Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Kontakt

Navn (nødvendig):

E-mail (nødvendig):

Emne:

Melding:

Skriv bokstavene i bildet under:

captcha

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

En søkbar historie

19.05.07 i Blogging

Denne historien er snekret rundt søkeord/fraser i bloggen, i den rekkefølge de nå ligger der. Der det står en parantes inne i lenken har jeg lagt til litt for at det ikke skal se helt spinnvilt ut.

Dronning Sonja(s) bunad på søttende mai var flott, og dagen tok ikke slutt pga utroskap, men fordi noen tenkte at leilighet (i) Brasil hadde vært enda bedre. Andre prinsesser har jo gjort det med hell, uten at jeg vet hva slags stjernetegn de hadde. Og selv om Melodi Grand Prix (i) Georgia ikke ble noe av, ville det ikke gitt svaret på: «Hva betyr lommemann?», og det gjør ikke bloggen min heller, men tenk om kjente folk på facebook vet svaret? I hvert fall legger en del folk der ut private bilder uten å tenke seg om, kanskje tror de det er www.morsom de er kommet til? Eldste mann på facebook er forresten 110 år, noen hjerter slår minsanten lenger enn andre, det er sikkert og visst.

Dagens mest innsiktsfulle erkjennelse er at ormekur (til) katt ikke må forveksles med eh (…) dating (i) Sverige, selv om det ved første gjennomtenkning kan virke ganske likt. Svenske menn vil se det som litt krise, faktisk. Det var ikke det svensken drømte om å sammenlignes med da han hørte far lese konfimasjonstale(n) i sin tid, akkurat. Han drømte nok mer om fotball og i hvert fall ikke om meniers sykdom eller fusjoner med norske kvins. Bare tanken gir nok svensken infeksjon (og) smerter i muskler og ledd som flytter på seg, vil jeg tro. Han tenker fort «Hvor i helvete er de puppene» før han får fullstendig beslutningsvegring, (for) tegning(en) har han etterhvert tatt – norske kvinner er ikke noe for ham.

Hvilke stjernetegn passer godt sammenBrasils nasjonaldag, har du kanskje fundert på. Ikke vet jeg, men fortredeligheter på grunn av ikke-kompatible tegn kan vi ikke ha noe av på den dagen, da skal vi heller spise godt, billig oksekjøtt og danse samba. Men siden vi har fått utdelt en dose simultankapasitet, skal vi også på den dagen tenke at nettopp i denne time vet vi hva frihet er, og det tenker jeg brasilianerne blir glade for selv om de er mest opptatt av å danse. Forøvrig, hvorvidt en sambadansende brasilianer under karnevalet er sinnsyk i gjerningsøyeblikket, skal jeg ikke ha sagt noe om, men kanskje Siri Lill Mannes har svaret på det? Jeg tror i hvert fall ikke de spiser sertralin, for lykkelige er de, helt av seg selv.

Flagg(et til) Norge har vært på alle jordens utkanter, på Sydpolen som første flagg for eksempel, selv om det bare er litt over hundre år i sin nåværende form. Hvorfor utsetter folk seg for ekstreme ting kan man jo i den sammenheng spørre seg om, og det gjør de altså, selv om det nok ikke var det Echart Tolle hadde i tankene da han skrev om fortiden. Mennesker, som katter, er rare dyr, og ønsker seg ting, men ikke ting til katter, akkurat. Snarere for eksempel «Jenta som lekte med ilden» (paperback). I hvert fall gjorde jeg det, før påske.

Nå er det lenge siden jeg tenkte hvordan blogger jeg. Jeg skriver og skriver, selv om det går trått i perioder. Da skriver jeg om iPod høytalere eller hvorfor Al Gore (ikke ble) amerikansk president i Amerika i 2000 (det var smør på flesk kjære google-søker). Nå utelukker han visst ikke at han stiller igjen, blogg (deg) ung sier jeg bare, så vinner du skal du se. En gang skal jeg forresten skrive om en sibirsk husky jeg kjente, han hadde det nok bedre enn den naboene til Milton har fått. Men det jeg ikke skal skrive noe om er hore info Brasil, det er tross alt masse annet mye mer interessant å informere om fra det landet.

Selv om jeg ikke har svært høy IQ, så er den høy nok til at jeg skjønner at jeg snart bør avslutte denne posten. Den er jo snart like lang som Nærøyfjorden, for svingende, og jeg har bare vært gjennom de siste 150 søkene i bloggen. Nå skal jeg gå over til kommunikasjon uten ord, tror jeg. Dermed vil jeg ikke si noe om hvorvidt man skal tilgi utroskap i kveld, ei heller noe om hvordan løven er som stjernetegn, da kan dere heller hilse på Goodwill, siden han er creme de la creme når det gjelder det stjernetegnet. Jeg tror jeg skal legge meg på sofaen med dagens innkjøpte Tommy (&) Tigern, siden kvinners intelligens da bevises til fulle.

Dette tenkte jeg var et særdeles egnet meme – og sender en oppfordring til Undre, Hjorthen, Iversen, Tiqui og eventuelle andre som føler seg kallet til å skrive sine søkeords-historier. Valgfri lengde, men søkeordene skal være i den rekkefølgen de fremkommer, slik at det ikke bli for lett å skrive en mye mer saklig historie. Og det skal være lenker til de postene søkeordene har truffet.

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Tagget med:

23 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

Sider som lenker til dette innlegget

 1. tiqui | 21.05.07
 1. Undre sier:

  Hæhæhæ! Så flott!!! 😀

  Nå angrer jeg litt på at jeg har slått på robots.txt slik at jeg ikke har hatt mer enn ett og annet treff som ligger igjen i «internettarkivet» på ukesvis.

 2. Goodwill sier:

  Hehe – rasende morsomt! Denne topper jeg IKKE!

  Ikke skjønte jeg hvordan du får opp den rekka med søkeord heller – men jeg er jo bare en enkel løve 😉

 3. Iskwew sier:

  Ahhh, du har det ja, Undre. Da blir det vanskelig å snekre en slik. Synd det, for det var ganske morsomt!

  Goodwill, du er da ikke enkel, du creme de la creme blant løver :o)) Søkeordene får du opp om du har sitemeter innstallert – og sikkert andre blog-statistikk applikasjoner også. Men på sitemeter er de veldig oversiktlige.

 4. Undre sier:

  Ja, akkurat nå var det jo litt dumt, men jeg følte jeg ikke hadde så mye til overs for Google-søkerne, så da valgte jeg å gjøre meg mest mulig usynlig for dem.

  Site Meter viser ikke søkeord på wordpress.com, men man kan gå i «blog stats» og «search engine terms» og se hva som kommer opp der.

 5. Iskwew sier:

  Mulig det bare er betalversjonen av sitemeter som viser søkeord.

  Jeg har vurdert å gjøre meg usynlig jeg også.. men har kommet til at er jeg med, så er jeg.

 6. Undre sier:

  Nei, man får opp søkeord i den gratis versjonen av Site Meter, men i WordPress.com så kan man bare legge til Site Meter som en link i sidebar og jeg tror Site Meter teller besøk ved å telle hvor mange ganger sitemeter-logoen lastes. Dermed får man ikke se søkeord, eller hvor folk kom fra for eksempel, noe jeg gjorde i den gamle bloggen på Blogspot.

 7. Iskwew sier:

  Aha. Jeg har jo hatt betalversjon i et års tid, og dessuten aldri vært på wordpress.com.

  Det er i hvert fall artig å se både hvor folk kommer fra, og hva de søker på. Det er jo de merkeligste ting.

 8. Undre sier:

  Ja, det kan være veldig artig å følge med på slikt, så jeg savner det litt, men heldigvis har «blog stats» i WordPress.com blitt ganske bra etter hvert, så jeg håper de får med referring-URL etter hvert også.

 9. Iskwew sier:

  Er det en plugin, eller hva er det for noe?

 10. Undre sier:

  Nei, det er en dashboard-funksjon. Men du kan få den som plug-in til wordpress.org-blogger nå, mener jeg å huske. Se NorskWP.org, så kanskje du finner noe der.

  Men nå skal jeg klubbe meg selv i hue og se til å få lagt meg. Nattinatt, Isk.

  (Og googlere er jo bra for besøksstatistikken, men ellers så lever man vel godt uten å være innlemmet i Googles arkiver 😉 )

 11. Iskwew sier:

  Ja, det er jo ikke googlerne som lager aktivitet, akkurat. Det er de andre :o)

  Natta og sov godt, Undre :o)

 12. pixelduck sier:

  Nå kan du jo også legge inn Google analytics gratis. Denne gir deg en omfattende oversikt; hvor kommer trafikken fra, hvilke søk er gjort, hvilke henvisninger og søkemotorer/linker har gitt treff + en masse annen festlig statistikk.
  Bloggen din Iskwew har en P/R 4/10 så du har nok mange inngående linker. Om du i tillegg legger inn Google webmaster tools (også den gratis) får du enda mer omfattende informasjon om for eks linker, eksterne som interne. Du kan like google eller ikke men faktum er at det er denne søkemotorern som er tidens herskende.
  Er du på nett er vel synligheten viktig og hvilke søk du finnes på

 13. Tiqui sier:

  Nå har jeg jo nettopp skrevet en metapost om den største delen av søkebesøkene mine. Det blir en kjedelig historie hos meg siden samtlige søker på facebook. Det er ikke akkurat kvalitetstrafikk!

  Dessuten viser ikke gratis-versjonen av sitemeter rekkefølge på søkeordene. Grunnen til at jeg vet at det er så mange er at facebook-posten har en 70% ranking i forhold til de andre sidene. Ellers var det et morsomt meme 😉

  Satser på eksamenslesning de nærmeste dagene, så kommer jeg sterkere tilbake i neste runde.

  God helg, everyone!

 14. Iskwew sier:

  Jeg får omtrent det av Sitemeter, Pixelduck.

  De fleste søk er ikke kvalitetssøk, Tiqui :o) Og facebook-historien har du allerede skrevet, ja :o)

  Lykke til med eksamenslesningen!

 15. Håkon sier:

  Hva folk spør disse søkemotorene om :o) Et kjekt utvalg det der, om du noen gang skulle være i selskap og gå tom for ting å snakke om og ikke har muligheten til å mingle deg vekk fra tausheten.

  (For min del har jeg bare spurt meteorologene de siste dagene, for båten kom ikke på vannet før etter den søttende og så lang har det bare vært kraftig motvind.)

 16. Iskwew sier:

  Ja, og det har vært morsommere søk før :o)

  Det er faktisk en del som spør om været her også, men de finner nok ikke svaret, selv om jeg har skrevet litt om det norske været.

 17. Iversen sier:

  Ågudameg! Jeg er imponert som bare det, vet nesten ikke om jeg tør gi meg i kast med mine egne søkeord (det er jo nesten bare griseri…). 😀

 18. Iskwew sier:

  Hehe – de kan vel bli en interessant historie, tenker jeg!

  Men voffor har du så mange slike treff da, Iversen? Hmmm?

 19. Iversen sier:

  Det er vel fordi bloggen min er så grisete, da.

 20. Iskwew sier:

  Men da kan du jo skrive en morsom historie, Iversen!

  *venter i spenning*

 21. pixelduck sier:

  «venter i spenning» og siterer deg Iskwew. Om du har litt trafikk på siten din er det ikke grenser for hvilke søkeord eller fraser du kan treffes på. Sikkert spennende for noen men det er vel ikke noe grensesprengende ved det. Googles spider/robot hefter seg ved litt av hvert og om du ikke kjenner «rytmen» eller dens algoritmer kan det være vanskelig å forstå hva den hefter seg ved. Morsomt er det dog ofte kan en bli svært overrasket over hvilker fraser den tilsynelatende noterer seg ved. Ser det ofte på min site, tilsynelatende helt uvesentlige ord og setninger fra en artikkel kan bringes frem ved et søk. Spørsmålet er mer relevant om du spør: Hvem søker slikt? Hvem benytter nettopp slike søkeord eller fraser? Se for eks hvor mange forekomster av ditt søk som kommer frem som resultat.

 22. Iskwew sier:

  Her er toppsøkene:

  21 psykopat 0.5%
  15 iskwew 0.4%
  10 tommy og ti 0.3%
  9 tommy % 0.2%
  9 land jeg har vært i 0.2%
  9 fisk 0.2%
  8 stjernetegn 0.2%
  7 tommy og 0.2%
  6 meniers sykdom 0.2%
  6 konfirmasjonstale 0.2%
  6 hvor i helvete er de puppene 0.2%
  5 vi 0.1%
  5 havet 0.1%
  5 annika dahlstrøm 0.1%
  4 våren 0.1%
  4 v 0.1%
  4 sup 0.1%
  4 søttende mai 0.1%
  4 nåverdi 0.1%
  4 l 0.1%
  4 guro figenschou 0.1%
  3 http://www.statistisk sentralbyrå < 0.1%
  3 tem < 0.1%
  3 storebror ser deg < 0.1%
  3 skattelister 2006 < 0.1%
  3 simultankapasitet < 0.1%
  3 michelle holm < 0.1%
  3 metaforer < 0.1%
  3 kommunikasjon uten ord < 0.1%
  3 facebook platform < 0.1%
  3 facebook < 0.1%
  3 dumme menn og troll til kjerringer < 0.1%
  2 vitser fredrikstad < 0.1%
  2 vannmannen < 0.1%
  2 tortur metoder < 0.1%
  2 tommy og% < 0.1%
  2 takk < 0.1%
  2 sunni muslimer < 0.1%
  2 snurrig% < 0.1%
  2 skj?a < 0.1%
  2 sitater < 0.1%
  2 say no to facebook < 0.1%

  Lite likt altså, og de fleste kommer ikke på søk i det hele tatt.

Top