Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Kontakt

Navn (nødvendig):

E-mail (nødvendig):

Emne:

Melding:

Skriv bokstavene i bildet under:

captcha

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Ting jeg ikke klarer meg uten

03.08.06 i Absolutt Iskwew

I hvert fall klarer jeg meg ikke uten dem, med mindre jeg virkelig må. Da kan jeg komme på noen reserveløsninger som funker, men de er ikke like bra.

Jeg innser at mange synes dette er fullstendig unødvendige ting, og det er de kanskje, objektivt sett. Subjektivt sett er de imidlertid hva jeg kaller helt nødvendige. Dette er ting jeg savner om jeg ikke har dem.

Zip-lock poser.
Denne geniale pose-oppfinnelsen observerte jeg første gang i USA i 1998, og før de kom til Norge hadde jeg en koffert full av slike poser med meg når jeg hadde vært på tur til USA. Så fant jeg dem i Brasil da jeg bodde der, og tok med et lass hjem derfra når jeg flyttet hjem. Og heldigvis, nå er de her. Det er den pefekte oppbevaringspose og redder enhver matpakke fra uttørring.
Alternativ: Poser uten ziplock, men det er på ingen måte like bra.

Folieskjærer til vinflasker.
Jeg liker at ting ser pent ut, og det gjelder også vinflasker. Folieskjæreren skjærer pent og presist av toppen på folien, slik at flasken ser pen og presentabel ut. Forøvrig noterte jeg meg, sist jeg handlet på polet, at Chablis nå kommer med skrukork. Litt harry, men praktisk.
Alternativ: Kniv, eller om det er krise, rive av folien. Da er det imidlertid krise og stor tørst, og/eller primitive forhold.

Sitronskall-jern.
Dette er ikke av de tingene jeg bruker aller mest, men når jeg skal bake kake eller lage mat som inneholder sitronskall, så er dette en uovertruffen sak. Det blir lite søl, den tar ikke med noe av det hvite skallet, bare det gule, som er det du er ute etter.
Alternativ: Ostehøvel, så hakke med kniv. Upraktisk, tidkrevende og blir aldri helt uten hvitt skall.

Ostehøvel.
I tillegg til å høvle ost, brukes husets ostehøvel til å skrelle absolutt alle grønnsaker. Potetskrellere er bare tull, de skjærer skallet for tykt og dessuten skjærer de fort fingeren også.
Alternativ: Potetskreller, om det er heeelt nødvendig

Espressomaskinen.
Den kjøpte jeg i vinter, og selvsagt hadde jeg overlevd uten. Kanskje. Men jeg hadde levd et betydelig dårligere kaffeliv. Ikke noe er som en espresso en trøtt morgen, når du må våkne.
Alternativ: Espressokanne, kaffetrakter, eller i ytterste nødstilfelle – pulverkaffe. Men da er alle andre alternativer forsøkt. Te er et fremmedord her i huset. Te er for kyllinger og engelskmenn

Høytalere til iPod
Disse er helt geniale. Selvsagt kan du høre på musikk med ørepropper, men hvor sosialt er det? Så innkjøp av høytalere gjør at du har et skikkelig snasent lite musikkanlegg du kan ta med hvorsomhelst. F.eks. på stranden, eller i hagen eller på verandaen. Det fungerer utmerket på kjøkkenet også.
Alternativ: Ørepropper, men det er i mange settinger svært usosialt, og dessuten klør det i ørene etter en stund.

Stavmikser
Begrepet klumper i sausen er en saga blott etter innkjøp av dette eminente hjelpemiddelet. Kjapp effektiv og kan brukes til å hakke urter og hvitløk med også. Og den ødelegger ikke teflon-belagte kjeler, ettersom kniven ikke kommer nedi bunn. Problemet med teflotbelagte kjeler er jo at du ikke kan bruke noe slags effektive røresaker. De må enten være av tre eller plast, og det er ikke effektivt sammenlignet med de av metall.
Alternativ: Veldig langvarig og ofte fånyttes røring/visping med manuell visp.

Kost og feiebrett
Dette er en vane jeg plukket opp i Brasil. Der er det svært viktig å få ting eller søl som havner på gulvet opp derfra så fort som mulig, siden det ellers fort er en maurkoloni på kjøkkengulvet. Og det er slett ikke hyggelig. Derfor er det kost og feiebrett i alle brasilianske kjøkken, for det er fort gjort å finne det frem, og kjapr å koste opp brødsmuler o.a. Mye raskere enn å finne frem støvsugeren. Det jeg skulle ønske meg nå, er å finne en variant som jeg kan montere på veggen, slik at det er ute av veien. Om noen ser noe slikt, så si fra a.s.a.p.
Alternativ: Støvsuger – men det er mye mer styrete og ikke spesielt mye mer effektivt.

Det er blitt meg fortalt at det finnes ting som Avocadsteinfjerner på markedet, og den er satt prompte på undersøkelseslisten. Noen forslag til andre ting som bør på listen?

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

20 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. iapetus sier:

  Etter å ha sett Lars Von Triers dogmentar på NRK fra Noma ikveld ble dette i meste laget. Uten sammenlikning forøvrig.

 2. Iskwew sier:

  Den så ikke jeg :o)

 3. ponin sier:

  Nå jeg ser på listen din over høyst nødvendige ting så finner jeg tre ting der som jeg har og kun to ting som jeg ikke klarer meg uten. De to tingene er ostehøvel (du har helt rett, ostehøvelen er overlegen som grønnsaks og potetskreller, etter jeg oppdaget det så har potetskrelleren hvilt i fred i kjøkkenskuffen) og kost og feiebrett. Nå eier jeg en stavmikser også, men har ennå ikke funnet helt ut hva den skal brukes til, mulig fordi jeg ytterst sjelden lager supper og sauser og også fordi jeg er en jævel til å røre. 😉 Ikke har jeg noen teflonpanner heller så da så. En dag finner jeg muligens en praktisk anvendelse for stavmikseren, inntil da får den hvile i fred i kjøkkenskuffen sammen med den før omtalte potetskrelleren.

  Og Zip-lock poser hva er nå det??? *Mumler noe om at hva i all veden er galt med de gode gamle brødposene*

 4. Iskwew sier:

  Zip-lock poser er genialt! De har jo «glidelås» og det gjør at du kan lage så godt som vakuum-pakking i de posene. De er overlegne de gamle brødposene til alt annet enn å oppbevare brød i.

 5. ponin sier:

  Hmmm når jeg tenker over det så er mitt plastposebehov stort sett begrenset til å fryse brød, noe jeg igrunnen heller ikke gjør så veldig ofte. 🙂

 6. Iskwew sier:

  *gapskratter høyt og tydelig*

  Vil haaaaaaa!

 7. DRM sier:

  Det kjekke med iPod er jo ekstrautstyret mener nå jeg. Denne saken er jo helt uunnværlig:

  http://www.ilounge.com/index.php/ipod/review/aft-icarta-stereo-dock-for-ipod-and-bath-tissue-holder/

 8. Goodwill sier:

  *gliser* Det verste er at jeg tror det er seriøst, dette her! 😀

 9. Iskwew sier:

  Goodwill, du har da vel skjønt at jeg ALDRI fleiper? Det hadde tatt seg ut!

 10. Goodwill sier:

  DET har jeg skjønt, selvsagt har jeg det!! :-D)

  Det jeg metne var at denne iPod-accessorien helt sikkert finnes og er seriøst ment!

  Tror jeg 😉

 11. Iskwew sier:

  Du får omtrent ALT til iPod – det er en hel industri. Selv kunne jeg tenke med nattbord med innebygde iPod-høytalere.

  Det var ikke fleip en gang – jeg bruker den til å høre på lydbok.

 12. Goodwill sier:

  Skjønner at jeg er avlegs – jeg har ikke iPod engang! *hysj – ikke si det til noen!*

 13. Iskwew sier:

  Akkurat nå har jeg «Engler og demoner» av Dan Brown med meg overalt.

  Jeg skal ikke si det til noen, Goodwill. Bare hinte om at greia også er eminent til å ha lydbøker for barn på. Helt uovertruffent for barn som kjeder seg.

 14. Goodwill sier:

  Åååhhh…Engler og demoner har jeg lest – skjønner godt at du har den med deg overalt!

  Hmm…lydbøker – kan man kjøpe dem som filer? Eller må man kjøpe CD og kopiere over?

 15. Iskwew sier:

  Du kjøper CD’er og så «ripper» du dem til MP3. Det er faktisk lov i Norge, så lenge du har kjøpt den og det er til eget bruk, så vidt jeg har forstått. Selv rippingen gjør du med f.eks. Windows Media player. Noen ganger må du mekke litt på filnavn (kapittel 22-48 i «Engler og demoner» var plutselig vekk da jeg satt og hørte. Det viste seg at de av en eller annen grunn hadde andre filnavn).

  Og hva folk gjør om de låner en lydbok av meg, det legger meg meg ikke oppi ;o)

 16. Goodwill sier:

  Rippe kan jeg. Jeg er jo tross alt siv.ing 🙂 Jeg bare lurte på om det gikk an å kjøpe lydbøker som filer, slik man kan med nusikk. Men markedet for lydbøker er kanskje ikke stort nok?

  …egentlig liker jeg boka best. Papir mellom hendene 🙂

 17. Iskwew sier:

  Det gjør for så vidt jeg også. Men det er herlig å kunne ha med seg bok på stranden, mens du må sitte med periskopblikk og badene barn og ikke kan sitte med nesen i en bok.

  Jeg har ikke sett lydbøker som filer.

  Forøvrig er det ikke slik at det å være siv.ing. borger for at man kan alt, dah 😛

 18. Goodwill sier:

  Siv.inger kan ikke alt. Men vi kan litt om ganske mye!

  Periskopblikk for badende barn er jeg ferdig med, heldigvis. Hett tips: Svømmeskole! Genialt!

  Derimot hender det jo at det er bruk for periskopblikk for andre formål. Men det sitter i ryggmargen og virker uavhengig av hva man måtte ha nesen i!

 19. Iskwew sier:

  Det kan vi økonomer også :o) Og vi er som poteten, kan brukes til det meste.

  Han har nesten helt lært å svømme, det er bare trening som skal til. Vi får forsøke oss i svømmehallen når det er slutt på bading ute.

  Godt du har periskopblikk for annet – den dagen du ikke har det, er det på tide å rope varsko til deg selv :o)

 20. Goodwill sier:

  Ingen fare!!

Top