Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

NM i snurrige tankerekker

I år som i fjor har det vært mulig å finne egnede kandidater til NM i snurrige tankerekker. Noen av dem har ikke fått spalteplass i dette Hjørnet, men har til gjengjeld fått det i andre hjørner av webben.

pokal.jpg

De som er funnet verdige her i Hjørnet, og som herværende lesere inviteres til å stemme på som vinner i 2007, er

Annica Dahlström, professor i histologi og neurobiologi
Professoren er svensk, men i god naboånd inkluderes hun inn i varmen. N’en i NM kan jo bety nordisk. Annica mener at fedre generelt er til skade for sine barn, og at om mor ikke kan passe barnet inntil det er 3 år, er det bedre om en innleid barnepike gjør det. Fedre som er hjemme med sine barn påfører dem psykiske så vel som fysisk skade.

“Den otryggheten kan i värsta fall leda till kroniska stressymptom när barnen blir äldre. Diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar, fetma, många av de sjukdomar vi ser idag orsakas av kronisk stress. Barnen kanske inte blir lika starka psykiskt som de hade kunnat bli.”

Dessuten har de store hender og lukter skremmende. Nå kan ikke professoren dokumentere noe, men hun har altså snakket med en del barneleger, som er enige med henne.

Preben Z. Møller, sosiolog
Her har vi sosiologen som har deltatt i omtrent alle høstens mannsdebatter og er blitt intervjuet av alle aviser, basert på funn han har gjort om menn og kvinner i 2007, i sin nære omgangskrets på Oslo vest, nærmere bestemt 6 kvinner og 6 menn han jobber med, drikker øl med, jogger med eller møter på Rimi. Han konkluderer med at kvinner undertrykker menn, fordi de ikke vil gifte seg med myke menn som ikke gjør karriere, men snarere med menn som har gjort karriere og tjener egne penger. Ethvert kritisk spørsmål møtes med merkelappen statsfeminist. Eventuelt tør de ikke uttrykke sin kjønnskonservative kvinnelighet, ettersom alle statsfeministene i så fall blir sure som eddik. Preben kan hersketeknikk som ingen andre, og er dermed solid basert i maskulin tradisjon. Det er mer tvil om han vet forskjellen på mikro og makro.

Prinsesse Märtha Louise, Fru Behn
I år er det helt umulig å komme unna Märtha. Hun har sagt så mye snurrig i løpet av høsten at det nesten er vanskelig å oppsummere. Hun har tatt bladet fra munnen og snakket om englene hun ser når hun er sammen med hestene sine, og det er en vitenskap et eller annet sted mellom himmel og kvantefysikk de kommer fra. Makroøkonomi derimot, er det mer usikkert om finnes, for det skjønner hun jo ikke noe av. Vi tør mene at flere av disse englene viser seg hjemme i Lommedalen, over et godt glass vin eller noe annet vi ikke tør nevne ved navn (forbudte stoffer som røykes) sammen med Ari.

Vi vil beholde Märtha, for hun er den aller beste sjansen til å får republikk her i landet etter hvert. I Hjørnet håper vi Märtha blir like aktiv i 2008 som i 2007.

Frank Aarebrot, professor i statsvitenskap
På vårparten gikk det skikkelig ball-i-tull med resonneringen til professor Aarebrot. Han hadde komme frem til at kvinner er overrepresentert i selskaper som Statoil og Hydro, og at de bare vil skumme fløten og ikke ta noen av drittjobbene, sitat “De gnåler om 50/50-kvoter i ledelse og sutrer etter direktørstillinger”. En ørliten gjennomgang av den faktiske situasjonen før bergenseren åpnet kjeften hadde muligens fått ham til å klappe den igjen. Når det gjelder drittjobber er det nok mer likelig fordelt en professoren har fått med seg. Vi oppfordrer Aarbrot til å telle menn på alders- og sykehjem, for eksempel. Vi vil mene at de ikke har det letter enn ingeniører i Nordsjøen, Aarebrots eksempel på en skikkelig drittjobb.

Trond Giske, kulturminister
Kulturministerens glitrende tankerekker når det gjelder spillautomater står til 20 i stil. Han mener bestemt at bare automatene er eid av Staten blir ingen spilleavhengige. Ei heller blir de det av spill med latterlig lav sannsynlighet for å vinne som pushes på NRK. Når noen kommuner så ikke ville ha spilleautomater, var svaret fra Giske at ingen kunne nekte å sette opp automater. For vi blir IKKE spilleavhengige av automater, bare det står Norsk Tipping på dem. Det spiller da ingen rolle at folk som har greie på det er uenige.

Det var årets kandidater.

En trøstepremie deles ut til Terra-kommunene, som har en uovertruffen evne til å skylde på alle andre, på til tider ganske snurrige måter. Men det er mer dumskap og ansvarsfraskrivelse enn ekte snurrighet, synes jeg.

En stjerne i søndagsskoleboken for snurrighet går til Hildur Horn Øien fra KrF, som på valgnattet sukket og uttalte at “Det kan hende vi oppfattes som et moralistisk parti – hvilket vi ikke er“. Nei, det er dere vel ikke i KrF. Å påsto noe slikt er alldeles uhørt!

{democracy:8}

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

32 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Avil says:

  Dette var vanskeleg. Close race mellom fru Behn og Preben Z, men han trakk det snurrigaste strået. Mest fordi han framleis aktivt forherligar og forsvarer sin eigen idioti i debattar, mens prinsessa meir plumper ut med ting og i royal stil held seg frå å diskutere kva ho har sagt i ettertid.

 2. Absentame says:

  det er lov å stemme flere ganger håper jeg..? på alle sammen egentlig… min første stemme går uansett til Märtha Louise. Kongelige kan ikke oppføre seg sånn. De har _ingen_ unnskyldning for kvakksalveri.

 3. Iskwew says:

  Jeg synes også det er veldig vanskelig, Avil. Men jeg tror jeg er enig med deg. Preben er det snurrigste sør-vestlandet har fostret på ganske lenge.

  Når det gjelder å holde seg fra å diskutere hva man har sagt i ettertid, så tror jeg vi kan si at Preben har rojale tendenser.

  Absentame, det skal bare være lov å stemme en gang. Men den sjekker på IP *hint*

  Märtha er godt snurrig, i det store og hele.

 4. Mads says:

  Ærlig talt, asså, her er det ikke tvil. Den svenske ekstremfeministen som avskyr menn er den odde personen i dette pussige selskapet.

  Mærtta burde for øvrig ikke fått lov til å bruke prinsessetittelen i kommersielt øyemed, og monarkiet burde avvikles.

 5. Iversen says:

  Jeg stemte på Annica, men i god tordenbloggånd føler jeg at jeg må sende Trond en kommentarstemme.

 6. Marina says:

  Jeg måtte bare stemme på Preben her, ettersom Annica er svensk og det kan jo hende at hun kan finne mer enn 6 fedre som faktisk er en dårlig innflytelse på ungene sine og media har ikke gitt henne helt den samme oppmerksomheten.
  Men jeg må innrømme at konkurransen her er stiv, med mange topptrente snurrebass-hoder som yter sitt verste.

 7. Sigurd says:

  Det kan jo ikke bli noen andre en Martha.

  Jeg savner allikevel statsministerfruen blant kandidatene…
  http://www.dagbladet.no/kultur/2007/11/20/518747.html

 8. Milton Marx says:

  Jeg stemte Märtha Låise (åi er en tvelyd).

 9. Milton Marx says:

  SVs ledere må også nomineres.

  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/article2159486.ece

  Det kan umulig bli annet enn snurrige tankerekker når partiledelsen skal forklare idealisene hva partiet har oppnådd i regjering – annet enn å bli halvert (og noen ministerpensjoner).

  Hadde jeg vært idealistisk ildsjel og med i SV grasrota, ville jeg vært SUUUUUUR!

 10. Håkon says:

  Jeg savner Jens og regjeringskollegiet, ja. Som gode sportsfiskere fanger de CO2 og slipper den løs igjen. Med barnlig sinn løser de problemet med barnehagedekning ved å endre reglene for å telle. Dermed går min stemme til den eneste nominerte statsråden.

  Professor Dahlström kommer nok på en hederlig annenplass. Fru Behn vil jeg derimot frede, i håp om at hun kan leies inn til Hjørnets julebord neste år for å fortelle eventyr og motta sin egen pris personlig. (Det er ingen tvil om at hennes tankerekker vil fortsette.)

 11. Iskwew says:

  Det er mange verdige kandidater det ikke ble plass til, ja. Både statsministerfruen og selveste Regjeringen hadde fortjent en plass.

  Fru Haga hadde forøvrig et solid snurrig tankerekke om hvitt kontra rødt kjøtt her i høst, eller en U-sving som det også kan kalles:

  http://iskwew.com/blogg/2007/08/28/logikk-snudd-pa-hodet/

  Jeg tror heller ikke det er noen fare for at Fru Behns tankerekker komemr til å avta, Håkon :o)

 12. Goodwill says:

  Først leste jeg om Mads Larsen hos Saccarina, og konkluderte med at han hadde vært soleklar vinner om han var kandidat.

  Men det var han ikke, så da leste jeg videre. Om Annica Dahlström, og det slo meg kjapt at hun mtte være den soleklare vinneren. Ingen kunne vel overgå henne?

  Men så! Preben Z. Møller, mikrososiologen. Herregud. Er det mulig??? *hikk* Ny mann i ledelsen.

  Så kom jeg til fru Behn. Da måtte jeg tenke om igjen, for noe mer snurrig enn de tankerekkene hun har lagt fram det siste året er det vanskelig å tenke seg. Hun måtte da være vinneren. Tenkte jeg.

  Men løpet var ikke slutt, for nå kom gamle og ikke lenger fullt så gode professor Frank Aarebrot og hans underlige forhold til prosentregning og drittjobber. Hvordan fikk han tak i professortittelen? Billigsalg på Rimi?

  Men idét det virket å bli dødt løp med fire uatskillelige vinnere kom han fram, helt på slutten av oppløpssiden, go’gutten Trond fra Trondjæm…det er jo klart at statsautomater er noe annet enn kommersautomater, eller redningsselskapsautomater…

  Dermed var alle fem på linje over målstreken for min del…men som i alle mesterskap har man også i NM i snurrige tankerekker tatt i bruk målfoto, og vinneren ble…

  …Märtha Louise!

  *egentlig etter sette-hale-på-grisen-metoden*

  …men

 13. Iskwew says:

  Mads hadde nok vært en svært god kandidat ja, Goodwill.

  Og noen må jo vinne, så målfoto funker! De er verdige kandidater, alle sammen.

 14. Håkon says:

  Ellers er det litt synd at StatoilHydro kom i seneste laget med sin påmelding om at oljesøl ikke er så farlig. Det skjer staidg vekk, men heldigvis vil er det organisk materiale som brytes ned av naturen selv.

 15. Iskwew says:

  StatoilHydro har jo hatt mye rart fore i 2007. Flott at olje er et organisk materiale. Det brytes jo lett ned f.eks. på fuglefjær. Eller hvordan er det nå? Bryter det ned fuglen, sier du?

 16. Huff, dette var vanskelig. Mange gode kandidater. Og jeg som har mer enn nok med å finne julepresanger til de få jeg må kjøpe til… Må nok tenke litt på dette ja…

  En ting vil jeg likevel si. De som vil stemme på alle, de jo likegodt la det være… Stem på et antall mellom 1 og N-1 (der N = antall kandidater), da har stemmene i hvert fall en viss effekt… 😉

 17. saccarina says:

  Dette var et sterkt felt, Iskwew!
  For min del blir det Preben som stikker av med premien denne gang. Han har vist skikkelig stayerevne som undeholdningmoment i bloggene hele høsten.

 18. Iskwew says:

  Tenk på det du, Hobbyfilosofen. Og det går bare an å stemme på en. Sånn må det være for å kunne kåre den snurrigste.

  Saccarina, Preben har vist stayerevne, ja.

  Du hadde også et sterkt felt. Jeg hadde Pearsall på blokka i går, men tok ham ut, ettersom det er betydelig mer sleipt enn det er snurrig, det han driver med. Han passet PERFEKT i din kåring.

 19. Tiqui says:

  Jeg setter min stemme på svensken, for så annerledes kan ikke de svenske fedrene være at de ikke skulle kunne ta vare på sine barn. Dessuten må det jo være direkte skadelig å ha slike meninger… *grøss*

 20. Mads says:

  Jeg ser virkelig ikke hvordan Preben Zzz kan gjøre seg fortjent til topplasseringen i denne kåringen.

 21. Iskwew says:

  Hun er en glimrende kandidat, Tiqui!

  Prebens gjennomgang av mikro/makro er alene verdt en god plassering, Mads.

 22. Håkon says:

  Flott at olje er et organisk materiale.

  Jepp, og radioaktivt materiale forekommer jo også naturlig (og brytes ned, om enn langsomere enn olje).

 23. Undre says:

  Jeg gir førsteplassen til Preben, men first runner-up er fru Behn.

 24. Virrvarr says:

  Haha- for en gjeng, jeg synes det var vanskelig å velge noen.

 25. Iskwew says:

  Javisst, Håkon, og bly er jo også et helt naturlig stoff. Ikke vet jeg hvorfor de maser med bly i malingen til Matell, for eksempel.

  Et forståelig valg, Undre!

  Virrvarr, det er ikke lett, og det er til og med gode kandidater som er helt utelatt.

 26. Flopsy says:

  Wow, her var det mange verdige kandidater på ett og samme sted. Jeg tror nesten jeg må stemme på den godeste Annica, som er sååå bekymret på de små barnas vegne. Dette betyr vel at hun sponser en thailandsk au-pair til alle som vil, slik at vi får sendt disse hardhendte slaske-fedrene tilbake til arbeidslivet igjen? 😉

  Ekstrapoeng til Preben også, som fortsatt sliter med å finne seg dame. Godt felt som sagt, men jeg savner Mads Larsen. Han og Preben er slike pene, unge og undertrykte kjekkaser…

 27. Iskwew says:

  Ja, at du tør å gå på jobb kan man jo undre seg over, Flopsy. Jeg har dessverre ikke lest at hun sponser noen aupair, er jeg redd. Men kanskje NAV gjør det? Alt for å redde de små!

  Mads har jeg ikke orket å lese mer enn et avsnitt av, så han kunne jeg ikke nominere. Saccarina har imidlertid skrevet en forbilledlig post.

 28. Avil says:

  Sidan Frank ikkje har fått stemmer, så skal han få kommentarstemme frå meg.

 29. Lothiane says:

  Heia Preben!!!

 30. Iskwew says:

  Preben leder, men det tikker stadig inn noen stemmer, så jeg tror jeg lar den ligge åpen litt til.

 31. saccarina says:

  Det er faktisk litt betenkelig at Aarebrot ikke har fått stemmer i pollen ennå med en så dustete uttalelse (og logikk). Jeg lurer på om du ikke bør dele NM opp i måneds- eller kvartalspuljer neste år, slik at alle som fortjener det får stemmer?

 32. Iskwew says:

  Ja, det er det faktisk. Konkurransen ble for hard.

  Kanskje det neste år går an å kåre oftere, og også plukke poster andre steder fra. jeg har jo ikke skrevet om Mads Larsen, for eksempel, og han hadde jo fortjent en nominasjon.

Top