Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Finanskurs for datere II – Opsjonsteori

En venninne på Blink fikk en henvendelse fra en mann, som syntes hun var pen (helt sant) men som deretter sa at hun nok ikke kunne gi ham det han søkte. Det viste seg også å være helt sant. Det oppdaget hun da hun sjekket hvilke grupper han var medlem i.

BDSM…. dominans/underkastelse, Bondage, Breath Control, BUNDET, Bundet utendørs, Disiplin – ris på rompa – skammekrok, Domer/suber som søker, figging (ingefær – et erotiske krydder), Gammeldags Oppdragelse, kilt i bundet tilstand, Kvinner som vil ha dominerende Menn, Langtidsbondage, Mummificationbondage, OPPLÆRING I BDSM, outdoor spanking, Playrape, Soft Bondage, Spanskrøret, Vi som liker å eksperimentere med sex.

Siden både min venninne og jeg er enkle piker fra landet, er det noen av de der vi ikke helt ønsker å tenke på en gang. At dogging ikke står på listen, det må være en forglemmelse fra mannens side.

Igjen kommer mitt fabelaktige begrepsapparat fra finans til sin rett. Denne gangen vil jeg bruke opsjonsteori for å gi noen begreper som kan være nyttige når man beveger seg i jungelen av seksuelle retninger, ettersom jeg tror dette begrepsapparatet vil være svært klargjørende på eventuelle problemstillinger man i den sammenheng kan stå over for.

En opsjon er et sikringsinstrument som brukes for å sikre en eller annen risikoutsatt eksponering. Dog kan det sies at opsjoner kan brukes til å ta risiko også – men da blir dette innlegget fort veldig langt.

La oss definere våre seksuelle behov som eksponeringen, i denne sammenhengen.

Det er to hovedgrupper opsjoner:

Plain vanilla options (puts and calls, in- and out-of-the-money, gjerne i kombinasjoner som sylindere)

Exotic options (knock-ins, knock-outs, average rate, digital, binar etc. – en uendelighet av varianter og nye kommer nesten hver uke)

(Forøvrig ikke begreper jeg finner det naturlig for meg å oversette til norsk, språket innenfor finans er engelsk ).

Plain vanilla options er de enkleste opsjonene, de er oversiktlige og kan brukes på de fleste risikoutsatte eksponeringer og gi et meget godt og forutsigbart sikringsresultat. Altså; om du ikke har en for komplisert eksponering, er det denne som passer dine behov best.

Exotic options er ofte svært komplekse strukturer som er designet for å sikre komplekse underliggende eksponeringer. De egner seg kun i spesielle tilfeller og da som skreddersøm. Mannen med gruppe-listen tilhører åpenbart dem som har en eksponering som er så kompleks at han nok trenger en svært eksotisk opsjon. Minst en knock-out, ser det i hvert fall ut til, men han er nok godt over i det binære. Egentlig, tror jeg han trenger opsjoner jeg ikke en gang har fantasi til å tro at finnes, rett og slett.

Siden eksotiske opsjoner er komplekse og tildels uoversiktlige, og dermed vanskelige å prise, ligger det jo muligheter for en smart bankmann til å tjene masse på å selge disse til kunder som ikke har behov for dem. Kunder som har en enkel og grei eksponering, som best sikres med plain vanilla options. Og noen kunder faller jo for slike entusiastiske overtalelsesforsøk fra smarte bankfolk, ofte går det bra, men noen ganger går det til helvete. Og det oppstår store tap. Tap som kunne vært unngått om man hadde vært nøyere med å sjekke at man brukte egnede sikringsintrumenter.

Hevet over tvil er det noen ganger slik at litt Exotic options i kombinasjon med Plain Vanilla options være akkurat det som skal til for at eksponeringen er sikret på den mest perfekte måten. Jeg tror kanskje det er slik at om det viser seg at plain vanilla ikke helt ser ut til å sikre eksponeringen, kan man med fordel ta i bruk en liten dose exotics. Dog bør man da begynne med de enkle og mer oversiktlige typene, og i hvert fall være rimelig sikker på at man både har forstått eksponering og sikringsinstrumenter rimelig godt først.

Enhver som har en eksponering (og det har vi alle), bør kjenne sin egen eksponering svært godt før de begir seg ut i jungelen av sikringsinstrumenter. Så de ikke velger et instrument som kanskje øker, snarere enn reduserer risikoen. Så de vet at det de trodde de fikk, er det de får. Ikke minst, så de vet at opsjonen er priset riktig.

En liten sidebemerkning til noe jeg leste i en åpen BDSM-gruppe på Blink: En mann snakket om å finne seg en partner. Han mente det var feil av en BDSM’er å lete innenfor det miljøet. Men finne en man likte, uten å tenke på preferanser. For, som han sa; “I hvert fall 50% er med på det”. Så han skulle ikke nevne dette før et forhold var etablert, selv om det var et must for ham, altså det var ikke noe alternativ å være sammen med en som ikke var med på BDSM. For de blir jo med på det, de fleste.

Han er etter min oppfatning ikke et eksempel på smart bankmann, men på en sleip bankmann. Han vil jo inngå kontrakten, uten at motparten får innsikt i hva det er hun kjøper. Han bare forventer at hun vil skjønne at eksotiske opsjoner er det hun trenger, liksom. Etterhvert. Ettersom han åpenbart mener å kjenne hennes eksponering bedre enn hun gjør selv. En slik bankmann hadde fått et realt tupp bak av meg. Slike har jeg møtt i (HELT!) andre sammenhenger i mitt profesjonelle liv, og folk som ikke tror jeg kjenner min egen eksponering bedre enn dem, har misforstått et par ting som ikke bør være til å misforstå.

Isk
med eksponering som sikres best relativt plain vanilla

Til slutt, noe alle kvinner vet:
Sjekk ALLTID gruppelister, vennelister og gjesteboken til de du snakker med. Der kan du finne mangt og meget interessant.

Iskwew ©

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: ,

Top