Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Isk tipper Melodi Grand Prix

12.05.07 in Musikk

Da har årets EM for danskebåt-orkestre gått av stabelen og vi venter på at stemmene fra de millioner europeiske hjem skal tikke inn og fylle kassen til EBU. Tigerungen mente at “Det gidder ikke vi, mamma”. Enig der.

Men jeg skal tippe – eller det er litt feil – jeg skal si hvilke sanger jeg likte best. De kommer sikkert ikke til å vinne, de jeg liker pleier ikke det, men i hvert fall:

 1. Georgia
 2. Sverige
 3. Frankrike

Damen fra Georgia hadde jeg sansen for!

[youtube]E97ZfemlQfQ[/youtube]

Artig nok ble mine tre favoritter fremført på rekke og rad som nr. 11, 12 og 13. I riktig rekkefølge.

Print Friendly, PDF & Email

35 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Undre says:

  Georgia er min favoritt også!

 2. Undre says:

  … nei, nå glemte jeg meg; jeg ser jo ikke på grand prix …

 3. Iskwew says:

  Hah! Det gjør du vel. Og du har god smak altså, Undre 😀

 4. Goodwill says:

  Goodwill tippet IKKE Mgp. Han så en annen vei!

  Hvem vant? Norge?

 5. Undre says:

  Jepp, jeg har upåklagelig smak, Isk. *host*

  Sopho gjorde en særs profesjonell og dyktig framføring av sangen og jeg synes hun virkelig ga den et løft i forhold til video-utgaven, og sangen i seg selv er også meget sterk. Virkelig synd at hun og Georgia ikke vant!

 6. Iskwew says:

  Hah! Sjekk den Pinnochio-nesen til Goodwill!

 7. Iskwew says:

  Ja, Georgia hadde den beste synes jeg – både sang og fremføring var veldig bra. Veldig stilig oppbygget sang.

 8. Undre says:

  Absolutt den beste sangen!

  Men siden jeg av prinsipp ikke stemmer på slike ting, så kan jeg vel ikke klage.

  Stemte du, Isk?

 9. Iskwew says:

  Nei, Tigerungen syntes det var bare tull å stemme. Når han allerede har skjønt det helt av seg selv, har ikke jeg tenkt å ødelegge den eminente innsikten.

 10. Undre says:

  Nei, den innsikten må man ikke ødelegge!

  Men slike sendinger der ting skal stemmes på preges vel av at de *host* smarteste */host* ikke kaster bort pengene på å stemme.

 11. Iskwew says:

  Jah. Jeg stemmer aldri på sånt. Det er ikke verdt 5 kroner. Og DET har barnet mitt allerede skjønt 😀 Er han lur eller?

 12. Undre says:

  Du er best, Isk! 😀

  Og Tigerungen er meget smart som har fått med seg det ikke er verdt å bruke en femmer på!

 13. Iskwew says:

  Ja, jeg var veldig fornøyd med det klare synspunktet, altså. En klok ung mann.

 14. Undre says:

  Jepp, det er han. 🙂

 15. Undre says:

  … men nå er det vel på tide å diskutere hvem vi vil ha med i MGP 2008 og jeg tenker jeg legger inn en søknad for A-Ha.

  😀

  Iallfall ikke Kristian Valen.

 16. Iskwew says:

  Jeg tror i hvert fall det ikke bør satses på latino-pop skrevet av svensker!

  Muligens hadde Kristian Valen følt seg hjemme i Serbia?

  :o)

 17. Jill says:

  Heia Øst, sier jeg bare. Det er jammen ikke plass til mange fra det vestlige Europa i denne konkurransen lenger. Skal de bare få adoptere hele konkurransen, kanskje?

 18. Iskwew says:

  De har vel i praksis gjort det, Jill?

 19. Writern says:

  Jeg ser jo selvsagt Grand Prix med stor interesse. Jeg hadde Georgia på en 10. plass, men nå har jeg sett Sopho i mange sammenhenger, og dama KAN virkelig synge. Morsomt at Georgia sendte 4 machomenn med sverd mot horden av homoer som vrikka seg gjennom fremføringa. Det er landet sitt det!. Ellers hadde jeg Ukraina som nr.1, Russland som nr.2, Lithauen og Ungarn / Biulgaria videre nedover. Virkelig mye høyere kvalitet i Grand Prix etter at øst-europeerne kom med. Guri Schanke med sin 2 timers mekke-av svensk tosk i garasje sang var et ulidelig trist stykke makkverk. De øst-europeiske landene legger mer i kvaliteten på både presentasjon og kvalitet. Serbia derimot var et typisk eksempel på nabostemming ( er det ikke alt for mange land på balkan, egentlig?) og hobbitfaktor. Den var ikke på listea mi i det hele tatt. Tyskeland var også bra.

 20. Iskwew says:

  Det med bloggstemming på Balkan var interessant. Jeg tror alle de tidligere jugoslaviske republikkene stemte på Serbia. Og det er jo positivt, for det er vel et tegn på forsoning? Jeg ble faktisk overrasket over det.

  Det norske bidraget var ikke mye å skrive hjem om, nei.

 21. Writern says:

  Ja uten balkanstemmene hadde ikke Serbia klart det. Jeg satt og fulgte med på det der. Men litt mer om Sopho og Georgia: I øst-europa tar de ting litt mer seriøst enn i kjøpesenteret vi bor. Sopho kommer fra Batumi, og sangen var preget av den spesielle folkemusikken de har der. Dansen var også tradisjonell og fra det området i Georgia. Sopho ble Georgias representant etter at hun vant en seriøs talentkonkurranse i Russland med en haug deltakere. Den så jeg på TV, og hun utmerket seg virkelig med stemme og scenefremføring. Sangen i Grand Prix valgte hun selv ut fra fire komponerte bidrag som var skrevet for henne.

  Men nå gav norge 12 poeng til Sverige. Det samme gjorde Danmark. Og ærlig talt. Kompisstemminga var patetisk. Men hvis du ser på Ukraina og Russland, fikk de 6-7 poeng fra veldig mange. Russland har få venner, men høsta godt uten kompisstemming. Det prega Ukraina og Russland.

 22. Iskwew says:

  Jeg ble i hvert fall veldig nysgjerrig på Sopho etter å ha hørt den sangen, både rytmene og oppbygningen var veldig spesiell. Hun har bøtter og spann med talent.

  Den russiske sangen var også bra, ganske så moderne pop. Egentlig var den mer en typisk sang for å vinne en slager-konkurranse.

 23. Writern says:

  Jeg så kvalifiseringene i Norge. Der var det en artist som hadde alt. Jeg tror det var i Alta hun sang, men ble ikke med videre. Hun hadde kommet til å gjøre det veldig bra i dette selskapet.

  Det som preget bidragene som kom opp i GP i går var at de musikalsk sett holdt et bra nivå. Så du forresten innslaget på TV2 om hvordan den norske GP sangen ble laga? Heheheh ikke rart det går dårlig når man setter bort jobben til en tulling som bruker et par timer på å lage et makkverk uten orginalitet. Også klager de på at øst-europa har tatt over??? Det er da sannelig ikke rart: De har jo brukt tid på bidragene sine.

 24. Iskwew says:

  Nei, jeg så verken Alta eller innslaget på TV2. Men latino-pop med Guri Schancke var ikke min favoritt i finalen.

  Øst-Europa bruker vel MGP som den PR-muligheten det er. I motsetning til oss, der det er noe anti over hele tilnærmingen.

 25. Writern says:

  ØE bruker det helt klart som PR. Jeg synes norge heller burde avstå fra å delta, enn å drive halvhjertet. Men så er det vel sport som betyr noe hos oss. Alt annet synes halvhjertet og uvesentlig.

 26. Iskwew says:

  Vi elsker jo å hate denne konkurransen – og forsøker å finne noe vi tror passer, men så er det ikke det vi tror. Noe originalt må til.

 27. Sexy Sadie says:

  MGP er da en artig sak.

 28. Sauegjeteren says:

  Jeg tror Dusty Cowshit hadde gjort seg i selskap med Øst-Europa.

 29. Iskwew says:

  De cowboy-gutta hadde sikkert kunnet gjøre det minst like bra, ja.

 30. Lothiane says:

  Mine favoritter var Serbia og Island. Serbia traff blink ved første lytt. Og jaggu vant de… *kremt*

  (men det må være første gang min smak har stemt med størstedelen av Europas)

 31. Lothiane says:

  Writern skrev: Jeg så kvalifiseringene i Norge. Der var det en artist som hadde alt. Jeg tror det var i Alta hun sang, men ble ikke med videre. Hun hadde kommet til å gjøre det veldig bra i dette selskapet.

  Hvis han nå tenker på den lille damen med det knallrøde håret, blir jeg veldig glad. 🙂

 32. Writern says:

  Det var hun jeg tenkte på. ja. Starquality.

 33. Iskwew says:

  Men hvem er damen med det knallrøde håret?

 34. Lothiane says:

  Damen med det knallrøde håret heter Marika Lejon og er min kusine. 🙂

  http://www.myspace.com/marikalejon

 35. Iskwew says:

  Åååå så morsomt!

Top