Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Jeg er en dårlig mor

10.05.06 i Om meg

Litt inspirert av stakkars Katie som tross alt skal gjennomgå en fødsel uten å kunne ytre et pip, kom jeg i tanker om at jeg egentlig er en svært dårlig mor. Hør bare her:

– Jeg fødte med keisersnitt.
Akk, alle skikkelige kvinner føder naturlig. Det er best for mor og barn. Riktignok kunne vi vel ha strøket med begge to, men det var sikkert egentlig min egen feil at jeg fikk den infeksjonen som gjorde at det gikk som det gikk.

– Jeg ammet ikke.
Igjen, AKK! Alle skikkelige kvinner ammer til barnet er minst et år. Selv om jeg var veldig syk og virkelig prøvde, så er det ikke en god nok unnskyldning. Det er ikke grenser for hvor ille det går med barn som ikke ammes. De blir mindre intelligente, mer syke pga. mindre motstandsstoffer, fetere, kort sagt. De går en svært ublid skjebne i møte. Det MÅ være tilfeldig at tigerungen er en oppegående, intelligent, nesten aldri syk, blid og fornøyd liten mann.

– Tigerungen begynte hos dagmamma da han var 11 måneder
Siden har han vært i heldagsbarnehage, der han begynte i august 2000. Nå er han på SFO hele dagen. Det er egentlig rart at det er noe som helst bånd å snakke om mellom tigerungen og meg. Og det fikk jeg bekreftet at det ikke er, da jeg for en stund siden leste en artikkel i Aftenposten, hvor det ble hevdet at barn som gråter når foreldrene går, gråter fordi de er knyttet til mor og far. Og tigerungen har ikke grått en tåre, noen gang, når jeg har forlatt ham, noe som vel MÅ skyldes at han ikke er knyttet til meg.

– Tigerungen ble flyttet til Brasil da han var 3 år
Og la det være sagt med en gang: det var ikke for hans del han ble flyttet, det var for min del. Han måtte bare være med, enten han ville eller ikke. Han måtte lære nytt språk, få nye venner, og være på ny skole, når han ikke var sammen med nanny’en sin. Du snakker om å sette egne behov før barnets. Det er helt sikkert igjen en tilfeldighet at han etterhvert trivdes som plommen i egget.

– Han ser en god del på Disney-channel og Cartoon Network
Og det garantert mye mer enn hva som er sunt for ham. For noen ganger (eller ganske ofte, skal jeg være ærlig) så legger jeg meg rett og slett på sofaen og sover, skriver litt her eller der, og gjør voksen-ting. Igjen ofrer jeg meg ikke nok for barnet.

– Han spiller ofte dataspill
Han fikk egen PC da han var 5, og den brukes flittig av en tigerunge som virkelig liker dataspill. Som over, noen ganger har jeg lyst til å gjøre ting helt for meg selv, og da spiller han spill.

– Jeg går ikke på ski
og er ellers veldig lite begeistret for en del uteaktiviteter som alle norske foreldre har et nasjonalt (nasjonalistisk?) ansvar for å holde i hevd i den oppvoksende slekt. Jeg hater snø, ski og hele vinteren varmt og inderlig.

– Han er tynt belagt med mannlige rollemodeller
Dessverre har aldri den biologiske far hatt noe med ham å gjøre, og jeg har vært rimelig tilbakeholdende med å slippe inn menn i livet mitt, for de kan fort bli borte igjen. Så den lille mannen vokser opp med bare en mor, og kommer sikkert til å gå en grim fremtid i møte av den grunn. Med et ekstremt dårlig bilde av hva det vil si å være mann. Det spiller ingen rolle at kvinner har oppdratt små menn alene til alle tider, små menn som har vokst opp til å bli flotte store menn.

– Jeg røyker og drikker rødvin
Selvsagt ikke bra at den eneste rollemodellen han har gjør sånt noe svineri. Ikke nødvendig å si mer om den saken. For eksempel kan jeg finne på å sitte på kjøkkenet og røyke mens jeg drikker rødvin sammen med bestevenninnen, mens tigerungen og tigerungen til bestevenninnen leker på stua på en alminnelig onsdag.

– Jeg blir noen ganger sinna på tigerungen
Og da kjefter jeg på ham. Dessuten er han innvilget svært lite rom for forhandlinger. Jeg bestemmer det meste. I den tro at det er godt for ham å ha noenlunde klare grenser, men det er sikkert alldeles feil.

Så oppsummert tror jeg at det nok er slik at det er bare flaks som gjør at tigerungen er blid, glad, klok, snill, hensynsfull, flink med data, flink på skolen. Det er mot alle odds. Så mye galt som jeg gjør, er det egentlig rart han kommer seg opp om morgenen.

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

1 kommentar

Trackback URL | Kommentar-feed

Sider som lenker til dette innlegget

  1. Iskwews hjørne på www » Hvordan få mødre til å føle seg mislykket | 09.02.07
Top