Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

KrF er ikke moralistisk

Det er en ettervalgsuttalelse som fikk meg til å le på bussen i dag, og da snakker jeg ikke om at Helen Bjørnøy mener hun sitter fjellsikkert i ministerstolen sin. Uttalelsen kom fra avtroppende fylkesordfører i Akershus, Hildur Horn Øien fra KrF, i Aftenposten. Hun kommenterte partiets historisk dårlige resultat på følgende måte:

Det kan hende vi oppfattes som et moralistisk parti – hvilket vi ikke er“, slår hun fast.

Hæ? KrF er plutselig ikke et moralistisk parti? I så fall bør Høybråten passe seg om han ikke mister resten av kjernevelgerne sine. De stemmer jo på KrF nettopp fordi de er moralistiske.

Eventuelt bør Øien jobbe litt med selvinnsikten sin.

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: ,

9 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Martin K says:

  Inlegg lagt ut på K. Halvorsens blog:

  Kjære Kristin.

  Som sosialist er det trist å se valgresultatet, men som velger fra Oslo er det ikke vanskelig å forstå. Jeg var en av dem som arrangerte teltleiren utenfor Soria Moria, og har fulgt med dere siden. Ingenting har skjedd på følgende områder siden SV fikk regjeringsmakt:

  * Fattigdomsproblemene. På tross av løftene har nøyaktig *ingenting* skjedd. Husleiestøtten knyttes fremdeles til sosialsatsene og dømmer alle trygdede med leide leiligheter til et liv på sosialens minstesats uten mulighet til å jobbe. To dager før valget ble boligstøtta kutta med 170 kr. måneden, bare som en hilsen fra SV.

  * Rusproblematikken. Ventelistene for narkomane er nøyaktig like lange som for to år siden. Det er ikke sendt ut noen signaler om at SV bryr seg faen om dette feltet utenom floskler og festtaler.

  * Psykisk helsevern. Har blitt om mulig enda verre under SV/AP. Ungdomstilbudene nedlegges, budsjettene barberesog det er ikke engang gjort noe forsøk på å innhente kreative løsninger fra brukerne. (La meg gi en god ide: Bygg noen hyttefelt hvor deprimerte lavressurs-personer kan komme seg ut av byen)

  * Flyktningepolitikken. Jeg tror ikke dere forsto hvor forbanna Afghanersaken gjorde velgerne deres. Min mor, som satt i Kr. Sand bystyre for SV i to perioder gråt sine modige tårer og gikk over til Rødt på den saken.

  Kort oppsummert, dere har ikke fått til noe som helst for de svakeste i samfunnet, og gikk istedet til valg med lavere skatt for rederne som kampsak. Jeg kjenner masse folk som stemte SV ved forrige valg for å få en ordning på velferdsNorge og som nå stemte Venstre/Rødt utifra forklaringen at SV har blitt et pampeparti som er altfor optatt av å leke politikere til å huske at det er et håndtverk, ikke en mediejobb.

  La meg si det sånn: Jeg har svært liten tro på at du noensinne leser svarene på blogen din. Deri ligger deres problem, det virker på alle oss velgere som om dere har forsvunnet inn i politikerverdenen og har dratt opp stigen bak dere. Når jeg hørte deg nevne fattigdom som en av SVs hjertesaker blir jeg nærmest indignert, da det dere har faktisk gjort og det dere sier står i total kontrast til hverandre.

  Lykke til videre.

 2. Iskwew says:

  Godt skrevet, Martin. Jeg tenker hun leser jeg, eller at noen andre gjør det. SV er jo blitt borte i posisjon, og når de så svelger kamel etter kamel i den viktige saken miljø, er det ikke rart det går som det går. Regjeringen fører jo AP-politikk generelt, og SP-politikk mot distriktene. Hvor de fører SV-politikk er ikke lett å se.

  Og Djupedal er jo en katastrofe på det andre viktige området.

  Hvor er Audun Lysbakken og Heikki Holmås? De bør komme mer frem, de har jo både karisma og debattmessig tyngde.

  Jeg skjønner frustrasjonen, selv om jeg ikke har stemt på SV på 20 år.

 3. Håkon says:

  Det snodigste med disse politikerne er at de, til tross for at det er duket for tidenes kamelkoldtbord i enkelte kommuner, kommer trekkende med noen kameler til i debatten etter valget.

 4. Iskwew says:

  Høstens kurs for politikere blir nok “50 måter å tilberede kamel på”, tenker jeg. Det bør bli godt besøkt.

 5. Goodwill says:

  Øien har jo vært fylkesordfører i en samarbeidskonstellasjon med bl.a Ap, og kanskje blitt litt mindre moralistisk av det?

  Det er i hvertfall få som framstår som mindre moralistiske enn Høybråten, i mine øyne, og dt er Han som er Krf – i de aller flestes øyne.

 6. Iskwew says:

  Muligens, men til gjengjeld har hun klart å rote skikkelig til på Fornebu.

  Det er ikke mulig å finne en mer moralistisk politiker av noen størrelse enn Høybråten i Norge – og han er KrF. Så enkelt er det.

 7. Rockette says:

  Haha:-D

  Noen burde fortelle damen at det kan være greit å holde seg informert om hvilke verdier partiet hun tilhører representerer

 8. Weinberg says:

  Dette må være et av valgets aller beste sitater.

  Det er verre enn om Senterpartiet hadde påstått at de var partiet for metroseksuelle på Grünerløkka og på høyde med om FrP hadde sagt de var for fri innvandring med like rettigheter for alle.

  Holmås og Lysbakken er forresten her. Er de ikke søte? Kunne jo glidd rett inn i Pareto.

 9. Iskwew says:

  Ja, det tror jeg kan være greit, Rockette. Det virker ikke som om hun har helt oversikt.

  Weinberg, dette er en perle av et sitat :o) Og det tenker jeg var kjekke SV-gutter, ja!

Top