Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Konspiratorisk snøball

22.01.07 in KonspiratorISK

Den snøballen som er Valla-saken ser ut til å rulle videre med uforminsket størrelse og styrke. Og jeg begynner å bli skeptisk til at alt er tilfeldig.

Om noe har trillrunde øyne, fjær og sier uhu, så er det gjerne en ugle i mosen.

Det dukker opp stadig nye historier om Vallas tyranniske lederstil, det dukker opp flere og flere som legger vekt på at forbindelsen mellom LO og AP ikke er bra, og til sist kommer også kritikken internt i LO. Noe sier meg at det er noen Ugler i mosen her. Jeg har vondt for å tro at alt dette skal være tilfeldig, til det ser det alt for sekvensielt og regissert ut.

Fra Yssen gikk ut har det dukket opp mennesker som beskriver Vallas lederstil som helt umulig. Og det er den sikkert, jeg tror ikke det er røyk uten ild her. Men likevel… her har folk båret på hemmeligheten i årevis, og så bruker de kun kort tid til å bestemme seg for å gå ut. Yssen brukte måneder, sier hun. Men om disse andre ikke har visst hva Yssen skulle gjøre, så har de altså helt spontant gjort det samme for å støtte Yssen.

Den eneste som ikke kommenterer noe som helst, er Stoltenberg. Han holder seg servilt nøytral. Eller? Det han i hvert fall gjør, er å tillate at andre fra Ap uttaler seg. Normalt er det ikke slik at AP-folk uttaler seg i hytt og pine. Man har hatt stor disiplin når det gjelder åp ta diskusjoner om slike spørsmål internt. Men ikke denne gangen. Nå er det fritt frem for de som vil til å uttale seg. Noe de også gjøre.

Det uttales friskt fra deler av LO også, blant annet av Kjell Bjørndalen. Det er heller ikke helt vanlig, så vidt jeg vet.

Som i enhver god konspirasjonsteori er det viktig å spørre seg hvem som tjener på dette. Jeg tror som kjent Stoltenberg har mest å tjene, for han ønsker ikke så tette bånd mellom LO og AP som det har vært historisk. Dessuten har Valla vært sterk og klart å tvinge ham i kne i f.eks. sykelønnssaken. Og hun tilhører venstresiden i AP.

Kanskje er Valla å anse som en dinosaur fra tidligere tider, som man ikke ønsker å assosieres med. Kunne det være noe mer pikant enn at en leder i landets største arbeidstakerorganisasjon avsløres som en tyrranisk leder? Pengerot hadde vel vært det, men det er sikkert ikke noe pengerot å finne. Og da fungerer “Tyrannisk leder” godt som andrevalg. Særlig ettersom det sikkert ikke er oppspinn, og at man ved å ta Valla på sengen, visste at hun sikkert kom til å bli så sinna at hun sa dumme ting, noe hun beviselig har gjort.

Dermed har vi dette århundredets mediekjør i gang, som Goodwill skrev i går.

Og Stoltenberg er statsminister og kan dermed ikke uttale seg om en intern personalsak i LO. Det passer godt inn i konspirasjonsteorien. Men for alt jeg vet er det andre tenkelige konspirasjonsteorier også. Men Finn Bergesen og NHO står vel ikke bak. De har jo vært veldig tjent med en sterk LO-leder. På den annen side er det jo snart lønnsforhandlinger…

Her er ikke siste ord sagt. Og jeg tror ikke disse hendelsene er helt tilfeldige. Til det kommer de for tett i tid og virker alt for formålstjenlige, dersom formålet er å rive Valla ned fra LO-tronen:

11.januar:

Ingunn Yssen sier opp i LO og offentliggjør samtidig oppsigelsesbrevet i VG

Valla holder pressekonferanse og benekter alt. Sannsynligvis en megatabbe av Valla, for alle tenker ingen røyk uten ild, og hun fremstår ikke som troverdig. Dessuten var det en stor tabbe å bruke notater fra medarbeidersamtale med Yssen offentlig. Slikt skal ikke arbeidsgivere gjøre.

12.januar:

Erna Aarnes, tidligere leder i Europa-seksjonen i LO, går ut med støtte til Yssen

Valla stiller på Skavland. Ingunn Yssen ville stille også, men Valla ønsket ikke å møte henne io studio. Hele Norge lurer på hva det var hun hadde skrevet i håndflaten. Det sto forøvrig “Kvinnelig LO-leder og “Medarbeidersamtaler i dag”.
Stoltenberg vil ikke kommentere.

14.januar

Valla og Stoltenberg går tur rundt Songsvann. Alt er som før altså. Tilsynelatende.

15.januar:

Det begynner å skrives om relasjonen mellom Stoltenberg, Yssen og hennes eks-mann Kjetil Try som er ungdomsvenn av Stoltenberg.

16.januar:

Arbeidstilsynet finner ingen grunn til å gå inn i LO-saken.

Valla får kritikk men også støtte fra sine egne. Mektige Kjell Bjørndalen i Fellesforbundet er blant kritikerne.

Stoltenberg nekter å kommentere.

SV-topper råder Valla til å si unnskyld.

17.januar:

Høyesterettsadvokat Berit Reiss-Andersen hevder Gerd-Liv Valla kom med trusler mot henne da hun ønsket å gå av som statssekretær i 1997.

LO starter med kampanje mot mobbing , noe som anses for å være enten ekstremt god timing, eller ekstremt dårlig timing.

Økende krav om at Stoltenberg skal uttale seg, men han har ingen kommentarer. Kritikk på Stortinget.

På grunn av den aktuelle situasjonen og hensynet til LO som organisasjon, avlyser LO-leder Gerd-Liv Valla deltakelsen på World Social Forum i Nairobi, Kenya.

18.januar:

Økende krav om at Valla skal frasi seg vervet som leder i valgkomiteen i Arbeiderpartiet, blant annet fra Rune Gerhardsen. Økende murring i AP.

VG offentliggjør et internt brev der Valla kritiseres for håndteringen av Yssen-saken. Det ser ut til å lekke som en sil på Youngstroget.

Det kommer frem at flere forskere på Fredsforskningsinstituttet (PRIO) meldte seg ut av LO i protest etter et møte med daværende forbundsnestleder Gerd-Liv Valla.

Stoltenberg vil ikke kommentere. Men det vil andre i AP. Normalt legger AP lokk på slike “interne” saker i det offentlige rom, men det gjør de ikke denne gangen. Alle gis lov til å uttale seg om saken, av Martin Kollberg.

19.januar:

Valla beklager, først i Dagsavisen og så på pressekonferanse. Det vil si, hun beklager at Yssen har følt seg mobbet, og strengt tatt sier hun ikke unnskyld for noe hun har gjort. Hun avviser Reiss-Andersens fremstilling av saken i Justisdept. med at hun snakket med statsminister Jagland om statssekretærbyttet. Dette ble en ny stort tabbe, da Jagland dagen etter benekter dette.

De fleste anser unnskyldning for lite troverdig, og at den er “Too little, too late”. Presset øker, og antall spaltemeter som skrives likeså.

20.januar:

Ingunn Yssen portretteres i Dagbladet Magasinet. Hun benekter blant annet kommunikasjon med Stoltenberg i forkant, sier at det var hun alene som besluttet å gå ut. Men om så ikke var tilfelle, ville hun jo ha benektet likevel.

Kilder på “innsiden” hevder at Valla har nektet å høre på råd fra Jens.

Valla innrømmer at det er riktig at Jagland ikke var informert om situasjonen i Justisdept.

21.januar

Kjell Bjørndalen ba på sekretariatsmøtet (i LO) fredag Gerd-Liv Valla om å trekke seg som kandidat til leder for valgkomiteen i Ap.

Sentralstyremedlem Saera Khan i AP foreslår Hill Martha Solberg som leder i Valgkomiteen. Stadig flere LO- og Ap-topper mener Gerd-Liv Valla ikke er rett person til å lede det viktige arbeidet i Aps valgkomité. Stortingsrepresentantene Rolf Terje Klungeland og Per Rune Henriksen har allerede flagget sin Valla-skepsis, sammen med Aps fylkesledere i Hedmark, Nordland, Rogaland, Nord-Trøndelag, Aust-Agder og Finnmark. Henriksen er selv fylkesleder i Hordaland.

22.januar

Sentralkomitemøte i LO.

Det skal gjøres en ekstern granskning av Yssen-saken. Og at Valla har full tillit i Sentralkomiteen, i følge Bjørndalen.

Og det drar seg skikkelig til når Valla mottar drapstrusler. Det tror jeg på ingen måte Stoltenberg står bak.

To be continued.

23.januar

Valla får politibeskyttelse etter drapstrusler. Valla jobber hjemmefra.

Profileringsekspert mener at det står en ensom kvinne bak truslene.

24.januar

Valla er en god leder, sier tidligere statssekretær i Justisdepartementet.

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: ,

41 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. muslimen » Drapstrusler mot Valla | 22.01.07
 1. Elle says:

  Yssen har nok tenkt seg grundig om før hun gikk ut. Tror og hun muligens kan ha snakket med en eller to personer (f.eks tidligere medarbeider eller Reiss-Andersen) på forhånd, slik at hun visste noen ville støtte hennes forklaring. Men fra det til at hele snøballen er regissert, er kanskje litt drøyt- Eller? Sentrale arbeiderpartimedelmmer har vel visst om denne konflikten en tid? Når først saken er ute, og en merker så stor støtte i folket, har nok noen AP-folk ”benyttet anledningen” til å gi noen nådestøt de og.

 2. Goodwill says:

  Begynner å minne faretruende om X-Files, dette. Det er nesten umulig å spå om hva som skjer i neste omgang – det eneste som er sikkert er at det kommer til å skje noe. Og media får enda mer å grafse i.

  Jeg tror det er sammenhenger her. Men hvilke? Jeg skal ikke utelukke noe, men jeg tviler på om saken er iscenesatt av Stoltenberg. Jeg tror rett og slett det ville være for risikabelt for ham som statsminister.

  Men kanskje Yssen? Kanskje hun og hennes venner, mobbeofrene i LO, kjører en nøye planlagt kampanje mot Valla?

  Ikke utenkelig!?

 3. Iskwew says:

  Mja… det er mulig. Og om hele snøballen er regissert, er ikke godt å si, men at det kunne være et godt plott, nettopp fordi det er så sannsynlig det tror jeg. Og jeg spør meg hvem som tjener på dette. Og det gjør i hvert fall de i AP som ønsker å bryte båndene til LO. Siden annen verdenskrig har jo LO-lederen sittet i sentralstyret og vært leder i Valgkomiteen.

  Muligens er det det sentrale LO-folk ser, og muligens er det derfor de går ut med slike synspunkter som de gjør på sin egen leders rolle.

  Det er konspiratorisk materiale i bøtter og spann i denne saken :o)

 4. Iskwew says:

  Goodwill, Yssen tilhører jo Stoltenbergs indre krets. I hvert fall har hun vel sett at han vil være tjent med at denne saken detonerer. Hvem som har snakket med hvem, er ikke godt å si. Men Valla har i hvert fall bitt på med søkke og snøre, det er sikkert. Fordi hun er som hun er. Og det tror jeg noen hadde spådd på forhånd.

 5. Shoaib says:

  Ikke den mest seriøse, men en konspirasjon er ikke en konspirasjon til muslimene har hatt en hånd med i spillet, so here goes:

  Muslimsk opprør

  – Rådende krefter i den muslimske befolkningen skal ha sett seg lei på at landets største fagorganisasjon har en leder med et navn som ligner litt for mye på Allah. Etter et hemmelig møte mellom flere imamer i moskeen på Tøyen, ble det lagt en plan for å fjerne henne. Og hvem var lettere å ty til enn LOs internasjonale sekretær, Ingunn Yssen?

  http://www.na24.no/politikk/article870424.ece

 6. Goodwill says:

  Hehe – glitrende, Shoaib!

  Akkurat nå er det i hvertfall klart at Vallah ikke trekker seg. Foreløpig.

  To be continued…

 7. Iskwew says:

  Ahh Shoaib, jeg glemte å legge inn noe om muslimene. De har jo selvsagt sikkert noe med det å gjøre, noe annet ville vært merkelig. De har jo ikke annet å gjøre enn å konspirere.

  Vallah blir ja, Goodwill. But it aint over yet.

 8. Goodwill says:

  Kan det virkelig tenkes noen annen utgang enn at hun går? Virker på meg som hun sitter på trass, med begrenset støtte. Hvordan kan hun komme helskinnet gjennom dette? Forstår ikke..

 9. Iskwew says:

  Hmmm jeg er ikke så sikker på at hun har så begrenset støtte. Hun har vært en sterk LO-leder som har stått på krava. Hvis det da ikke er slik at hun faktisk har vært helt umulig å jobbe sammen med.

 10. Goodwill says:

  Nei, det er mulig du har rett i det, at hun har grasrota med seg på tross av de sakene vi har sett. Kanskje hun har den ryggdekningen der som hun trenger for å stå imot trykket utenfra?

 11. Iskwew says:

  Jeg tror ikke hun kommer til å kunne beholde vervet som leder i Valgkomiteen i AP. Som LO-leder tror jeg hun sitter ganske trygt. Men strengt tatt kjenner jeg ikke LO’s indre liv godt nok.

 12. Elle says:

  Grasrota har hun vel ikke med seg- Men muligens nok støttespillere høyere opp til at hun kan fortsette, og så roer grasrota seg ned etter en stund og- Livet går videre, og ting går delvis i glemmeboken.

 13. Iskwew says:

  Tja, jeg er ikke så sikker på at hun ikke har relativt solid støtte selv på grasrota. Mediene fremstiller det jo annerledes… men hvor reelt det er, vet jeg neimen ikke, Elle.

 14. Tiqui says:

  Huff, dette begynner å bli for komplisert for en med begrenset multitasking-evne for tiden…

  Jeg tror jeg nøyer meg ned SNØBALLET (tangoball) helgen om to uker i stedet for! Ups – det var vel en avsporing som skulle i en annen tråd…, men det var disse multitasking-cellene som gikk til streik igjen da. Uten dem er det ikke lett å passe på at alt havner i riktig tråd. De mener visst jeg har en lederstil som er umulig å forholde seg til og streiker derfor. Og jeg skjønner dem godt. 😉

 15. Iskwew says:

  Som Goodwill sier, Avsporingstråden kommer i tillegg!

  Multitasking-celler er av den kravstore typen, som ikke skal spøkes med. Om de oppdager at for mye av kapasiteten går med til f.eks. oppgaveskriving, går de til streik med en eneste gang.

 16. Milton Marx says:

  Jeg tror det er relevant å se hvor Yssens neste jobb blir. Er det mulig at det blir en stilling som kontrolleres av Stoltenberggretsen?

  For alt vi vet måtte Yssen lage dette oppstyret nettopp for å få sin neste jobb – hvor nå den måtte bli.

 17. Iskwew says:

  Ja, det skal bli interessant… jeg tror altså at det forgår en del mer her enn det som sies eksplisitt.

 18. Milton Marx says:

  Ellers har jeg akkurat gått til det skritt å tilby Yssen jobb hos meg i Panama i en post hos VamPus.

 19. Iskwew says:

  Hmmm Milton, er du nå sikkert på at det er helt veloverveid? Jeg ser ikke helt for meg at du og Yssen kommer til å samarbeide så godt.

  Men jeg gleder meg til å se det oppsigelsesbrevet i VG 😀

 20. Milton Marx says:

  Tror du hu slår til, da? Nå fikk jeg kalde føtter. Tror vi må kontraktfeste alle tenkelige og utenkelige former for misbruk allerede i avtalen, slik at det ikke er noe å komme etter i forbindelse med en eventuell oppsigelse.

 21. Iskwew says:

  La meg si det slik, jeg hadde skrevet veldig mye med liten skrift i den avtalen. Kan du ikke bruke en forsikringsavtale som mal?

 22. Milton Marx says:

  Jeg har det. Vi bruker vedtektene til et aksjefond som mal. Her i Panama tror jeg faktisk at de tillater at man leverer inn vedtekter med kinesisk tekst – det gjør de i alle fall mht. selskapsvedtekter i Belize. Hendig ved skatterevisjon.

  Jfr. en tidligere tråd om rojale tilbøyeligheter, tror jeg også at vi kunne skrive inn et avsnitt eller to om strutsefjær og antrekk. Kanskje også hente litt inspirasjon fra Playboy Bunnies

 23. Iskwew says:

  Akkurat. Og selvsagt skriver du det om strutsefjær og sånt med veldig liten skrift, eventuelt kinesiske skrifttegn.

  Husk at hun har vært Likestillingsdirektør, Milton :o))

 24. Iskwew says:

  Jeg fant forøvrig denne interessante saken på Hegnar Online:

  Valla tar rotta på Yssen
  Den sykmeldte leder av LOs internasjonale avdeling, Ingunn Yssen, har fått en ny ørefik av LO-leder Gerd-Liv Valla.

  Artikkel av: (10.1.07 08:38)

  Ingunn Yssen, tidligere likestillingsdirektør, ble sykmeldt i august etter krangel eller konflikt med Gerd-Liv Valla, og planen var at Yssen skulle begynne på Forsvarets Høgskole nå i januar. LO søkte om plass for Yssen. En pen måte å bli kvitt Yssen på.

  Normalt i slike situasjoner er at arbeidsgiver, her LO, betaler full lønn under permisjon mens arbeidstager, her Yssen, er på kurset. Men LO har ombestemt seg, og vil ikke betale Yssen lønn under permisjonen, og dermed måtte Yssen trekke seg. Spørsmålet nå er om Yssen er blitt frisk eller fortsatt er syk, slik at LO slipper å betale Yssens lønn.

  Det gir store odds å tippe at Ingunn Yssen snart er tilbake hos LO-leder Gerd-Liv Valla.
  ————

  Det var skrevet dagen før det smalt i VG.

 25. Milton Marx says:

  Siste skudd på konspirasjonsteoristammen: Valla trenger sympati og sender brev til seg selv.

 26. Iskwew says:

  Eventuelt er det Yssen som ikke syntes det ble action nok.

  Hvis det ikke er Al Qaida, da. De har jo hatt Norge på listene en stund, og kanskje har de lst om at Valla er Norges mektigste person.

 27. Elle says:

  Det er helt klart gunstig for Valla å få trusselbrev nå, så folk besinner seg, og slik at hun og får litt sympati.

 28. Shoaib says:

  og siden det er drapstrusler så bekreftes den muslimske teorien!

 29. Iskwew says:

  Ja… og det er vanskelig å holde tråden her nå, må jeg si. Og garantert mye som foregår i kulissene.

 30. Iskwew says:

  Selvsagt, Shoaib, og dette skulle vi ha skjønt for lenge siden!

 31. Hold T. Forfall says:

  Insentivene til å svekke LO-lederen ligger vel neppe hos ham som er avhengig av LOs sterke rykte (det LO hadde rundt nyttår) for å beholde jobben sin etter valget om to og et halvt år. Men det er jo noen som sikler på tanken på at Vallas jobb skulle bli ledig.

  Men jeg tror ikke på konspirasjonsteoriene. Det vil si, det kommer an på om man anser det for å være en konspirasjonsteori at Yssen har hatt god hjelp til å blankpusse en drittpakke for å bruke VG til å bombe den ut over det ganske land. Kanskje en ugle som sier uhu, men den står på utstilling, den gjemmer seg ikke i mosen. Vi vet godt hva for mediestrateger Yssen har tilgang på.

  Det er neppe noen konspirasjonsteori at Gerd-Liv Valla er litt lite manøvreringsdyktig i en porselensbutikk heller. «Uhu!»? Snarere et «honk!!!».

  Dette er ikke noe forsvar for Gerd-Liv Valla, for det har hun neppe fortjent. Men det er et angrep som Yssen ganske sikkert har fortjent. Arbeidsrettssak? Næh. VG-sak, for der er det ikke samme krav til fakta på bordet, og ikke blir det noe issue hvorvidt hun var udugelig nok til å kunne avskjediges. Ikke i helvete om jeg ville ha tilbudt henne jobb som noe som helst.

 32. Iskwew says:

  Konspirasjonsteorier er jo morsommere enn andre teorier. Det jeg i hvert fall er sikker på, er at lite er tilfeldig her. Og svært lite er tilfeldig i det Yssen har gjort, ja. Jeg tror ikke støtteerklæringene hadde kommet så fort og sømløst, om det ikke var slik at de var godt forberedte alle som en.

 33. Elle says:

  Dette har vel nettopp vært Yssens problematikk- Dersom man går ut i media, svekker man også sin egen stilling hos potensielle arbeidsgivere- Men jeg har ingen tvil om at hun kommer til å få en bra jobb også i etterkant av bråket. Det hadde vært verre for en som ikke har bevist at hun kan håndtere krevende jobber før.

  Man kan kritisere Yssen for ikke å gå den ”rette” veien, i og med at en arbeidssak hadde fått belyst mye osv. Men jeg har likevel stor forståelse for at hun ikke har gjort det. Her må man huske på at hun har gått sykemeldt lenge pga konflikten på jobben. Selv om du jobber deg opp etter en slik ”trøkk” er det ikke sikkert at du tåler (eller ønsker) en slik påkjenning som en langvarig rettssak innebærer. At hun har et ønske om ”hevn” – eller rettere sagt at det på en måte må markeres at man ikke kan behandle folk på denne måten uten å få svi for det, har jeg og stor forståelse for.

 34. Hold T. Forfall says:

  Tja. Spørsmålet er om ikke Yssen valgte å skaffe seg sykmelding for å unngå en personalsak som kunne ha dreid seg om hennes skikkethet til stillingen. Ser jo bedre ut slik.

  Er skrivefeilen i urlen forresten tilsiktet, Isk? 😉

 35. Iskwew says:

  Hehe nei, HTF, det er et litt mislykket forsøk på å unngå ø i referansen. Det ble uten ø, men med en b for mye.

  Hva du får med deg!

 36. Hold T. Forfall says:

  Øynene mine er alltid litt ekstra snobbservante hver gang jeg er inne hos deg, Isk ;>

  *dukker*

 37. blues4u says:

  Milton Marx: Min fysioterapeut kom også med din teori i dag, ang. Valla og egensendt brev, hehe..

 38. Iskwew says:

  Jasså, HTF, det er de… Hmmm… mulig jeg får legge inn noen godbiter da :o))

  Blues4u, jeg tipper det er en teori som vokser i antall tilhengere.. men jeg tror det er mer sannsynlig at det er en gærning.

 39. E.R. II says:

  Jeg vet ikke om dette er utvikling, men ethvert tegn på seriøst manglende dømmekraft er gefundenes fressen for pressen.

  Aftenposten er åpenbart godt orientert når de skriver at Valla stiller kandidatur til å lede valgkomitéen for Ap, åpenbart ifølge lenge tradisjoner.

  Valla har både vilje og evne til makt. Men jeg tror at hun mangler noe på dømmekraft. Hun har et bilde av seg selv som en annen person enn hvordan befolkningen ellers ser henne. I LO har hun åpenbart en veldig sterk posisjon siden hun ikke har vært særlig ydmyk på sine begåtte feil, og samtidig forventer å ha få støtte.

  Hvis jeg har tolket situasjonen rett har sterke krefter i Ap snudd ryggen til Valla, men det ser ut til at hun ikke gir seg. Hvis hun insisterer på å være kandidat som kvasidemokratiske (nominasjon til valgkomité) fora er imot kan det tyde på at hun som majoritetsaksjonær i arbeiderrørsla tenker å bruke sin makt til å tiltvinge seg en stilling som organisasjonen ikke ønsker å tilby henne. Hvis hun tenker å trasse seg til leder i valgkomitéen kan denne saken for første gang gli over i å bli en reell konflikt mellom Ap og LO, og DA kan plutselig Jens bli tvunget til å ta stilling.

  Jeg tror at Valla har dårlige antenner, pluss at hun er en utrolig dyktig pokerspiller. Hun er litt som en gretten styreformann som tenker å overprøve ledelsen. Joda, LO har stor makt med den enorme finansielle men kanskje primært moralske støtten de gir til venstresiden i norsk politikk. Men der stopper likheten med bedriftsledelse. For Ap er et demokratisk parti. Og de er avhengige av tillit i folket.

  Men LO er ikke Valla. LO vil nok ikke gi slipp på sin sterke posisjon i politikken, men hvis det er slik at dette ikke kan oppnåes med deres nåværende “verktøy” i ledelsen, er det vel en naturlig konklusjon at “noen snakker sammen”, og at disse “noen” konkluderer med en alvorsprat med Valla der hennes manglende tillit kommer for dagen.

  Hun er flink til å late som alt er greit. I LO har det til en viss grad fungert. I Ap har det ikke fungert. Hvis hun ønsker å bruke sin makt til å presse seg inn i en stilling der hun er uønsket bør det være et klart nok signal.

  Hvis man er på kant med realitetene viser erfaringen at virkeligheten vanligvis vinner. Vi venter i spenning på neste trekk fra svart dronning på d4.

 40. Iskwew says:

  Jepp, E.R. det får vi gjøre. Jeg har ikke fått med meg hva som er sagt om dette i dag, men jeg hadde nesten trodd hun ville fortstå at det er lurt å ikke stille seg disponibel som leder i Valgkomiteen. I så fall blir det spennende å se hva som skjer.

  Det er åpenbart slik at mange i AP ikke ønsker LOs leder som formann i Valgkomiteen, selv om det er tradisjon for det. Muligens har man skjønt at vi lever i 2007, ikke 1947 lenger, og at så sterke bånd som det har vært ikke passer i det moderne Norge.

Top