Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Reklamefrustrert

09.01.12 in Musikk

De som har sett The Doors-filmen like mange ganger som meg husker kanskje en scene der Jim Morrison oppdager at (mens han har vært ute og snakket for mye med The Lizard King) resten av bandet har solgt Light my fire til en reklame.  For $50 000 hadde de solgt låten.  En hastig krangel avsluttes med at Jim sier dette:

I’m dying Ray. I wasn’t kidding. Maybe you were. But I’ll tell you something, it’s not about these desires you have man, or money, or  these records, it’s about breaking through wasn’t it? You just lost something man.  We all lost something boys. We lost something.

Så kaster han TV’en veggimellom.

Den scenen tenker jeg må hver gang jeg ser på en av reklamekanalene, og det kommer reklame for nettspillstedet Maria.com.  Kjenningsmelodien til dette nettstedet, der du kan spille bingo (!!), er Blondies fabelaktige Maria fra 1999.  Blondie har altså (får vi tro) solgt rettighetene til låten som reklame. Det er jo deres rett å gjøre det, men jeg gremmes hver eneste gang jeg hører den.  Blondie er i mitt hode noe annet enn reklamejingler for bingosider på nett, og Debbie Harry er den kuleste dama punk og new wave har fostret.

La dette være Maria, forever, IKKE reklame for bingo:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lzUat_wC6Ko[/youtube]

Maria.
You’ve gotta see her!
Go insane and out of your mind.
Latina.
Ave maria.
A million and one candle lights.

*sukk*

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

5 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Bjørn Inge H Lorentzen says:

  Skjønner greia, men tror det er en cover. Ikke så mye å gjøre med det.

 2. tb says:

  “I get it all the time, and they offer people a whole lot of money. Unfortunately I don’t want to get on the bandwagon. You know, when a guy is singing to me about toilet paper – you may need the money but, I mean, rob a 7-11! Do something with dignity and save us all the trouble of peeing on your grave. I don’t want to rail at length here, but it’s like a fistula for me. If you subscribe to your personal mythology, to the point where you do your own work, and then somebody puts decals over it, it no longer carries the same weight. I have been offered money and all that, and then there’s the people that imitate me too. I really am against people who allow their music to be nothing more than a jingle for jeans or Bud. But I say, “Good, okay, now I know who you are.” ‘Cause it’s always money. There have been tours endorsed, encouraged and financed by Miller, and I say, “Why don’t you just get an office at Miller? Start really workin’ for the guy.” I just hate it… The advertisers are banking on your credibility, but the problem is it’s no longer yours. Videos did a lot of that because they created pictures and that style was immediately adopted, or aborted, by advertising. They didn’t even wait for it to grow up. And it’s funny, but they’re banking on the fact that people won’t really notice. So they should be exposed. They should be fined! [bangs his fist on the table] I hate all of the people that do it! All of you guys! You’re sissies!”
  Tom Waits

 3. Iskwew says:

  Bjørn Inge, det kan godt være det er det, men må ikke fortsatt rettighetshaverne godkjenne bruken?

  Tom Waits har skjønt det, tb!

 4. Paul Chaffey says:

  Takk for tips, jeg fikk aldri helt med meg Blondies comeback på 90-tallet. Trodde det bare var pinlig. Men dette er jo en strålende låt. Litt research forteller at den ikke er noen cover, men skrevet av keyboardist Jimmy Destri i Blondie. Den gikk helt til topps på singellisten i UK i 1999, nøyaktig 20 år etter at Heart of Glass var Blondies første listetopp.

  Enig i at reklame for bingo ikke er helt passende. Men disse gamle heltene gjøre mye rart. Før jul var folk helt opprørt over at Morrissey har latt en cover av The Smiths “Please, please, please let me get what I want” være julereklame for John Lewis. Og Annie Lennox har sunget Ash-sangen Shining Light i en Lindex-reklame. For å ikke forglemme Johnny Rotten som reklamerer for smør, men i hans tilfelle er det vel ingen som bryr seg lenger.

 5. Iskwew says:

  Ah, takk for research, Paul (som jeg burde gjort selv, den var i linken *beskjemmet*). Jeg trodde det var en original Blondie. Godt å få bekreftet. Selv om det jo betyr at de har solgt den til … bingo 🙁

  De gjør nok mye rart ja, særlig når karrieren er på hell. Synd for oss som i stedet nynner på “Kor e alle helter hen”. De falmer.

  Låten er strålende. Husker ikke helt resten av albumet, men mener det var ganske så bra.

Top