Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Finanskurs for datere I – Sikringshorisont

For å analysere dating kan det, som i så mange sammenhenger, være hensiktsmessig å bruke det eminente begrepsapparatet som finnes innenfor finans. For det er nemlig forskjellige markeder, og det er overmåte viktig å vite hvilket marked motparten ønsker å handle i.

Vi har OVERNIGHT-markedet. Det er markedet som gjelder fra i dag til i morgen. Prisene stilles altså med det som utgangspunkt. Mitt inntrykk er at mange menn er i det markedet. I dette markedet har man negativ rente. Det er noe alle kvinner vet.

Vi har SPOT-markedet. Det er markedet fra i dag og til om to dager. En helg for eksempel. I dette markedet er det også mange menn. Det beregnes ikke rente i dette markedet. Dette vet de fleste kvinner, men tror noen ganger at det er rente her. Men som regel er den ikke-eksisterende.

Til slutt har vi TERMIN-markedet. Dette er markedet fra i dag til et eller annet tidspunkt i fremtiden. Varigheten avtales av partene, og avtalen kan fornyes når det går til forfall. Det beregnes rente. Ofte er det slik at jo større risiko, jo høyere rente. Men det er ikke alltid tilfelle. Noen ganger kan lavrenteprosjekter være vel så risikable som høyrenteprosjekter, noe man dessverre ikke vet på forhånd.

De fleste kvinner er i dette markedet, og det vet de fleste menn. Selv de om er i overnight eller spot-markedet vet dette. Så ofte er det slik at de later som de stiller terminpriser, mens de egentlig stiller overnight, spot eller til nød ukespriser. Dette vet de fleste kvinner, om de tenker seg om og bruker hodet, men det gjør de ofte ikke. Når det ser ut til at det stilles en terminpris, med høy rente og lang varighet, så ønsker kvinner å tro at det faktisk er det, selv om de ofte vet at det er en forkledd overnight-pris, med negativ rente de ser foran seg. Slikt blir det selvsagt mye harme av. Så min anbefaling er å gjøre en grundig analyse i forkant, og ikke bare hoppe på det som tilsynelatende er en flott terminpris av ønsket varighet, men gjøre en risikoanalyse, gå alle variablene etter i sømmene, sjekket at prisen er korrekt regnet ut, før man tar for gitt at en terminpris virkelig er en terminpris.

Det er blitt meg fortalt at kvinner tilsynelatende stiller overnightpriser, når de egentlig stiller terminpriser. Igjen, min anbefaling er å gjøre en nøye analyse for å se om man faktisk får det man ønsker, om man er i overnight-markedet. Det lønner seg å ha et klart hode når man gjør analysen, og promille i overstadige menger borger ikke for et klart hode, rett og slett.

Om alle hadde vært flinkere til å gjøre skikkelige analyser i forkant, tror jeg vi hadde fått en bedre tilværelse for mars- og venus-boere på Tellus. Selvsagt er jeg ikke noe flink til det jeg heller. Men, jeg tror jeg SKAL bli flink til det.

Til slutt, noe alle kvinner vet:

What’s the difference between government bonds and men? Government bonds mature.

Iskwew ©

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: ,

Top