Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Du store!

25.12.06 i Diverse

Tigerungen fikk selvsagt masse kule julepresanger, og spesielt en som jeg tror han kommer til å kose seg mye med. Det er ikke Lego, Geomax, riddere eller Pitbull-Terje, som man kanskje skulle tro, men Guiness Rekordbok.

For Tigerungen er veldig fascinert av alle de ekstreme rekordene som er å finne i den boken. I hele høst har han kommet hjem fra skolen med en eller annen merkelig rekord som han og bestevennen har funnet i Guiness rekordbok. Rekordene er gjerne gjort enda litt mer ekstreme, for eksempel så fikk jeg meg en ettermiddag fortalt at verdens eldste mann er 432 år, og verdens største baby veide 49 kilo. Så spektakulært er det ikke, men det er ganske mye rart i den boken uansett.

Den tyngste babyen som er født og har levd opp veide 10,2 kilo. Den laveste fødselsveksten for et barn som har vokst opp var 260 gram.

Verdens eldste mann var Shidechiyo Izumi fra Japan, som ble 120 år og 237 dager. Den eldste kvinnen var Jeanne Louise Calment fra Frankrike, som ble 122 år og 164 dager.

Av andre rekorder kan nevnes (utvalgt helt tilfeldig):

Briten Tony Collins tilbragte 77 1/2 time på en tralle i korridoren før han fikk plass på en avdeling på sykehuset. Egentlig er det rart at ikke en nordmann vant den prisen, men det er altså verre andre steder.

Den 29.mai 2005 trakk Mix Brasil festivalen i São Paulo 1,8 millioner besøkende. Dette er en festival for seksuelt mangfold. Eller som Guiness kaller den i overskriften – en Homsefestival. Brasilianerne er tolerant folkeferd. Det er lite grobunn for en stor mengde Al Qaida celler i Brasil.

Bristiske Ken Edwards spiste 36 kakkerlakker på ett minutt. Teknikken hans går ut på å knuse hodene med jekslene, slik at de ikke spreller og klorer opp spiserøret på veien ned. Edwards er tidligere rottefanger, og jeg tør ikke helt tenke på hvordan han fanfet rottene.

Verdens eldste katt var Creme Puff, som ble 38 år og 3 dager. Hører du Pondus?

Verdens minste katt
var en blåmasket himalaya-perser som het Tinker Toy og var 7 cm høy og 19 cm lang. Italienerfrøkenen er en gigant i forhold, selv om hun altså er knøttliten. Verdens lengste katt heter Leo og måler 122 cm fra snute til haletipp. Da snakker vi gaupestørrelse.

Forøvrig har jeg funnet ut hva slags gris jeg er, ved hjelp av Aftenposten. Jeg er:

Det kunne vel vært verre :o) Kom igjen – vis meg din indre gris!

Print Friendly, PDF & Email

20 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Iversen sier:

  Sparegris
  Du skjønner egentlig ikke hvorfor ting skal være annerledes selv om det er jul. Du synes det kommersielle har tatt helt overhånd, og foretrekker å gi små og helst hjemmelagde julegaver.

  Ditt testresultat
  Sparegris:

  48 % | Sparegris
  Marsipangris:

  46 % | Marsipangris
  Sofagris:

  44 % | Sofagris
  Julegris:

  32 % | Julegris
  Villsvin:

  18 % | Villsvin
  Sportsgris:

  18 % | Sportsgris
  Fyllesvin:

  15 % | Fyllesvin

 2. Iversen sier:

  Men det skal sies at jeg er TOTALT uenig i betegnelsen «sparegris», jeg pøser jo ut med spenn. Ellers stemmer det jo greit.

 3. Iskwew sier:

  Jeg synes ikke det er så dumt å være den typen sparegris. For det har tatt helt av. Men hjemmelagede julegaver…

  Jeg heklet en jakke til min lillesøster. Noen fortjener ekstra innsats. Men det ble med det altså :o)

 4. Beate sier:

  Jeg ble julegris, og ifølge Aftenposten er jula min beste tid.

  Vel, Aftenposten har nå tatt feil før.

 5. Iskwew sier:

  Jepp, de har nok det, Beate :o) Jeg var lettet over å ikke bli julegris, for det er et stykke fra sannheten.

 6. Britt M. sier:

  Jeg ble sofagris. Og det står jeg så absolutt inne for. I godstolen foran peisen, med pus i fanget og nesa i en god bok. Kun avbrutt av nytt påfyll med kaker, kaffe, julestrømpegodis og cdskifte i stereoanlegget. Ah, det gode liv 😀

 7. Iskwew sier:

  Sofagris synes jeg godt man kan være, jeg også :o) Spesielt når tpken ligger tung og det generelt er litt guffent ute.

 8. Marsipangris her!! Selv om jeg hittil i jula ikke har smakt en smule marsipan…

 9. Milton Marx sier:

  Ditt testresultat
  Julegris:
  64 % | Julegris
  Marsipangris:
  53 % | Marsipangris
  Sofagris:
  41 % | Sofagris
  Sparegris:
  22 % | Sparegris
  Sportsgris:
  21 % | Sportsgris
  Villsvin:
  18 % | Villsvin
  Fyllesvin:
  15 % | Fyllesvin

  Huff! Det som passet aller minst, men kanskje var dette testen som viser at jeg er langt mindre kynisk enn jeg vil innrømme?

  At jeg minst av alt er fyllesvin virker ikke riktig – jeg ville betegne meg som en kombinasjon av et villsvin og et fyllesvin – med islett av sparegris.

 10. Iskwew sier:

  Det har ikke jeg heller, Skorpionkvinnen – men jeg synes betegnelsen passet meg bra, og den passer nok deg også, tenker jeg :o)

  Milton, jeg hadde ikke trodd at du var en julegris altså! Selv om jeg har skjønt for lenge siden at du nok later som du er mer kynisk enn du egentlig er ;o)

 11. Milton Marx sier:

  Tror det må komme av at jeg valgte kanefart til kirken fremfor en sen natt på byen – men det er jo bare fordi jeg faktisk aldri har prøvd kanefart til kirken. Sene netter på byen har jeg jo prøvd så ofte.

 12. Iskwew sier:

  Det valgte jeg også, Milton. Og jeg har prøvd det, men det er veeeldig lenge siden. Det hadde vært flott. Spesielt siden jeg, når det gjelder sene kvelder på byen kan si «Been there, done that, have the t-shirt and the hat to prove it». Selv om det også er en god stund siden.

 13. Goodwill sier:

  Har ikke tatt meg tid til å ta testen, vil bare gjøre oppmerksom på at jeg er veldig glad i marsipangriser… 😉

 14. Iskwew sier:

  Marsipangriser er ikke så verst :o)  Særlig ikke når du er glad i dem :o)

 15. Morten sier:

  Jeg er da for fanden ingen sofagris. Jeg underkjenner hele testen og gjenopptar mine evner til Grmph’ing. Grmph Grmph. (Det er sånn man Grmph’er God Jul)

  M:)rten

 16. Iskwew sier:

  Håh! Det kan jeg godt tenke meg at du er, Morten 😀

 17. Tiqui sier:

  Villsvin!
  «Du er et friluftsmenneske som trives best i skog og fjell, langt borte fra julestria og sivilisasjonen generelt. Vil ikke familie og venner være med, så drar du gjerne ut alene. Du er et ekte villsvin!»

  Joda, men jeg drar jo ikke fra dem på julaften, daaa. Men siden jeg ble 48% villsvin og 36% sofagris, så er vel det en ganske god balanse, tenker jeg. Nå er jeg imidlertid tilbake fra Bergens familiesofaer og snart igang med hverdagen igjen. I grunnen liker jeg hverdager aller best.

 18. Iskwew sier:

  Det er da ingen bombe at du er et villsvin, Tiqui 😀 Og velkommen tilbake til hverdagslivet :o)

 19. Frida K sier:

  Du er en ekte julegris! Julestemningen kommer tidlig og varer lenge. Du koser deg med julemat, julesanger og alt som hører til denne fantastiske høytiden. Du synes rett og slett at julen er den beste tiden av året.

  58 % Julegris
  50 % Marsipangris
  37 % Sparegris
  35 % Sofagris
  15 % Sportsgris
  12 % Villsvin
  6 % Fyllesvin

 20. Iskwew sier:

  Egentlig ingen bombe at du ble en julegris :o)

Top