Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Avsporingstråd

31.12.06 in Cyberspace

Denne utgaven av Speakers Corner er nå stengt. Ny tråd finnes her.

Her kan alle kommentarer som ikke passer i noen andre tråder, i hvert fall ikke akkurat når du kommer på dem, men som må kommenteres likevel. Du kan skrive dem her, her passer alt, når om helst og hva som helst. Om du dessuten har noe som ikke passer i din egen blogg, eller i en e-mail eller noe annet sted enn som en kommentar i hjørnet – er det bare å poste den her.

—> erik ® og andre som er flinke til å avspore: dette er deres eget lille Hjørne i Hjørnet.

Har noen et tips til når denne tråden kommer til å være på Topp 10 mest kommenterte tråder?

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

569 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Goodwill says:

  Altså – det er de spontane avsporingene som er morsomme! Egen tråd for dette blir jo nesten som å vedta at “nå har vi det morsomt, dere!”

  Har du noen gang opplevd at planlagt spontanitet har tatt av? Neppe. Nei, jeg kommer til å fortsette med totalt improviserte avsporinger der man minst skulle vente det, vær trygg!

  Men kanskje dette hjørnet passer for Erik?

  🙂

 2. Iskwew says:

  Det er jeg enig i, Goodwill! Avsporinger er av det gode, det handler om assosiasjon, kreativitet og spontanitet. Så bare fortsett med det!

  Men Erik fortjener et eget Hjørne :o))

 3. Goodwill says:

  Ja, det gjør han!

 4. Iskwew says:

  Dessuten kan det jo være at noen kommer på noe som overhode ikke passer noe sted. Da er det bare å klikke på linken i sidebar og skrive i vei :o)

 5. —> erik ® says:

  LOID. Vel, jeg har kikket på bloggen din noen måneder nå, Det slår meg at problemet du løser her, er av ganske ny dato, ytterst utypisk, og relativt enkelt å beskrive, isolere, sågar sette navn på.

  Sorry, min venn. Beklager oppriktig. Men jeg har en følelse av at dette kreative utspillet kan gi meget gode resultater.

 6. Milton Marx says:

  Månen er en stor gul ost!

 7. Tiqui says:

  Da ønsker jeg godt nytt år her, jeg da. Så går jeg ut fra å finne neste episode i flørtesagaen mellom Erik på balkongen og Iskwew med kalkulatoren her i denne tråden når jeg er tilbake fra tangoball.

  Har du regnet på hvor mange kommentarer du kan spare på dette i de andre postene?

 8. Goodwill says:

  Tiqui, dette kommer ikke istedet for men i tillegg til 🙂

  Forøvrig mener jeg at månen ikke er en gul ost. Hva i all verden tilsier at dem kunne være det? Ikke engang fargen. Den er jo hvit! Dessuten kan vi ikke spise den…

 9. Milton Marx says:

  Goodwill: For det første er månen gul. Det er bare et spørsmål om hvordan man definerer gul. For det andre er den spiselig.

  Disse dårlige studioopptakene av Armstrong med flere er jo en av etterkrigstidens store bløffer! Man kan jo se vinden røske i det amerikanske flagget, jo! Men det gir jeg de amerikanske lederne: de er lure. Her går man og har bruk for et par hundre milliarder, og så tar man bare pengene. Pengene, sier dere? Men pengene har vi jo brukt til å dra til månen for. Se her. Her har dere et par steiner. Ja, ikke bare steiner. Vi har litt støv også.

  Nei, ser du. Hadde de hatt med seg hjem en utenomjordisk god ost, ville saken vært annerledes. Da ville de hatt beviser, men sand! Vi har jo så mye sand og grus på jorda at vi asfalterer veiene med det!

 10. Goodwill says:

  Denne Armstrong var forøvrig litt av en kar. Astronaut, trompetist og sykkelrytter i verdensklasse. Ikke verst!

 11. Iskwew says:

  LOID, kjære? Hva betyr det? Når det gjelder muligheten til å isolere “problemet”, Erik, tror jeg ikke det er så enkelt. Det kan komme innfall både herfra og derfra. For ikke å snakke om gode ideer :o)

  Milton, jeg trodde månen var en diger masse med stein i bane rundt jorden, der det bor EN mann, den kjente Mannen i månen. Hvorfor er han forresten i og ikke på månen?

  Jeg har ikke klart å tenke ut hvor mange kommentarer som eventuelt spares, Tiqui, men tenker at det fort kan bli en økning, siden innfall som ikke helt passer noe sted har fått et eget hjem.

  Riktig, Goodwill, dette er i tillegg.

  Milton, igjen, her er du inne på noe. Det hele var selvsagt et gigantisk kamuflasjespill, og dessuten har jeg hørt om flere månefilmer og sånt som er spilt inn i ørkenen i Arizona eller New Mexico. Det er mye morsomt der, etter at de i sin tid brukte stedet til å prøvesprenge atombomber.

  Goodwill, ja der sier du noe. En mangesidig mann, denne Armstrong. En skikkelig multikunstner!

 12. —> erik ® says:

  LOID – ? Alle vet da at det betyr Loving Ovations In Disguise, my dear. Du er nok bare kokett, tror du ikke vi skjønner det. Skal ha meg til å si slikt, selv mens du ligger og sover som et murmeldyr, og jeg sitter ensom på valen. Hva gjør man ikke -.

  Var dette en ålreit avsporing, kjære? Eller burde jeg ha postet det et annet sted?

 13. Iskwew says:

  Alle vet at LOID betyr Loving Ovations In Disguise? Pokker, enda noe jeg ikke visste. Det er en laaang liste. Dette var en heeeelt ok avsporing, der den hører hjemme :o)

 14. Elle says:

  Hmm- Jeg lurer meg på om jeg får gutt eller jente- En eller flere. Skal på ultralyd om to uker. Håper alt står bra til.

 15. Iskwew says:

  Det håper jeg også, Elle! Da jeg var til ultralyd første gang husker jeg at jeg var enormt lettet over at det bare var en Tigerunge, og ikke to :o)

 16. Elle says:

  Jeg er litt delt der- I og med at jeg begynner å bli litt opp i åra (i forhold til den berømmelige biologiske klokken), så kan det alltids være en fordel med flere samtidig, men jeg vet jo at det da og blir mer slitsomt. Uansett kjønn og antall, er alle velkomne. Gleder meg, og synes det er lenge å vente et halvt år til. Heldigvis er jeg begynt å bli litt sprekere nå. Vurderer å begynne å trene litt forsiktig igjen etter å ha vært rimelig kvalm og uopplagt den første tiden.

 17. Iskwew says:

  Elle, jeg visste at jeg kom til å bli alenemor, og så for meg at en var mer enn nok :o) Ellers får du nyte det kommende halve året – for det blir mer enn travelt nok etter det. Selv var jeg ikke kvalm en dag, men måtte ligge fra midten av februar til i begynnelsen av juni da Tigerungen ble født. Det var kjedelig det!

 18. Elle says:

  Jeg har, heldigvis, verdens beste mann å dele opplevelsen med.

 19. Iskwew says:

  Da er du heldig :o)

 20. Elle says:

  Det er mulig jeg er litt for opptatt av graviditeten her, men: Min kjære mor syntes jeg hadde en litt stor mage, og hadde følgende fine kommentar til det: ”Når jeg var 4 måneder på vei hadde jeg ikke synlig mage i det hele tatt, og kunne danse hele natten.” (sagt i en noe anklagende tone). Nå kan nok jeg danse hele natten (dersom jeg skulle ha behov for det- og det gjorde jeg og til julebordet på jobben). Men det som irriterer meg litt her at at hun gjerne skal fremheve hvor ”flink og fin” hun er i forhold til meg. Er det normalt for mødre?

 21. Iskwew says:

  Elle, dette er jo avsporingstråden, så her kan du være så opptatt du vil, av det du vil.

  Jeg tror dette er veldig normalt for mødre, og det kommer til å bli mer av det. Tigerungen gjør for eksempel aldri noe galt når mormor er i nærheten. Jeg tror mødre her benytter seg av muligheten til å få understreket at de har slitt og strevd, eventuelt at de har vært flinke, og det skal vi være takknemlige for, eventuelt skal vi få dårlig samvittighet fordi vi ikke er flinke nok. Vi skal jo være flinke piker, vet du.

 22. Elle says:

  Flink-pike- syndromet er jeg velkjent med, ja. Men jeg er ingen tilhenger av det. Prøver å bli mer fornøyd med tilværelsen uten å utrette det store, men det er ikke lett når en er oppdratt til aldri å være bra nok. Da har alt lett for å bli for dårlig, fordi at man ”lykkes” tas for gitt, og det er kun det ekstraordinære som en kan være fornøyd med. Det er merkelig så vanskelig det er å riste av seg gammel lærdom.

  Synes for øvrig det er greit å tenke gjennom dette selv og- få mer innsikt. Det er og lett å tro at oppdragerpersonen ikke er så alright når en ”rakker” ned på sine egne barn, men her må en og se på hva slags oppvekst vedkommende har fått. Min mor er oppdratt med at alt skal ta seg bra ut for å bli annerkjent av andre, og kan av den årsak tro at det beste for egne barn og er å pushe på at man er for tung, for blek, bør få bedre karakterer (laud ikke nok) osv. Har man ikke innsikt nok til å gjenkjenne negative mønstre, vil man selv gli inn i den samme rollen som ens egne foreldre, og dette ønsker jeg ikke for mine barn.

  Det må imidlertid være ekstremt vanskelig å gjøre alt ”riktig” som foreldre og. Ett og annet feiltrinn må en vel regne med. Selv vil jeg være opptatt av å støtte barn i det de liker å drive med/er flinke i. En viss veiledning vil jeg forsøke meg på, men håper jeg ikke mister av synet at dette dreier seg om et annet individ enn meg (ergo det som er bra for meg trenger ikke være det beste for barnet mitt).

 23. Iskwew says:

  Å ja, Elle, gammel lærdom sitter ofte svært godt plantet. Spesielt den som ble podet inn i oss da vi var små. I mitt tilfelle bidrar den til at jeg har veldig vondt for å be om hjelp, for jeg skulle alltid klare alt selv. Det var slik det var, for det var alltid andre som hadde større behov. Slik er det fortsatt, og jeg har vondt for å be om hjelp, og skal klare alt selv. Til det ikke går lenger. Da har det gjerne gåt veldig langt.

  Det gjelder å la en del kommentarer gå inn det ene øret og ut av det andre.

  Du kommer til å gjøre mange feil :o) Men mest riktig, og det er det som teller. Å tenke og ha en filosofi rundt livet, det er kanskje noe av det viktigste.

 24. Elle says:

  Snufs 🙁 Hvorfor i all verden kommer denne tråden langt ut i leksa- Den burde stå som fast tråd på forsiden. Hvor skal jeg ellers skrive ned mine tanker om graviditet, nytt hus, min kjære samboer osv, som ikke passer andre steder? En kan reagere mye på samfunnsdebatter, men mest engasjert er en nå i ting som skjer i hverdagen med oss.

 25. Iskwew says:

  Jammen, den gjør jo det, Elle :o) Om du ser til høyre under bildet, så ligger “Har du en avsporing?” der.

  Så den kommer du til å kunne finne lett 😀 Og dessuten synes jeg du skal vurdere å få deg en blogg like godt først som sist. Selv om jeg tar i mot hva som helst i den avsporingstråden :o)

 26. Elle says:

  Hvordan lager jeg blogg?

 27. Iskwew says:

  Det er IKKE vanskelig, Elle. Du kan f.eks. begynne på WordPress.com – jeg synes i hvert fall wordpress er en enkel og velfungerende blogg.

 28. Elle says:

  Koster det?

 29. Iskwew says:

  Nei, det er helt gratis, Elle.

 30. Goodwill says:

  Nå er Goodwill på nett 😉

 31. Iskwew says:

  Det var jammen på tide 😀

 32. Elle says:

  Hadde en veldig hyggelig opplevelse på t-banen i dag. En ung dame spurte om jeg skulle langt, og i tilfelle om jeg ville ha plassen hennes. Hun beklaget og at hun ikke hadde sett at jeg var gravid før. Jeg takket høfflig nei samtidig som jeg uttrykte at det var veldig hyggelig å bli spurt, men jeg var nok ikke kommet så langt på vei/hadde så mye plager at jeg kunne ta plassen fra folk enda.

  Galansen lenge leve, og nå er vel statusen min klart skiftet fra ”har hun spist litt mye til jul mon tro” til ”en gravid dame”. 🙂

 33. Iskwew says:

  Så hyggelig, Elle :o) Min erfaring var forøvrig at kvinner var flinkere enn menn til å både legge merke til graviditeten og til å tilby plass.

  Det ER hyggelig å være gravid :o)

 34. Elle says:

  Mange menn er nok galante de og, men de er klart tregere til å oppfatte ”detaljer” rundt seg.

  Ja, det er veldig hyggelig å være gravid- men gleder meg og for hver uke jeg tilbakelegger og kommer nærmere å faktisk ha et lyst levende barn i armene.

  Ha forøvrig fått de første signalene fra barnet nå (tror jeg da). For noen dager siden var det som om det var masse småbobler i magen. Dagen etter det igjen var det store bobler med trykk i. Noen ide om hva de forskjellige signalene er?

 35. Iskwew says:

  Nei, det har jeg egentlig ikke… den første gangen Tigerungen sparket skikkelig var etter at jeg hadde vært på en konsert. Da var det liv i magen etterpå. Det mener jeg var i januar og han er født i juni.

 36. Elle says:

  Jeg lurer litt på om de ”boblene med trykk i” kan ha vært spark. Jeg er nå 19 uker på vei- Har termin i begynnelsen av juni. Da ville det i tilfelle være omtrent samtidig som du fikk dine første spark i magen.

  De småboblene tror jeg muligens bare var at ungen vår svømte butterfly (han/hun er utrolig avansert allerede, skjønner du :)).

  Gleder meg til ultralyd til onsdagen- Håper alt står bra til, og at vi får litt mer avklaring på antall og kjønn (synes det er best å vite kjønnet så jeg får litt mer forhold til ungen, og slipper å si ”ungen” og barnet” hele tiden- Da kan jeg heller si småjenta, tulla, gutten vår el.l.)

 37. Iskwew says:

  Det kan det helt sikkert være :o)

  Selvsagt er han avansert – noe annet hadde vel tatt seg ut!

  Jeg ville også vite kjønnet. Og jeg tok fostervannsprøve. Da får du et ferdigtrykket brev fra Ullevål, der kjønnet er stemplet på. “Et sundt GUTTE (med stempel) foster”

 38. Elle says:

  Er det ikke en viss fare (selv om den er minimal) forbundet med å ta fostervannnsprøve?

 39. E.R. II says:

  Vi har alle våre historiske referanser. Da jeg traff ei jente for en stund siden som hadde studert keltiske språk var Asterix klar som ramme rundt det hele. Romerske orgier? Asterix og Obelix er som leksikon i forhold til romerske orgier. Amerikansk kultur? Bart Simpson og familien dekker det aller meste.
  Men hvordan er det med månen? Joda, Wallace og Gromit har vært der. Stort sett fredelig, men pass dere for han der komfyr-roboten med balltre, putt i hvert fall ikke penger på! Så lenge man har med seg kjeks er månen et fortreffelig sted, for ost er det i hvert fall nok av!

  Som en digresjon til digresjonen: Wallace & Gromit leser reiselivsbrosjyrer før de reiser til månen. En av disse glemmer de igjen på månen. Helt på slutten av filmen er det en drømmescene som er helt fabelaktig. Roboten som står på ski på månen. Utrolig bra.

 40. Iskwew says:

  Elle, jo det er en liten fare for spontanabort.

  E.R. II, jeg har sett for lite Wallace og Gromit! Derimot har jeg lest omtrent alt av Asterix og Obelix.

 41. Elle says:

  E.R II: Wallace og Grommit er ganske så fornøyelige å se på :).

  Iskwew: Da blir det ingen fostervannsprøve på meg- Greier de ikke se det ved ultralyden, får det heller være (en kan jo ta ultralyd senere og). Men regner i alle fall med å se om det er en eller to eller tre eller …….. Hjelp!

 42. Iskwew says:

  Jeg tok jo IKKE fostervannsprøve for å finne ut hvilket kjønn det var, det er ikke en god nok grunn til å ta den risikoen det innebærer, nei.

  Du ser nok om det er en, to eller tre :o) og DA må du rapportere, med mindre det er 3 og du ligger i koma 😀

 43. Goodwill says:

  Elle, ikke for å skremme, men et par jeg kjenner, som hadde to barn, ville ha ett til. De fikk tre…

  Familien økte fra 4 til 7. Du snakker om å gå fra asken til ilden 🙂

 44. Iskwew says:

  Oh my :o) Det kan vi vel kall en flokk med unger.

 45. Elle says:

  Alle er velkomne, men kan se at det blir rimelig slitsomt med fler enn to -(og vet og at to blir mer slitsomt- har noen venninner med tvillinger). Jeg har ingen fra før, så jeg har god plass 🙂

  7 stk, ja: Da må de jo ha spesialbil og (og en del annet:)).

  Flerfødsler øker visst med alderen, så sjansen for å få mer enn en er tilstede, men ikke så alt for stor tror jeg.

 46. Goodwill says:

  De er mer bedrift enn familie 😀

 47. Milton Marx says:

  Har du sjekket om Dørum har tatt rundene sine i vikingskipet i dag (for å sikre etterbruken av OL-anleggene)? Han og Oppseth skal gå i par tror jeg.

 48. Iskwew says:

  Det blir litt av et par :o) Forøvrig er Vikingskipet vel så etterbrukt til andre ting enn skøyter at det er vanskelig å lage god skøyteis der. Det er jo messhall det meste av året.

 49. Milton Marx says:

  Ahaaaaa! Det forklarer saken. Oppseth og Dørum er svært gode til å lage “a fucking mess”!

 50. Iskwew says:

  Ja nettopp, de føler seg hjemme med en gang de kommer inn portene.

  Jeg derimot, vil helst huske Vikingskipet som det var da Dan Jansen vant 1.000-meteren. Da var jeg der, nemlig. Det var ikke et tørt øye i hele ishallen. Om EN mann hadde strevd og slitt for skøytegull, så var det Dan Jansen.

 51. Elle says:

  For første gang angrer jeg på at jeg for tiden er uten TV. Skulel gjerne sett Valla/Yssen. Hva tror folk om den konflikten- Blir det noe eget innlegg om dette?

 52. Iskwew says:

  Jepp, det ble det akkurat. Det er en fascinerende sak det der.

 53. Elle says:

  Hormoner i fri flukt!

  Dette er litt pinlig- Vi satt og snakket om trafikkulykker og annet i dag. Så skulle jeg fortelle om den gangen jeg var på Åråsen, og det var en hangglider som feilberegnet og braste gjennom overbygget jeg satt i. Han ble sittende fast en stund med beina hengende gjennom overbygget. Det hele var veldig skremmende, for en stund beveget han heller ikke på seg. Så begynner jeg å grine midt i fortellingen min. Og det hele er jo rett og slett for dumt, så jeg griner og ler litt om hverandre.

  Ikke lett å være gravid og snakke om triste ting, gitt (det gikk bra med hangglideren).

 54. Iskwew says:

  Hehe – det blir mer av det der, det kan jeg love deg :o) Og det trenger ikke handle om triste ting en gang.

  Forresten så husker jeg den hanglidersaken.

 55. Elle says:

  Jeg har foreløpig opplevd det en annen gang og – I jula satt vi og snakket om at faren min har hostet stygt ganske lenge, og min svigerinne sa hun trodde han skulle stryke med den samme natta, slik som han hostet. Vi var alle bekymret for helsen til faren min, men det var selvsagt bare jeg som begynte å grine.

  Litt håpløst det her.

 56. Iskwew says:

  Ja, men det er nok bare slik det er. Jeg gråt i 3 timer fordi barnepleieren hadde oppdaget at Tigerungen hadde smilehull før jeg så det.

 57. Elle says:

  Hvordan/når startet man egentlig med blogging? Hvem var det først som fant på det? Hvor utbredt er det i dag, og hvordan finner dere hverandres blogger? (stilte dette spørsmålet under et innlegg hos Tique, men det er jo egentlig en avsporing).

 58. Iskwew says:

  Det står litt om blogging her.

  Blogging er veldig utbredt, det er mange som har en blogg.  Og hvordan man finner hverandre… det er ofte fordi man lenkes til, eller kommenterer i andre blogger, eller kjenner noen som skriver og som gir en reklame etc.

 59. blues4u says:

  Utrolig hva som går an!
  I går kveld, ved 19-tiden, skulle jeg legge inn en CD i skuffen på PCen, og klarte å helle en 1/4 l. øl (NB! Kveldens første, klink edru) over maskinen. Fra den siden hvor skuffen stod åpen! Øl overalt på høyre halvdel. Banna høyt og lenge da gitt! 🙁
  I ettermiddag var jeg naturlig nok spent etter tørkeprosessen. Hadde slått den av, ut med batteri, stablet PC halvveis på høykant foran ovnen, og da rant det ut en goood del lysegul væske,… men tørt ble det! Jubel&glede! Fikk feilmelding og måtte inn på BIOS, men etter gjenoppretting av standard, og gjentatt trykking på berørte taster for å løsne de som gikk litt tregt, har den funka som bare det!
  Er SÅÅÅÅ fornøyd i kveld!
  I går på denne tida så jeg tusenlappene flakse ut av vinduet!!

  I kveld bare GLISER jeg!! 😀

  SKÅL!! *ler*

 60. Iskwew says:

  Hihi – det var jammen godt at du fikk orden på den igjen, for det er utrolig irriterende når slikt skjer, og du VET det er din egen feil. Strengt tatt burde det være forbudt å ha drikkevarer i nærheten av en PC, men det er det jo ikke.

  Tusenlapper som flyr ut av vinduet er ikke stas!

 61. Elle says:

  Da er ultralyd unnagjort. Vi venter et velskapt barn (10 fingre osv) rundt 07.06.07. Den luringen knep imidlertid bena sammen under hele undersøkelsen, så kjønnet fikk vi ikke avklart.

  Ganske sprøtt og rimelig fantastisk å se barnet sitt for første gang- Gleder meg til juni, hvor vi kan bli ordentlig godt kjent.

 62. Iskwew says:

  ÅÅååååååå! Så herlig, Elle! Jeg tipper allerede nå at den lille ikke kommer før 15.juni :o) Men der kan jeg selvsagt ta feil.

  Jeg husker godt den følelsen, og også bare følelsen av å høre hjerteslagene hans.

 63. Elle says:

  Den undersøkelsen hos legen, hvor jeg hørte hjerteslagene, var jeg så dårlig at jeg bare ble betrygget (var hjemme fra jobb, hadde høy feber og det siste jeg gjorde før undersøkelsen var å kaste opp).

  Det var veldig koselig å ha med seg samboeren i dag, så vi fikk oppleve dette sammen. Jeg var litt nervøs på forhånd for at det skulle være noe galt med barnet/barna. Nå er man i alle fall rimelig trygg på at alt står bra til. Litt irriterendes å ikke se kjønnet da- Det er akkurat det samme hva det blir, men det hadde vært fint å hatt et litt mer forhold til ”barnet” i form av ”tulla” eller ”gogutten”.

 64. Iskwew says:

  Ja, det er klart det var hyggelig å ha ham med :o) Og nervøs. det er man, selv om man ikke tror det er noe galt, egentlig. Kjønnet kan det jo hende du ser neste gang – eller er det ikke flere ultralyder?

 65. Elle says:

  Det blir bare en ultralyd dersom man ikke blir henvist (og det blir man jo bare dersom det er grunn til å se nærmere på noe), men vi får vurdere om vi tar en privat ultralydundersøkelse (hvis det ikke er for dyrt) – Det har jo kommet 3D-bilder nå, som kunne vært ganske artig å få med seg uansett.

 66. Iskwew says:

  Ahh. Jeg hadde mange, men det var fordi det var spesielle grunner. En i uken hadde jeg en periode.

  De 3D-bildene er utrolig fine – et slikt et skulle jeg gjerne hatt.

 67. Elle says:

  Det er bare å skaffe flere barn det, så får du og mulighet for 3D-bilder 🙂

 68. Iskwew says:

  Hehe, nei takk! Jeg er en gammel dame, vettu, Elle :o)

 69. Elle says:

  Hvor gammel er egentlig en gammel dame? Du prøver vel ikke å fornærme meg i samme slengen?

 70. Iskwew says:

  Altså, jeg er 44. Var 37 da Tigerungen ble født :o)

 71. Elle says:

  Så jeg har bare 10 år igjen før jeg blir gammel dame? Sorry- Den er ikke holdbar. Du må vente litt til før en slik æresbevisning kan bæres.

 72. Goodwill says:

  Hva er det du sier, Iskwew – DU gammel dame? Nonsens! Da skulle jo jeg ha bare ett år igjen før jeg er en Gammel Mann!!

  Elle, barnet kan like gjerne komme før tida, ikke la deg skremme. Vår første kom 12 dager før, i juni det også. De vil gjerne raskt ut i sola, tenker jeg! :-))

 73. Iskwew says:

  :o)) For gammel til å få barn alene, vil jeg nå i hvert fall si, Elle :o)

  Okay, Goodwill, du overbeviste meg, siden du garantert ikke er noen gammel mann om ett år :o)

  Normalt går førstegangsfødende over tiden, Goodwill. Det er bare å forberede seg på det. Jeg holdt på å bli gal i den 9 dagene han ventet.

 74. Elle says:

  Vet at man normalt går over tiden som førstegangsfødende, men håper ikke det går alt for langt over.

  Kommer ungen en del tidligere, kan vi feire bursdag sammen. Det er i alle fall rimelig sikkert at han/hun blir født i tvillingens tegn, som sin kjære mor.

  Våknet forresten opp i dag etter en natt full av merkelige drømmer. Tror jeg tenkte mye før ultralyden. Og så tenkte jeg plutselig på at ”hva om ungen min ikke liker meg” i dag tidlig. Det er mye sprøtt som en finner på. Samboeren min sa at ungen nok liker oss til den kommer i tenårene, og så får vi nok en lang periode hvor vi er rimelig håpløse.

  Gruer du deg til å få en tenåringsgutt Iskwew?

 75. Iskwew says:

  Uansett så kommer han eller hun ut, før eller siden :o)

  Tigerungen min er også tvilling. Noe som har den konsekvens at han er utrolig skravlete, nysgjerrig og rask i hodet.

  Å drømme er jo å bearbeide tanker, bevisste og ubevisste. Det du er mest opptatt av, kommer til deg i drømmene, som gir deg hjelp til å enten bearbeide eller forholde deg til det. Så det er bra.

  Tenåringer SKAL ikke like foreldrene sine så godt i tenårene :o) Det er ikke meningen. Så det opprøret som kommer, det kommer. Jeg gruer meg ikke, jeg, til å få en tenåringsgutt. Dessuten tror jeg all den empatien, ærligheten og kjærligheten han viser nå, ikke kommer til å forsvinne. Det han er nå, er den som vil bli tenåring også. Jeg tror mer det handler om å slippe taket litt og litt, og la dem bli voksne.

  Men… hva vet jeg?? :o) Det skal uansett blir spennende!

  Jeg synes du skal få deg en blogg eller et forum som du bruker til å skrive ned noen av disse tankene. Det viktigste for meg med bloggen min, er faktisk at jeg får skrevet ned historiene og anekdotene om Tigerungen min.

 76. Goodwill says:

  Har lyst til å si litt om det å ha tenåringer her. Jeg har jo én, ei jente på 14, som naturligvis bobler over av hormoner, skravla går og meningene er sterke. Sinnsstemningene svinger fra de høye tinder til de dpeste daler – og opp igjen.

  Foreldre er noe herk, ofte, de skjønner jo ingenting, de skjønner jo ikke at ting ikke er så enkelt for en tenåring som for en voksen. Sinnet kan være voldsomt.

  Men det går over, og da ligger kjærligheten der, i tykke lag. Og det er godt. En god belønning for å ha dyrket nettop den kjærligheten, dyrket tilliten.

  Det fine er at man får ikke plutselig en tenåring dumpende i fanget. Man utvikler seg med barna fra de er små, og når tida er der så er man klar. Og jeg synes det å være forelder har blitt bare bedre og bedre ettersom de har vokst til.

  Det skulle man ikke tro var mulig, der man sto med den nyfødte i hendene, den gangen, på årets lyseste dag 🙂

 77. Iskwew says:

  Det verste er at de ikke kommer med noen bruksanvisning heller, Goodwill, det meste må tilpasses individuelt. Sjokket hadde nok være formidabelt om du den første dagen “på jobben” fikk en tenåring utlevert.

  Alle foreldre er dumme. Sånn skal det bare være :o) Det går over!

 78. Goodwill says:

  Vi har jo vært igjennom det selv, så vi har i hvertfall den bruksanvisningen. Men ingen fasit 🙂

 79. Iskwew says:

  Jeg tror at det hjelper å vite at det kan være vanskelig å være 14 er en god start. Det husker i hvert fall jeg at det var, jeg var jo i harnISK stort sett hele tiden :o)

 80. Goodwill says:

  Men du kom helt sikkert tilbake til at du var glad for å ha dem der også. Og det er viktig å ta med seg i foreldrerollen, vite at man betyr noe for dem, selv om de skjeller oss ut.

 81. Iskwew says:

  Joa, men det tok lang tid. Jeg husker forresten med skrekk da pappa tvang meg til å gå på Unge Høyre møte *grøss*

  😀

 82. Goodwill says:

  Ja, det tenker jeg var krise for en radikal rødstrømpe som deg! 😀

 83. Iskwew says:

  Ja, det var det. Det var AKP som gjaldt på den tiden. Men jeg gikk, og den eneste konklusjonen var at (ml)-gutta var både kulere og kjekkere 😀 De velfriserte Høyre-gutta kunne de ha for meg.

 84. Elle says:

  Tror jeg gjorde for lite opprør når jeg var ungdom, jeg. Den første ordentlige uoverenstemmelsen jeg hadde med mamma og pappa var da jeg var 17 år, og ville overnatte hos kjæresten min. Jeg trodde ikke slike far/datter-samtaler eksisterte. pappa messet i et par timer om par som fikk barn, uten at de hadde jobb og kunne forsørge dem osv osv. Etter samtalen var jeg så deprimert at jeg droppet besøket. Helga etter sa jeg bare fra at jeg dro, og gjorde så.

 85. Iskwew says:

  Hehe Elle – jeg antar at du på det tidspunkt visste hva det ble barn av! Skjønner godt at du bare dro uten flere dikkedarier helgen etter.

 86. Elle says:

  Jeg skal på temafest på lørdag- Vi skal komme som noe på S. Noen forslag? Selv har jeg kommet på: spøkelse, squaw, sjørøver, slange, sadomaschosist (hvordan skrives egentlig det?), sykepleier, sigøyner, spådame, satan, snøhvit, skjelett, skotte, sersjant, sheriff, svane, sjømann, svane, stegosaurus, sultan.

 87. Goodwill says:

  Elle, det skrives sadomasochist. Ellers er jo naturligvis skiløper et alternativ, videre svovelpredikant, sirkusdirektør, for ikke å glemme selveste kaptein Sabeltann 😀

 88. Iskwew says:

  Jeg vet ikke hvordan det staves! Forøvrig er Squaw no no å bruke, se her, i forklaringen på nicket mitt.

  Spådame skulle jeg vært, med skikkelig sigøynersminke. Og der hadde du en til: Sigøyner.

 89. Elle says:

  Var og så på utvalget på Standard- Ikke mye som passer rundt min gravide mage- De hadde et ganske så misserabelt spøkelse, videre en stilig sheik (men synes ikke det er så kult)- Sumobryter hadde vært litt kult, men da blir jeg jo ikke ”fin”.

  Tror jeg kommer til å havne på sheriff, spådame, sigøyner eller sjørøver- Skal se hva jeg får rotet frem av klær, som jeg kan kjøpe noen detaljer til for å fullbyrde (men de fleste klærne mine er jo for små nå og!). Kanskje jeg bare gir opp og klipper to øyne i et laken:)

 90. Iskwew says:

  Du finner sikkert på noe morsomt som passer til magen. Sumobryter hørtes jo egentlig veldig kult ut :o))

 91. Elle says:

  Men da er det ikke sikkert samboeren min synes jegg er så sexy, da- Må jo ta litt hensyn til ham og (som kommer i stilig samuraidrakt).

 92. Iskwew says:

  Sigøyner-prinsesse da :o)

 93. Elle says:

  Når jeg begynner å tenke på sigøyner, spådame og sjørøver, så får de kostymene mye til felles. Sjørøvern må være litt mer stringent, men det blir nok et skjørt og hvit, utringet bluse som basis – Skal jo i tilfelle være en litt ferm og sexy sjørøver!

 94. Iskwew says:

  Ja, de har kanskje det? Og jeg tror ikke du trenger kjøpe noe kostyme heller, og det er jo en fordel.

 95. Elle says:

  Sjørøvern må i tilfelle få en svart øyenlapp (til 5 kr) og en sabel i beltet – så er jeg vel rimelig klar.

 96. blues4u says:

  Bitteliten rapport til Månestråle (Isk) fra prærien! 😀

  Øl-sjenking til “bærbart” selskap er en uting!
  En ting er at den “bærbares” alder ikke er i nærheten av det lovlige for sjenking, en annen ting var at den “bærbare” (Hu) slo seg helt vrang. Hosta litt med en en gang, men etter en tørk kom a seg igjen bemerkelsesverdig fort, men det var forbigående. Nærmest spydde ned sidene, hver gang jeg satt opp en ny side, la a den rett i bånn (bokstavelig talt, gikk rett i bånn, og ikke mulig å få sett eller lest toppen)!
  Vel, leverte Frøkna på PC-sykehus på torsdag, og fikk a igjen idag! I TOPP-FORM! 😀
  Å bytte displayet (undertøy) gjorde underverker, Så nå er både hu og jeg happy!! 😉

  Lærdom (om enn dyr, kr: 1170.-): aldri mer sjenking av 1/2-åringer! høhøhøh

 97. Iskwew says:

  Husk at du skal være 18 år for å drikke øl, Blues4u!

  Godt at frøkenen kom seg igjen i hvert fall 😀

 98. Undre says:

  Å, guri! Det var virkelig uforsvarlig å skjenke den unge frøkna, Blues4u!

  Følg bare med på følgende regnestykke:

  Bransjen mener at en laptops forventede levealder er 3 år.

  SSB regner 82,5 år som forventet levealder for norske kvinner.

  Om vi slår disse to statistikkene sammen får vi følgende regnestykke siden PC’en til Blues4u er identifisert som hunnkjønn:

  82,5/3= 27,5

  Det vil si at PC’en når en alder som tilsvarer 27, 5 menneskeår i løpet av sitt første leveår.

  Om vi så tar følgende regnestykke:

  27,5/12= 2,293

  … finner vi at PC’en eldes med en fart som tilsvarer nærmere 2,3 menneskeår i måneden.

  Med andre ord var Blues4us laptop …

  6*2,3= 13,8

  … 13.8 år da alkhoholforgiftningen skjedde.

  Ille, meget ille, Blues4u!!!

  o_O

  … du skulle ha ventet 1,8 måneder til …

 99. Iskwew says:

  Undre, dette er bare så gnistrende godt resonnert at jeg bøyer meg i støvet. Dette skulle Blues4u ha gjort, og holdt ølet unna frøkenen bare en liten stund til. Det svarer seg ikke å være for utålmodig.

 100. Undre says:

  Hæhæhæ!

  Ikke sant! 😀

 101. Iskwew says:

  Jeg tror du bør legge den inn som et IT-tips jeg!

  Undres nerdehjørne 😀

 102. Undre says:

  Haha! Jeg trodde hele Undreverset var Undres nerdehjørne, jeg!

 103. Iskwew says:

  Joa, men her var du rett og slett en mer tradisjonell nerd :o)

 104. blues4u says:

  HAHAHA, veldig bra Undre! Aldri mer øl til PC-rypa før a er 8 mnd!

  Imponert over at du gadd å regne ut den der gitt!! Det må jeg si, *ler mer*!

 105. Undre says:

  Hihi, Blues4u! Det ble bare for fristende!

  Iskwew: Jepp, me nørd. 😀

 106. Iskwew says:

  blues4u, det betyr IKKE at det er lurt å drikke øl oppi tastaturet om en og en halv måned!

 107. Undre says:

  Nei, det er sant, Isk.

  Hmm… Du må nok vente med utagerende ølsuping til det er på tide med gravøl for PC-rypa om 2 og et halvt år.

 108. blues4u says:

  haha Isk! Nye rutiner her nå! Glasset har fått ny plass! I god avstand!
  Og PCn viste seg så utakknemmelig sist, at den får ikke mer!

  (forhåpentlig ikke ihvertfall)

  God natt herfra! (gjesper) 😀

 109. Goodwill says:

  Nå har jeg skiftet template igjen, tilbake til et tidligere stadium – går det bedre nå?

  *håper, håper, håper*

 110. Iskwew says:

  Det er vel her jeg får si: Det er ikke deg, det er meg, Goodwill :o)

 111. Iversen says:

  Isken, kan du komme et øyeblikk på MSN iløpet av kvelden? Eventuelt sende en e-post? Jeg må sludre litt om widgets.

 112. Iskwew says:

  Yes, Sir – utpå kvelden.

 113. Iversen says:

  Den er grei, jeg skal holde utkikk.

 114. Iskwew says:

  Jeg piper! En eller annen gang etter 8.

 115. Thomas says:

  Hvis du ønsker deg et tema som du skulle ønske støtta widets, men som ikke gjør det (oi, kan jeg si dette på en mer kronglete måte?), så send meg temaet, og jeg ordner det. Det vil være meg en ære. Dessuten tar det ikke lang tid. Og … har jeg ikke skrevet dett før, et sted? Jo, her.

 116. Iskwew says:

  Åååå er det sant, Thomas? Det hadde vært kjempesnilt. Jeg ønsker egentlig å beholde temaet jeg bruker her jeg, det eneste problemet med det er at det ikke støtter Widgets. Så kunne det fikses så hadde jeg blitt veldig glad.

  Jeg bunter det sammen og sender det når jeg kommer hjem i ettermiddag. Takk!

 117. Tiqui says:

  Da har du fått mail! God lesning!

 118. Iskwew says:

  Jepp, det har jeg :o) Skal printe nuh.

 119. blues4u says:

  Stemningsrapport!
  Ukeslutt på P2 spilte overraskende nettopp “eldgamle”, men fortsatt like gode “easy living”! med “Uriah Heep”.

  Ute er været strålende, -10 og sol fra klar himmel, alt er vakkert!
  Inne brenner veden godt i Jøtulen, og gjør det varmt og godt i stua, P2 på nettradio (jepp, PCen virker fortsatt), og Guinness i glasset (i god avstand fra tastatur)! 😀
  Nyter (lør-)dagen!
  Kan man bedre ha det?

  Tror det! Kjøpte MC i går, og NÅÅÅÅ venter jeg på vår,
  så det nesten gjør vondt!! 😀

 120. Iskwew says:

  Jøsses! Gratulerer! Litt rart tidspunkt å kjøpe den på kanskje, men du får passe godt på den til du kan bruke den ;o)

 121. blues4u says:

  Heheh, enig i at tidspunktet kan synes rart! Impulsiviteten er ikke så ofte fremtredende, men i går tredde den absolutt fra skjul ja! 😉
  Er det mulig å satse på vår, og bare veier til uken? *ler*

 122. blues4u says:

  Beklager, men glemte bukk og takk! *gremmes* 😉

 123. Iskwew says:

  Jeg tror kanskje ikke det. I fjor skrev jeg dette diktet som belyser problemstillingen:

  Ventetid

  Et øyeblikk
  var våren her

  solen smilte med
  ertende blikk
  hjertet hoppet av
  forventningsfull fryd

  så begynte det
  å snø

  Iskwew © 2006

  Snekring av temaer, derimot :o))

 124. blues4u says:

  Hehe, Norge mitt Norge!
  Mye, og skiftende vær!
  Realistisk sett blir det vel ikke mange km på veien før mai kommer! :-/

  Ett lite ps-spørsmål! Er det mulig for meg å poste bilde fra PCen min inn i kommentar-feltet ditt?
  *klør meg i hue*

  Sykkelen til Blues4u

 125. Iskwew says:

  Mail det til meg, så skal jeg legge det inn 😀

 126. blues4u says:

  hehe, du fikk det til ja!

  Er det rart jeg gleder meg til våren eller? ;-D

  (..men før første tur er “tupperware”-boxen og ryggstøet av!!)

 127. Iskwew says:

  Klart du gleder deg 😀 Fargen er brillefin, og det er jo slikt damer har det med å se på ;o)

 128. Elle says:

  Jeg liker ikke mandager- Det er noe med å komme seg gjennom dagen, så blir resten av uka bra. Det hjelper jo heller ikke at man ikke får sove natt til mandag- Da går hele dagen litt på skeiva.

 129. Iskwew says:

  Jeg liker heller ikke mandager. Jeg liker fredager.

 130. Elle says:

  Og lørdager og søndager 🙂

  Når mandagen er over, går det i alle fall lettere resten av uka.

 131. Iskwew says:

  Ja, det er sant.

  I dag er Tigerungen litt syk, så vi er hjemme. Det dummeste er at vi selvsagt sto opp når klokka ringte 06:45 :o/

 132. Elle says:

  Uff da- Ikke bra når unga er dårlige.

  Selv skal jeg på svangerskapskontroll pga synsforstyrrelser, så jeg håper det ikke er noe galt med den ekstra lille i magen min.

 133. Iskwew says:

  Det er det sikkert ikke, Elle!

  Da jeg var gravid var synet mitt helt snålt. Blant annet kjøpte jeg et par briller jeg ikke kunne se med etter at Tigerungen var født. Jeg var mer nærsynt mens jeg var gravid.

 134. blues4u says:

  Er det lov å være glad og fornøyd over nok en måneds sykemelding?
  Pr. i dag er jeg tilgodesett med “godstol-varming” ut februar. Og nyter det!
  Går dog til behandling, men det er jo bare sååå godt!
  Herlig luksus!
  Enda en dag full av kjiip vinter, som jeg slapp å gå ut i! 😀

 135. blues4u says:

  Bruksanvisninger er noe jeg har et trøbblete forhold til. Noe jeg titter i når “alt” har gått galt!
  Tar allikevel meg selv i å lese min sist ervervede i dag.
  Den som handler om MCen det er bilde av litt høyere på denne siden, hehe…
  Savner ikke siste info fra hverken “Nationen”, “Klassekampen”, “Ny Tid”, “Pondus” (ingen link til pelsdotten din Isk), eller andre medier i dag!

  Hvor bliver de “bare” veier? 😀

 136. Iskwew says:

  Jeg derimot har vært hjemme med litt sykt barn et par dager, så jeg er klar for jobben i morgen altså.

  Bruksanvisninger har jeg et kantete for hold til jeg også. Men om det gjaldt kapitalvarer som en motorsykkel, tror jeg at jeg hadde lest gjennom den.

 137. blues4u says:

  Ja enig! Veldig greit å lese seg til hvor man skal sitte, og hvilken knapp som er gass og brems!

  *ler så jeg rister”

 138. blues4u says:

  Har ikke kommet dit enda! Er fortsatt på s. 4, hvor en eller annen prøver å fortelle meg noe på engelsk (?)! Overskriften er: FOREWORD!

  Nedover på siden ramses opp alle de uforståelige ordene “oversetteren” kan på engelsk, som “choosing”, engineering, advanced, og skills!
  Hvorfor i ville varme helvete kan de ikke skrive på Oslo´sk??

  Det finns faktisk kunder med så sær dialekt også! 😀

  Oppfatter dette som mobbing av kunder av Norsk opphav! *ler mer*

 139. blues4u says:

  …men nå er det Kina-restauranten på/i (hva er korrekt Isk?) Årnes!
  Sulten for 400 hester, men sykkern (jaja, kanskje ikke 400 da) står i kjellern, siste bussen gikk 17.30 (kollektiv-debatten raser ikke akkurat her), så alternativet er apostlenes hester, ….evt. taxi (om da ikke vakt-bilen har langtur?!)!
  .men HEYY, Årnes er jo bare en times rask gange unna! Har godt av det!!
  😀

 140. blues4u says:

  La merke til at jeg “tøtsja” V.I.P.-lista over antall bidrag.
  Fort inn, fort ut.
  Dette er ikke et skriv for å prøve å komme inn igjen! 😀

 141. Iskwew says:

  Dette er en NORSK bruksanvisning, Blues4u?? Eller er den på nynorsk?

  Det er PÅ Årnes. PÅ PÅ PÅ. Du bor jo ikke på Årnes om det er en time unna… Hvor er det du bor egentlig??

 142. blues4u says:

  Bor definitivt ikke i!

  Ca 5 km sør for, på østsia a ælva! 😉
  bittelitt sør for Fjellfoten!

  Fineste kåken i Nes!
  Rød er´n å!
  Kjørerú forbi, så er´e den med grønne vind(åssen faen staves dette?)-skier(?).
  hahaha

 143. blues4u says:

  mulig blues-mannen i Nes er alene våken nå,
  men han fant nettopp en god og beskrivende oversikt over endel uttalelser dere kvinner aldri vil få høre fra oss menn!

  Her er det listet 21 ting du aldri kommer til å høre en mann si…

  1. Men det får være nok snakk om meg
  2. Å, det er ingen ting å snakke om
  3. Det er bare en enorm blomsterbukett jeg plukket opp på veien hjem.
  4. Hei, mamma – jeg bare ringte for å skravle litt.
  5. La oss reise å besøke foreldrene dine til helgen..
  6. La oss slå av TVn. Jeg vil heller prate om forholdet vårt..
  7. Nå setter jeg fasanen i ovnen, vil du ha et glass portvin?
  8. Dra til det store kjøpesenteret nå? – Kjempefint!
  9. Nei, jeg er helt sikker på at det er min tur til å skifte bleie.
  10. Hva så om hun ikke er så pen – jeg elsker henne for det indre.
  11. Kjære, det er kjempegøy å se på disse tapet-prøvene sammen.
  12. Mmmmm den finnes i en nydelig rosa også.
  13. Fortell meg om din dag..
  14. Ja takk, jeg tar en søt hvitvin.
  15. Åhh jeg vet ikke.. kan ikke du velge for meg..
  16. Ja, ja men elsker du meg ordentlig??
  17. Er det ikke din tantes bursdag i morgen?
  18. Hvor fort bilen min går? Nei, det aner jeg ikke..
  19. Kom igjen gutter, det får være nok prat om fotball og militæret. La oss snakke om noe interessant.
  20. Å for noen nydelige putetrekk – hvor har du fått tak i dem?
  21. Ikke tenk på det, jeg rydder opp det jeg.

  ..med et lite forbehold for de mest ekstreme,……..NOT! 😉

 144. blues4u says:

  blå laugardag,
  og
  “svart belte i anger”,

  brukes som pannebånd!

 145. blues4u says:

  E N D E L I G !!!!

  Alle de 5 siste kommentarene er fra han som blåser ut lysa, demper musikken, han som brer over dere, og nynner en…….

  blues4u!!!

  😀

 146. blues4u says:

  FYLLA HAR SKYLDA!!

  ;)))

 147. blues4u says:

  VIL DE FLESTE HEVDE….

 148. blues4u says:

  …men jeg legger alt i caligynefobien!!!

  😉

 149. blues4u says:

  HOROSKOPET SOM SIER DET SOM DET ER:

  Tyren (Apr 20 – Mai 20)
  Du er praktisk og utholdende. Du har en ekstrem viljestyrke og arbeider
  som bare faen. Folk flest synes du er sta og tjukk i hue. Du er egentlig bare en trangsynt dust, og folk later som de liker deg fordi du prøver så hardt.

  ..jaja, jeg VISSTE det!! :)))

 150. blues4u says:

  Og til sist i natt vil jeg bare ta med en av mine favoritt-kyllingretter!
  (Vel, ikke mine,
  faktisk fr. Undre´s,
  bare se her!
  …og legg merke til datoen! Bruk en senere født kylling gjerne,
  mye senere!!!)

  14.10.2006 (skrevet 10:20 14.10.2006)
  Fant denne oppskrifta i bloggen til “Undre”!
  (http://undreverset.blogspot.com/)

  4-5-6-kyllingmiddag à la Undre!

  Du trenger:

  Kylling (kyllingfilet gjør susen)

  Båndpasta (tagliatelle som kjennere sier. Barillas kan anbefales.)

  Litt brokkoli

  Gulrot

  1 pose peppersaus

  Salt

  Grovmalt svart pepper

  Soyaolje

  NB: Mengden må du ta på feelingen etter hvor sulten og stor- eller småspist du er. Multipliser gjerne og inviter en venn. 🙂

  Så gjør du så:

  * Mål opp hvor mye pasta du vil ha (følg pakningen for antall gram pasta pr porsjon)

  * Sett på pastavannet (1 liter pr 100 gram pasta er “bænkers”)

  * Sett på wokpanna

  * Hakk kyllingen i biter

  * Riv gulrota (eventuelt gulrøttene) på et råkostjern. OBS: bruk den grove delen av råkostjernet og hold gulrota litt rett på slik at du lager litt tjukke korte strimler

  * Pastavannet bør nå være i kok, så ha oppi pastaen – og du har ca 10 min til å steke kyllingbitene og grønnsakene på

  * Stek kyllingen i soyaolje i wokpanna

  * Peppersausen fra pose skal koke i et par minutter, så når kyllingen er god i gang med å frese i wokpanna er det bare å sette i gang med sauskokinga

  * Ha i brokkolien i wok-en slik at den rekker å bli gjennomvarm

  * Når kyllingbitene og brokkolien er så godt som i havn, ha i gulrotstrimlene

  * Ha på salt og pepper

  * Nå ringer klokka for at pastaen er ferdig og du er i ferd med å koke over sausen. Redd sausen og hell vannet av pastaen

  * Etter at du har bannet, er maten nå klar til servering

  * Ha båndpastaen på en tallerken og legg de stekte kyllingbitene og grønnsakene oppå

  * Hell over peppersausen.

  Du er klar til å spise og når du tar din første munnfull tenker du at dette smaker kjempegodt, og du skjønner at din skepsis mot peppersaus sammen med pasta var ubegrunnet. 😀

  Vel bekomme!

  Vel….du slipper litt stress om du begynner med kjøttsausen, på svakere varme!
  Og wok´n bruker kan hende noen flere minutter enn oppgitt!
  Mitt (extra)råd her, er; forbered og lag alt,
  når det nærmer seg ferdig,
  hiv oppi pastaen!!!!!

  Lykke til!

  😀

 151. Iskwew says:

  Hehe Blues4u – velkommen på VIP-listen :o))

  Skal lese disse når jeg kommer på kontoret.

 152. Elle says:

  Tok meg en feriedag i går- Utrolig deilig å ta en sporadisk dag uten planer- midt i uka som ferie. Jeg dro meg lenge i senga, dro på cafe med bok, boller og kakao og fortsatte på boka når jeg komm hjem. Bort sett fra å sette inn i oppvaskmaskinen, gjorde jeg intet annet enn bare å kose meg. Det trengte jeg- Har nok vært mer sliten enn jeg trodde. Var helt utslitt og litt fortvilet ved legebesøket på tirsdag etter noen dager med svært lite søvn og bekymringer for synsforstyrrelser, høyt blodtrykk og alt som kan skade den lille. Bort sett fra litt høyere blodtrykk (men fortsatt normalt) og at livmoren (magen?) var litt stor (i overkant av normallinja), var det intet å bemerke. Skal inn om en uke igjen å sjekke om blodtrykket fortsetter å stige.

  Det er helt utrolig som en kan begynne å bekymre seg med en liten enn i magen.

 153. Iskwew says:

  Så godt at du tok deg fri! Du skal lytte til alle kroppens signaler. Sykemelde deg om du ikke orker å jobbe fullt.

  Du bekymrer deg veldig for ting, for sjelden er det jo så mye som står på spill. Det er selvsagt derfor bekymringene kommer.

 154. Elle says:

  Legen tok opp det med å sykemelde meg delvis, men jeg vil helst jobb lengst mulig hvis jeg klarer det. Jeg tar selvsagt mest hensyn til barnet, men håper det går bra en stund til. Skal passe på å ta meg en liten feriedag hver 14 dag (onsdager) tror jeg- for det gjorde godt. Det hadde vært utrolig bra å ha hver onsdag fri, men jeg får se an formen utover.
  Vi får vurdere det med sykemelding når jeg skal til legen igjen om en uke. Det viktigste er at ungen har det bra, og det har gjerne en viss sammenheng med meg :).

 155. Elle says:

  Tror dere man blir mer bekymret som vordende mor desto eldre man blir- og desto mer man har strevd for å få barn?

 156. Iskwew says:

  Jeg vet ikke, men det høres logisk ut at man kanskje blir det?

  Du skal høre på din egen kropp, og ikke presse deg. Om legen mener delvis sykemelding er tingen, sså skal du høre på ham eller henne. Mener nå jeg i hvert fall.

 157. Elle says:

  Legen vet ikke alltid best (etter å ha snakket med deg i 10-15 min på en dårlig dag) men jeg vet selv jeg hadde hatt godt av å ta det litt med ro en periode. Vurderer det fortløpende- Håper jeg unngår det lensgt mulig, men 20 % sykmelding hadde sikkert ikke vært dumt etter hvert.

 158. Iskwew says:

  Du må ikke presse deg, kjenn på kroppens signaler og lytt til dem. 20% sykemelding og fri hver onsdag høres fornuftig ut.

 159. Elle says:

  Føler meg bra nå. Begynte dagen med en times massasje før jobb. Ahh- herlig :).

 160. Iskwew says:

  Det hørtes delig ut!

 161. Morten says:

  Har noen sett det ekornet som sitter og lurer i treet rundt krysset Sundeveien – Kvernevik Ring? En liten lur tass med skjult agenda?
  Ikke? vel, ikke jeg heller. Si ifra om dere ser ham, jeg skulle gjerne ha fått bekreftet mistanken min om at han er der

  M?)rten

 162. Iskwew says:

  Du mener dette her, Morten?

  ekorn

 163. Undre says:

  Ahhh. Blues4u liker kyllingmiddagen min! 😀

  Den er dog ikke egentlig “min” siden jeg har plagiert et nå nedlagt spisested som jeg ikke husker hva het.

  Hvor lang tid woken bruker på å bli varm, kommer nok an på wok-typen, Blues4u. Jeg har en Tefal-wok som blir varm på et blunk. Men det er veldig lurt å gjøre ferdig alt før man setter i gang å kokkelere, jeg er bare av den typen som ikke vet hva jeg lager til middag før middagen er ferdig. 😉

  Hmm…

  Jeg lurer på om jeg kan koke suppe på det ekornet, jeg.

  *Frk. Undre som alltid er sulten*

 164. Iskwew says:

  Koke ekorn-suppe?? Milde Moses! Jeg noterer med at du vaffal aldri får komme i nærheten av pusene mine.

 165. Undre says:

  Hihihihi!

  Jeg måtte bare sjekke om jeg fikk oppmerksomhet her. 😉

 166. Iskwew says:

  Her får du alltid oppmerksomhet :o) Dette er speakers corner i Hjørnet.

 167. Undre says:

  Det kaller jeg gjestfrihet og service. Forresten oppdaget jeg skumle ting angående det ekornet. Det er nok best å ikke spise det, ja!

  *og under skal det dukke opp en video om ikke forhåndsvisningen ljuger*

 168. Undre says:

  Den løy!

 169. Iskwew says:

  HAHA! Det var ekornet sitt det, tenker jeg.

 170. Undre says:

  Hihihihihihihihi! Ja, det vil jeg påstå!

 171. Iskwew says:

  Lurer på om det bor slike ekorn i trærne her hos oss? Jeg håper det om det er slik at Pondus prøver seg utpå våren.

 172. Undre says:

  Fri og bevare meg, det får vi inderlig håpe det IKKE gjør!

 173. Iskwew says:

  Du synes det er greit at Pondus eventuelt tar en ekornunge eller to??

 174. Undre says:

  Spiser Pondus ekornunger, da har han ikke fått nok mat! Se til å gjø opp den katta så den ikke fanger små nusselige ekornunger!

 175. Iskwew says:

  Jaaaa. Han kommer ikke til å slippe ut før han har spist en hel bolle med tørrfor.

 176. Undre says:

  Hihi! Sørg for at han i tillegg skyller ned den bollen med tørrfor med en skål fløte!

 177. Undre says:

  … og nå er avsporingstråden på topp! 😉

 178. Iskwew says:

  Det skulle jeg gjort, om det var så at han likte fløte. Det gjør han altså ikke.

  Nå er den på topp! Det var bare et spørsmål om tid :o)

 179. Undre says:

  Neimen, gjør han ikke det!

  Da får det bli tjukkmjølk på’n!

 180. Iskwew says:

  Neida, han vil bare ha vann. Ikke vil han ha menneskemat heller. Bare vann og kattemat. Italienerfrøkenen er mer fleksibel. Og når hun slipper ut til våren, ser jeg ikke bort fra at hun forsøker å adoptere noen andre mennesker, siden hun ikke er helt fornøyd med maten her i huset.

 181. Undre says:

  Bare vann, gitt. Det er jo bra for Pondus, men kjipt for ekornungene.

  Vi får håpe Italienerfrøkna skjønner hvor hun hører hjemme, hvis ikke er det vel bare å sende Pondus etter henne og be henne se å komme seg hjem igjen. 🙂

 182. Iskwew says:

  Ja, for han er jo ikke langt fra skjørtene til mor. Og hun er jo veldig glad i Pondus. Så vi får tro det går bra!

  Det hender hun får litt godis når Pondus er ute, da.

 183. Undre says:

  Hihi. Det er bra. 🙂

 184. Undre says:

  Nattinatt!

 185. Iskwew says:

  Natta, Undre! Sov godt :o)

 186. Elle says:

  Jeg har blitt V.I.P her- Hurra!

  Hvilke særrettigheter får jeg ved det?- eller er det æren og berømmelsen som gjelder? 🙂

 187. Iskwew says:

  Du har vært V.I.P. en stund, Elle :o))

  Det gjør som du da kanskje skjønner ikke annet enn å gi deg ære og berømmelse her i Hjørnet.

 188. Elle says:

  Ære og berømmelse her i hjørnet skal man ikke kimse av 🙂

  Er det antall innlegg i år som er oppsummert i VIP-listen?

 189. Iskwew says:

  Det er antall kommentarer totalt i bloggen.

  Og æren og berømmelsen er jo velfortjent! Blogging er ikke noe morsomt uten aktive kommentarorer :o)

 190. Tiqui says:

  Hvis/når du endelig oppretter bloggen din, Elle, så gir det jo den sær-fordel å være linket til som VIP! Benytter anledningen for å takke for min VIP-status også! *bukker og neier*

 191. Iskwew says:

  Du kan da virkelig takke deg selv for V.I.P.-statusen, Tiqui, så flink som du er til å kommentere.

  Jepp, for de som har blogger er det selvsagt en særfordel! Det er derfor den er lokalisert over lenke-listen også. Dette er blogger og skribenter jeg liker og anbefaler :o)

 192. Morten says:

  Jeg ser ikke noe ekorn på det bilde jeg, bare “hosted by” tekst, så det er vanskelig å si. Men avsporingen min har jo avsporet ganske grundig så det er vel ikke så farlig… :p

  M;-)rten

 193. Iskwew says:

  Der var bildet borte ja. Oh well. Men om du titter på youtube-lenken til Undre, så ser du det in action.

 194. Goodwill says:

  Pannekaker!!! 🙂

 195. Iskwew says:

  Neeeeiiiii! Ikke nå igjen!

 196. Goodwill says:

  Smaker deeeeeilliiiiiig!!! 😀

 197. Iskwew says:

  Jeg kan forsikre deg om at jeg ikke er misunnelig, likevel. Det ble servert pannekaker her i går :o)

 198. blues4u says:

  Gratulerer med dagen til Mari Boine, Nico Valkepee, Wimme Sari, og alle andre av samisk avstamming her i landet! 😀

  Undre: Hvordan wok jeg har? Bare noe billige greier! 😉
  …men effektivt ekorn! – Suppe på den derimot, nei ellers takk!

  …og da rundet tråden 200, hehe! 😉

 199. Iskwew says:

  Ja, gratulerer med dagen! Det er jo den samiske nasjonaldagen i dag.

 200. blues4u says:

  Pannekaker hørtes digg ut,
  men her blir det i dag:

  Fiskeboller i fløtesaus (med hvitvin og litt sitron),
  stekt (lettsaltet) flesk,
  potet og gulrot .

  Anbefales det og! 😀

 201. Goodwill says:

  Det er bra, for dette kommer til å skje igjen! 🙂

 202. Iskwew says:

  Hehe – kos deg med pannekakene dine du, Goodwill!

 203. Morten says:

  Håper inderlig ikke det er samme ekorn. Dessuten, hvordan kan et så travelt ekorn ha tid til å sitte i treet i krysset (rundkjøringen) Sundeveien – Kvernevik Ring? Nei, det ekornet jeg tror bor der er nok en skøyer av et noe annet kaliber.

  Dessuten, SOLSKINN!
  Så glad for at jeg forsov meg i dag (litt med vilje) og dermed kjørte til jobb når solen stod opp over ryfylkefjellene. Sånt blir man glad og ør av.
  Nyyyyydelig. Snart er det vår!!!

  M:-Drten

 204. Goodwill says:

  Det er sikkert et tre-ekorn, M:)rten! Jfr disse fjerne slektningene: http://goodwill1.wordpress.com/2007/01/25/underlige-skapninger/

  Hmmm…nå forsvant sidemenyene ned i kjelleren igjen…

 205. Iskwew says:

  Det betyr at du er på kontoret, Goodwill. Og altså på IE6. Bildene i Drømmer-tråden gjør at de krasjer i IE6. Tror jeg.

  Her i huset har vi “forsovet” oss også, Morten. Det vil si, vi har jo ikke forsovet oss, vi har bare sovet lenge. Det kommer av at jeg kjøpte et vidundermiddel for små menn med vannkopper i går, og sprayet hele Tigerungen med det. Og dermed sov han i 13 timer 😀

 206. blues4u says:

  Så da har han antagelig begynt på veien mot bedring da Isk?!
  Godt å høre! 🙂

 207. blues4u says:

  Savna “morgen-posten” din idag, men den forklaringen er veldig grei.
  Og vel unt!! 🙂

 208. Iskwew says:

  Ja, jeg har ikke fått ristet hodet på plass til å få skrevet noe, Blues4u :o)

  I dag ser han betydelig piggere ut, gitt :o)

 209. Goodwill says:

  Det skal jeg tåle, for den drømmetråden var virkelig en drømmetråd. Vidunderlig!

  Deilig med barn som sover lenge også, ikke sant?

 210. Iskwew says:

  Jeg skal se om jeg kan snuse opp en fix til det noe sted. Men det er et problem med så godt som alle temaer. Også det forrige hadde det problemet.

  Kan du gjøre meg en tjeneste, Goodwill? Gå inn i testbloggen og forsøke å skrive en kommentar. Jeg har fått fiksen noe på Fallseason-temaet, men vet ikke om det fikser problemet med at skrivingen ekspanderer utenfor boksen.

  http://iskwew.com/Testblogg/

  Deilig at barn sover lenge, og spesielt den lille pasienten, for han trengte litt ekstra søvn.

 211. Morten says:

  Når man ikke sover “lenge” til vanlig gjør det ufattelig godt i kropp, sinn og sjel og ta seg en time eller to ekstra innimellom. Skjønner ikke de som gjør dette hver dag, de mister vel gleden av å kunne “forsove” seg litt.

  Godt tigerungen er på bedringens vei. Hooray
  Dere trengte helt sikkert en rolig morgen

  M:)rten !

 212. Iskwew says:

  Ja, det gjorde godt. Selv om jeg våknet klokken 4:30 første gang, og sjekket Tigerungen, som sov fredlig. Dermed gikk jeg og la meg, og sov til halv 10. Det var deilig.

 213. Goodwill says:

  Da har jeg lagt en kommentar i testbloggen.

 214. Iskwew says:

  Takk, jeg så det :o)

  Men jeg er ganske fornøyd med dette temaet. Det er enkelt å jobbe med, og dessuten svarer han som laget det på mail. Et stort pre. Han som laget Fallseason svarer ikke på noe, det var en annen bruker som fant fix’en. For eksempel har Small Potato ordnet headeren for meg, slik at header-boksen er stor, og de andre boksene er små.

  Hva synes du? Dette temaet er vel blitt ganske ok og ganske “meg”?

 215. Elle says:

  Midt i uken- Litt i ingenmannsland, og slik er jeg i dag og. Noen tanker flyter likevel gjennom den runde ballen som utgjør topppen av meg:

  – Har begynt å få en følelse av at jeg venter en gutt. Er slike følelser til å stole på?

  – Når kommer våren i år. Kan jeg kose meg mede turer i marka i mars, uten risiko for å dette på iskulper eller for å vasse gjennom snø midt i skogen?

  Hva tror dere?

 216. Goodwill says:

  Jeg syns det er kjempebra jeg. Litt misunnelig, egentlig…

  Rolig, mildt, varmt. Akkurat slik jeg ser for meg at du er 🙂

 217. Iskwew says:

  Oh takk, Goodwill :o)) Og alt dette koster altså 400 kroner i året. Dyrere er det ikke å ha eget domene og full frihet til å leke seg med temaer, farger og fonter. Dessuten har jeg jo plass til MEblogg på domenet også. Og testbloggen.

  Elle, jeg vet ikke om slike følelser er til å stole på. Selv tok jeg fostervannsprøve, så jeg visste. Men intuisjonen skal ikke overses. Det kan jo være riktig.

  Jeg tror våren kommer i april, jeg. Mars pleier å være en lunefull måned. Men lyset har kommet, og det er godt!

 218. Goodwill says:

  Det var billig. Det kunne til og med en statsansatt ha råd til 🙂

 219. Goodwill says:

  Største problemet for meg ville sannsynligvis være at jeg ville bruke altfor mye tid, tid som jeg burde bruke til noe annet 🙂

 220. Morten says:

  Eget domene ruler ! 🙂
  (Dvs, å styre alt selv)
  Jeg misunner frk Iskwew på det groveste hennes flotte blogg og jeg MÅ snart f å tid til å sette opp min egen slik at jeg kan forlate weblogg-shitet

  M:-/rten

 221. Iskwew says:

  Ja, det er ikke dyrt, Goodwill :o) Det går mye tid når du skal sette opp og modifisere ny template, men så går det jo ikke så mye tid, når du først er fornøyd med det. Og det ER morsomt.

  Morten, jeg er helt enig i at eget domene ruler. Skikkelig. Og ja, du MÅ få ordnet den bloggen din. Det tar ikke lange tiden heller, selv om du fort finner mye morsomt å tilføre bloggen. Da tar det litt tid igjen.

 222. Morten says:

  Jeg jobber med å bruke et annet system (Joomla).
  Det er ikke så bloggdefinert som wordpress. Så prosessen blir litt større. Grunnen til at jeg vil gjøre det slik er at jeg til stadighet bruker joomla(.org) som motor for andre webprosjekter (www.nettavisa.net f.eks) og min egen blogg/hjemmeside/whatever er en grei måte å gå enda dypere inn i noe jeg allerede bruker. Det er årsaken til noe av forsinkelsen. MEN, det varmer like mye hver gang du (og andre) antyder at jeg blogger for lite. Uten den feedbacken hadde bloggen min vært steindød for snart 2 år siden

  M:-)rten – (Stadig like happy for det pene været ute. Det påvirker meg helt ned i kjelleren hvor jeg sitter nå)

 223. Iskwew says:

  Aha. Det høres komplisert ut for en skarve wordpress-tilpasser som meg. Men det høres smart ut for deg.

  Selvsagt savner mange bloggen din, i aktiv tilstand. Så den får du ikke legge stein død.

  Her snør og snør det. Og jeg er glad for at jeg ikke skal kjøre buss i dag, eller i morgen tidlig :o)

 224. Iskwew says:

  Nå var jeg svett her, altså. Jeg kom ikke inn i admin, fikk bare hvit skjerm. Og nå står det en eller annen merkelig melding:

  XML-RPC Error:-32300:transport error – HTTP status code was not 200

  Que?

  Jeg kom altså inn etterhvert, men det var etter at jeg truet med å legge in WordPress på nytt.

 225. blues4u says:

  Godt å se du fortsatt er blant oss! 😀

 226. Iskwew says:

  Ja, jeg var redd det ikke kom til å bli noe mer blogging på meg, gitt. Ikke aner jeg hva det er heller, men det er tregt som sirup for øyeblikket. Og den helt uforståelige feilmeldingen har flyttet inn, virker det som.

 227. —> erik ® says:

  Iskwew: Når en nettleser anmoder en server om en fil, svarer serveren med en “HTTP status code”, som gir tilbakemelding om hvordan anmodningen ble fulgt opp (hvordan det gikk).
  (Se også What do HTTP status codes mean?
  En “http status code 200” betyr SUKSESS. Så beskjeden “status code was not 200” forteller at anmodningen ikke ble fulgt opp pga. en feil.

  Kan bety at filen ikke ble funnet, feilskrevet URL, serveren er nede etc.

  Feilmeldingen er mest sannsynlig forårsaket av et innstikk (plugin). Bruker du f.eks. FeedWordPress som Atom/RSS aggregator?

  Du finner masse om dette hvis du googler på feilmeldingen.

 228. Iskwew says:

  Ahhh, takk, Erik!

  Jeg bruker ikke Atom/RSS aggregator, men jeg bruker jo mye annet.

  Kan jeg finne ut av det ved å deaktivere en og en plugin?

 229. —> erik ® says:

  Jeg ville helst sett hele feilmeldingen før jeg ga råd. Sies det f.eks. noe om … “could not open socket” ..?
  Da kan det være en ISP-sak – din ISP tillater ikke visse portåpninger, f.eks. – tror jeg 🙂

 230. Iskwew says:

  Det der er alt den sier, i hvert fall inne i wordpress. Og det er ikke problemer på siden, bare inne i admin. Og det er ikke problemer i MEblogg heller, som jo ligger på samme domene.

  Mystisk. Jeg har forsøkt å deaktivere noen plugins. Muligens skal jeg forsøke å deaktivere alle, og så introdusere en etter en. Men det får bli i kveld.

 231. —> erik ® says:

  Guffent når man ikke kjapt kan google seg frem til løsningen på en “katastrofe”. Har aldri vært borte i din feilmelding før (- har sett mange).

  RPC (Remote procedure call): a protocol that allows a computer program running on one host to cause code to be executed on another host

  Dette er hva WordPress Support har om din sak:

  gojukebox
  Member

  When logging into my wordpress account, the wait is more than eight minutes, and after finally loading, I get an error message at the top of my dashboard saying “XML-RPC Error:-32300:transport error – could not open socket: 110 Connection timed out”. This has never happened before and it has slowed administrating to a crawl. If anyone knows of the reason or a fix, please inform me.
  Posted: 2006-07-01 04:44:25 #
  —————————————-
  podz
  Support Maven

  Has your host changed anything at all?
  If you have changed nothing it could well be a change on their side.
  Posted: 2006-07-01 17:46:18 #
  —————————————–

 232. Iskwew says:

  Ja, det er ikke noe morsomt. Og Admin er veldig gtregt for øyeblikket. Men jeg la ikke inn noe nytt i går, og det er ikke noe som ikke ser ut til å virke heller.

  Dette kan jo være noe som oppstår i 2.1 ved et sammenfall av ting også, som en plugin som ikke er helt kompatibel.

 233. Iskwew says:

  Forøvrig skjedde det helt plutselig i går mens jeg så på House.

 234. Iskwew says:

  Jeg fikk hjelp av WordPress support, Erik. Det var WordPress Version Check [k] som forårsaket problemet. Og det er visst ikke uvanlig.

  *puh*

 235. E.R. II says:

  Kikket såvidt innom et program på NRK2 om eiendomsrett eller fravær av samme i Moskva. Funderte på hvem som hadde laget programmet og hva slags påvirkning det kunne ha i et samfunn der du kan se svindlere med stor innflytelse og/eller penger lage falske dokumenter som plutselig sier at de eier bedriften din.

  Russland er et land som byr meg imot. Et land der korrupsjonen er så åpenbar, der folk som vil rive eiendom som tilhører andre og bare bygge noe nytt fordi du ikke har noen rett til eiendommen etter at noen har brent ned huset ditt. Et absurd sted. Et sted der store penger tjenes, men hvor så mye motbydelig skjer, og innbyggerne ser ut til å aksepere det fordi de er så vant til at det er sånn.

  Ville du gjort business i Russland?

 236. Iskwew says:

  Nei, jeg ville ikke det. Russland er et sted som herskes av en kombinasjon av det gamle sikkerhetspolitiet, og mafiaen. Jeg ville knapt nok turt å bevege meg der, og ikke i verden om jeg ville tatt inn en krone i det landet.

 237. Frida K says:

  Avsporinger er mest morsomme når man er på feil spor….

 238. Iskwew says:

  Hehe ja :o) Jeg mener jo at avsporinger for det meste handler om kreativitet jeg. Og er ikke så anti det.

 239. Frida K says:

  Bare sånn for å spore totalt av! Kom og se min nye blogg! ;-))

 240. Iskwew says:

  Den var kjempefin :o)

 241. blues4u says:

  YESS! Da har jeg endeliiiig greid å få koblet opp til trådløst nettverk! Tok meg bare et halvt år å fule det ut! 😀
  Synes faktisk det godt kunne vært gjort enklere! F.eks: Et tastetrykk, tast inn “nøkkel”, så OK.
  Eller?

 242. Iskwew says:

  Gratulerer! Du er flink altså.

  Jeg trodde ikke det var stort vanskeligere jeg?

 243. blues4u says:

  Det ble fortalt her at enkelte hadde fått opp en box etter oppstart, tastet nøkkel, og OK, men sånn var det IKKE med min maskin! Alltid skal det være noe tøys! Måtte først inn i “bios” og aktivisere der, så tilkoblinger, og etter masse div. utprøving (og banning), fant jeg rette siden. PUH! 😀
  Nå skal det sies da, at det ikke er såå ofte jeg har tatt med meg på tur! Som nå!
  God helg Isk!

 244. Iskwew says:

  Det var heldigvis enklere her. Ikke noen tur inn i bios, heldigvis.

  Nå er det pizza og greier her.

  God helg til deg også, Blues4u!

 245. —> erik ® says:

  Hva for no’ , WordPress Version Check [k] -? Hva, hvordan, hvorfor, hvem sa det (- hvor er jeg, hvem betaler), noen som har sett en sigarettpakke -?

 246. Iskwew says:

  Sigaretter ble forbudt i forrige uke, Erik. Så sorry!

  WordPress sigarett sa det :o) Ehhh WordPress support, mente jeg.

 247. —> erik ® says:

  Æsj, da så. Da må jeg vel bare la dem holde på.

  Men dette “WordPress Version Check” er altså et plugin, iflg. Google. Men hva er “WordPress Support” -? Mener du et av disse hjelpefora?

 248. Iskwew says:

  Ja, jeg mener support på wordpress.org (finnes i menyen). Der er de veldig hjelpsomme som regel.

 249. —> erik ® says:

  Se, det ja. Greit å vite.

  Ellers -? Er du sikker på at du er fornøyd med den blå bakgrunnsfargen din (#5e889b)? Er et eller annet som skurrer bittelite grann hos meg, liksom. Jeg finner flere gode, mørke varianter av blockquote-bakgrunnen (#E5E5D4) i maleriutsnittet .
  (Sånn! Nå ble du vel sur, tenker jeg)

 250. Iskwew says:

  Jeg er egentlig ikke så misfornøyd med den, men jeg er ikke helt sikker på om jeg er fornøyd med headeren. Men inntil videre tror jeg at jeg lar det være som det er.

  Blått frastøter dårlige vibber, vet du. Det kan være godt å ha noe blått når trollene kommer :o)

 251. blues4u says:

  Jeg syns bakgrunnsfarven her inne er veldig “rolig” og god! 😀

  Ha ellers en bluesa og fin dag! 😉

 252. Iskwew says:

  Ja, det gjør jeg også, Blues4u :o)

  Ha en fin dag du også!

 253. blues4u says:

  I hate my generation – The Cracker
  (sjekke YOU-tube Undre?)

  ..tar meg i å ofte gripe fatt i de eldres.., men også yngres meninger og tanker…

  Spent på den nye sammenslutninga mellom RV og AKP!!

 254. blues4u says:

  ..men en avsporing,
  eller TRÅD jeg savner her nå,
  er angjeldende Melnes´ bok om “se&hør”!

  Sist debattert i “standpunkt” i aften på NRK1!
  At ikke OddJodd (eller noen andre fra “blekka”) stillte opp til diskusjon sier vel mange mye,
  men Melnes´ forsvar for boken (som en representant for faenskapet),
  gir antangelig et godt bilde av tingenes tilstand i sladderpressen!

  Jeg er en av de som IKKE kjøper, har aldri gjort (takke F***), men leser (for å samle argumenter) på venteværelset. Har hatt disse mistankene lenge, men at betaling for info har foregått er en ting, all uthengning av kjendiser og andre ( spes. vanlige mennesker som ikke aner hva dem begir seg ut på ved “full-pakke”-intervjuer i.f.m. trumatiske familiehendelser) , i tillegg til betalt info om kjentfolks bevegelser (reiser), og pengebruk), er bare sååå forkastelig!
  Har ikke lest boka enda, men har spydd av OddJodd i 20 år, for ikke å snakke om Haavik! MEGAKØDDEN i Norsk presse, som attpåtil (for å provosere seriøsiteten) ble valgt inn i Kulturrådet! Trodde ikke DET var sant,…men det VAR det!
  Og det har kommet noen eks på hvor feil det var, selv om det ikke enda har gitt utslag, siden han (kødden), så langt har blitt nedstemt!

  Vel, nå er ballen kastet!
  Tar´u n?
  Tror en evt. tråd har potensiale!! 😀
  Er ihvertfall spent på reakskjonene på DIN indignasjon (som jeg antar er tilstede)!!!

  Fortsatt Bluesa God Natt!!

 255. blues4u says:

  Hvor ble tiden av mellom 01 og 4.30?
  Har sitti her hele tiden,
  så ikke at den gikk….
  Var muligens i uoppmerksom-modus?

  Uansett,
  en evt. morgen-latter ved oppdagelsen av “blues4u”-tagginga av “siste-kommentar”-listen, er deg vel unt!

  Et evt. skuldertrekk er dog forståelig, hehe…

  Regner med at min oppvåkning står (langt) tilbake fra din,
  men så sliter ikke jeg med små tigre i hverdagen heller!

  Ønsker deg dog god bedring med avlegger,
  og vel tilbake på jobb!

  Om Isk er hos arb.giver,
  eller hjemme,
  at jobben kommer først,
  kan han bare glemme…

  Blogge meeeer Isk !!! 😀

 256. blues4u says:

  Et annet tips til blogg-post Isk,
  er spenningen angjeldende ditt forhold til siste meningsmåling i Nationen”,
  med klar overvekt av JA-stemmer!
  NOT!
  Selvfølgelig stemmer Natinens lesere NEI!
  Noe annet ville vært en bombe!
  Så også med meg!
  .men hvordan er ståa i Bærum i disse “press-tider”???

 257. blues4u says:

  ..eller hva med STATOIL´s “hemningsløse” overtakelse av Hydro?

  Post?

 258. blues4u says:

  ..at du ikke never MGP er jeg forsåvidt bare HAPPY for……. 😀

 259. blues4u says:

  *nevner*

 260. Morten says:

  VOldsomt til avsporinger her da 🙂

  M:)rten

 261. Morten says:

  Har Blues4U en skjult agenda med alle disse postene?

  M:)rten

 262. Morten says:

  Med så mye på hjertet burde Blues4U kanskje starte en egen blogg?

  M;-)rten

 263. Morten says:

  Vet du hva? Jeg startet designen av “min nye blogg”.
  tenk det 🙂

  M:)rten

 264. Morten says:

  Når den er litt klar kan det jo hende du får en hemlings-link som pre-release konsulent?

  M:)rten

 265. Morten says:

  Det må vel nesten kalles terror å skrive 6 poster til, så jeg nøyer med meg å ha spist inn litt av Blues4U sitt forsprang…..

  HA EN FIN DAG!

  M:)rten

 266. Iskwew says:

  Blues4u, jeg tror ikke jeg orker å skrive om den boken. Og hva stemmer de nei til i Nationen? EU?

  Morten, du er morsom :o)) Selvsagt er jeg mer enn gjerne pre-lease kosulent!

 267. Morten says:

  Så bra 🙂

  M:)rten

 268. Iskwew says:

  Jeg gleder meg til å se! Det kommer til å bli morsommere å blogge også, når du får orden på layouten.

 269. Morten says:

  Er jeg sikker på du har rett it.

  Når er vel motoren på plass og noen plugins’er og slikt. Nå starter det møysommelige arbeidet med stylesheet’en. Men det er jo morro da 🙂

  M:)rten

 270. Iskwew says:

  Du er jammen flink :o) Jeg er glad jeg bare finner en template som jeg modifiserer.

 271. blues4u says:

  Morten: Hahah, tror nok ikke agendaen var stort klarere enn blikket i natt!
  Og slapp av! Etter en sånn natt følger som regel en kommentar-pause på noen dager… 🙂

  Isk: Mente selvfølgelig avstemning om EU ja. Kom beklageligvis ikke med…
  men mere spennende enn det er “dagens post” ! 🙂

 272. Iskwew says:

  Hehe – kommenter bare i vei du, Blues4u :o) Jeg har mer en nok lagringsplass!

 273. Morten says:

  I was only kidding you know, Blues4u. Klarte bare ikke å dy meg 🙂

  M:)rten

 274. blues4u says:

  Helt OK Morten! 😀
  Er bare det at når drammen sitter som et skudd, og ALLE sover, setter skrivekløen inn. Tidligere fikk “blinkere” “gjennomgå”, nå er det Isk og hennes lesere! 🙂

  Godt du er overbærende Isk. Forresten, kan du slette kommentarer du ikke liker?
  Ellers får du ha en bluesa god natt! 😉

 275. Iskwew says:

  Nei, jeg kan ikke slette kommentarer jeg ikke liker :o) Jeg driver ikke sensur. Med mindre det er noen skikkelig blogge-troll, men de slipper jeg bare ikke gjennom. Og du er langt fra noe troll, Blues4u :o)

 276. Goodwill says:

  Idag vil jeg bruke avsporingstråden til en SKIKKELIG avsporing:

  *morgenkaffe og morgenklem*

 277. Iskwew says:

  Den perfekte avsporing, Goodwill! *morgenklem* til deg også!

  En liten avsporing fra meg også:

  I dag er Tigerungen tilbake å skolen, han skal få en litt kort da, men er altså tilbake. Før skolen var vi imidlertid en tur hos legen. Ikke pga. vannkoppene, men fordi Tigerungen strever litt med å holde seg tørr om natten (IKKE si at jeg sa det, for han synes det er litt flaut). Det skyldes som regel at noe barn ikke produserer nok av hormonet ADH, som gjør at urinproduksjonen nedsettes om natten. Og det kan man få tabletter for, så det skal vi prøve. Forøvrig er det på grunn av det at man tisser mer når man drikker.. alkoholen gjør at produksjonen av det hormonet nedsettes.

  Ellers var både fastlegen og Tigerungen veldig flinke. Legen henvendte seg først og fremst til Tigerungen, spurte hvorfor han var der, hva problemet var, hvor ofte det skjedde og så videre. Det synes jeg var supert! Små menn liker ikke at det snakkes over hodet på dem, og det er viktig at de klarer å sette ord selv på hva som feiler dem. Ikke rart jeg har brukt den legen i 17 år – han er kjempeflink :o)

 278. Goodwill says:

  Så fint at han er igang igjen – og mor på jobb, eller kanskje ikke? Myk start er helt sikkert lurt, for han er nok litt tappet etter sykdommen. En ting er å bli frisk, noe annet er å være i form igjen. Men det kommer!

  Noen leger er bare utrolig flinke med barn! Jeg har jo sett litt av hvert i løpet av 14 år, og kan skrive under på at det at de snakker til barnet betyr mye. Ikke minst for motivasjonen til å ta medisin. Det er nemlig ikke alltid like enkelt. Men når de selv har vært med på diskusjonen og blitt enig med legen om at det er lurt å ta den medisinen, så gjør de det!

 279. Iskwew says:

  Nei, jeg har et privat møte som har vært planlagt lenge i ettermiddag, så jeg er ikke på jobb. Og så kan jeg hente ham tidlig.

  Jepp, for alle pasienter, også barn, er det utrolig viktig at de er den sentrale personen i besøket. Det er jo hvordan de ser seg selv som er det viktigste. Og selvsagt er det lettere å ta tabletter når du har vært med på diskusjonen, og skjønner hvorfor, ikke minst.

  Og han var så lykkelig da han kom på skolen :o)

 280. ellingzine says:

  Som fersk blogger er du blitt mitt faste bloggsted på nettet. Gjennom å lese dine tekster har jeg fått øynene opp for hva blogg kan være – og gjennom lenkene dine til andre blogger har en ny verden åpnet seg for meg. Nå må jeg bare lære meg teknologien – noe som er en liten utfordring for en enkel sjel som enda ikke har forstått hva feed betyr. Jeg er også utrolig stolt over at du har lagt meg inn blant lenkene dine 🙂

 281. Iskwew says:

  ÅÅå, så hyggelige ord, Ellingzine :o) Takk skal du ha!

  Det ER en ny verden som åpner seg når du begynner å veve deg gjennom verdensveven; så mange tanker, ideer, undringer og smil det finnes der ute.

  Teknologien er langt i fra det viktigste :o)

 282. blues4u says:

  ..back from basic,
  dvs. lokal-puben i (hehe, kødder Isk, OK da, PÅ) Årnes!!

  Ihvertfall, hjem alene (jaja, igjen, men er det rart da??, etter å ha sitti på puben i flere timer…..)
  med en kommentar-finger klar for action!! *gliser*

  Men alvorlig talt!!
  Nachspiel!
  Et konsept stappfullt av div. forventninger,
  enn si forutsetninger!!!
  Fikk ett par tilbud i kveld, hehe, jepp, sanning,
  men forutsetningene var bare såååå feil!!
  1: hyggelige folk (damer), men det var ikke musikken som var viktig, hehe…
  2: hyggelige folk (damer), men det var ikke musikken som var viktig,

  så her sitter jeg hjemme alene,
  men musikken er ikke bare høy,
  men også bluesa fantastisk!!!

  ..og glassset er høyt, og med riktig fyll,
  og musikken står i stil til anledningen!!!

  Og akkurat det er ofte et problem på nachspiel synes jeg,
  enten har dem ikke sansen for det jeg liker,
  eller så har hu aldri kjøpt noe ala stilen,
  kanskje anlegget er “nede” denne helgen,
  naboen liker ikke å bli vekket,
  unga liker ikke å bli vekket,
  eller (som jeg faktisk også har opplevd, så er ) kjøleskapet er tomt!!!

  ..at jeg liker å våkne alene har muligens også noe med saken å gjøre….

 283. blues4u says:

  en liten detalj til,
  kl. er 05.00,
  fortsatt tørst,
  men trøtt som…ja du veit,
  glasset er tomt,
  du veit at et glass vann nå gjør underverker i.f.t morgendagen,
  men et glass VANN er vel antagelig det du (les: jeg) har minst lyst på i denne verden,
  så hva gjør vi (les: jeg) da,
  jepp, riktig, påfyll i alle tomme glass,
  har bare ett da,
  men allikevel…….
  ´t øyeblikk….
  går nå…
  ………………
  du verden hva en smuglertur til Charlott Enberg gjør for en (svært) enkel Nes-bu!!!
  Huset er stappfullt av Cola lght og lakris!! 😀

  NOT!

  Fyllte nok kvota, og vel så det med annet ja,
  blandevann har´em på Årnes også!!

  Men dette var et resultat av et 60-årslag i Arvika. 2 “berter” som feira 30×2! magert utkomme, kjiiip musikk! Hyggelig lag, men vel tilbake så gikk alle å la seg tvert!
  Hva gjørú da?
  Vel, jeg var IKKE trøtt!
  Kunne ikke spelle musikk inne, sove-kåk!
  OK, ut i bilen, DER var det anlegg, nok musikk, og ingen forstyrrende elementer! Måtte starte kjerra da, så den gikk på tomgang til lyse morgen, vodka´n ble tom, håndbaken så ikke ut etter å ha slått takten til blods i taket, takten ble dog god, hehe
  eneste plaga var overnattende festdeltagere med vindu ut mot bilen,
  men hvem tenker vel sånne hensyn,
  midt på natta,
  midt i skauen
  ,,med 140 i promille???

  bare spør?!!

  Jeg overlevde,
  hakke hørt annet om de andre hell! 😉

  så om du er hypp på ei søvnløs natt??
  Slå opp teltet i hagan min ei helg!
  Hypp på en dram og kul musikk??
  Kom inn!!!
  Ekke verre…!! 😀

 284. Iskwew says:

  :o) Du kjører en lokal variant av bluesfestivalen på Notodden, både her og der, Blues4u?

 285. blues4u says:

  Noen som veit hva det bittelille vinduet som dukker opp midt på skjermen (driver å kopierer musikk), hvor det står “stack overflow at line” betyr?

 286. blues4u says:

  det står “stack overflow at line: 0”

  Har fortsatt lagringskapasitet på ca 40 giga, som er omtrent halvparten.

 287. Iskwew says:

  Jeg aner i hvert fall ikke, er jeg redd, Blues4u…

 288. blues4u says:

  greit, men kanskje noen av dine tusener lesere?? 😀

 289. Iskwew says:

  Det kan godt hende – selv om tusener er å ta i. Erik vet masse sånne ting.

 290. blues4u says:

  tusener var kanskje i overkant, men mange lesere har du Isk!

  Viduet dukker opp ofte nå, 4×5 CM, MED GUL TREKANT, med et utropstegn! Skummelt syns jeg!

  ..men lar meg ikke stoppe så lett i kopieringa. 😉

 291. Iskwew says:

  Gul trekant med utropstegn er som regel ikke bra, nei. Uten at jeg aner hvorfor du får dem.

 292. blues4u says:

  merkelige greier! Fins ikke snev av ekstra-info om hva de/dem/den prøver å fortelle meg, kun denne “syke” beskjeden!! :/

 293. –> erik ® says:

  blues4u: Så ikke dette før nå. Du har ‘script debugging’ påslått, selv om du øyensynlig ikke er en mester-debugger. Slå den av, så forsvinner beskjedene.

  Slik gjør du:
  Tools | Internet Options | Advanced.
  Merk boksen ‘Disable script debugging’.
  Fjern merket i boksen ‘Display a notification about every script error’.

  That’s it.

 294. Iskwew says:

  Aha, der kom ekspertisen på banen. Blues4u skulle selvsagt ha spurt i din blogg med en gang, som antydet :o)

 295. blues4u says:

  Hei erik, takk for forsøket, debugging er ukjent mark her.
  Dessuten står det på norsk her hos meg,
  og fra “merk boksen” falt jeg fra.
  Vet du hva den norske betegnelsen for ‘Disable script debugging’.
  og ‘Display a notification about every script error’ er?

 296. blues4u says:

  Gjorde forøvrig et forsøk, men om jeg istedet har knota det mer til, det aner jeg ikke! 😉

 297. Godwill says:

  Titter bare lynkjapt innom før jeg styrer bilen mot det hvite infernoet i sør!Tar to dagers vinterferie hos mor og far i Arendal, med både ski og kjettinger i bagasjen 🙂 Heldigvis er det lenger sør det er verst, så det går nok bra.

  Ønsker deg en god helg!

  *klem*

 298. Elle says:

  Ha en fin ferie Godwill. Selv tar jeg meg en velfortjent avspaseringsdag i morgen. Har jobbet mye de siste dagene, og føler meg helt utlada. Satser på å sove lenge i morgen, og kanskje ta meg en tur og svømme innendørs (i denne snøføyka). En cafetur høres heller ikke så verst ut.

 299. Iskwew says:

  God tur og kjør forsiktig, Goodwill!

  Elle, du MÅ ta det med ro altså!

 300. Elle says:

  Det var litt vanskelig akkurat nå- I og med at jeg hadde et meget krevende oppdrag, som har gått over mange år. Men nå er det forhåpentligvis slutt. Var syk onsdag og torsdag, jobbet fredag og søndag samt intensivt og lange dager på mandag og tirsdag. I går var jeg helt skutt, og er temmelig utlada i dag og- Så jeg avspaserer og tar vare på meg selv i morgen :). Tror arbeidsdagene og tempoet fremover på jobb nå senkes.

  Men var på svangerskapskontroll i dag tidlig, og alt stod bra til :).
  Har ikke kommet helt i gang med trening enda, men har en personlig trener time på sats på lørdag, så jeg skal komme inn i hvordan det er bra å trene (hvilke øvelser, belastninger ol.) når man er gravid. Det blir bra.

 301. Iskwew says:

  Bare du lytter til kroppen din, og ikke sliter deg ut. Du trenger å samle krefter, vet du – til både fødsel og spebarnstid.

 302. Elle says:

  Prøver så godt jeg kan, men har sikkert presset meg litt mye nå, i og med at hjernen knapt fungerer i dag. Når det nærmer seg permisjon får jeg tenke på å trappe ned jobben litt.

  Nå drar jeg i alle fall hjem, og tar langhelg 🙂

  Ha en fin helg, og takk for omtanke:)

  E

 303. Iskwew says:

  Du skal lytte til kroppen din, og la den bestemme, synes nå jeg.

  Ha en fin og veldig avslappende helg!

 304. Elle says:

  Hadde en veldig avslappende langhelg, og er nå temmelig utvilt. Bort sett fra at keg fikk noen dult i ryggen i natt med påstander om at jeg snorket. Har du hørt noe så frekt? 🙂

 305. Iskwew says:

  Bare vent, Elle – du kommer til å snorke mer. Og etterhvert blir de vrient å sove, og da blir du i tillegg urolig :o)

 306. Elle says:

  Merker av og til uroligheten allerede, men stort sett sover jeg greit. Er 5 1/2 mnd på vei nå.

  Var forresten kjempegøy å trene med personlig trener. Kan likeså greit bruke litt penger på å styrke øvre del av ryggen i stedet for å gå til fysioterapi osv (litt massasje kommer jeg vel fortsatt til å unne meg). Synes og det var betryggende å få instruksjon på hvilke øvelser som er bra både for meg og ungen, for jeg vil jo ikke gjøre noe som kan skade den lille.

 307. Iskwew says:

  Det er viktig at du har en trener til å hjelpe deg, slik at du ikke gjør noe som ikke er bra for ryggen din.

  Og så får du passe deg på dette holkeføret!

 308. Elle says:

  Det er ikek så lett å passe seg – synes jeg går som en gammel dame allerede, men plutselig er det is under snøen, og så tar en noen ustøe steg. Her en dag kunne jeg ikke unngå å dette, men jeg fikk vinkla meg inn på en skråning, hvor jeg kun ble stående på knærne.

 309. Iskwew says:

  Uff :o) Men flink var du, som kom deg ut i den beskyttende snøen.

 310. Elle says:

  Mye fokus på å beskytte minstemann, vet du (har begynt å omtale han som det av og til, selv om jeg ikke har fått vite kjønnet- bare en følelse).

 311. Elle says:

  God formiddag. Etter en heller søvnløs natt, har jeg vært oppe i kantina og hentet meg saltstenger (litt kvalm i dag) – Det er da enda godt vi hadde en liten tilstelning her i går, så det var noe snack å finne.

  Ellers så synes jeg det går ganske bra å være gravid nå- Nærmer meg den siste tredjedelen av svangerskapet med stormskritt.

  Ha en fin dag.

  E

 312. Iskwew says:

  Og jeg er syyyyk :o/ Altså jeg tror jeg har influensa, i hvert fall har jeg feber, og vondt i hodet.

 313. Elle says:

  Uff da- Ta godt vare på deg selv, og god bedring.

  Selv drar jeg fra jobb nå- Er uvel, uggen, sliten, småkvalm og høyst irritabel- Forhåpentligvis bare en litt dårlig graviddag i en ellers grei periode.

 314. Iskwew says:

  Dra hjem du – og slapp av. Du er sikkert sliten, Elle. Lytt til kroppen din, så går det bra.

 315. Elle says:

  Jeg lytter og lytter, men signalene er ikke alltid så klare. F.eks vet jeg at det er bra for meg å styrke ryggen, så jeg burde dra en tur å trene i dag- samtidig var jeg helt utenfor i går, og trenger sikkert å ta det litt med ro i dag.

  Tar det som det kommer- Er vel en viss fare for at det blir sofaen på meg i dag igjen.

  E

 316. Iskwew says:

  Jeg synes du skal ta det med ro på sofaen jeg, Elle. Og så trener du ryggen din i morgen.

 317. Elle says:

  Nok en telefon med skjult nummer. Skal jeg slutte å ta dem? Denne gangen var det fra sjømannskirken. Jeg vet de er ute etter salg eller støtte når vedkommende i andre enden begynner med: Er det ….. (mitt fulle navn), så koselig. Min standardkommentar er: Jeg er ikke interessert. Vedkommende fortsetter å prate. Igjen er min kommentar- Jeg er ikke interessert. Vedkommende fortsetter: Men har du vært i en sjømannskirke. Jeg legger på.

  Jeg får ganske ofte slike telefoner, og er rett og slett ikke interessert i å bruke 10-15 minutter på en samtale som ingen av oss får utbytte av. Jeg synes heller ikke jeg trenger å forklare at jeg har valgt å støtte et par andre organisasjoner på månedlig basis. De har i grunnen ikke noe med om jeg kan avslå med god eller dårlig samvittighet- eller om jeg har igjen noen penger på konto for nettopp dette formålet. Disse tingene ville vel blitt det neste samtaleemnet.

  Heldigvis gir de fleste ”selgere” seg nå etter at jeg har sagt jeg ikke er interessert to ganger. Etter det føler jeg ikke for å bruke mer tid på å være høflig. Er det for brutalt av meg? Sikkert ikke lett å være selger heller.

 318. Elle says:

  Har fått to telefoner til på morgenkvisten fra selgere, og blir kortere og kortere for hver gang. Jeg må nok sørge for å reservere meg – kjenner jeg blir irritert over til stadighet å bli avbrutt.

 319. Iskwew says:

  Jeg pleier alltid å si bare et ord: NEI! “Jammen…” NEI!

 320. Hold T. Forfall says:

  Isk: du må huske på at et “nei” er et “jo, hvis du bare tar deg til rette” med mindre du går utiltrekkende kledd og har mannlig anstand. For det har jeg lest i Aftenposten, eller noe sånt.

 321. Elle says:

  Jeg liker humoren din 🙂

 322. Goodwill says:

  Jeg er litt høfligere enn deg der Iskwew, og litt slemmere: Jeg sier bare “beklager, ikke interessert”, og så legger jeg på. Venter ikke på svar engang :-/

  De ringer som regel når det passer aller dårligst. Under middagen, eller når jeg hjelper guttungen med lekser, eller når jeg sover middag. Særdeles ugreit!

 323. blues4u says:

  Googla “blues4u”, og fant 87 sider. 🙂
  Fant dog ut at nicket ikke var reservert meg, hehe, brukes både i Sverige (av et band), i Tyskland, og i Canada…i hvertfall!

  Googla Iskwew også, og du kom opp på 3730 sider.
  Og i motsetning til meg, er vel du alene om nicket (sjekket ikke alle sidene, *ler*)?!
  Ble “litt” imponert der gitt, hehe…

  Ha en god tirsdag! 😉

 324. Iskwew says:

  Jeg har akkurat skrevet litt om det, Blues4u. Jeg kommer opp i mye større grad enn før på google.

  Ha en fin tirsdag du også!

 325. blues4u says:

  Jøss…., snakker om merkelig sammentreff! Så ikke det jeg! 🙂

 326. Iskwew says:

  Nei, vi skrev det vel omtrent samtidig :o)

 327. Hold T. Forfall says:

  Det ser forresten ut som om den browserdeteksjonspluginsaken ikke ser forskjell på Lynx og Links, og heller ikke klarer å detektere Solaris 🙂

 328. Hold T. Forfall says:

  Rettelse: den ser forskjell på browserne, den bare gir dem samme symbol.

 329. Iskwew says:

  Aha. Da har den vel kanskje ikke flere symboler. Og du er ute på en browser-testerunde?

 330. blues4u says:

  En/et av mine favoritt-grupper er norsk, navnlig “YM-stammen”.
  Er det noen her som har sansen, evt. peiling? Hevner-kvadet? 🙂

 331. blues4u says:

  Har flere CDer med YM-stammen, men føler meg alene, kjenner ingen som har sansan…

 332. blues4u says:

  musikk-genre tenderer mot moderne middelalder-rock!

  Undre: finnes dette på YOU-TUBE???

 333. Hold T. Forfall says:

  Middelalderrock? Sjekk In Extremo. Et tysk band som gjør gamle viser på særdeles gebrokkent originalspråk (Villemann og Magnhild blir til “Fillemann”, for eksempel), og får det til å høres ut som en folk-versjon av Rammstein med sekkepiper (I kid you not, de bruker to av dem, i tillegg til masse gammelt fløytestyr og harper.) På Youtube eller for eksempel her, her eller mer her.

  Hvis det er for elektrisk, prøv Andrea Haugen a.k.a. “Nebelhexë” og “Hagalaz’ Runedance”. Flere klipp på denne linken, finner du også en låt av Hedningarna.

 334. Hold T. Forfall says:

  Høh, havnet jeg i spamfilteret her, eller klarte jeg å lukke vinduet uten å poste?

 335. Iskwew says:

  Du hadde havnet i spamfilteret, det gjør du når du har mer enn to linker, tror jeg.

 336. Hold T. Forfall says:

  Er jeg ikke på whitelist, altså? Så frekt :-p

 337. Iskwew says:

  Jeg har ingen Whitelist. Mange linker = spamfilter :o)

 338. Elle says:

  I et fagblad for min profesjon leser jeg følgende i lederen i dag: ”Hva er det som har holdt eller holder kvinner tilbake? Er det slik at kvinner ikke vil? Har man ikke nok tro på egne evner? Er man redd for å gå inn i et mannsdominert miljø? Tør man ikke ta sjanser? Er det barn og familiesituasjonen som slår ut? Det handler antagelig litt om alt.” Som dere forstår handler det nok en gang om hvorfor ikke kvinner har toppjobbene. Jeg synes dette var en veldig ensidig problematisering av saken, da redaktøren over hodet ikke har tatt opp ledernes holdninger, som er den andre store årsaken til at de færreste av kvinner når helt opp i min profesjon.

  I lederen sin oppfordrer han flere kvinner til å skrive inn på ytringssidene i bladet, og denne gangen tror jeg jeg skal prøve meg på det. Temaet blir da kvinner og menns muligheter. Men jeg trenger litt hjelp til å se alle sidene. Kan jo ta utgangspunkt i hans innlegg, og svitsje innom en del praktiske saker til opplysning. F.eks Valla/Yssen striden hvor mange nå kommer med innlegg om at saken aldri hadde oppstått mellom menn (og er det forresten positivt dersom det stemmer- at når mannlige ledere trakasserere mannlige ansatte, forblir det skjult?). Tenker også på et par praktiske erfaringer jeg selv har opplevd. I tillegg f.eks når man skal jobbe for flere kvinner i styrene, kommer spm om det er nok kvalifiserte damer opp- Hvem er det som noen gang har stilt det samme spm om menn?

  Så blir jeg litt feig- er det smart av meg å skrive en ”rødstrømpe”- artikkel i mitt fagmiljø?

  Hvordan kan jeg i tilfelle gjøre dette smart- Få frem synspunkter uten å virke som et problem og en mannehater av den grunn?

  Noen forslag?

 339. Hold T. Forfall says:

  Har du ikke opprettet en whitelist bare for meg, altså? Så frekt :-p

 340. Iskwew says:

  Elle: Den store forskjellen på Valla/Yssen og andre saker (det er mange av dem) er selvsagt at den foregår i Norges største arbeidstakerorganisasjon. Og det er da et elendig argument at det er feil å blåse i fløyta overfor Valla, fordi andre saker sopes under teppet. Det er som er forskjellen i tillegg, er at Valla er en offentlig person på en helt annen måte enn en bedriftsleder. Forøvrig har mange varslere vært kvinner, i Enron f.eks. var det jo det.

  Men jeg synes Valla-saken handler om dårlig lederskap, ikke om kvinne/mann. Noen velger den vinklingen for å ta fokus bort fra saken.

  Ledere velger gjerne de som er like seg selv. Det er i mindre grad en trussel. Så mannlige ledere velger menn. Det er gjenkjennlig og mindre komplisert. Den grå massen av dresser og slips kjennes veldig grei ut.

  Det ER masse kvalifiserte kvinner. Men de må synliggjøres, og det var også mottoet for Female Future: Synliggjøring av talent.

  I tillegg må menn i større grad ta del i de hjemlige syslene for at kvinner skal velge annerledes. For barn, hus og hjem må ivaretas av noen.

 341. Iskwew says:

  Jeg har ikke whitelist nei, HTF. En gang forsøkte jeg meg forøvrig med en blacklist, men den fungerte så til de grader ikke at det får bare være med de listene.

 342. Elle says:

  Iskwew: Mitt poeng med Valla/Yssen som en aktuell problemstilling, er at folk har gått ut (det var vel på forsiden av en av landets største aviser for en uke siden) og faktisk ment at hele den offentlige krangelen har oppstått fordi det dreide seg om to kvinner- En slags holdning om at med menn får man ikke problemer i arbeidslivet- mens med damer får man det.

 343. Iskwew says:

  Jepp, Elle – det blir en forvrengning av virkeligheten. Dette handler ikke om kvinner i arbeidsliver, men først og fremst om at Norges største arbeidstakerorganisasjon har hatt en tyrannisk leder.

 344. Elle says:

  Enig.

  Så forresten et oppslag i en avis, hvor ei fra Vallas hjembygd mente vi søringer var for hårsåre – at det var grunnen til konflikten!

  Helt utrolig.

  Det er så mange sideforklaringer, som kommer opp, at en blir litt sjokkert over folks vilje til å ignorere trakassering og andre ubehagelige ting. I et annet innlegg jeg så klagdes det over at det ikke var nok fokus på Yssens negative sider. Det spiller liten rolle- det avgjørende er jo hvorvidt en leder har lov til å trakassere sine medarbeidere.

  Mange menn benekter og at kvinners muligheter for å nå toppstillingene er mer begrenset enn menns.

 345. blues4u says:

  HTF: Takker og bukker for mange fine linker!
  Kjempespennende! 🙂

 346. Hold T. Forfall says:

  I folkmetall-avdelingen er ellers Skyclad (ja, oppkalt etter ritualet) en kjent greie, selv om jeg personlig aldri likte bandet. Synd for meg, for tekstene er smågeniale:

  Walking my personal calvary mile to a do-it-yourself-crucifixion
  It’s a kingdom of clowns wearing martyrdom’s crown,
  I must fight for my hammer and nails.

  Eller:
  Non-cordial — it’s bile bouquet.
  Laments ferment the patience schnapps
  Cask full of mulled futile dismay
  My well-aged-rage — you ‘ve turned the taps
  Anno 1999 —
  a classic year for Vintage Whine.

 347. Elle says:

  Hei Iskwew

  Husk på at du er en veldig bra debattant, og skriver gode innlegg. Derfor får du folk (inklusive deg selv) til å bli engasjert. Og det er i utgangspunktet en bra ting. Jeg tror vi alle kan bli for engasjert i en debatt fra tid til annen, slik at vi tar det mer personlig.

  Med håp om en god dag for deg- Klem fra meg til deg.

  E

 348. Iskwew says:

  Dette handler om min materialtretthet, Elle. Jeg blir utrolig sliten av de samme debattene gang på gang, selv om jeg synes temaet er viktig å skrive om. Så jeg skulle bare ha kommet med mitt statement, og latt det være med det – altså ikke hatt kommentarfeltet åpent. Jeg visste jo omtrent hva hvem kom til å si, etter ørten debatter om samme tema. Og det er ikke alt jeg ønsker skal stå i kommentarfeltene mine. Men jeg sletter aldri noe, for det skal man ikke. Det betyr ikke at alt jeg sier må være åpent for debatt.

  Gleden over å skrive og debattere må jeg imidlertid ta vare på, for den gir meg mye. At det ble som det ble er mitt ansvar, ikke andres. Har jeg åpent kommentarfelt, så får jeg selvsagt kommentarer. Slik skal det være :o)

  Klem og en god dag til deg også :o) Håper du passer på deg og den lille.

 349. Elle says:

  Jeg passer bra på meg og den lille- Håper på å få gått meg noen turer i Østmarka, bare det blit bart på stiene (for gåturer i marka gir meg mye).

 350. Iskwew says:

  Det er godt å høre :o) Det ER vår i luften nå, og det er så deilig. Den beste tiden på året kommer snart.

 351. Elle says:

  Helt enig med deg- Favorittiden min er i gang med å komme nå. Jeg gleder meg over all snøen som renner vekk. Til bare veier, grønne områder, blomster, våryrhet, gåturer i marka, varmen som stryker over kinnet og varsler om den gryende sommeren og den velværefølelsen som kommer med årstoden- Tiden for sjelens gjenfødelse 🙂

 352. Iskwew says:

  Ja, livet strømmer tilbake og sjelen smiler. Tigerunger plukker den første hestehoven og kommer gledestrålende mot deg med blomsten i en møkkete hånd mens smilet lyser om kapp med solen.

  Jeg gleder meg :o))

 353. Elle says:

  Du vet at våren er kommet, når følgende strofer surrer i hodet:

  Å for en underbar morgen, å for en underbare dag
  Livet er skjønt og jeg føler- Lykkerus og velbehag

 354. Iskwew says:

  Det lukter vår nå – og da kommer den følelsen :o)

 355. blues4u says:

  JESS, nå er det vår!
  Fikk sykkern i går, og har allerede tøffet rundt over 350 km, hehe.
  Koser vettet av meg for tiden! 😀

 356. Iskwew says:

  Grattis! Jepp nå er det vår. Det lukter vår, og ser ut som vår. Og veiene er bare skjønner jeg 😀

 357. Tiqui says:

  En kjip avsporing. Denne hadde nok passet best til den tråden som er stengt for kommentarer, men jeg ble så rasende når jeg leste denne artikkelen at jeg antagelig ikke er i stand til å skrive om den selv:

  http://www.dagbladet.no/nyheter/2007/03/15/495137.html

 358. Iskwew says:

  Jeg skal ha tak i den rapporten og lese den i sin helhet. Den skal legges ut på sidene til Riksadvokaten i løpet av dagen. Og det er ikke noe nytt heller. Den rapporten som kom i 2000, som jeg har lest, og som resulterte i tråden “Et alvorlig rettssikkerhetsproblem”, forteller nøyaktig det samme.

  Men etter å ha hørt Storberget på Redaksjon En i går, så er det bare å si at det ER håp. Han virker bestemt på å gjøre noe.

  Og så opprettholder jeg mitt ønske om at Ihlebæk får enveisbilett til Sydpolen.

 359. Tiqui says:

  Jeg fatter ikke at man i stedet for diskutere motivet for forbrytelsen i juryen diskuterer den voldtattes _motiv_ for anmeldelse – som om det er anmeldelsen som er forbrytelsen.

 360. Elle says:

  Jeg synes denne saken er et eksempel, som kan få en til å vurdere om en bør ha en folkejury- som tydeligvis legger vekt på usakelige ting, og ikke en gang har fulgt godt nok med ved rettsbelæringen innledningsvis (dvs instrukser om hva en skal og kan legge vekt på).

 361. Iskwew says:

  Men om du leser debatter om dette både her og andre steder, så er det ingen overraskelse for meg at det legges moralske vurderinger på offeret, Tiqui. Og det gode er at det virker som om mange vil ta tak i dette, fra Storberget til Politiet. Veldig bra!

  Jeg er tildels enig i det, Elle, men likevel så er det som Storberget sier: du er ikke fritatt for fordommer om du har juridikum. Jeg tror saken er at man må bli klarere på at voldtekt er en objektiv og ikke en subjektiv hendelse. Og i tillegg så må vi la være stemmer høres, alle sammen. Og si at NEI, ingen ofre ber om å utsettes for overgrep.

 362. Elle says:

  Du er ikke fritatt for fordommer, men i motsetning til andre personer med fordommer har jurister opplæring i hva som er relevant og ikke i en rettssak. Det gjør det mindre sannsynlig at man tar hensyn til irrelevante ting.

 363. Iskwew says:

  Det er sant, Elle, og jeg tror kanskje en meddomsrett hadde vært bedre. Spesielt ettersom en jury aldri må begrunne.

 364. Iskwew says:

  *sjokkert*

  Skavlan hadde et rimelig interessant program uten særlig fnising.

 365. Iskwew says:

  Muligens har alle andre spist disse, men det har ikke jeg. Morsomt, og neste gang blir det blå potetmos, det er Tigerungen og jeg helt enige om.

  Blaa kongo

 366. Elle says:

  En liten oppdatering fra den gravide:

  Trøtt i dag (selv om jeg hadde fri i går)- Får ikke sove for tiden. Det virker som om det er umulig å finne en ”riktig” liggestilling. Lurer på om det kommer til å fortsette slik i 2 1/2 måned til. Ellers er formen bra- Det er bare det at jeg ikke får sove og at jeg har litt halsbrann. Lurer på hva jeg skal gjøre med en bryllupsinvitasjon til 11 dager før terminen (og 50 mil unna). Fristende å møte igjen mange slektninger. Det er jo sykehus der og, men vet jo ikke hvordan formen blir, og vil helst føde i Oslo.

  Er godt i gang med styrketrening (trener to ganger i uka) og trives med det. Har ikke hatt problemer med nakke/skuldre etter at jeg begynte å trene, så det er noe jeg kommer til å fortsette med så lenge jeg orker- Forhåpentligvis helt til jeg føder.

  I går fikk jeg masse babytøy fra søsteren min (som har to gutter), så alt kan ikke brukes dersom jeg får en jente. Det er ikke så viktig lenger å finne ut av kjønnet- Det kan være en hyggelig overraskelse når vi får barnet. Barnerommer er malt i hvitt og grønt.

 367. Iskwew says:

  Soving var et problem mot slutten, det husker jeg. Du får sove på sofaen litt innimellom. Egentlig sove litt når du kan, tror jeg. Og spise litt kjeks mot halsbrannen.

  Om du reiser i bryllup, så er det jo ikke slik at det ikke er sykehus der. Men du skal jo ikke fly, og da blir 50 mil en ganske strabasiøs reise, vel?

  Jeg hadde ingen å arve tøy av, og det var dyrt. Babytøy er jo ikke slitt, og da er det supert å kunne arve litt.

  Hvitt og grønt hørtes nydelig ut på barnerommet! Jeg har arvet Tigerungens hvite og lyseblå rom nå, etter at vi byttet rom. Det var snålt i begynnelsen, men nå har jeg litt følelsen av å være på en øy i Hellas der inne :o)

 368. nessie says:

  Blæææh, vannet er borte. De driver og graver for harde livet neddi gata her, rørledning som har sprunget lekk. Litt skremmende at man blir så avhengig av å skru på en kran også kommer det vann ut.
  Var jammen bra at jeg tvang meg selv til å ta oppvasken i går 😉

  *syte*

 369. Iskwew says:

  Akk! Det er ikke noe morsomt i det hele tatt. Håper det kommer tilbake snart :o/

  Godt du tok den oppvasken i går, ja! Noe positivt er det alltid :o)

 370. nessie says:

  ..og DER kom vannet tilbake! Glad jeg er født i denne tiden og ikke i de “gode gamle dager”, tross alt.

 371. Iskwew says:

  Oh det var bra! Jepp, det er veldig godt å ha vann i kranene. Så kan vann fra bekken mer være noe man gjør noen dager på hyttetur :o)

 372. Elle says:

  Trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt, trøtt 🙁

 373. Iskwew says:

  Elle, gå hjem tidlig, og sov litt på sofaen. Kanskje du sover bedre der?

 374. Elle says:

  Muligens, men jeg gikk jo hjem tidlig i går og for å sove litt (sov bedre da enn i natt). Jeg kan ikke gå hjem tidlig hver dag dersom jeg nå (som det virker som) er inne i en litt lengre periode med dårlig søvn. Snart er det heldigvis påskeferie, så jeg kan ”sove/ligge” lenge, og hjernen ikke trenger å være fullt til stede.

 375. Iskwew says:

  Nei, det kan du vel kanskje ikke. Det er ikke lett å sove med liten aktiv krabat i magen og snodig tyngdfordeling, det er i hvert fall sikkert.

 376. Milton Marx says:

  Iskwew: Jeg skulle inn på den passordbeskyttede tråden din, etter at jeg omsider falt fassordet *rødme*. Det gikk ikke likevel. Ikke med Opera 9.01. Da jeg switchet til IE gikk det problemfritt. FYI.

 377. Iskwew says:

  Hmmm. Da er det noe manglende kompatibilitet med opera, skjønner jeg.

  Synd gevinsten for strevet ikke var bedre :o))

 378. Goodwill says:

  Våren har tatt pause idag, det snør utenfor vinduet mitt, men fortvil ikke: Allerede på søndag er våren tilbake, og med tiltakende styrke utover i uka! :-)))

 379. Iskwew says:

  Hååååper det!

  Og det er jo da slik at det er bevist at det er dårligere vær i helgene enn ellers. Det er ikke bare noe vi inbiller oss.

 380. Goodwill says:

  Det var da ikke dårlig vær sist helg!!

  …det bare blåste litt….

 381. Iskwew says:

  Blåste bare bittelitt ja, ikke noe for skikkelige nordmenn å bry seg om den vinden der, Goodwill :o)

 382. Goodwill says:

  Pfyyyssjjjj nei, vi er da ingen pyser vi 🙂

 383. Iskwew says:

  Nei, makan. De Birken-arrangørene skulle skamme seg. Det var tross alt tre som kom i mål.

 384. Goodwill says:

  Ja, og når de klarte det så hadde selvsagt tante Olga på 65 klart det også!

 385. Iskwew says:

  Ja, stiller hun først på startstreken, så får hun jaggu stå løpet ut.

 386. nessie says:

  Øl og sushi, du er virkelig en heldig dame 🙂 Behersker du pinnene?
  Koser meg med en Budweiser just nu. (Ante ikke hva jeg skulle kjøpe, så ble bare Bud.)

 387. Iskwew says:

  Ja, dette blir bra, nessie. Og jeg behersker pinnene også. Det er egentlig ikke så vanskelig. En pinne hviler mellom tommel og pekefinger, og så bruker du den du holder med pekefingeren til å styre med.

  Jeg har noe øl med Lime og mynte som heter Guajiro, visstnok inspirert av et kubansk øl. Skikkelig godt.

 388. nessie says:

  Undertegnede foretrekker pinner fremfor kniv og gaffel, men introduksjonen din er sikkert fin for andre lesere 😉

  Hvor fåes det ølet kjøpt? Er ikke så nøye på det med renhetsloven jeg, men den ble visst innført for å forhindre overdreven utvanning av ølet.

 389. Iskwew says:

  Ja, det er mange som tror du skal bruke pinnene som en slags spyd :o)

  Det ble kjøpt på ICA – og produseres av Ringnes – så det er sikkert å få overalt.

 390. nessie says:

  Såpass, har sett en del uerfarne pinnespisere men ikke den varianten.

  En bekjent var i Japan for noen år siden, og observerte at ungdommen der av og til spiddet maten med pinnene. Den eldre generasjonen var selvsagt i harnisk over disse unotene.

 391. Iskwew says:

  Ungdommen nå til dags! Det sier man nok i alle land, og det har man sagt til alle tider også :o)

 392. Iskwew says:

  Og jeg må bare melde at jeg ikke klarte å vente med å kjøpe “Jenta om lekte med ilden” av Stieg Larsson til den kommer i paperback. Måtte ha, bare måtte ha. For den forrige “Menn som hater kvinner” var så vanvittig bra, at den ikke var til å legge fra seg.

 393. Elle says:

  Har sykemeldt meg 20 % fom f.k mandag 16.04 tom siste dag før svangerskapspermisjon 16.05 nå. Jeg har problemer med å ”holde” en hel uke på jobb siden jeg sover lite og dårlig for tida. Tror det derfor er fornuftig å ha onsdagene fri til å ”komme meg på”. Litt dårlig samvittighet, men det går ikke lenger uten å slite meg helt ut.

 394. Iskwew says:

  Det synes jeg høres veldig fornuftig ut, og du skal ikke ha noe dårlig samvittighet for det, Elle. Langt i fra!

 395. Elle says:

  Takk- Det var i grunnen en slik respons jeg ”fisket etter”. Er det mange som sykemelder seg delvis den siste tiden før permisjonen tror du?

 396. Iskwew says:

  Ja, det tror jeg, for du begynner å bli tung og sliten når det nærmer seg. Det er jo en skikkelig påkjenning kroppen utsettes for.

 397. Elle says:

  Jeg begynner å merke at ”gakk-gakk-gangen” ikke er langt unna i hvert fall 🙂

 398. Iskwew says:

  Det kan jeg tenke meg :o) Jeg sov omtrent ikke den siste måneden, tror jeg. Alt var ubehagelig.

 399. Iversen says:

  Jeg har en avsporing! Kanke du komme på MSN i kveld, Isken? Må lufte noen designtanker for bloggstoresøster.

 400. Iskwew says:

  Det kan jeg kanskje, etterhvert. Men jeg tror jeg er litt lite kreativ i kveld altså.

 401. Spectatia says:

  Ville bare fortelle at kommentarene dine i “Hjärnstädning”-posten hos meg i går fikk meg til å formulere noen meta-blogging-tanker jeg har hatt i det siste. Skrev dem inn som siste kommentar i samme post, så lenge. Takk for at du alltid inspirerer til tankeutveksling. 🙂

 402. Iskwew says:

  Så bra, Spectatia – skal lese!

  Når jeg kommer hjem, viser det seg. Fra kontoret kommer jeg ikke inn i kommentarfeltet i bloggen din :o/

 403. Spectatia says:

  Oj, da. Det var interessant å vite at det fungerer så forskjellig. Antagelig på grunn av uliketer hos de forskjellige bloggleverandørene da…

 404. Iskwew says:

  Ja, den har definert det som “newsgroup content” av en eller annen grunn.

 405. Spectatia says:

  Rekker ikke å lese så mye her akkurat nå dessverre, har jobb jeg må få unna. Men ville bare si: Stilig ny banner! 🙂

 406. Iskwew says:

  Takk, Spectatia :o) Det er ikke lett å lage noe, for jeg er jo ikke akkurat noen grafiker. Men jeg insisterer på å bruke et bilde som er mitt (det er mitt øye som titter). Og så ville jeg få frem noe av kjernen i meg og slik jeg dermed ser bloggingen:

  Tanke+følelse+intuisjon=mening.

 407. Spectatia says:

  Kjenner igjen det der med å ville være mer grafiker enn man egentlig er sånn til bloggebruk. Jeg mekker også en del uten å ha noe bakgrunn. Noen ganger blir det bra, og andre ganger får man det bare ikke til! Grrr…

  Banneren du har gjort nå synes jeg er veldig god nettopp på grunn av at den er personlig på en bra måte, og nettopp fanger essensen i bloggingen din.

 408. Iskwew says:

  Jeg balet med Paint shop pro som jeg vet har masse muligheter jeg ikke vet om, ikke finner, ikke får til å bruke. Det var vrient nok å mekke med ordene. Og jeg orker ikke å bruke for mye tid på det heller, selv om jeg har en kreativ åre som noen ganger ønsker veldig at de tekniske ferdighetene var bedre.

  Men jeg ble ganske fornøyd til slutt. Det er dessuten Brasil i det bildet, selv om bare jeg vet det :o) Jeg hadde akkurat vært på 3 ukers ferie i Brasil og var så brun og uthvilt som jeg aldri før har vært :o)

 409. Spectatia says:

  Høres ut som om du har fått med mye i en “enkel” banner, både i vårt leserperspektiv og i ditt eget. 🙂 Jeg la merke til sollyset i bildet – det var flott!

 410. Iskwew says:

  Ja det sollyset er fint :o) Det var noe av det jeg fant ut av i Paint shop pro.

 411. Elle says:

  Lynkurs i markedsføring

  Lær deg de viktigste begrepene:

  Marketing for kvinner

  Du er på en fest. Du får øye på en lekker ung fyr.

  Du går bort til ham og sier: «Jeg er temmelig god i sengen!».

  Det er Direct Marketing.

  Du er på en fest. Du får øye på en lekker ung fyr.

  Du spør om du kan få hans mobilnummer.

  Den neste dag ringer du ham opp og sier: «Jeg er temmelig god i sengen!».

  Det er Tele Marketing.

  Du er med noen venninner på en fest. Du får øye på en lekker ung fyr.

  En av dine venninner går bort til ham og sier: «Hun som står der borte er temmelig god i sengen!».

  Det er reklame.

  Du er på en fest. Du får øye på en lekker ung fyr.

  Du går bort til ham og oppfrisker hans hukommelse: «Kan du huske vår date for 2 uker siden, og hvor god jeg var i sengen?».

  Det er Customer Relationship Management (CRM).

  Du er på en fest. Du får øye på en lekker ung fyr.

  Du går bort til ham og sier: «Jeg er temmelig god i sengen!».

  Deretter knapper du opp blusen din og viser ham dine bryster.

  Det er Merchandising.

  Du er på en fest. Du får øye på en lekker ung fyr.

  Du går bort til ham og forteller hvor smakfullt han er kledd og hvor godt han dufter.

  Så tenner du hans sigarett og skjenker ham et glass vin og sier:

  «Jeg er temmelig god i sengen!».

  Det er PR (Public Relation).

  Marketing for menn

  Du er på en fest. Du ser en lekker ung pike.

  Du går bort til henne og sier: «Jeg er temmelig god i sengen og dessuten

  kan jeg holde det gående hele natten uten pauser!».

  Det er i strid med god markedsføring og ytterst villedende for forbrukeren.

  Det er forbudt ifølge Markedsføringsloven.

 412. Diego says:

  Lurer litt på om noen kan hjelpe meg litt jeg.
  Jeg er på utkikk etter “små bøker, med mye mellom linjene” som folk setter pris på.
  Selv jeg vil anbefale Sjømåken Jonathan om den ikke har blit lest.
  ;o)

  på forhånd takk for forslag.. ;o)

 413. Iskwew says:

  Da vil jeg anbefale Håndbok for lysets krigere av Paulo Coelho! Der er det mye både på og mellom linjene, og den er ikke stor.

 414. Diego says:

  Håndbok for lysets krigere har jeg lest.. passer helt klart inn under den kategorien jeg tenkte på… ;o)

 415. Iskwew says:

  Det har jeg også, så det holder :o) Jeg har nemlig oversatt den fra portugisisk til engelsk, mens jeg bodde i Brasil. For å lære språket.

 416. Elle says:

  Arrrgh- Tiden går så fryktelig langsomt når en lengter etter å komme ut i permisjon. Skal bare jobbe 4 dager denne uken og to neste, men det virker som en evighet slik som minuttene snegler seg av sted.

 417. Iskwew says:

  Hehe – ja nå tenker jeg tiden går sakte. Du får bite tennene sammen og holde ut!

 418. Elle says:

  Nå er det helg 🙂

  Kun to arbeidsdager igjen før jeg går ut i svangerskapspermisjon- Det skal bli så usigelig deilig!

 419. Iskwew says:

  Ahh så fint! Du må huske på å stikke innom her likevel, så vi får fulgt med på hvordan det går meg deg, Elle.

 420. Elle says:

  Selvsagt 🙂

 421. Elle says:

  Jeg har en snill mann, jeg. I dag har samboeren min fri, men han tilbød seg likevel å kjøre sin slitne, gravide dame på jobb.

  Kun i dag og i morgen igjen før permisjon 🙂

 422. Iskwew says:

  Så fint at han er snill :o))

  Godt det bare er to dager igjen ja – hvile nå, før fødselen :o)

 423. tonemor says:

  Iskwew – hva er det med dine franske og norske flagg? Det er bare ikke mulig at du forflytter deg så raskt fra ett land til et annet.
  Pray tell!

 424. Iskwew says:

  Hehe, tonemor, jeg er LYNRASK og har superkvinnekrefter. Eventuelt er det fordi jeg er på satelitt når jeg på jobben og av en eller annen grunn får den fransk flagg.

 425. Elle says:

  En times rydding av kotor, og så er det fødselspermisjon for alle penga.

  Plutselig kom det litt brått på- Hva skal jeg drive på med?

  Pratet til og med med en selger en hel samtale i dag, og tok imot en hobbypakke 🙂

 426. Iskwew says:

  Hehe – du kommer da slett ikke til å bli arbeidsledig! Bare noen uker nå, så blir det travelt som aldri før.

 427. Elle says:

  Jeg tror i grunnen jeg har mitt å pyssle med fr neste tre ukene og- Med nybygd hus og litt krangel med både utbygger og nabo (om veirett). Men meste av alt skal jeg slappe av og kose meg før fødselen.

 428. Iskwew says:

  Ja, det er viktig å lade opp. Dessuten så kan det jo være du ikke får fri mer enn i en uke eller to – kan jo komme når som helst nå!

  Du må forøvrig ha termin omtrent på Tigerungens bursdag :o)

 429. Elle says:

  Jeg har termin 7. juni 🙂

 430. Iskwew says:

  Da arrangerer jeg spøkelsesbursdag :o)) Han har bursdag to dager før.

 431. Elle says:

  Har på følelsen at ungen må komme rimelig tidlig, for han kan da neppe ha mer å vokse på (i magen) nå som jeg er så stor! Men slik føler muligens alle førstegangsfødende seg.

 432. Iskwew says:

  Å ja – Tigerungen kom 9 dager over tiden han, og da hadde jeg følt meg helsprengt i en måned i hvert fall.

 433. Tiqui says:

  Gud som jeg gleder meg til kommentarene mine dukker opp med argentinsk flagg… 😉

 434. Iskwew says:

  Hehe – og jeg gleder meg til blogg-rapporter fra argentinsk jord også!

 435. Elle says:

  ikke lenge igjen nå. Er alt pakket og klart Tique?

 436. Iskwew says:

  Ikke lenge igjen for deg heller, Elle – er bagen pakket? :o))

 437. Goodwill says:

  Ikke noe å melde akkurat nå, heller ingen avsporing, vil bare ønske deg en god pinse!

  Jo – en ting til – gi deg en stor, varm klem! 🙂

 438. Iskwew says:

  Å det synes jeg da var en super avsporing av en ellers rimelig frustrerende dag, Goodwill.

  God pinse til deg også og en *stooor klem* tilbake :o)

 439. Morten says:

  da var det vel på tide med en bitteliten avsporing igjen…..

  M:)rten

 440. Iskwew says:

  :o) Jeg sporet av med en liten tråd, jeg.

 441. blues4u says:

  Fast fIsk!
  (jvf. daglig leser av Iskwews hjørne)

  Mvh: Rutinert! 😀

 442. blues4u says:

  Har du hørt et stavager(eller i nabolaget)-band kalt Skambankt Isk?
  Anbefales!
  Ihvertfall av en Ingenting-fan! 😀

 443. blues4u says:

  …innimellom får jeg det bare for meg,
  MÅÅÅ BArrreee fylle “siste kommentar”-feltet ditt! 😀

 444. Iskwew says:

  Nei, dem har jeg ikke hørt, Blues4u :o)

 445. Morten says:

  Skambankt er et tøft Stavanger-band eller noe sånt. Bryne er vel involvert. Sjefen er gitarist i Kaizers Orchestra. De er meget bra, men ikke helt hva jeg setter på når jeg allikevel skal lytte til musikk.
  Ingenting er vel ingenting lenger, Blues4u, etter at Kjartan slutta?

  M:)rten

 446. Iskwew says:

  Se der ja, Morten kan sin musikk!

 447. Morten says:

  rødme rødme

  M:)rten

 448. Iskwew says:

  Ja veldig, Morten! Det du vel KAN rødme over er de bloggene du ikke skriver 😛

 449. Morten says:

  🙂

  M:)rten

 450. E.R.II says:

  Når jeg lurer på hva jeg skal gjøre en frikveld pleier jeg å ta korteste veien til nfi.no og leter etter inspirasjon. Der finnes impulser jeg ikke finner andre steder. I dag fant jeg dette. Gjengitt fra Cinemateket uten tillatelse:

  TOG UNDER OPPSIKT (Jiri Menzel)

  Ostre sledované vlaky
  Tsjekkoslovakia 1966
  Regi: Jirí Menzel
  Med: Václav Neckár, Jitka Bendová, Vladimir Velenta, Josef Somr
  Tsjekkisk og tysk tale, norske tekster
  35mm, s/hv, 1t 32 min

  Den ultimate Manndomsprøven

  Av alle de gode karakterdrevene filmer jeg har sett gjennom tidene, er det noen filmer som jeg ofte går tilbake til og ser igjen og igjen. Den tsjekkiske filmen Closely Observed Trains (Tog under oppsikt) fra 1968 er en av dem. Filmen er regissert av Jiri Menzel, basert på en novelle av Bohumil Hrabal. En karakterdrevet film med et enkelt, spennende og intelligent plot.

  Closely Observed Trains er en svart komedie, men også et drama, hvor hele handlingen utspiller seg på en liten togstasjon i en søvnig landsby i det okkuperte Tsjekkoslovakia under andre verdenskrig. Det er en sjarmerende, sympatisk, vakker og sår film som har det subtile i seg. Ikke mange andre filmer har fått meg til å tenke og bry meg så mye om hovedkarakteren som i denne filmen.

  Plotet i Closely Observed Trains er enkelt. Den unge hovedkarakteren Milos følger i sin fars fotspor, og begynner å arbeide på en jernbanestasjon. Her lærer ikke Milos bare yrket, men vil etter hvert også forsøke å frigjøre seg fra sin uskyld. På den folketomme og forlatte stasjonen møter han flere forskrudde karakterer med hver sin historie. Milos får relasjoner til medarbeiderne, krigens reelle og absurde nærvær, og havner inn i en verden hvor han uforsker erotikken og guttedrømmen.

  Milos er forelsket i ei jente som også jobber på jernbanestasjonen, hun dukker opp i et passerende tog og hilser på Milos. En tsjekkisk skjønnhet, ei kvinne å bli forelsket av ved første blikk. Med et par mislykkede forsøk på å debutere seksuelt, utsettes Milos for depresjoner og frustrasjoner som gjør det vanskelig for han å være Milos. Han vet lite om kvinner og sex, han spør hver eneste dame han møter om hjelp, også stasjonssjefens kone!

  Karakteren Milos fascinerer meg, fordi han har litt av alt. Han er ung og nysgjerrig, naiv og morsom, sårbar og tragisk. Filmen foregår i krigstiden, under tyskernes okkupasjon av landet, men handler lite om krigen og elendigheten den fører med seg. Karakterene bryr seg faktiske lite om krigen. Bare settingen og karakterenes måte å opptre på, gjør filmen virkelig verdt å se.

  Takket være karakteren og plottet, sitter åpningen og slutten på denne filmen som et skudd. Jeg har ikke sett nok filmer til å bedømme slutten på denne filmen, men nok til å kunne si at dette må være en av filmhistoriens mest nervepirrende og spennende avslutninger på en film. En slutt som verken karakteren eller publikum greier å forutse.

  Hisham Zaman

  — sitat slutt

 451. Iskwew says:

  Takk for tips, E.R.!

 452. E.R. II says:

  I sommer har filminstituttet gjort et prosjekt der mange forskjellige mennesker har blitt intervjuet om en film som har betydd noe for dem. Prosjektet blir også gitt ut som bok, har jeg forstått.
  Det var derfor jeg lot meg fascinere av denne omtalen av en tjekkisk film fra ’68. Jeg har jo ikke så dyp interesse for tjekkisk film i sin anminnelighet.
  Noe må jo ha gjort at den gjorde inntrykk på et menneske, hvem det nå var. For min del fikk jeg en slik opplevelse av filmen City of Hope. Som jeg ved en tilfeldighet også fikk med meg på Cinemateket i Dronningens gate, en film som forunderlig nok ikke en gang har vært å se på norske kinoer.

 453. Iskwew says:

  Film, bøker og musikk kan jo betyr mye for oss, om det treffer oss på det rette tidspunktet og i den rette sinnstilstanden. En annen dag kunne det ha vært oss helt uvedkommende.

  Kanskje man skal følge slike tilfeldige innskytelser som den du hadde oftere?

 454. Elle says:

  Har holdt meg unna nettet noen dager nå, så jeg ikke skulle få røpet innholdet i den siste Harry Potter- boka før jeg fikk lest den. Måtte lese den på engelsk nå, for det ble for risikabelt å vente.

  Eneste grunnen til at folk sprer innholdet på nett, må være å være gledesdrepere- Drittfolk!

  Tenk deg f.eks at du akkurat har leid en film, og går hjem med den under armen. Så kommer det en du kjenner og sier- Å det er den filmen hvor ungen til det paret blir kidnappet, de velger å ikke betale løsepengene, skurken blir tatt og de til slutt finner jenta låst inne i en potetkjeller.

  Det burde være straffbart å være gledesdreper!

 455. blues4u says:

  onsdag o9 am!

  back on track!
  dram i går,
  mornings-dram i dag!

  …….og sånn går no dagan………

  ;-D

 456. blues4u says:

  mye snakk om film her,
  er mer inne i musikk-sjanger jeg,

  er det non som husker Italias bidrag til MGP i 82-83-84?
  husker ikke selv, men låta het:
  Il treni de Torseur
  (ta mitt romanska med en bitteliten klype……..)

 457. Iskwew says:

  Elle, det er utrolig dårlig gjort å røpe innholdet i en bok eller i en film. Det er så kjipt som det får blitt. Jeg gjør aldri det om jeg skriver eller snakker om bøker eller film. Det skulle være straffbart, ja.

  Blues4u, jeg husker absolutt ikke Italias bidrag til MGP, i noe år :o)

 458. blues4u says:

  og her harú mer hele-musikk Isk!

  http://www.youtube.com/watch?v=2pPfcyIzuh4

 459. blues4u says:

  helge-musikk
  sku der være, hehe……..
  går litt fort i svinga her innimellom, mmmmmmmmm

 460. blues4u says:

  lørdagsklem følger!

 461. Milton Marx says:

  Min neste kommentar blir nummer 600….

  Da vil jeg ha blomster, kaffe og kake

  På forhånd takk!

 462. Iskwew says:

  Hihi! Det skal du jammen få.

 463. Milton Marx says:

  Noe som alltid undrer meg i dagens verden – selv om det ikke har noe med prinsessens engleskole å gjøre – er menneskets ambivalente forhold til det åndelige.

  Man kan være så reinkarnert ateist som mulig, men får frysninger på ryggen av The shining, Eksorsisten, omen og hva det ikke måtte være alt sammen.

  Det måtte jo være naturlig å trekke konsekvensen at ingen gud —> ingen djevel, ingen gjenferd, ingen engler, ingen skrømt, ingen demoner etc.

  Sånn sett står bla. seertallene til diverse filmer i skarp kontrastt med statskirkens lave oppslutning!

 464. Iskwew says:

  Denne kommentaren hadde ikke vært noe voldsom avsporing av den andre tråden.

  Jeg tror at siden det er mye vi ikke vet, og mye som ikke kan forklares, så har du et marked for slike filmer. I alle leire.

 465. Sauegjeteren says:

  Bare sier ifra om at jeg har deg i lenkelista mi nå, med en liten beskrivelse. Si ifra om du vil fjernes eller om beskrivelsen skal forandres.

 466. Iskwew says:

  Det er bare hyggelig, og dessuten var det en hyggelig beskrivelse også. “Noe eget tull” likte jeg 😀

 467. Milton Marx says:

  Jammen der har jo jenta fått endret på denne siteringsfunksjonen/forhåndsvisningen. Det synes jeg ting ble bedre av.

 468. Iskwew says:

  Jeg måtte fjerne den andre i går kveld, for den kræsjet hele css-filen i trådene. Jeg fikk ikke frem kommenteringsfeltet. Dermed ble det den gamle varianten av forhåndsvisning.

  Og jeg synes egentlig den er like grei.

 469. Iskwew says:

  I dag har jeg vært på en veldig kjekk fest. Mer om den etter hvert.Orker ikke lese alle kommentarene som har innkommet. Sove nå.

  Natta!

  *hikk*

 470. Milton Marx says:

  Hei Iskwew.

  Har du et passord til meg? Jeg ville gjerne lese ditt svar til Tiqui…

 471. Iskwew says:

  Send meg en mail så skal du få det.

 472. blues4u says:

  Tilbake til hjem og hverdag!
  Litt kjiipt, for opplevelsene i Kiev og Tjernobyl, Ukraina, stod i kø. Overraskende imponerende, dog på forskjellige måter.
  Må innrømme jeg hadde en del “østbokk”-fordommer, men de ble kraftig satt til side! Var imponert over mye, bl.a. veldig mange store og utsmykkede bygninger, flotte monumenter (mange), infrastuktur (veiene og kollektiv-transporten), og renholdet i byen (ikke mye søppel å se på gaten der nei), for å nevne noe.

  Pga en hetebølge frøys vi ikke spesiellt mye. Temp mellom 39 og 42 ons, tors, og fredag. Mer enn skjorte (selv) på natta ble for varmt. Lørdag var det heldigvis litt “kjøligere”, bare 25-30 grader, og litt vind. DET var deilig.
  Fredag i varm buss til og fra Tjernobyl, minnet om “forværelse til helvete”!
  …men veldig spennende plass å ha besøkt, ABSOLUTT! ;-D

  For å komme inn i området (som har en sikkerhetssone på 30 km) måtte vi gjennom en kontrollpost for legitimering, men det var en smal sak, selv om kontolløren ikke var av de blideste jeg har vært borti, hehe..

  Kontrollpost

  Litt tøfft å stå 200 m. fra reaktor 4 (den som gikk i lufta), må si det, en veldig spesiell opplevelse, selvom den idag er delvis forseglet med bly og betong, Reaktormen stillheten i den nærmeste evakuerte byen (Pripkin, hvor “alle” arbeiderne ved anlegget bodde) var en merkelig opplevelse. En hel by med alt hva en by av en slik størrelse (ca 140000 innb.)inneholder var absolutt dødsstille. Ikke en lyd, ikke fuglekvitter engang. PripkinFullstendig evakuert dagen etter smellet (mange steder fikk jeg inntrykk av at folket hadde sluppet det de hadde i henda, og dratt), idag delvis gjen-/overgrodd. Må innrømme jeg lekte meg litt på scenen i kulturhuset, med en egen kortversjon av Hamlet (fant ikke noen hodeskalle, så en ølboks gjorde nytten), for tom sal. Like greit, hadde nok ikke gjort DET ellers. *flirer beskjemmet*
  Blues4uHamlet
  På vei ut av området måtte vi innom kontroll-brakka igjen for sjekk av stråling. Stod inne i ett merkelig apparat som registrerte hvilken mengde stråling vi utga, men den var heldigvis liten nok til at vi enkelt fikk fortsette tilbake til Kiev. ;-D

  Minnesmerke

  Hjemreisen på søndag begynte tidlig (04.00), og var lang (flybytte i Praha, med lang ventetid, 5t), men det gikk greit.
  Det er på denne måten man får prisen for reisa så langt ned som overhodet mulig.

  ps.
  Maven oppførte seg rolig og fin hele turen (takk til Idoform), men så pusset jeg ikke engang tenner i vannet fra springen (det var heller ikke anbefalt). Problemer fikk jeg først dagen etter hjemkomsten. Rare greier……!
  ds.

  ps2.
  sender deg noen bilder på mail, som du kan flette inn, om du får det til..
  ds.

 473. blues4u says:

  En liten ting til som bare MÅÅ med!

  Turen anbefales!

  ..og det gjelder både Kiev og Tjernobyl!

  ;-D

 474. Iskwew says:

  Denne skal jeg lese når jeg kommer hjem og har tid. Supert med referat, Blues4u!

 475. Iskwew says:

  Da har jeg fått limt inn bilder.

  Det høres ut som litt av en tur! Veldig spennende å være på et så historisk sted som det – men hvordan kom du på å reise akkurat dit?

  Det er jo interessant at de lager turisme av det… og det er også noe det er viktig at verden ser, så vi ikke glemmer og kan gjøre vårt for å bidra til at noe slikt ikke skjer igjen.

 476. blues4u says:

  Det ble jo flott det Isk! 😉

  Turen begynte med snakk om, og ønske om et utradisjonelt reisemål. Et sted få eller ingen reiser til, og med Tjernobyl traff vi ganske så bra, selvom vårt hotell i Kiev i så måte ble en bitteliten nedtur. En stund etter at billetter og hotell var i orden, fant jeg ut at VM i orientering skulle foregå i Kiev akkurat de dagene vi var der (tilfeldighetene kan jammen være rare), og det var mange nordmenn på det hotellet vi bodde (og vi hadde attpåtil funnet hotellet på egenhånd på nettet). Hadde jo håp om noe mer eksotisk, enn masse norske stemmer i frokostsal og bar. 😉
  Men det var jo heller ikke der vi befant oss mest, og byen er enorm. 2.7 mill registrerte innb, og det regnes med mellom 300 og 500 tusen uregistrerte, så det er store forhold, og gode muligheter til stikke seg unna.
  Hvordan det gikk for nordmennene i VM aner jeg ikke, selvom jeg overhørte noen gratulasjoner på hotellet. Så da gikk det vel greit kanskje? hehe…

 477. Iskwew says:

  Det aner ikke jeg heller, Blues4u, men kanskje Goodwill vet.

  Det er ganske spektakulært å reise på helgetur til Tsjernobyl altaå. Det tror jeg ikke at jeg hadde kommet på selv, egentlig.

  Selv om det altså ble Heia Norge på hotellet :o)

 478. blues4u says:

  Ja det vet G sikkert! Såvidt jeg har skjønnt er jo han av typen; ut i skogen, opp i trærne. ;-D
  På den annen side, de resultatene føler jeg ikke stort for å vite noe om… Å halse rundt i skauen gir ikke meg mening.
  Men det er fredelig og fint i skogen, et godt sted for rekreasjon, det er jeg enig i! Og så dufter det så godt der, spesiellt etter en byge. 😉

  Det var jo en drøøøy langhelg da, ons morgen – søn kveld, så vi rakk jo en god del! Ble ikke mest søvn den helga heller, for å si det sånn, hehe.

 479. Iskwew says:

  Joa, men det er langt og spesielt å reise dit på langhelg. Vi andre drar jo til London eller no :o)

  Goodwill liker seg ute i skogen ja. Han var jo på orienteringsleir i den verste rotbløyta i sommer :o)

 480. blues4u says:

  Jada, det var ganske langt,
  men som sagt:

  Ukraina anbefales! ;-D

  Krigsminneparken, markedsgaten, og bade(sand)stranden langs Dnjepr var også imponerende!

  ps.sender deg ett par bilder til av de førstnevnte, så får du se.
  ds.

 481. Goodwill says:

  Idag er jeg altfor travel og altfor tom i hodet til å mene noe om datamaskiner som slår eksperter, så jeg bruker avsporingstråden istedet jeg, til å ønske gode Iskwew en strålende helg!

  *klem*

 482. Iskwew says:

  Jeg er travel jeg også! :o) Travelt er i og for seg bra, det.

  En strålende helg til deg også, Goodwill!

  *klem*

 483. Håkon says:

  Lykken er å kjøpe musikk i andre land. Et artig innkjøp forrige uke var en electronica-utgave av portugisiske Madredeus. Tenker at jeg lenker til O Sonho som er frisket opp av Ralph Myerz & The Jack Herren Band.

  Quem contar um sonho que sonhou
  Não conta tudo o que encontrou

  (c;

 484. Iskwew says:

  Jeg hørte litt på Madredeus på youtube her en gang. Veldig flott!

  “Den som forteller om drømmen han drømte
  forteller ikke alt som skjedde”

  :o)

 485. Håkon says:

  Contar um sonho proibido

 486. Iskwew says:

  :o))) Du er da veldig god på portugisisk, Håkon!

 487. Elle says:

  Kom akkurat hjem fra en kjøretur. På en parkeringsplass stod jeg front mot front med en mann som satt med røyken i munnen og sin lille datter i baksetet. Jeg kunne ikke hjelpe for at jeg skulte litt olmt på ham. Det er greit å forgifte seg selv, men ei lita uskyldig jente. Mannen skulle hatt mer juling enn bank!

 488. Iskwew says:

  Det var slik vi vokste opp på 60-tallet er jeg redd. Og de lurte på hvorfor vi kastet opp på biltur.

  I en bok som heter “Barndom på 60-tallet” sto det om det. Interessant og gjenkjennelig.

 489. Milton Marx says:

  Nå hvor det har vært så mye gøy med bygdetullinger og Terra: Vet du hva Oslo kommune har tapt på Hafslund, som har stor eksponering mot REC? Kunne bli en post av slikt, vet du.

 490. Iskwew says:

  Jeg har ikke fått med meg det, nei, Milton… jeg har vært på tur og så syk. Er dette nylig informasjon?

 491. Milton Marx says:

  Nah. Men Oslo sitter med store mengder Hafslund-aksjer, noe a la andre kraftkommuner, men Hafslund er mer diversifisert, hvilket gir Oslo eksponering mot REC, som var høyt oppe for et par måneder siden, har nå i løpet av et par måneder falt 45% eller 68 milliarder.

  http://e24.no/boers-og-finans/article2204436.ece

  “Kommunens børsplassering i Haflsund (HNA) er blitt 3,2 milliarder kroner mindre verd i løpet av januar. Bare i dag er verdifallet på over 500 millioner kroner.”

 492. Iskwew says:

  Jeg fikk med meg på nyhetene at REC falt kraftig. Det skyldes vel kanskje at selskapet var hypet litt opp?

 493. Milton Marx says:

  Det var det sikkert, men det interessante er sånn sett at samtidig med at landet koker over Terra-skandalen, så sitter Oslo og taper nesten 6-10 ganger mer uten at det nevnes – om enn urealisert. Man kan saktens spørre om Oslos borgeres penger skal brukes som venturekapital (Hafslunds egen betegnelse på Rec-investeringen).

  Sier man nei, kommer unektelig spørsmålet om man ikke burde solgt før kursen stupte.

 494. Sigurd says:

  Er det noen som liker reklame? Som ikke synes det er en ubrukelig kvise på samfunnets rumpe og bør brenne i all evighet i Herjedalen.

 495. Iskwew says:

  Ingen liker vel egentlig reklame? Ikke jeg i hvert fall. Men den er jo nødvendig. Det handler vel om hvor innvaderende og påtrengende den er?

 496. Håkon says:

  hm, hvorfor får jeg ikke lokket fram en gravatar montro?

 497. Iskwew says:

  Da jeg sjekket på mobilen nuh, har du gravatar :o) Den er bare noen ganger litt treg.

  (På kontoret har de funnet det for godt å blokkere gravatars)

 498. Elle says:

  Hmmm

  Er ikke så mye her inne lenger, men har deg på favorigtter vet du :)Hver gang jeg går inn, har det vært store ommøbleringer på siden. Du må være veldig dyktig med IT.

  Blir man forresten litt gretten av å bli gravid- Lurer litt på om jeg er det, da jeg noen dager har skjelt ut gubben uten grunn.

  Har begynt med noe litt annerledes og spennende i det siste. Send meg en mail hvis du vil vite mer.

  Uff- Bæsjebleie å skifte.

  E

 499. Elle says:

  Har ikke mailadressen din lenger, skjønner du.

 500. Iskwew says:

  Om du ser øverst til høyre, så står det “kontakt”. Da finner du mailen min.

  Jeg vet ikke om man blir gretten av å bli gravid, men av lite søvn kan man vel for eksempel bli det?

 501. Elle says:

  Får greit med søvn nå. Tulla er over 9 mnd, og våkner av og til en gang i løpet av natten – men sovner igjen med en gang hun får smokken. Svigerinna mi oppdaget at hun var gravid da hun var i full gang med å skjelle ut broren min uten grunn. Hun stoppet midt i tiraden og sa ”Oi, jeg må være gravid” – Og det stemte. Det er vel noe med den første hormonendringen? Eller så bruker man det bare som unnskyldning når man har en dårlig dag 🙂 (Det er bare det at jeg normalt ikke skjeller ut folk uten grunn- Skjeller normalt ikke ut folk i det hele tatt- Og så har jeg ikke spesielt lyst på sjokolade nå heller, selv om det er tid for mensen. Det bruker jeg å ha). Ja, ja. de neste dagene får vise om jeg er det eller om jeg kan skylde på premenstruelt humør :).

 502. Elle says:

  Vanskelig med de verifiseringskodene gitt- Ser ut som store bokstaver, men skal skrives som små. Forhåpentligvis fikk jeg til slutt sendt meldingen min.

  Ha en fantastisk påske

  E

 503. Iskwew says:

  Jeg fikk mailen, men jeg fikk ikke svart – er du sikker på at du skrev adressen riktig?

 504. Elle says:

  Har prøvd igjen- Lite man kan være sikker på 🙂

 505. Iskwew says:

  Nå fikk jeg ikke feilmelding i hvert fall :o)

 506. Morten says:

  Hei :mrgreen:

  Takk for kommentaren på mitt nye hjørne. Av en eller annen snodig grunn får jeg ikke lov å kommentere selv, enda (får vel finne feilen etterhvert), men fikk lyst til å svare deg. Kanskje det er like greit at jeg svarer her, så kan jeg se om jeg får flere kommentarer som ikke blir påvirket av mitt svar til deg. (Tung setning 😐 )

  Vel, 😈
  Bloggen er død. Mitt liv, min kone, min osv. osv. ➡ has ceased to be, gone to meet it’s maker,joined the choirinvisible, it is no more. 😯

  Jeg skjønner at dere har feeds og at det ikke eksisterer noe oppdateringspress. 🙂

  (Nå gidder jeg ikke jobbe meg videre bortover smilies-rekka di 😆 )

  vel, altså, for å bli seriøs i denne avsporingen:

  Jeg hadde noen klare mål når jeg startet bloggen, jeg definerte noen regler og jeg var ganske bestemt på å etterfølge de.
  Det var en utfordring jeg ville ha, og trengte. Å være konsekvent, å ha en stil. Jeg ble litt satt ut da jeg ganske tidlig i min karriere dukket opp i anbefalinger fra folk som kunne mye om blogg som en favorittblogg og jeg var aldri forberedt på å få en liten leserskare.

  Jeg begynte å henge meg opp i statistikk.
  Jeg begynte å se på hvilke temaer som skapte diskusjon.
  Jeg begynte å binde meg og jeg begynte å bry meg om hva folk mente.
  Jeg begynte å få lite tid til overs (bloggen ble faktisk opprettet som en sysselsetting i en periode jeg var arbeidsledig)

  Plutselig hadde jeg mye å gjøre. Jeg fikk dårlig samvittighet. Jeg ville gjerne ha tid til å blogge. Og det hele ble en ond sirkel.

  Derfor kom jeg til den konklusjon at jeg ville drepe bloggen.
  Jeg vil gjerne skrive, men jeg vil løsrive meg fra begrepet blogg. Jeg dreper den fordi jeg selv stilte krav jeg begynte å mistrives med.

  Og jeg er veldig takknemlig for at folk jeg har møtt i blogglandia gir inntrykk av å fremdeles ville henge med. Beæret 🙂

  Hadde jeg virkelig ikke ønsket å blogge mer, så hadde jeg ikke installert en kommentarfunksjon. 🙄

  Nye ark, ny start. That’s all.

  Åsså heter det ikke blogg lenger 🙂 Ikke hos meg.

  M 😛 rten

 507. Iskwew says:

  Morten 😀

  Det skal være lystbetont. Du skal like det. Du skal finne din stil, og skrive på din måte.

  Kall det blogg (blogg er bare en publiseringsmetode), ramblings eller hva som helst. Det handler om at det er gøy å skrive, enten det er om politikk, katter eller eminente innlegg som det du skrev i dag. Det var veldig bra ❗

  Det skal litt til å dette ut av feeden. Så der ligger du fortsatt, og så kan jeg få med meg om det skjer noe.

 508. Elle says:

  Kjære Iskwew og lesere av Iskwew!
  Jeg er litt overveldet om dagen. Jeg begynte nettopp i jobb igjen når Tulla nå har blitt 9 1/2 måned, og skal kose seg lenge hjemme ennå -sammen med pappan. Vi brukte litt tid på henne, og jeg regnet med at vi ville bruke litt tid på neste mann og (+ at jeg begynner å bli i risikosonealder for vanskelig å få barn), men nei- Før vi i det hele tatt har begynt å prøve (men med akseptert risiko for at ”ting skjer”) så er jeg gravid igjen. Termin vil bli i november, og det virker plutselig kjempeskummelt at jeg får barnet i år – i motsetning til neste år (som jo er mye lengre tid til :)). Jeg skjønner plutselig veldig godt uttrykket ”skrekkblandet fryd”. Det blitr litt i underkant av 1 1/2 år mellom barna. Noen gode råd og klapp på skulderen (av og til er det bare det som trengs når man er i lykkelige omstendigheter noen måneder før skjema)?

 509. Morten says:

  Takker Iskwew. Hyggelig du syntes innlegget var eminent.

  Gratulerer Elle! Må være utrolig spennende å være gravid.
  Jeg skal forøvrig bli bestefar i august. Og det uten å ha fått barn selv. Det er bonusgevinsten med å gifte seg med “ferdig pakke” :-p

  Gleder meg, og tiltross for at jeg har to “riktige” fedre å slåss mot, så skal bestefars-tittelen bli min 🙂

  Lykke til med graviditeten! Det går sikkert kjempebra

  M:)rten

 510. Elle says:

  Takk Morten

  var forresten innom siden din, og leste den glimrende artikkelen om blogging, lysten til å skrive og press på å levere. Du har en veldig fin prosastil om virkeligheten.

  Selv har jeg og en lyst til å skrive uten å ha egen blogg, men nå prøver jeg meg litt på egen hånd, og har solgt min første artikkel (litt stolt av meg selv :))

 511. Iskwew says:

  Jeg tenker det kommer til å gå helt fint, Elle 🙂 Og de kommer til å være så nære i alder at de blir som tvillinger å regne.

 512. Elle says:

  Ja- Får bare passe på å ta vare på forholdet til pappan og, for i slitsomme perioder glemmer man lett å være kjærester.

 513. Iskwew says:

  Det blir nok noen travle år, der det er snakk om å finne noen lommer av tid her og der. Men når de så blir større, så er jo begge det.

 514. Elle says:

  Men hva med den tredje? 🙂

  Vi får se om vi bestemmer oss for tre etter at andremann har gjort sin inntreden i livet vårt. Kanskje vi får mer enn nok med to? 😮

 515. Morten says:

  Takk Elle. Hyggelig å høre du likte den 🙂

  M:)rten

 516. Håkon says:

  Du må få fikset på å’en i
  Kommentaren din venter p� godkjenning.

  😉

 517. Iskwew says:

  Skal fikse den, men sove litt først 🙂

 518. Elle says:

  Hva har skjedd med Staff?
  For en del år tilbake oppfattet jeg ham som en reflektert mann, selv om han hadde noen litt på kanten synspunkter da og. Jeg leste boken hans, og bet meg merke i hans argumentasjon: Forsvarsadvokater må til for at rettssystemet skal fungere, og en har krav på å ikke bli identifisert med det ens klient misstenkes for. Dette er fornuftige ord, men de siste årene er det nettopp disse prinsippene han bryter. Han forsvarer handlingene- ikke personene. Det siste er hans rosende ord om Fritz’ gode omsorg for sin datter- Ingen fengselscelle, men en koselig liten lavtaket leilighet. Dette gjør meg bare trist. Er han virkelig så pr-kåt at han setter alle andre hensyn til side?

 519. Iskwew says:

  Ikke vet jeg, Elle, men det intervjuet var en selsom opplevelse, selv om Dagbladet hadde tatt tak i de mest outrerte uttalelsene og satt dem utenfor kontekst. Jeg tror de fleste bare rister på hodet og lurer på om ikke Staff nærmer seg pensjonsalderen.

 520. Elle says:

  Tralalala lala la Vårdagen ligger så fint over Oslo, tralalalalala- skal ut og spise med kjæresten tralala – fått barnepass i kveld- tralalala- Kanskje blir det kino og tralalala.

 521. Iskwew says:

  Hehe, Elle, god tur ut i vårværet 🙂

 522. Geeeez says:

  Hei!
  Første gang jeg skriver en blogg, så gratulerer med bra sider.

  Jeg er onkel av en 8-åring og har akkurat vært fire timer på teknisk museum. Siden han er mer opptatt av trikk enn noen i oslo sporveier, så kom jo forslaget om å dra på trikkemuseet etter teknisk museum.
  Heldigvis for en sliten onkel kunne mamma via telefon fortelle at det var stengt da vi gikk ut fra teknisk museum.

  Så….måtte jeg jo søke på “trikkemuseet” i dag for å finne åpningstider og da endte jeg opp her. Jeg er ikke så mye på veven at jeg skjønner at det ikke er noen sammenheng mellom sporveismuseet og trikkemuseet…( http://www.trikk.no/museum/index.html ).
  Har du eller noen vært der enda?

  Svinger innom med rapport etter jeg har vært der, hvis jeg får lov.

 523. Iskwew says:

  Takk skal du ha, Geeeez 🙂

  Jeg tror jeg hadde kastet inn håndkledet etter 4 timer på Teknisk.

  Nei, jeg har ikke vært på trikkemuseet enda, men det bør jeg kanskje? Avlegg veldig gjerne rapport. Jeg er alltid klar for gode aktivitetstips 🙂

 524. Milton says:

  Jah, så var vi der. Sjekket akkurat Oslo børs benchmark for en femårsperiode, og regnet så 12% med rentes rente i fem år – og så ender vi grovt sett hvor man er i dag.

 525. Iskwew says:

  Du sier at man har fått 12% avkastning på Oslo Børs de siste fem årene, Milton? Eller hva sier du?

 526. Milton says:

  Jepp. Regn indeks 150 +12% p.a. i fem år. Da ender du på ca 265 – som vel er et område den har berørt i løpet av dagen.

  Dvs. at hadde du satt pengene dine på høyrentekonto for 5 år siden, ville du likevel stått dårligere enn om du hadde kjøpt indeksen. Dette bare som en illustrasjon av at den siste nedgangen faktisk ikke er så ekstrem. Det ekstreme har vært den forutgående oppgangen.

  En annen kuriositet, er at – om enn jeg ikke har finregnet på det – Oslo nå har nå fått et tap pga. den REC-investeringen vi tidligere har diskutert, som trolig overgår tapene til Terra-kommunen Narvik – per innbygger!

  Jeg bare nevner det fordi Fabian Stang under Terra-saken gikk ut og sa at denslags manglende proffesjonalitet i finanshåndteringen ville man ikke få se i en stor kommune som Oslo.

  Etterfølgende stiger verdien på en av kommunens indirekte milliardinvesteringer til himmels, før den rauser 70% til et nivå under kjøpsprisen. Det er en del penger Oslo-borgerne har mistet der, gitt.

 527. Iskwew says:

  Man regner vel at markedsporteføljen skal ligge 4-5% høyere i avkastning enn risikofri rente, ja, så det er slett ikke verst.

  Det er veldig mange som har mistet veldig mye penger nå, ja. Inklusive Oslo Kommune og all verdens pensjonsfond.

 528. Milton Marx says:

  Det ryktes at Oliver Stone vil ta en George Lucas i forbindelse med oppfølgeren til Wall Street. Lucas laget jo først tre Star Wars-filmer, og så tre nye Star Wars-filmer som viste forhistorien til den historien vi allerede kjente.

  Oliver stone vil la den neste Wall Street-filmen fortelle forhistorien til Mad Max-filmene.

 529. Iskwew says:

  Hehe Milton. Jeg tror kanskje han skal tenke på å lage forløperen til Wall E også. Muligens ligger roten til det også på Wall Street.

 530. Milton Marx says:

  Are Slettan har en kanonkronikk i NA24: http://pub.tv2.no/nettavisen/na24/article2346743.ece

  Bør leses. Ikke minst tar han opp bøttevis av nettopp de diskusjonene som har vært kjørt i kommentarfeltet i bloggen din.

 531. Iskwew says:

  Jeg leste den kjapt, og den var god. Det er nok mange områder som må gås gjennom i sømmene i etterkant av denne krisen.

  Ellers synes jeg det er interessant at FED nå har brukt omtrent alt tilgjengelig krutt. Med en rente på 1% er det ikke mye igjen å kutte.

 532. Milton Marx says:

  Interessant er det, det er sikkert og visst. Jeg så en tekst som sammenlignet dagens krise med en tsunami.

  Han spådde et mellomspill av deflasjon, akkurat som når vannet trekker seg tilbake, får det kommer en tsunami av inflasjon som vil vaske bort alt av verdier.

  Jeg kan ikke forstå at jeg, av alle, som har solgt et hus, ikke sikret oppgjøret med en terminskontrakt i dollar, all den stund at det er i denne valutaen jeg har utgiftene mine.

  Jeg pratet om det da den var nede på 5, men gjorde intet 😥 😥

 533. Iskwew says:

  Milton, det er jo komplett umulig å treffe topper og bunner i valutamarkedet. Den siste USD-bevegelsen er jo ikke spesielt basert på fundamenta heller, og da er det jo noe så nært umulig.

  Når og hvordan dette ender er noe så nær umulig å si.

 534. Milton Marx says:

  Det er ikke at jeg burde forstått kursutviklingen, men at jeg burde ha sikret. Hva ligger forresten prisene for slike kontrakter på? Vet du hva det koster dersom du vil sikre noen hundre tusen kroner mot dollar, dvs. låse fast en gjeldende dagskurs i en periode på la oss si tre måneder?

 535. Iskwew says:

  Du vil altså selge kroner og kjøpe dollar? Da har du en rentedifferanse på 4% eller så. Du låner kroner og plasserer dollar, og får rentediffen mot deg. Det vil si at på en årskontrakt kjøper du USD til en 4% høyere kurs enn spot.

  Om spot er 7 USD/NOK, kjøper du forward på 7,27.

 536. Iskwew says:

  Jaggu. Nå er jeg rosa.

 537. Milton Marx says:

  Gefundenes fressen for en simuleringsjunkie!

  http://e24.no/olje/article2970866.ece
  Særlig likte jeg denne: “I samme melding regnet departementet på hvordan fondet ville ha klart seg gjennom 1900-tallets aksjekriser. Beregningene viser at fondet ville vært i pluss fem år etter krakket i 1929.”

  Itte dårlig, gitt at resten av markedet gikk break even i 1954, og jeg ikke husker feil. Respect!!!!!!!!!!! 😈

 538. Iskwew says:

  Jeg har skrevet ut den stortingsmeldingen, Milton, og skal lese den etterhvert. Har dessuten blogget om oljefondet.

 539. Milton Marx says:

  Tenkte at du som ikke er noe skifantom kunne få litt påskeunderholdning. Er ikke denne helt fantastisk?

 540. Iskwew says:

  Dæven, Milton, den typen var jammen fantastisk god! Skulle ikke tro det vr mulig, men det er det altså. Må ha krevd myyyye trening.

 541. Milton Marx says:

  Du finner temmelig sikkert mer av fyren på Youtube. Navnet hans står angitt i starten av videoen – og telefonnumre hvis du vil ha kurs.

 542. Milton Marx says:

  http://iskwew.com/blogg/2006/08/16/legemiddelindustrien-og-patenter/#comment-3891

  Hvem var det som fikk Nobelprisen i økonomi? Jaggu var det ikke Williamson.

 543. Iskwew says:

  Morsomt, Milton! I tillegg imponert over at du fant frem kommentaren, altså husket hvor den lå 🙂

 544. Milton Marx says:

  Jeg vet at jeg har nevnt Williamson flere steder, men jeg husket selvsagt at jeg hadde nevnt han i Hjørnet også. Da gjør google resten av jobben.

  Vi jubler. Han er en av mine helter. Akkurat som andre Nobel-priser i økonomi, kan denne trekke frem et teorifelt, slik at den offentlige debatten tilføres nye argumentasjonsrekker. Transaction cost economics ville kunne ha hindret milliarder på milliarder av offentlige feilinvesteringer – så at stortingsrepresentantene utstyres med et nytt sett resonnementer skal man ikke kimse av. Ingen tror at de vil lese seg opp på Williamson, men de vil kunne trekke frem en ny type argumenter.

  Et flott valg av en mann som har jobbet liv med integrasjonen av økonomi, organisasjon og kontraktsrett. Etter dette kan jeg leve med Obamas fredspris. Den blir bare en parantes. Leve Alfred Nobel!

 545. Iskwew says:

  Veldig bra! Men om politikerne skal ha glede av det, må noen popularisere stoffet så det blir forståelig.

  Jeg håper det blir mer fokus på mennsker som aktører i økonomien, og tverrfaglig arbeide som kan bidre til at økonomiske modeller forholder seg til at mennesker ofte ikke er rasjonelle.

 546. Milton Marx says:

  Kjenner du John H. Dunning? En ordrik britte som jobber videre med å lage en helhetlig teori for internasjonal økonomisk aktivitet. Veldig popularisert fremstilles den som OLI-teorien. Særinger som meg foretrekker “The eclectic paradigm of international production”. Svært forenklet kan man si at man trenger å stille tre spørsmål for å forstå hva et selskap vil gjøre.

  1) Det må ha en eierspesifikk fordel (Ownership specific advantage, eller competitive advantage). Hvordan ser denne ut.(=O)

  2) Det må være lokaliseringsspesifikke forhold som taler for lokaliseringen av produksjonen. (=L)

  3) Er selskapet bedre tjent med å utføre den økonomiske aktiviteten selv (internalisere) eller ville markedet være best. (=I)

  Alt etter kombinasjonen av svar på disse spørsmålene, kan man si hva som er rasjonelt for et selskap. Er det opprettelse av internasjonale produksjonsselskaper, er det internasjonale salgsselskaper, er det utlisensiering av teknologi eller merkevarer, er det eksport?

  Williamsom kan plasseres i spørsmål tre. Internaliseringsteori. I en norsk sammenheng kunne man si at hans verker har relevans f.eks. for hvordan et selskap som Telenor burde handle i Russland.

  Men det er jo mer. Han snakker om sånne ting som hvor spesifikk en transaksjon er (eierskap av en spesialtilpasset tørrdokk vs. eierskap av et mobilt asfaltverk), og hva dette betyr for hvem som bør være eier.

  Under alt dette ligger det to forutsetninger: 1) mennesket er oportunistisk. Ikke alle, ikke alltid, men du må disponere ut fra at du vil kunne møte en oportunist og 2) mennesket har en begrenset fatteevne (“intendedly rational, but limited so”, for å si det med Williamson).

  Er transaksjonen kompleks, taler ting for at du ikke kan verne deg mot opportunisten via en kontrakt. Er gjenstanden for transaksjonen meget spesifikk, har du også stor eksponering mot opportunisten. Det er derfor at Williamsom trekker inn både kontraktsrett, organisasjon og økonomi. Omverdenens egenskaper, transaksjonens kompleksitet og hvor spesifik den er, bestemmer så hvordan den best kan gjennomføres.

  Tenk om vi kunne få politikere som også tenkte i de baner når de skulle disponere penger eller ta stilling til oljefondets investeringer.

  Om Williamsom vil komme med flere verdifulle ting i fremtiden vet vi jo ikke, men at prisen går til han er viktig fordi han står for en resonnementstype som vel stort sett ikke har vært systematisert i hodet på de fleste beslutningstakere. Jeg er overbevist om at denne prisen vil føre til at teorifeltet blir gjort mer tilgjengelig, og at det vil bli en større del pensum mange steder.

  (Sier jeg, vel vitende at etter flere hundre år, så er det fortsatt de færreste som kan skille mellom David Ricardos komparative fordeler og Adam Smiths absolutte sådanne).

 547. Iskwew says:

  Har en vag erindring av å ha hørt noe om det der, men det ligger ikke langt fremme i pannen. Men det høres interessant ut.

  Som sagt tror jeg all teoriutvikling som handler om å forholde seg til at mennesker er ”intendedly rational, but limited so” og dermed kan forårsake at kjekke teorier som forutsetter rasjonalitet for å funkere, er veldig viktig. Enten det er for en bedrift eller om det er i samfunnsøkonomiske beslutninger.

  Og jeg tror at det vil komme mer innenfor det feltet. Kanskje særlig i bakkant av finanskrisen, der raffe modeller har vist seg å bryte fullstendig sammen. Rett nok mer på grunn av grunnleggende svake forutsetninger, men også fordi modellene ikke tar høyde for kriseatferd.

 548. Milton Marx says:

  Vel, dersom man skulle bli lei av demonstrativ strikking og håndarbeid i solidaritet med fru Spetalen, så kan man alltid sette seg ned med en SVÆR Webster’s Dictionary og begynne med å lese seg opp på fagområdet “The theory of the firm” (hvordan kan vi teoretisk forklare eksistensen av selskaper).

  Personlig gjorde jeg et valg da siste eksamen var bestått: Jeg bar sånn ca. halvannen meter med fotokopier av abstrakt teori rakt i søppelbøtta.

  Visst ville det være interessant å lese seg opp igjen på emnet, men så kom jeg til å huske utilgjengeligheten av mye av det jeg har vært borti. Man lærer en del engelsk av det, men det tar for mye tid. Hadde jeg jobbet som foreleser på et universitet eller noe, men som privatperson å sette meg ned med disse greiene på nytt? Tror ikke det.

  Vi satser på at noen annen tar jobben med å gjøre stoffet tilgjengelig for Skjøtt-Pedersen, Siv, Kolberg, Slyngstad, Jens, Erna og alle de andre.

 549. Iskwew says:

  Hehe, det blir knapt med tid til strikking også. Krevende jobber har den leie konsekvens at det går ut over mangt og mye. Det blir nok ikke sånn med det første at jeg setter meg til med tung teori, gitt 🙂

  Jens er vel ellers av de som bør skjønne det. Han er jo ganske sprekt utdannet inne området.

 550. Elle says:

  Veldig rart å være på jobb igjen etter ett år hjemme. Minsten har blitt 11 mnd, og tulla er 2 år og 4 mnd. Må virkelig tenke gjennom hvordan jeg skal innrette livet for at de og vår lille familie skal få det best mulig. Pappa er hjemme ut året, men fra januar ser jeg for meg et superstressa liv dersom begge skal være i full jobb og levere barn i to forskjellige barnehager. Vil jeg virkelig ha det slik, og hvor mye bør en vektlegge pensjonspoeng contra å jobbe redusert (hvor stort blir utslaget)? En skal jo ha et bra liv frem til pensjonsalderen også!

 551. Iskwew says:

  Det er ikke lett, men det må du jo ta stilling til. Noen år med lavere pensjonsopptjening går vel. Dessuten får man vel noen poeng for å være hjemme med barn også, tror jeg.

  Dessverre for mange kvinner ble besteårsregelen fjernet. Det slår ikke positivt ut om man velger å jobbe redusert.

 552. Elle says:

  Nei- samtidig kan mye endre seg frem til jeg blir pensjonist, og det beste er vel å sikre seg best mulig selv (gjennom oppsparing i eiendom eller annet). Det er jo ikke sikkert det er så mye å få i pensjon uansett.
  E

  • Iskwew says:

   Jeg har tro på egne løsninger, ja. Både i form av nedbetaling av gjeld og annet. Selv om jeg altså stort sett har jobbet fullt hele livet.

 553. Elle says:

  Fikk en liten a-ha- opplevelse i dag i for av følgende råd: ”Du trenger ikke gjøre alt på en gang- Ta en ting om gangen.” For meg som både vurderer å skrive, hvordan jeg skal gjøre med fulltidsjobb med to barn i to forskjellige barnehager, å bli Grethe Roede kursleder (oppstart av egen virksomhet) m.m, var det et enkelt men godt råd.

  Jeg trenger ikke begynne med egen virksomhet samtidig som vi begge er tilbake i full jobb- Det kan sikert vente 1/2 år til når vi ser hvordan hverdagen fungerer. Og jeg trenger ikke endre drastisk på stilling for å få mer tid til både barn og egne interesser- Jeg kan begynne med å be om sommertid hele året (dvs. 9 ekstra mnd), og da jobber jeg over 90 %, og vil neppe få nedturene på hovedjobben i form av mindre verdsettelse m.m.

  Oppsummert: Alt trenger ikkeskje på en gang- Jeg kan gradvis innrette meg etter endringer i livet og endrede ønskemål for livet, så blir jeg gradvis klokere i forhold til hvordan jeg vil ha det i livet også (forhåpentligvis).

  Så enkelt- og så genialt!

  Elle

 554. Elle says:

  Kjeder meg- Kan du ikke skrive litt om sex, vold og rock’n roll?
  🙂

 555. Milton Marx says:

  Jeg sitter ellers og prøver google Crome, og den er ganske rask. Jeg tror nok at jeg vil bruke den parallelt med Opera, og hadde den bare hatt integrert epostklient, ville jeg byttet helt.

 556. Iskwew says:

  Det er skikkelig kjipt at Twitter er nede, kjenner jeg.

  *savner*

 557. Milton Marx says:

  Jeg askesitter og askekjeder meg mens askeIskwew askeforsøker å asketa-seg-sammen, men ellers er askeMilton lettere askeforbannet over askejournalister som askesetter askeaske fremfor aske-hvert-aske-eneste-aske-ord

 558. Iskwew says:

  Mener du vi er mer enn forsvarlig opptatte av aske, Milton?

  😀

 559. Milton Marx says:

  jeg mener i alle fall at en promp på Island ikke skulle være nok til å radbrekke det norske språk. Jeg kjenner faktisk at på meg at jeg får røde knupper både her og der av alle merkelige sammenskrivningene. Det er enkelte ord som skrives sammen med alt. Tidligere har det gjerne vært sex og død. Nå er det også aske.

  Forøvrig mener jeg at avsporingstråden er blitt for tung. Den burde arkiveres, og speakers corner lenkes til en flunkende ny og lettlastet fil.

  I disse dager med bloggtørke må man ta vare på meningsløsheter og innfall om ikke bloggen skal bli helt død.

 560. Iskwew says:

  Det har du jaggu rett i, Milton, Speakers Corner begynner å bli rimelig lang og tung. Jeg oppretter en ny. Det blir vel å dra det for langt å opprette forum, kanskje, men hvem vet hva jeg finner på for å meningsløsheter og innfall her i bloggen. Jeg elsker dem 😀

  Sylfest Lomheim er overbegeistret over ordet askefast, visstnok. Jeg skjønner ikke helt begeistringen, skal jeg innrømme.

  Done. Nytt Speakers corner finnes her.

Top