Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Kontakt

Navn (nødvendig):

E-mail (nødvendig):

Emne:

Melding:

Skriv bokstavene i bildet under:

captcha

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Den dagen skaperen tenkte på nytelse

16.10.06 i Absolutt Iskwew

da skapte han kaffebønnen.

Nå tenker jeg dere trodde det kom noe helt annet, men nei; dette er og blir en proper blogg, uten eksplisitt seksuelt innhold og med fravær av fynd og klem-ord.

Jeg har skrevet om kaffe før, i Gamle-hjørnet. Men en god ting kan ikke sies for mange ganger. Det skulle vel dessuten ikke være særlig kontroversielt.
Kaffe har så mange gode sider at jeg vet ikke hvor jeg skal begynne.

Hva skulle jeg gjort uten kaffe? Når man våkner trøtt en søndag morgen, ser at været er fint, men vet at det er umulig å nyte det om man ikke får trøttheten ut av kroppen.

Jeg ELSKER kaffe. Gjerne helt vanlig kaffe. Gjerne espresso en dag jeg trenger et skikkelig kick. Gjerne Americano når jeg trenger et kick, men ikke et så sterkt kick. Gjerne en cappuccino til dessert. Det eneste jeg ikke får til er latte, men det kommer av at jeg ikke er glad i melk, og det blir mer melk med kaffesmak.

Kaffe er nordmenn største kilde til antioksidanter, noe som skulle tilsi at det skal mye til at jeg blir syk, noen gang. For jeg drikker så mye kaffe, at jeg strengt tatt verken trenger frukt eller grønnsaker. 60% av de antioksidantene vi inntar, kommer fra kaffe.

Men jeg bør drikke mer alkohol. Her i huset går øl’en ut på dato i kjøleskapet. For det viser seg nemlig at om du drikker kaffe, motvirker du alkoholens skadevirkninger på leveren. Noen forskere i California har funnet ut at om du drikker 4 kopper kaffe om dagen, reduseres risikoen for skrumplever med hele 80%.

Siden jeg definitivt drikker mer enn 4 kopper kaffe om dagen, har jeg kun en konklusjon å trekke; jeg må drikke mer, for så lite som jeg drikker for tiden har jeg jo ikke i utgangspunktet noen risiko for skrumplever. Men jeg inntar masse motgift mot det hver dag, og bør derfor sørge for at jeg inntar noe av giften også.

Hva er vel bedre enn en sunn, varm og god Americano fra egen Espresso-maskin etter middagen? Ahh intet som jeg kan komme på… det kurerer hodepine, klarner tankene, lukter alldeles fortreffelig og er en helt himmelsk drikk.

No one can understand the truth until he drinks of coffee’s frothy goodness.
Sheik Abd-al-Kadir

Coffee should be black as hell, strong as death, and as sweet as love.
Tyrkisk ordtak

Mye kan sies om kaffe, men denne synes jeg var påfallende god (og gjelder også slike halvskolerte røvere som undertegnede):

A mathematician is a device for turning coffee into theorems.
Paul Erdos

Og denne:

Breakfast without coffee is like a Predator without ammo.
Anonymous

En god disclaimer: This mail was answered before my first coffee. Kan også brukes på blogger.

Flere kaffesitater finner du her.

Det som er sikkert er at kaffe er en drikk skapt av gudene, om noen drikk er det. Kaffe og sjokolade. Gudommelige bønner begge to. Mmmmmmm. Kanskje en slik kake kunne være noe å servere trofaste gjester her i Hjørne-cafeen?

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Tagget med: ,

47 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. —> erik ® sier:

  Du, altså! Forrige time hos psykologen skulle jeg se på et sånt foto av kaffebønner, og fortelle hva jeg tenkte på. Jeg tenkte jo på en naken kvinne fra Bahia og en edderdunsdyne fra Ekornes. selvfølgelig.

  Den erkjennelsen satt langt inne. Det først i den senere tid jeg greier å lette litt på trykket når det gjelder denne siden av meg selv. Psykologen sa at dette var helt normalt:
  – De fleste menn tenker som deg.

  Hallo! Hvilken verden er det jeg lever i? Er det rart det er krig?
  Og så dette bildet av den røde strålen ned i – -.
  Nå må du gi deg! Jeg må ha kaffe.

 2. Iskwew sier:

  Uff da, Erik, det var virkelig ikke meningen å gi deg en traumatisk opplevelse her inne.

  Jeg er ellers helt enig i at assosiasjoner til nakne kvinner fra Bahia og edderdunsdyner er helt normalt. Selv om jeg da ikke har sett det i kaffebønner, men så er jeg altså ikke… mann. Og jeg tror ikke det er slike bilder i menns hode det blir krig av, snarere det motsatte, spør du meg. Det hørtes ut som en fredelig assosiasjon :o))

 3. Iskwew sier:

  Hva ser du forresten i jordbærene på kaken, Erik?

 4. —> erik ® sier:

  Jordbærene? Der ser jeg – det griner meg i fjeset – forsømmelsen fra i sommer. At man aldri kom seg til å anskaffe jordbærene, men må gå en ussel vinter i møte, uten jordbær på morgenrundstykkene. Æsj!

 5. Milton Marx sier:

  Hvilken kaffe bruker du da, Isken? Selv synes jeg at det er vanskelig å få god kaffe i Norge – men det henger jo sammen med at jeg har vent meg til andre ting.

  Du verden jeg hadde vært med svenske tog mange ganger, og trodd at det bare var togkaffen som var så dårlig – og så er det slik svensk kaffe smaker!

  Den danske kaffen er også noe helt annet. Den ligner mer på den tyske. Den er mer kontinentaleuropeisk. Mørkere brent.

  Spansk kaffe med melk og sukker – svære boller som ble servert en gang i tidenes morgen da jeg gikk på språkskole i Andalucia.

  Høylandskaffe fra Colombia eller Guatemala. Brent slik at det er en helt annen drikk enn den norske…

  Cubanerne lager faktisk også god kaffe for eksport.

  Er det noe i at brasiliansk kaffe ikke når helt opp i konkurransen? Det har jeg hørt kaffefarmere fra andre land si. Forklaringen skulle være at kaffefarmene i Brasil er så store at de ofte høstes maskinelt. Da blir alle bønnene på treet plukket, mens en menneskelig kaffeplukker kun tar de bønnene som er akkurat passe modne og ikke har skader.

  Jeg tar gjerne med noen kilo med kaffe når jeg reiser til Norge. Mange latinamerikanere kan imidlertid ikke fatte og begripe at nordmenn drikker så mye kaffe. For dem er 3 kopper daglig mye! For meg var alt over 12 kopper daglig mye. Ofte drakk jeg mer mer enn 15 – eller sånn ca 2-2,5 liter daglig. I Guatemala hadde legen min sin egen kaffefarm, men da jeg fortalte han at jeg vel stort sett drakk kaffe hele dagen, begynte han å advare meg. Jeg ville slå ut sentralnervesystemet mitt, sa han. Nå er jeg nede på et langt mer moderat forbruk. Jeg drikker en kanne kaffe om dagen.

  At mange nordmenn derimot har et usunt kaffeforbruk, er det neppe noen tvil om. Kokekaffe som står og varmer seg på plata hele dagen. Når kjelen er tom, supplerer man gruten med litt mer kaffe, og koker den opp igjen, og slik fortsetter det til kjelen er full av grut – kanskje dagen etterpå. Den slags kan slå ut magen til enhver, selv om de skulle ha mage som en neverlur. 40 år med surkaffe er ikke bra… Det er blitt bedre med årene, men fortsatt drikkes det mye surkaffe.

  Det var forresten morsomt dette med antioksidanter. Det betyr jo at kaffekarsk bør inngå i enhver helsebevisst persons daglige kosthold. Det finnes faktisk mange drinker og shots som bruker kaffe. Galiani er ikke så verst.

 6. Iskwew sier:

  Erik – det er bare å kjøpe Nora lettsyltetøy vel?

  Milton, jeg drikker half/half – det vil si en mix av italiensk- og franskbrent espresso. Siden jeg kjøpte espressomaskinen er trakteren veldig lite i bruk. Og det er ikke noe problem å få god kaffe i Norge, bare du bor i by og vet at du skal gå på spesialbutikk.

  Min største skuffelse da jeg første gang kom til Brasil, var at kaffen var direkte vond. Det hadde jeg jo ikke ventet i kaffens hjemland. Men det jeg etterhvert skjønte, da jeg flyttet dit, var at trikset er å kjøpe den dyreste kaffen du kommer over. For den vanlige kaffen der, er ikke god. Men de har selvsagt god kaffe. Den koster bare mer, omtrent like mye som i Norge. Og kanskje det er noe med måten den høstes på også. I hvert fall var den gode kaffen veldig dyr.

  Kaffevanene i Norge er ikke som før, det er kaffebarer overalt og folk eksprimenterer med de underligste varianter. Jeg tror ikke det er så mye surklende kokekaffe som du skulle tro, Milton. Men jeg bor jo i byen da, det er kanskje annerledes.

  Jepp – det er bare å blande sprit i kaffen. Det er riktig sunt, og du får brukt de positive egenskapene kaffen har på leveren 😀

 7. Goodwill sier:

  Endelig på plass på kontoret etter en altfor tidlig morgen, foreldresamtale for minstemann, kø på veien til jobb og fullt i parkeringhuset. Riktig, en sånn dag, ja. DA smaker den første kaffekoppen godt, da…og den andre…og den tredje…

  Da er vi igang! Morgenklem! («;)

 8. Iselin sier:

  Takk for kaffeslabberaset Iskwew, denne siden lyste opp dagen min i dag, fin blanding av tekst og bilder 🙂

 9. Iskwew sier:

  Goodwill: Jeg ble forsinket med bussen, og kom halsende inn før et 1 1/2 times møte begynte før jeg hadde fått av meg jakken.

  KAFFE! NÅÅÅÅ!

  *mumler noe usammenhengende*

  Iselin: Bare hyggelig – kaffe er både godt og vakkert :o)

 10. Goodwill sier:

  Dette var alarmerende – går det bra med deg nå?????

  («;)

 11. Iskwew sier:

  Nå kommer det seg, jeg skal bare hente en kaffe til og så tenker jeg at jeg kanskje kan klare å tenke en sammenhengende tankerekke.

  Og så skal jeg tenke på noe å skrive om.

  Så du Døving på tv i går?

 12. Goodwill sier:

  Ja, det gjorde jeg. Og jeg synes ikke han gjorde noen spesielt god figur. Han rodde ganske friskt på noen punkter, mens jeg synes han bekreftet inntrykket fra kronikken på andre. Ellers synes jeg debatten var av variabel kvalitet, men totalt sett syns jeg egentlig temaet fikk en ok framstilling. Det er viktig med åpen debatt om sånne temaer.

  Og jeg synes Redaksjon1 med Viggo Johannesen er et godt forum for slikt. Mye bedre enn Tv2 sine debattprogram.

 13. Iskwew sier:

  Ja, jeg synes også det ble en bedre debatt enn ventet. Men jeg skjønner meg ikke helt på Karita – hun er for ensidig. Det jeg satt og tenkte på, er om du kan velge ut det ene punktet til Døving, omsorg for barn, og se helt bort i fra resten av det han sier. Det var jo de andre som tok tak i helhetsbudskapet, hun snakket bare om stakkars fedre som ikke fikk lov til å ha omsorg for barn. Og i ly av at hun samtidig lansere endring av lovverk, så er jeg ytterst interessert i å vite om likestillingsministeren kjøper resten av budskapet til Døving. Hun tok bare avstand fra den om abort.

  Redaksjon1 er det eneste programmet jeg egentlig ser på, av debattprogrammene. Med mindre Siv Jensen og Jens Stoltenberg er der. Det orker jeg ikke :o)

 14. Tiqui sier:

  Idag tror jeg må være kaffe-behovets dag.. klokken er ikke blitt 13 og jeg har drukket snart fire kopper kaffe, jeg som vanligvis drikker te. Men jeg klarer ikke å våkne! Takk for flott stemningsskapende kaffeblogg! Tror jeg skal unne meg en mocca senere idag..

 15. Jeg ELSKER denne posten!!

  Hilsen kaffegal.

 16. Iskwew sier:

  Kaffe er en livsnødvendighet :o) Ingen drikk over, ingen ved siden :o)

 17. Goodwill sier:

  Jeg vet ikke, jeg. Skal man forholde seg til Døving må man se helhetsbildet. Men skal man se på temaet mer generelt ser jeg ikke noe i veien for å diskutere enkelttema separat. På den annen side handler dette også om noe mer, det handler som både du og Tiqui og andre har påpekt om holdninger, og om samarbeid. Det synes jeg ikke man kom nok inn på. Det ble vel mye skyttergravsdiskusjon, og jeg synes ikke statsråden bidro noe særlig til å løfte debatten.

  Tiqui: Du er ikke alene! Nettopp nå fikk jeg kaffeabstinens bare av å se en kollega på vei til kaffeautomaten.

  Så nå sitter jeg med en mocca i hånden 🙂

 18. Goodwill sier:

  Ehh…ingen ved siden engang? Ikke engang en god rødvin på lørdagskvelden? Eller en kald pils (den første!) på fredagskvelden? Konjakk til kaffen? Akevitt til pinnekjøttet?

  Eller kald Farris på stranden en varm sommerdag?

  Smiler…alt til sin tid. Sier som Ole Brumm: Ja takk, begge deler. Og akkurat nå: Kaffe!

 19. Iskwew sier:

  Det jeg sitter og lurer på, er hvor stort problemet egentlig er. Jeg forsøker å grave litt i magen til Statistisk Sentralbyrå… for det jeg blir sittende å tenke, er at dette kanskje ikke gjelder så mange, selv om det er et stort problem for dem det gjelder. Mitt inntrykk er at folk klarer å se noenlunde hva som er bra for barna deres. Og samarbeide om det. Foreldre vil gjerne sine barn godt.

  Egentlig blir mannrolle-debatten like interessant med bare disse vinklingene, som om utgangspunktet bare skulle være å diskutere menn i kontekst av voldskriminalitet. Det ble en demonisering av kvinner og menn som jeg ikke får til å stemme med hverdagen.

  Ingen ved siden en gang :o) For kaffe kan jo brukes i ALLE de situasjonene du beskriver! Så alt det andre blir bare et suplement. Det eneste som kan konkurrere er rent norsk kranvann :o)

  Men selvsagt setter jeg pris på alt det der, samt en chablis en varm sommerdag.

 20. Goodwill sier:

  Det tror jeg er helt riktig. Og jeg mener det handler om foreldrerolle mer enn mannsrolle. Det store flertall av foreldre samarbeider godt om barna, enten de lever sammen eller ikke. Jeg kjenner flere som har flyttet fra hverandre som har flyttet til samme nabolag for at barna lett skal kunne være sammen med begge to. Til og med noen som har flyttet fra Bærum til Bøler for å få det til…

  Samme med voldskriminalitet, demonisering tjener ingen hensikt. Det store flertall driver ikke med vold.

  Men lovverket er der nettopp for å fange opp mindretallet. For å hindre at enkeltindivider blir skadelidende. Ett barn som lider under foreldrekamp er ett for mye, ett voldsoffer er ett for mye. Derfor er debatten om lovverket viktig, og der hører også ytterpunktene til.

 21. Iskwew sier:

  Ja, det er jeg enig i. Vi må selvsagt ta debattene om ytterkantene. Og det handler om tilpasning av lovverket, men det handler også om holdninger. Selv om jeg jo ofte får kjeft når jeg snakker om at det handler om holdninger, valg og ansvar. Men det tror jeg altså fortsatt. Og da er det jo bra at debatten er sparket i gang. Så får vi håpe at den kommer inn i mer konstruktive baner etterhvert, når folk titter forsiktig opp av skyttergravene og ser på hverandre.

  Dette er skikkelig filosofering over kaffekoppen, Goodwill :o)

  Me like!

 22. Iskwew sier:

  Greia er at lovverket kan brukes til å rette opp åpenbare problemer i hvordan folk ter seg. Uansett vil folk ha rom til å te seg dårlig, likevel. Så at denne debatten ikke skal handle om holdninger, det kan jeg ikke skjønne.

  Og når det gjelder praksis i rettsvesenet, så er jo det et problem i mange slags saker, både den ene og den andre veien.

 23. Goodwill sier:

  Me too! :-))

  Dette med holdninger er jo et tema i seg selv. Etikk, holdninger, valg. Evne og vilje til å se konsekvens. Hvor står vi idag sammenlignet med for 10, 20, 30 år siden?

  Jeg er ikke sikker på om vi har gått framover. Alt går mye raskere idag. Kommunikasjon skjer raskere, beslutninger tas raskere, handling skjer raskere. På bekostning av gjennomtenking, modning. Handle før man tenker.

  Hvor ble det av ettertanken?

 24. Iskwew sier:

  Jeg tror jo at tidligere var det i hvert fall en selvfølge at barn ble hos mor etter skilsmisse. Og jeg er jo like sikker på at barn i ENDA større grad ble oppdratt av kvinner, far var en fjern figur som jobbet, kom hjem og sov middag på sofaen mens barna var stille. Det nye er jo nettopp at menn ønsker å ha et tettere forhold til sine barn. Og det er jo veldig bra, for menn, kvinner og ikke minst barn.

  Jeg synes jo verdidebatt og holdningsdebatt er noe så nært fraværende jeg. Det snakker vi da ikke mye om, gjør vi vel? Det blir for ullent for folk. Dessuten er vi så opptatt av personlig frihet. Det er en verdi som overstyrer andre verdier, på mange måter. Og da blir det jo teit å snakke om valg, holdninger og ansvar. Hvem gidder bry seg med det mens vi hegner om vår personlig frihet og realiserer oss selv?

  Når vi snakker om valg og ansvar (og vi er ganske på linje der, tror jeg) er som regel alltid svaret at «Det ække så lett» eller «Jeg bestemmer ikke alt» eller «De andre gjorde noe».

 25. Goodwill sier:

  Det du skriver om her er kanskje den mest tidstypiske trenden i dagens samfunn. Personlig frihet, selvrealisering. Det er dette «det store flertall» er opptatt av, det er derfor overbudspartiene vinner fram på meningsmålinger. Men det er for kortsiktig. Er virkelig dette det viktigste?

  Det finnes da områder der fellesskapet er viktigere enn enkeltindividet?

  Helsesektoren, skolen, eldreomsorgen. Hvorfor skal jeg betale skatt for at vi skal ha en god offentlig skole, jeg som har råd til å betale for privatskole til barna mine? Hvorfor skal jeg betale skatt for at andre skal få velferdstilbud? Jeg som aldri er syk?

  Spissformulert, men relevant. Og jeg har gått noen runder med meg selv om slike temaer, og gjennom dem beveget meg sakte men sikkert fra høyre til venstresiden politisk. Ikke fordi jeg er enig i alle enkeltsaker, men fordi jeg ser – grovt sett – holdninger og ideologi som samsvarer bedre med mine egne.

  Men slike tanker er vanskelige å diskutere idag, fordi de krever tid og refleksjon. Og fordi de drukner i støyen fra alle enkeltsakene.

  Hmm…der avslørte jeg meg visst – men jeg tror neppe det overrasker 🙂

 26. Cathrine sier:

  Fantastisk post 🙂
  Den kaffe/espressomaskinen de har på GlasMagasinet har jeg veldig lyst på… nesten så lyst på at jeg fremskynder bryllupet mitt et par år 😀
  Neida, men fra spøk til alvor – ingenting (eller hvertfall svært få ting) kan måle seg med nutrukket kaffe eller en skikkelig espresso!

 27. Iskwew sier:

  Takk, Cathrine :o) Og den espressomaskinen min er den beste investeringen jeg har gjort. Den er ikke så stor, og den var på halv pris, så det kjentes ikke sååå ille. Og jeg SVERGER på at den har gjort meg til et bedre menneske :o))

 28. Iskwew sier:

  Ja, det tror jeg er tidens trend, virkelig, Goodwill. Det er meg og meg og meg, og så får vi se.

  Ja det er en spissformulering, men det er det det dreier seg om. På noen områder er felleskapet viktigere enn enkeltindividet, selv om man MÅ passe på å hegne om enkeltmenneskets rett til å forme sine liv også.

  Vi diskuterer bare enkeltsaker og tabloide overskrifter, synes jeg. Og det blir jeg både litt matt og oppgitt av.

  Jeg har jo beveget meg fra ytterste illrøde venster, altså vest for SV til og med, i ungdommen, til et eller annet sted midt på som jeg ikke helt klarer å bli systematisk på. Det varierer fra sak til sak, område til område. Jeg er vel det du vil kalle en sosialliberaler, tror jeg. Uten at jeg helt finner noe parti som passer. Jeg har de siste årene stemt Høyre, AP og Venstre. Best passer jeg vel med filosofien til Venstre, tenker jeg. Men de har jo ikke noe særlig å si, så noen ganger blir det taktisk stemmegivning :o)

 29. Goodwill sier:

  Det med filosofien til Venstre er jeg litt enig i. Men jeg synes at også de har blitt i overkant tabloide, særlig Sponheim. Det har skuffet meg. Men vi må antagelig leve med slikt, og prøve å se bak overskriftene.

  Nå er siste kaffekoppen fortært, det ble en espressochoko – deilig, nå bærer det hjemover til dagens andre foreldresamtale. Kom ikke å si at man ikke er effektiv! :-))

 30. Iskwew sier:

  Ja, og Sponheim er jo grunn god nok til ike å stemme på dem :o)) Greia er litt at det er det nivået debatten kjøres på.

  Jeg skal straks ut også, ikke til foreldresamtale, men for å handle bursdagspresanger. I morgen skal nemlig Tigerungen i bursdag, og han stolte ikke på at jeg klarte å handle riktige presanger i går, men insisterte på å være med selv.

  Vi er så effektive at det ikke er måte på :o)

 31. Milton Marx sier:

  Iskwew sa: «Og den espressomaskinen min er den beste investeringen jeg har gjort. Den er ikke så stor, og den var på halv pris, så det kjentes ikke sååå ille. Og jeg SVERGER på at den har gjort meg til et bedre menneske»

  Åssen var det å diskutere kjønsroller med deg før, a? ;0) Bare kødder.

  Milton har bestemt seg for å skrive en post om barnefødselsdager – så får vi se når den kommer. Skal bare ut å sykle en tur først.

  See ya!

 32. Iskwew sier:

  Det var et lite HELVETE, Milton :o)) Nå er jeg jo bare kjekk og grei, synes jeg. Og tilskriver metamorfosen til espressomaskinen.

  Skriv, Milton, skriv!! Etter sykkelturen altså :o)

 33. Undre sier:

  … jeg drikker ikke kaffe …

  [Nei, ikke se så stygt på meg’a!]

  … jeg vil gjerne drikke kaffe, men får det bare ikke til …

  [jeg tuller ikke]

  … jeg er 26 og greier ikke å få ned en eneste kopp kaffe …

  [med mindre den heter latte eller mocca til etternavn og strengt tatt ikke er kaffe, men melk med kaffesmak]

  … jeg har forsøkt gang på gang å innta kaffedrikken bar, men tunga mi sender alarmsignaler til hjernen om at den svarte drikken der den skal jeg holde meg langt unna …

  [men te i de fleste farger og smaker går ned glatt uten sukker]

  … det er flaut å snart være tredve og ikke greie å drikke kaffe.

 34. Iskwew sier:

  Uff da, Undre :o)) Det er noen som ikke er så glade i kaffe, har hørt det før. Men jeg tror man kan gå gjennom livet som et noenlunde helt menneske selv uten å drikke kaffe. For egen del ville det vært umulig, men jeg evner da å forholde meg til teoretiske problemstillinger :o))

 35. Undre sier:

  Det er skikkelig F.L.A.U.T!

  :'(

  Og det merkelige er at jeg liker kaffesmaken, men i ublandet væskeform, så reagerer smakssansen min momentant med å advare hjernen min på lik linje som om jeg skulle innta gift. Det er ganske sprø opplevelse.

  Det er da enda godt du tror jeg kan gå gjennom livet som et noenlunde helt menneske selv uten kaffe. 😉

 36. —> erik ® sier:

  Iskwew: Vil ha krangel, altså? OK.
  Du sier (i en kommentar til Goodwill, 23 meter høyere opp): «Men jeg skjønner meg ikke helt på Karita – hun er for ensidig. Det jeg satt og tenkte på, er om du kan velge ut det ene punktet til Døving, omsorg for barn, og se helt bort i fra resten av det han sier».

  Visst kan hun det, og gjorde det på en fin måte – fordi hun AKKURAT DA snakket om lovgrunnlaget for barneomsorgen. Det er EN sak. Hva t.o.m. lovmakerne mener om abortinstituttet, ekspresjonisme kontra impresjonisme, eller liljekonvaller, er irrelevant – interessant som det enn kan være.

  Deretter snudde hun seg og snakket om EN ANNEN sak: Abortspørsmålet – mannens rett til å være involvert, dette som kronikøren snakket om. Der var hun tydelig: Hun avviste det som praktisk og politisk umulig.

  Jeg skjønner ikke at du kan beundre de som prøvde å sause alt sammen: Fordi fyren var kontroversiell i abortsaken, skulle han også latterliggjøres, bekjempes, i helt andre saker. Vanlig almannamøtetriks, der man jager i flokk. Jeg applauderer sjelden til slikt – bare hvis de kjører mine meninger. 🙂

  Man bør vel kunne lytte fordomsfritt til en manns mening om svensker, selv om han skulle slumpe til å like Beatles -?

 37. Iskwew sier:

  Undre, om du liker latte, overlever du selv i urbane strøk, uten å ses på som en unge :o) Det er så hipt atte.

  Erik, jeg tror hun kunne ha klart å snakke om dette på en konstruktiv måte, helt uten å omfavne Døving :o) Jeg synes Døving er en provokativ fyr, som i ly av en forskningstittel, tilter en viktig og betimelig debatt over til det helt snurrige. Jeg synes man skal forholde seg til helheten i det han sier.

  Selv om jeg selv akkurat har grepet fatt i EN liten del av det han sier :o))

 38. —> erik ® sier:

  Iskwew: Syntes hun var konstruktiv, nettopp på den måten jeg nevnte. Uten å omfavne fyren. At du så noe annet, forundrer meg. Men som Mark Twain sa: You cannot depend on your eyes when your imagination is out of focus. 🙂
  Jeg synes Newtons fargelære er pyton, men kommer ikke unna tyngdekraften. Selv når jeg låser meg inne i det mørkeste rom, og suger ut luften, så er den der.
  Jeg må ha kaffe.
  Ellers -?

 39. Iskwew sier:

  Jeg så henne annerledes ja. Og jeg tror at om det er konstruktivitet og samarbeide du ønsker, snarere enn konfrontasjon, så er det andre som er bedre å omfavne enn Døving. For han har jo provosert veldig mange. Døving er jo for kvinner det Ottar er for menn – en som provoserer med far out synspunktene sine.

 40. —> erik ® sier:

  Dommeren sier at jeg vant marchen. Yippi! (Det er nå Drusilla pleier å komme og slå meg i gulvet.)

 41. Iskwew sier:

  Her inne slår vi ikke. Det hadde vel tatt seg ut! Vi ser bare overbærende på.

  :o)

 42. morten sier:

  Som den pedanten jeg er, og ikke minst kaffenerd, må jeg påpeke at «cappuccino» staves uten h. For øvrig spiller det liten rolle, hvis kaffen uansett er god. Hadde jeg ikke hatt søvnproblemer ved koffeinntak skulle jeg skålt også 🙂

 43. Iskwew sier:

  Når det gjelder kaffe SKAL man være pedant, Morten. Skal fjerne den h’en med en gang :o)

  Jeg har ike søvnproblemer på espresso, derimot har jeg det på traktekaffe. Det så jeg en gang en artikkel om, men borte er den :/

 44. morten sier:

  Ok, siden du gir meg lov: du skulle ikke bare fjerne en h, du må legge til en c også. «Cappuccino» staves altså med tre c-er, men ingen h. 🙂

  Ja, det er ganske pussig dette med koffeinnhold i ting og hvordan det virker på folk. Har ikke noen artikler for hånden nå jeg heller, jeg får se om Illy sa noe om saken når jeg graver i arkivet mitt.

  Bør jeg forresten bytte navn til «Hr Pedant I» her nå?

 45. Iskwew sier:

  *iler til og endrer*

  Det er bare å si fra, Hr. Pedant I :o))

  Makes mental note: lese ekstra nøye neste gang jeg jeg titter dypt ned i kakeboksen. Forøvrig er kakeboksen definitivt et sted jeg kommer til å stikke innom. Mye morsomt og bra der!

  Grav gjerne i arkivet. Imens forholder jeg meg til at espresso ser ut til å ha et bedre forhold til nattesøvn enn annen kaffe. Dessuten smaker det mye bedre.

 46. morten sier:

  Har gravd litt i arkivet, og oppdaget at jeg ikke har blogget om «The Complexity of Coffee» der. Så da linker jeg her i stedet: http://www.illyusa.com/pr/coffee.pdf

  Leste kjapt gjennom artikkelen igjen for et par dager siden, men så ikke noe særlig om koffein og effektene av det der, så jeg må gjøre litt mer research. I mellomtiden kan jeg titte på bilder, for eks: http://www.davenitsche.com/caffeine.htm 🙂

 47. Iskwew sier:

  For et bilde! :o)

  Jeg skal lese artikkelen i kveld. Og forsøke å huske hvor jeg leste om espresso vs. vanlig kaffe.

Top