Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Senere den kvelden, i Lommedalen

04.10.07 in HumoristISK

“Ari, hvor er du? Det er så mørkt her.”

“Her er jeg, lille lyzzfontenen miiin.”

“Åh, Ari, hvorfor er alle så slemme mot meg bestandig?”

Snufselyder høres, så smaskelyder.

“Men, kjære deg, hva har zkjedd?”

“Hvordan kunne jeg vite om det er lønnsforskjeller mellom kvinner og menn i Norge? Skal jeg begynne å lese statistikk, eller? Jeg har aldri opplevd at det er noen forskjell på meg og andre, i hvert fall. Det der må være feil, tror jeg. Jeg har vært likestilt hele livet, jeg. Eller var det opphøyet det var? Eller… dette er så vrient.”

*snufs*

“Kjære deg, Lyzfontenen, ikke bry deg om zånt tull, det får bare zveizen til å falle zammen, og dezzuten blir drakten zkrukkete. Virkeligheten, den zom finnez der ute, er zå oppzkrytt, at den zkal du ikke bruke engleenergien på. Jeg har jo vært en fattig, zultende kunztner. Bruk heller energien på meg du, Lyzet mitt.”

“Og da jeg var på ICA i dag, med begge barna, så alle veldig rart på meg, selv om jeg oppførte meg som et helt vanlig menneske og til og med kjøpte melk og brød selv. Hva er det egentlig de synes de kan forlange? At jeg skulle kjøpe bind også??”

“Zå, zå, zkatten min..”

“Kan jeg noe for at jeg ble født til å være prinsesse, kanskje? Jeg har jo alltid vært misunnelig på de som har bilselgere og ikke konger til fedre”

*snufs*

“Kanzkje du zkal zi fra deg den prinzezze-tittelen da, mitt livz lyz?”

Krampegråt og stampende ben høres.

“Men jeg er jo født prinsesse, jeg er født som det alle drømmer om å være! Jeg vil være prinsesse. Jeg VIL være prinsesse og gå på ball. Du skal selvsagt få være med, Ari kjære. Bare du lover å holde deg unna disse bohemene og Anne Kat og Theaterkafeen og sånt.”

“Kjære, jeg har da ikke vært zammen med dem ziden jeg traff deg! Men du, Lyzfontenen, jeg tenkte kanskje at det ville bli enklere om du ikke var prinzezze, vi kunne gjøre hva vi ville, fezte når vi ville, røyke litt også. Om du heter Märtha Behn vil jo alle vite hvem du er, likevel. Du kan være min muze!”

*snufs*

“Tenk om de glemmer meg? Tenk om jeg ikke får fine kjoler og invitasjoner til ball? Jeg liiiiker det jo! Jeg vil være på forsiden av Se&Hør, men bare når jeg synes det er greit. Hvorfor skjønner ikke alle det?”

“Men… en eller annen za noe om at det ikke er mulig å få alt her i verden. Jeg huzker bare ikke hvem det var…”

“Men jeg vil ha alt! Både prinsesse og kjoler og engleskole og eventyrbøker og enkeltmannsforetak. Du forstår meg ikke!”

“Jammen, Lyzfontenen dah ….”

“Jeg ringer faaaar jeg. Han skjønner meg. Han passer på prinsessen sin, han.”

“Jammen…”

“Du kan sove på sofaen i natt – du forstår meg ikke. Jeg skulle aldri ha innlatt meg med en som har innlatt seg med Anne-Kat, den udannede tøyta. Hun kan jo ikke en gang inviteres på ball uten at vi må forvente skandale!”

Når vi forlater Lommedalen, høres det en kvinnelig fistelstemme som har slått nummeret til far i Drammensveien En, og en flaske cognac som åpnes mens det høres et bekymret zukk fra rommet ved siden av. Så en mannsstemme:

“Hei, A-K, det er meg.”
— —-?
“Hvem er meg? Ari zelvzagt!”
—- —- ….
“Hva jeg vil? Zkal vi ta en tur på byen? Lyzfontenen er litt kjip i kveld…”

“Hva? Har du gifta deg?”
—- —- —- !!
“Det var da trizzzt som faen! Trizt som faen i a’en, til og med. Det rimte. Kanzkje jeg zkal zkrive poezi… Hva tror du?”
—- —-
“LER DU AV MEG??!!”

*lyden av telefonrør som slenges på*

(Fortsettelse følger, vil jeg tro)

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: ,

35 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Håkon says:

  [quote post=”1021″](Fortsettelse følger, vil jeg tro)[/quote]
  Selvsagt, Isk. Fru Behn har nå ryddet opp i en beklagelig misfortåelse som oppstod da hun skulle fortelle en svensk journalist om den norske likestillingslovens §5.

  Det vi ikke har fått svar på er om fru Behn vet hva det svenske ordet hångla betyr. 🙂
  (Om noen av Hjørnets lesere er i tvil deler jeg ut en Svensk ordbok)

  Og, siste nytt fra fru Behns sekretær er at den nyttige replikken “Ingen kommentar er innøvd. (I seneste laget, vil noen kanskje si…)

 2. Iskwew says:

  Der hadde hun lært “ingen kommentar” godt og grundig, ja :o) Bedre sent enn aldri, kanskje. Men det kurset i LL paragraf 5 kunne med fordel ha vært innlært noe tidligere.

  Og du verden, det er vanskelig å holde orden på hvilken hatt man har på når man heter fru Behn, ser det ut til.

  Jeg tenker det hånglas litt mer enn godt er oppe i Lommedalen 😀

 3. Rockette says:

  Næmmen Isk da. Harselerer du over favorittlysfontenene mine?
  *knis*

 4. Iskwew says:

  Moi? Jeg harselerer vel aldri *engleaktig* Jeg har det på bånd, vettu.

  :o))

 5. Undre says:

  Dette var DRONNING, Isk! 😀

 6. Rockette says:

  Tihi – så søt den glorien er. Hvor fikk du tak i den?

  Jeg antar at det er en stoooor lettelse å se at Lene Alexandra i det minste har skjønt greia med likelønn eller ikke:
  http://www.kjendis.no/2007/10/04/514049.html
  Når prinsessene svikter, er det godt vi har puppemodellene å ty til:-)

  Forøvrig er jeg enig med Undre

 7. Undre says:

  [quote comment=”37217″]
  Når prinsessene svikter, er det godt vi har puppemodellene å ty til:-)[/quote]

  *knegg* Du får sagt det, Rockette! 😀

  Så bra!

 8. Iskwew says:

  Takk, Undre. Miljø-dronningen din var DRONNING den også 😀

  Jeg kjøpte den på loppemarked, Rockette. Den kostet virkelig ikke mye. Visstnok har loppemarkedene her i Bærum fått inn veldig mange glorier. Og en del pidestaller. Et helt lass fra Lommedalen, sa de.

  Jeg visste ikke helt hva jeg skulle si/tenke/bryte ut med da jeg så at hvem Dagbladet hadde fått til å kommentere saken, altså. Det slår meg at hun er BlaBladets nye rikssynser, som trekkes frem i alle tenkelige sammenhenger, med kløften høyt hevet.

 9. Rockette says:

  Tihi Undre:-)

  Å, dævven Isk. Se etter en til meg også. Min er blitt litt matt og skjev…

  Jaaa, hurra *klappe i hendene, hoppe opp og ned* Rikssynseren Lene Alexandra! Jeg velger henne fremfor Gretne Gubber hvilken dag som helst:-D

 10. Iskwew says:

  Rockette, jeg skal selvsagt sørge for en til deg også, selv om den du har strengt tatt er like pen.

  Og hvemsomhelst som Rikssynser, bare vi slipper Gretne Gubbe. Men de kunne vel ha lett litt nøyere, mener jeg likevel.

 11. Weinberg says:

  Herregud for et sirkus. Alt kan det lages sirkus av og alt lages det sirkus av. Ser at Inga Marte Thorkildsen bruker ordet “skandale” og med det nok engang effektivt plasserer seg selv på sidelinjen.

  Dette med lønn kommer jo helt an på hva man ser på. Ja, kvinner tjener mindre enn menn, men det er fordi kvinner i større grad tar yrker med relativt dårligere lønn, ikke fordi de forskjellsbehandles. Forskjellene som kommer av andre faktorer (som at menn visstnok skal være tøffere forhandlere) er langt mindre. Rolf Jens Brunstad sier det samme.

  Dette er i mine øyne en ikke-sak.

 12. Iskwew says:

  Weinberg, dah. Dette er ikke en tråd som er skrevet for å analysere menns og kvinners lønn.

  Dette er en sak som har så mye harselas-potensial i seg, at det ikke var mulig å la være :o)

 13. Sauegjeteren says:

  La henne være nå da. Du har fått sagt det du mener om saken, det begynner å bli litt utvannet.

  Og en god kveld til deg, Iskwew!

 14. Iskwew says:

  Ajjj, ømskinnede royalister :o)

 15. Goodwill says:

  *ligger på sofaen og ler så jeg griner!*

 16. Iskwew says:

  Zzzzztrålende, Goodwill!

 17. Weinberg says:

  Beklager, jeg er så seriøs av meg.

 18. Sauegjeteren says:

  Royalister?

  Hvor er alle sammen?

  Det er vel ikke så mye å la henne være som saken, tror jeg. Men saken fornyer seg jo stadig, så…

 19. Iskwew says:

  Det hender det jeg er også, Weinberg, men ikke i denne tråden.

  Han over deg, f.eks., Sauegjeteren.

  Leste du intervjuet i Aftonbladet, forresten? Det intervjuet formelig koker av ting å lage harselas av. So ist es.

 20. Sauegjeteren says:

  Joda, leste det intervjuet. Jeg er litt stum nå.

 21. Iskwew says:

  Du er det?`:o)

 22. Sexy Sadie says:

  Dama må ha en tvillingsøster. Det går ikke an å være så dom alene.

 23. Iskwew says:

  Nei, jeg tror virkelig du er inne på noe der, Sexy Sadie. Det må være to.

 24. Marina says:

  Det er vel litt for mye forlangt at prinsesser skal vite om lønnsforskjeller, ja. Og denslags ser vel egentlig ikke så viktig ut fra synspunktet til de priviligerte, skulle jeg tro? Like rettigheter for alle ville jo ikke vært en forbedring for dem.

 25. Iskwew says:

  Jeg tror kanskje ikke det har stått så høyt på dagsorden under familiemiddagene, nei. Best å ikke bry seg for mye med sånt.

 26. Anja says:

  😀

  Tror Märtha trenger å gå et slags kurs for ikke-kongelige. Kanskje NAV har noe fint og utviklende.

  (Men jeg skjemmes litt over de stemte s-ene mine nu, merker jeg. Jeg sverger at jeg ikke kan noe for dem!)

 27. Vidar says:

  *snufs* Ikke mobb lyzfontenen min!
  *ahem* Jeg synes hun gjør det bra jeg. Her har vi altså en ung kvinne som har startet eget firma og ønsker å drive som næringsdrivende. Innenfor den hurtig voksende alternativ sektor, som mange andre gjør det. Men det skal av en eller annen grunn alle legge nesa si i. Tenk for en sterk vilje det skal til for drive dette igjennom på tvers av media, alskens bedrevitere og krasse bloggdebatter. Men her i landet er det faktisk lov for unge kvinner til selv å bestemme over livet sitt. Tenk det, så langt er det altså kommet!!

 28. Iskwew says:

  Anja, det tror jeg også at hun gjør! Det er faktisk en glimrende ide.

  (Stemte s-er kan være sjarmerende nok, men vi snakker om Ari her, ikke sant? Dette gjelder ikke deg!)

  Vidar, jeg tror det er mange, mange som har hatt oddsene litt mer mot seg når de skal realisere drømmene sine. Fruen er faktisk født med en sølvskje i munnen. Så dermed finner jeg ikke frem verken fiolin eller Kleenex når det gjelder denne damens store mot, altså.

  Hun vil ha i pose og sekk, gjøre hva hun vil og samtidig være beskyttet mot kritikk. Det har lite med kvinnefrigjøring å gjøre.

 29. Vidar says:

  Det som provoserer meg en liten smule er ikke republikanerne som helst ikke vil ha prinsesser. Det er fair nok. Men det er de som helst vil dytte ekteparet Behn inn i de mest tradisjonalistiske og stivbente livformer under dekke av monarkikritikk. Vi trenger da ikke livsfjerne folk på pidestall som ikke kan gjøre annet enn å klippe znorer? Vi trenger folk som kan tenke selv, og som selv kan finne sitt ekte livsuttrykk (i gule kyllingkjoler – if that’s what it takes). Sølvskje? Det er mulig. Men det er ikke til å komme bort fra at hun bedriver nybrottsarbeid (les feminisme)i den mest verdikonservative familien landet har. Jeg synes det er modig. For det er langt fra det letteste valget. Selv om hun er uerfaren, og gjør feil. Men så la henne prøve og feile – gi henne den samme muligheten alle vi andre får! Og jeg priser meg lykkelig over at jeg ikke har den samme “sølvskje”-bakgrunnen. Les forøvrig Vampus siste innlegg i sin blogg. Hun har oxo et skarpt syn på disse tingene. Og gud forby at prinsessen skulle fremheve likestillingen i Norge. Vi er jo kommet så mye kortere enn land vi ønsker å sammenlikne oss med?! Tyskland, Italia, Brasil?? Perspektiv!!

 30. Iskwew says:

  At hun bedriver feminisme er jeg ikke enig i, og om du la merke til det, så vil hun ikke kalles feminist.

  Det er helt OK at alle ikke ser det samme harselerings-potensial i artikkelen i Aftonbladet som jeg gjør. Jeg så imidlertid så mye potensial at jeg ikke klarte å la være. Dermed brukte jeg altså ytringsfriheten min :o)

  Damen har vitterlig alle de mulighetene hun vil ha, og om hun hadde gitt fra seg prinzezze-tittelen, så kunne hun vært enda friere enn hun er nå. Selv om den ikke ser ut til å stoppe henne i synderlig grad.

 31. Vidar says:

  Well, det er godt med litt humor i min yndlings-feelgood-blogg. Jeg må jo innrømme at jeg trakk på smilebåndet. For det er en godlynt humor du kommer med. Men tematikken gjør meg etterhvert litt sliten. For det sitter et menneske bak. Og det har vært uvanlig mye pepper å få for henne. Mye har vært direkte ondsinnet, i helt andre hjørner enn Isk-hjørnet. Og det bekymrer. Selv hadde jeg for noen år siden gleden av en 45-minuttersprat med hennes bror. I egenskap av at jeg var i styret for en av våre frivillige organisasjoner. Så sammen med generalsekretæren fikk jeg en prat på slottet om vårt frivillige arbeid. Og det slo meg at vi engang vil få en konge som både er oppvakt, viljesterk og fullt ut i stand til å tenke selv. Og som er opptatt av at familien hans har en rolle å spille i samfunnet. Så jeg fikk med ett litt mer respekt. For mennesket bak. For familien hans. Og det hadde jeg ikke ventet. Med alle mine venners hysteriske balkong- og Brasil-vitser opp igjennom tiden.

 32. Iskwew says:

  Selvsagt er det mennesker bak. Og de har sikkert masse gode sider, som alle andre. Det jeg imidlertid tror Märtha bør gjøre, er å skaffe seg noen litt bedre rådgivere. Det slår meg at de hun har ikke helt klarer å beskrive virkeligheten godt nok for henne.

  Og så bør hun si fra seg tittelen, slik at hun kan gjøre og si det hun vil. For det er nemlig ikke tradisjon for at kongelige uttaler seg om kontroversielle saker som likelønn i vårt parlamentariske demokrati. Det er dessuten problematisk at hun blander rollene som hun gjør.

 33. Avil says:

  Iskwew: Det er sagt om att og omattatt at ho skulle hatt betre rådgjevarar. Vel, no har ho all den rådgjeving skattepengar kan kjøpe.
  Det ho treng er å bli sekularisert og avprinsessifisert. Ho kjem kanhende til å vere like bortskjemt og forundra over å ikkje få viljen sin, like teit og like middelmådig. Men då er ho i alle tilfelle ikkje representant for Noreg.

  Uansett rådgjevarar er ho framleis seg sjølv, og det er openbert ikkje godt nok.

 34. Iskwew says:

  Du mener det ikke står på rådgiverne, Avil? Dermed kan vi altså sikkert, som jeg sa, forvente mer *kvesser tastaturet*

  Godt de ikke endret arverekkefølgen for denne generasjonen, i hvert fall.

 35. Sexy Sadie says:

  Men hvis damen blir avprinsessisert så blir det lite penger ut av den der middelmådige talentet hennes.

Top