Subscribe via RSS Feed
Guacamole
[ 0 ] 30.07.14

Guacamole

Guacamole blir mye bedre om du lager den selv, enn den kjøpte.  Det er dessuten kjapt og enkelt.  Og du vet akkurat hva som er i den.  Opprinnelig oppskrift ble funnet pĂĄ matprat.no Ingredienser: To modne avocado (kjenn at de er myke, det mĂĄ de være for ĂĄ kunne moses) Saften av en lime 2 […]

Focaccia
[ 2 ] 25.07.14

Focaccia

Denne oppskriften er Tine sin, men jeg legger den ut her.  Oppskriften finnes pĂĄ Tine sine sider ogsĂĄ. Ingredienser: 1 l hvetemel 1 pakke tørrgjær 5 dl lunkent vann ½ ts salt 1 ts sukker 2 ss olivenolje Fyll (som vi bruker, her er det bare fantasien som setter grenser): Sorte, steinfrie oliven Soltørkede tomater (type i olje, de tørre pĂĄ […]

Rundstykker med sesamfrø
[ 0 ] 02.02.14

Rundstykker med sesamfrø

Denne oppskriften er like god som den er enkel. Den ble til da jeg ville ha rundstykker men ikke hadde oppskrift. Sesamfrø på toppen gir god smak og duft.

Potetsalat med bønner og fetaost
[ 0 ] 11.06.13

Potetsalat med bønner og fetaost

Velsmakende potetsalat som enten kan være en egen rett, eller tilbehør til grillmat og andre av sommerens gleder.

Mango og tomatsalsa
[ 0 ] 20.04.13

Mango og tomatsalsa

Denne salsaen bruker vi til kongekrabbe, men den er et friskt tilbehør til f.eks. grillmat også. Den er så god at den for all del også kan spises alene på en toast.

Godt levert - og godt spist
[ 0 ] 12.04.13

Godt levert – og godt spist

Vi har en siden midten av januar fått ingredienser til middager og dertil hørende oppskrifter levert på døren fra Godt levert. Her er vår erfaring med det.

Gâteau de la Dame de la Maison Blanche
[ 4 ] 09.05.12

Gâteau de la Dame de la Maison Blanche

Damen i det hvite huset sin kake, altså. Denne oppskriften hadde Anne Holt på 4-stjerners middag, og den så såpass god ut at vi måtte prøve den. Og vi ble virkelig ikke skuffet.

Thanksgiving 2011
[ 0 ] 27.11.11

Thanksgiving 2011

I år skal jeg arrangere Thanksgiving-middag for første gang på en del år. Det gleder jeg meg til. I denne posten skal jeg dokumentere prosessen frem til middagen. Oppskriftene ligger her allerede.

Søtpotet-mos
[ 0 ] 26.11.11

Søtpotet-mos

Søtpoteter er veldig amerikansk – i hvert fall i mitt hode – og passer derfor strĂĄlende til Thanksgiving.

Side 1 av 512345