Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Er det bare kjernefamilier som har dårlig tid?

I en travel hverdag blir det liten tid og overskudd til å være kreativ i matveien.  Det blir ofte det samme fra uke til uke, og det blir for liten variasjon.  Jeg trenger noen gode ideer, og gjerne noe som gjør at den totale tidsbruken reduseres.

Det gjelder åpenbart ikke bare meg, for det har dukket opp mange tilbud om å få oppskrifter og ingredienser levert på døren. Jeg synes det er en så god ide at jeg har sjekket opp noen av disse tilbudene.

Det som stopper meg fra å bli kunde hos en av dem er det faktum at alle tilbudene er tilpasset kjernefamilier. De leverer gjerne middag til 3-5 dager, til to voksne og to barn. Det gjelder både Godt levert, Maten er klar og Matfryd. De har alle menyer som er tilpasset 4.

Det passer dårlig for en familie som min, som består av en voksen og en snart tenåring. Vi ville med all sannsynlighet ende opp med for mye middag, der det blir mye rester som skal kastes.

Jeg har en målsetting om at vi ikke skal kaste så mye mat. Jeg kaster allerede såpass mye at min mormor sikkert sitter og gråter oppe på skyen sin i himmelen. Hun levde i en virkelighet der mat aldri ble kastet, rett og slett fordi hun hadde sin fulle hyre med å mette de munnene hun skulle.

Dessuten koster det en del. En 3-dagerspakke koster 795 hos Godt levert, 925 hos Maten er klar og 799 hos Matfryd. Dermed er det veldig dumt at mye av verdien mest sannsynlig blir kastet.

Hvorfor har ingen kommet opp med menyer tilpasset to voksne, eventuelt en voksen og en til to barn? Vi vil også gjerne ha dette tilbudet, men det er ikke tilpasset oss. Svinnet blir for stort og kostnaden blir for høy.  Jeg kan ikke skjønne annet enn at det må være et marked for et tilbud tilpasset andre enn kjernefamilier.  Det er ikke noe råtips at jeg som enslig forelder har dårligere tid enn de som er to foreldre.  Jeg må handle og lage all maten, hver dag.  I tillegg til alt det andre som bare jeg kan gjøre.

Jeg vil gjerne ha en 5 dagers meny, tilpasset to. Det bør da være mulig?

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: ,

18 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. Jeg tester Middagshjelpen : Iskwews oppskrifter | 07.02.12
 1. Lothiane says:

  Jeg er veldig enig med deg, har tenkt det samme når jeg har lest slike tilbud. Det burde komme flere tilbud tilpasset mindre familier.

  Men når jeg leste det du skriver over her så tenkte jeg at kanskje det går an å lage opp middag en dag og bruke den i to? Rester tåler jo en dag eller to (eller tre) i kjøleskapet, og så sparer du matlaging den dagen du skal ha rester. Da er det bare å varme opp, noe som er kjapt og greit.

  Nå er det ikke all mat som egner seg kanskje, men det meste bør jo gå an.

  Ellers synes jeg det var fantastisk dyrt med 3 middager for 800 kr, så jeg tror jeg fortsetter å kjøpe maten min selv.

  • Iskwew says:

   Ja, men jeg ønsker ikke restemiddager annenhver dag. Dette tilbudet er ikke godt nok. Og det blir dyrt, men en pakke tilpasset min familie bør kanskje koste ca. 400-500. Middagene til 800 er jo beregnet på 4. Med den tiden jeg sparer, så ville jeg synes det er verdt det. Men ikke slik tilbudet er nå.

   Tror jeg skal gå på kokebok-jakt, jeg!

 2. Beate Sørum says:

  ..for ikke å snakke om oss single. Det er lite som er kjedeligere enn å lage mat til bare en, så variasjonen i matveien blir om mulig enda mindre. Det er også en tendens til at single jobber mer (færre insentiver til å komme seg ut av kontoret hvis man har en spennende jobb), og dermed vil det være desto mer verdt å ha noen andre som gjør unna planlegging og handling. I likhet med deg har også jeg sjekket ut flere av disse sidene, men funnet at det er umulig for meg å benytte meg av det.

  Er det ikke noe sånt som 50% av Oslos befolkning som er singel-husstander? Det må da være mulig å gjøre et marked ut av det?

  • Iskwew says:

   Ja, jeg tror 50% singel-husstander i Oslo ikke er langt fra sannheten, Bente. Det er helt sikkert en stor andel. Dermed kan ikke jeg heller skjønne at det ikke skal være et marked for det.

   Det burde da være mulig å få de samme rettene tilpasset til mindre husstander? Synes det er veldig pussig at det ikke er mulig.

   Selv hadde jeg nok hatt enda mindre variasjon om jeg ikke hadde hatt barn, helt sikkert. Så markedet må være overmodent for et tilbud om tilpassede menyer til 1 person. Det kunne blitt mindre kasting og mindre mat som går ut på dato også. Samt selvsagt, sunnere mat.

 3. mia says:

  Hei!
  Vi er de som startede denne typ av tjeneste i Norge for over 2 år siden. Vi har matposer som fanger alle kategorier også den “lille” familien. Duo-posen er fem middager bergegnet til to personer eller til to voksne med et litet barn. Vi har alltid fisk i alle våre poser!

  Velkommen til vår hjemmeside: http://www.middagshjelpen.no

 4. Iskwew says:

  Se der ja! Det ligner på det jeg leter etter. Skal se nøyere på siden deres.

 5. Tiqui says:

  Kjøp en større frys er mitt råd. Og porsjonspakninger til frysen. Så når du først lager mat, så lager du for fire-fem dager, og fryser ned de porsjonene dere ikke spiser. For å unngå å spise det samme hver dag, må du i starten lage for ulike retter for fire-fem dager og slik fylle frysen med ulike retter. Men noen ting går jo igjen av tilbehør, så det går an å lage for mange porsjoner av tilbehøret, og fryse det ned sammen med ulike hovedmatingredienser.

  Det tar like lang tid å lage for mange dager som for en, så der har du spart mye tidDet sparer både tid og penger, fordi når frysen er fyllt er det eneste du trenger å gjøre er å ta ut og varme opp.

  En annen ting er at man kanskje må be om å få mer info om mengden mat og fordeling av sunn mat i slike pakketilbud. Jeg bestilt en frukt- og grønnsakskasse på døren en gang, og tok litt i. Det skulle være en kasse for 4-5 uker for en kjernefamilie på 4. Jeg hadde spist opp nesten hele kassen alene på under 2 uker, så jeg lurer på hvor mye frukt og grønt det er vanlig å spise for en kjernefamilie. Dessuten synes jeg det var rart at man for 4 personer bare hadde med 3 tomater osv. Det forutsetter at en av dem ikke skal ha…

  For ikke å snakke om hvor irriterende det var å måtte vente på noe som skulle komme på døren i et tidsrom på 5 timer hvor jeg ikke kunne gå ut…

 6. mia says:

  Hei!
  Nå blir det litt egenreklame:) men budet ringer innen leveranse så det er bare til å gå ut. Vår fokus er sund mat og mengden mat er bra, den er beregnet i voksenstørrelse.
  https://www.facebook.com/Middagshjelpen.no

  Mia Nordsveen
  middagshjelpen.no

 7. Iskwew says:

  Egenreklame er OK, Mia 🙂

  På mandager har vi et problem med tilstedeværelse mellom 16:30 (da drar sønn på trening) og 18:00 (da kommer jeg hjem). Går det an å avtale levering etter 18:00?

 8. Iskwew says:

  Tiqui, jeg har ikke plass til større frys. Og dessuten blir jeg lei av nedfrossen mat, samt at det går tomt for ideer. I tillegg handler det om tid – tiden til å planlegge og handle inn koster. Å gå inn på en slik ordning handler om å verdsette egen tidsbruk også. Tror jeg skal få regnestykket til å gå opp.

  Jeg skal sjekke litt mer rundt, og bloggrapportere hva jeg synes om jeg går inn på et slikt tilbud en stund. Ideen er apellerende!

 9. mia says:

  Hei!
  Vi prøver å oppfylle ønsker så langt det lar sig gjøre og gir besked til budet. Budet tar også kontakt på forhånd slik man kan avtale nærmere.

  Ha en fin dag!

 10. Undre says:

  Will blog for dinner!

  Jeg synes Middagshjelpen burde gripe sjansen og tilby testmiddager her. 😉

 11. mia says:

  Hei!

  Det er helt greit det:).
  Iskwew send oss namn adresse til oss så ordner vi dette:)
  post@middagshjelpen.no

  mvh
  Mia

 12. Iskwew says:

  Så morsomt! Har sendt navn og skal blogge mens jeg tester 🙂

 13. Marina says:

  Skulle da tro at med tenåring i huset ville middag for fire passet utmerket! 😉
  Iallefall har tenåringene i min familie en tendens til å være bunnløse hull som mat forsvinner i.

  Men jeg forstår frustrasjonen utrolig godt. Her borte er matvarene oftest pakket inn på forhånd sånn at man ikke kan velge akkurat hvor mye man vil ha, og pakkene er stort sett tilpasset minst to storspiste personer. Det er litt mindre av et problem nå som jeg har en romkamerat, men befolkningen i Los Angeles består også stort sett av single så det er litt merkelig at matvarebutikkene bare tar hensyn til par og familier.

 14. Lag maten om morgonen, sett gryta i steikeovnen med lokk på 85 grader og kom heim til ferdig middag! (Poteter og gulrøtter treng litt høgare temperatut)

 15. Iskwew says:

  Da har jeg fått meny for uke 6 fra http://www.middagshjelpen.no/

  De sender meg en prøvepose neste uke, og jeg blogger om hvordan jeg synes det er. Den inneholder ingredienser til:

  • Smakrik laks og sopp-panne
  • Hjemmelagde kyllingnuggets med ris og currysaus
  • Rask flatbiffgryte med supersalat
  • Grønnsaksuppe med byggryn og godt brød – ukens dobbel

  Siden det er matblogging, tipper jeg at jeg vil skrive om testen på Oppskriftebloggen.

Top