringen min. I tåka. Med boller og saft. Gull!

  Utrangerte kjønnsrolleforestillinger. Eller – tydeligvis ikke. Døving er sikkert ikke dum, egentlig, men den framstillingen hans om abort skjønner jeg rett og slett ikke er mulig å framsette. Ikke en gang å tenke. Det er helt udiskutabelt at ingen skal kunne tvinge en kvinne til å ta abort, udiskutabelt at ingen skal kunne tvinge henne til å bære fram, og det er virkelig udiskutabelt at ingen far kan fra skrive seg økonomisk ansvar for barnet sitt – bare fordi han ikke ønsket det.

  *rister på hodet*

 19. Iskwew sier:

  Nei, det er i hvert fall sikkert :o) Det var deilig på tur i gråværet. Så du har selvsagt prioritert heeeelt rett når du har dratt på tur med boller og saft, Goodwill :o)

  Jeg lurer egentlig på om han la inn det «abort-villsporet» som Hjorthen så viselig kaller det, for å slippe realitetsdebatt på resten av det han sier. Om du ser i både Aftenposten og Dagbladets debatt så er det det folk debatterer. Selv har jeg omtrent fått blodpropp av en debatt på det samme i Argusblikk på Blink.

  Og jeg tror at de fleste menn ikke er mus, men menn som deg, og tenker som du gjør. Innspill i debatter i nettavisene er ikke noe statistisk grunnlag som beskriver den norske mannen.

 20. Stinger sier:

  Innlegg flyttet til annen tråd.

 21. Iskwew sier:

  Stinger, kan du legge den kommentaren i den andre debatten – den hører hjemme der. Og jeg skal lese den grundig i morgen, men nå er hodet tomt og øynene trøtte. Og takk for at du liker bloggen :o)

 22. Goodwill sier:

  Nei, det er helt sikkert. Debattene i nettavisene er til å få hakeslepp av. Det virker som om det er en konkurranse om å slippe ut de mest ekstreme synspunktene. Seriøsiteten har dårlige kår der. Derimot synes jeg Hjorthen traff godt.

  Slike debatter har egentlig best av å bli tiet ihjel. Men det er ikke bra det heller, for da tar ekstremistene hele sendeflaten, og det fortjener de ikke. Du har gjort en god jobb der!

 23. Iskwew sier:

  Jeg synes jo faktisk det er bra at noen sier noe, og ikke bare brummer i skjegget. Det er jo helt klart problemstillinger her, som er viktige og berører mange. Men på denne måten kommer vi jo virkelig ikke videre, på noe vis. Hjorthen traff godt ja.

  Forøvrig sa Karita Bekkemellem i avisen i dag at hun er enig med Døving. Muligens kommer det et dementi der, eller i hvert fall en utdypning. Og så tipper jeg det kommer mer i avisene til uken.

  Men vi mååå huske før vi (vaffal jeg) sprenger en blodåre, at det er ekstreme synspunkter, dette her.

  :o)

 24. Goodwill sier:

  Det kommer ganske sikkert en utdyping der, ja!

  Selv ikke ekstreme synspunkter er verdt sprengte blodårer. Da er det på tide å forlate debatten, logge seg på noe helt annet finne seg noe som skaper energi istedet for å drepe den.

  En god bok på senga, f.eks.

  Eller rett og slett bare senga… *ser bestyrtet på klokka – det var den helga!*

  Natti-natt! :o)

 25. Mihoe sier:

  He, he – jeg kjenner til det, og vet det er utrolig slitsomt, men i motsetning til meg så det ut til at du klarte å stå løpet ut 🙂

  Når det gjelder abort vet jeg ikke hvor mye jeg kommer til å si…Men noe må jeg jo si, siden jeg Døving må være både døv, blind og dum.

 26. Iskwew sier:

  Goodwill: det er en god tanke. En god bok! Selv om jeg ikke fikk lest intervjuet med Vebjørn Sand i Magasinet i går, da. Kanskje lese det? Eller vent. Jeg trenger jo ikke å få mareritt heller!

  Natta :o)

  Mihoe: Det er ikke alle løp man skal stå helt ut. Noen ganger kommer det jo ikke noe frukbart ut av det.

  Det er mye å ta av i den kronikken i tillegg til abort, så du kan jo heller ta noe av det andre. Jeg synes det blir helt umulig å skrive med det utgangspunktet Døving og en del andre har til den abort-debatten.

  Jeg skjønner rett og slett ikke at det går an å sette så snurrig logikk på trykk i Norges største avis, godt støttet opp av forskertittelen sin. Virkelig ikke.

Top