Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

NM i snurrige tankerekker 2008

I år som i fjor og året før skal det kåres en vinner i NM i snurrige tankerekker.

pokal1

Noen vil mene at en opplagt kandidat mangler i dette feltet. Mads Larsen altså. Han mangler jo ikke snurrige resonnementer på noe vis. Men å la ham stille ville nærmest være å utrope vinneren før konkurransen. Han trumfer jo det meste andre kan finne på å resonnere seg frem til.

Årets kandidater er:

Terra-kommunene
Disse kommunene har begrunnet sitt kanditatur gang på gang, ved sine til dels svært avanserte resonnementer som har ett felles mål: Det er noen andre sin feil. Lenge etter at de har tapt alle innbyggernes penger, sitter de samme offentlig valgte «tillits»-menn og -kvinner i stolene sine, mens de skrur av lyset i julegrana og skylder på rådgiveren, banken, kommunaldepartemetet og hvem det måtte være, bare ikke de selv. Kommunene nådde ikke helt opp i fjor, men har styrket sitt kandidatur i løpet av 2008.

Hanne Skartveit i VG
Muligens er Skartveits kronikk om skattelistene mer arrogant enn ekte snurrig, men jeg synes likevel kronikken er verdig. Hun mener nemlig at det som skal til for å få oversikt over makten i Norge er å ha offentlige skattelister. Dessuten at de av oss som er motstandere av denne offentlige gapestokken enten er det fordi vi har noe å skjule, eller betaler svært lite skatt i forhold til hva vi tjener. At mange bruker skattelistsøk som offentlig underholdning og grafsing, er irrelevant, mener Skartveit. Det handler om demokratiske prinsipper, må vite.

Arnt Folgerø
Herr Folkerøs kronikk i Aftenposten har ikke vært omskrevet i Hjørnet, men den ble skrevet om av andre skribenter. Hans hovedpoeng synes å være at det er helt naturlig for menn å tafse på tilfeldige damer, det er kjernen i maskuliniteten, faktisk, og av uskylige utslag av mannens paringstrang viser han til blant annet å kysse fremmede kvinner på halsen i offentlige bad, å beføle kvinner på baken og brystene på en pub, samt stort paringsbehov på nachspiel. kronikken tar virkelig av når han begynner å gjennom gå den såkalte Queer-teorien. Han mener dens formål er

Alt som minner om heteroseksualitet må renskes bort for å nå den tilstand av renhet og nøytralitet som er målet for det postmoderne prosjekt, en verden befridd for pornografi og verbale uttrykk for heterofil seksualitet.

Jeg skjønner at det siste kan lede leserne til den konklusjon at Folgerø er mer konspiratorisk enn snurrig, men det er blitt vist at han faktisk er mest snurrig.

Politiforbundet, ved Arne Johannessen
Alle utenom politiforbundet har fått med seg at politiet har bedrevet aksjoner i høst. De er like syke på strategiske tidspunkter som flygeledere, piloter og heismontører. Alle skjønner at det er aksjoner når 22 politifolk melder seg syke samtidig, bortsett fra Arne Johannessen som sier at folk blir psykisk og fysisk syke av arbeidsforholdene. Alle skjønner at det er lønnskamp utenom tur også. Spesielt skjønner vi det når utslitte politifolk klarer å mønstre 100 ekstramannskaper en helg før jul, etter at overtidsnekt har ført til fritt frem for neveslagsmål i Tigerstaden helgene før. Eventuelt kommer tiltaket av at det har gått opp for Politiforbundet at de mister sympati i befolkningen.

Gode begrunnelser kan i Tordenblogg-ånd gi ekstrapoeng.

Jeg har åpnet for at leserne kan legge til kandidater. De må i så fall begrunnes i kommentarfeltet.

[polldaddy poll=»1218035″]

Jeg bruker nytt pollsystem – om noe er rart er det sikkert fordi det er noe jeg ikke har skjønt. Si i fra, så skal jeg se om jeg skjønner mer.

Print Friendly, PDF & Email

21 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

Sider som lenker til dette innlegget

 1. NM i snurrige tankerekker er her igjen! « Undreverset | 22.12.08
 1. Håkon sier:

  Selv om det er i siste liten så er det adm.dir Grotli i PwC som får min støtte etter et ustpill i dagens DN som jeg tror kan betegnes som en skikkelig knock out:

  Vi har integritet og kvalitet som vår første prioritet. Det viker vi ikke fra, sier direktør Grotli.
  — Hvem er det dere føler størst integritet overfor?
  Overfor de ve forholder oss til.
  — Og hvem er det?
  Det har jeg ingen kommentar til.

  🙄

 2. Goodwill sier:

  Jeg har gitt min poll-stemme til Terakommunene, rett og slett fordi det ikke skal være mulig å være så dumme når de først har gått så til de grader i baret som dem.

  I tillegg vil jeg gjerne gi en stemme til Arne Johannesen i politiforbundet. Det blir første gangen jeg stemmer på ham, bare så det er sagt. Jeg lurer litt på om han fortsatt tror at vi tror at det ikke er lønnskamp han driver med?

  Men de han representerer er altfor viktige for samfunnet vårt til at det er greit at Arne Johannesen undergraver politiets stilling i samfunnet vårt slik han driver på nå. For hvem 18-19 åring vil vel gå løs på en politiutdannelse slik som yrket framstår nå???

 3. Anne sier:

  Savner Mads Larsen. Som konkurrent på denne lista, altså.

 4. Iskwew sier:

  Grotli er en ypperlig kandidat, Håkon! Men litt for sent, synes jeg. Det er imidlertid en stund siden jeg har opplevd så manglende vilje til å kommentere noe som helst.

  Jeg synes også Politiforbundet er en flott kandidat, Goodwill. Det verste er, som du sier, at det går ut over politiets anseelse og rekrutteringen til politi-yrket.

  Johannessen er ikke dum, så jeg vil tro han aldri har trodd at vi biter på at dette ikke er lønnskamp.

  Anne, jeg skjønner savnet, men han stiller strengt tatt i en klasse for seg. Dermed er han holdt utenfor. Det er som å la en proff konkurrere med amatører. Rått parti, altså.

 5. IvarE sier:

  Flere gode kandidater her, men Terra-kommunene og Hanne Skartveit stiller helt i en klasse for seg. Gir min stemme til kommunene, siden de har vært så til de grader gjennomførte, både over tid og i form av kvalitet. :mrgreen:

  Men ellers synes jeg også Heikki Holmås og Audun Lysbakken fra SV fortjener en nomiasjon på bakgrunn av utspillet om husleieregulering.
  http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostlandssendingen/1.6338065
  Vox skrev en aldeles utmerket liten kommentar om disse moroklumpene som er helt ute av stand til å lære hverken av historien eller av andres erfaringer.
  http://voxpopulinor.blogspot.com/ (Joker SV, 18.12.08)

  Mange andre har også meget godt forklart hvorfor dette er en av tidenest dårligste ide-resirkuleringer.

 6. Folgerø får min stemme i år! Selv om både Terra-kommuner og politiet er mer alvorlige saker, synes jeg Folgerø er så «far out» at han fortjener denne stemmen!

  (Og så har jeg faktisk gledet meg til denne posten lenge 😀 )

 7. Undre sier:

  Skandale! 😮 Nina Karin Monsen mangler! Ikke noe ville vært avgjort i en kamp mellom henne og Mads Larsen!

 8. Håkon sier:

  Ok, til tross for at det tilsynelatende er akseptert forvaltningspraksis å godta søknader lenge etter formelle frister så har jeg ingen problemer med å akseptere Iskwews tydelige og rettferdige avgjørelser i Hjørnet. 😉

  Da er det lett å falle for Folgerøs kandidatur.

  At menns paringstrang til tider går ut over opptuktelsen, […] at uskyldige utslag av denne naturlige trangen er illegitime, ja til og med straffbare

  😯

  Nå må det sies at med dette tilløpet så blir det kanskje litt for lett å ende opp i en snurrig tankerekke, men Folgerø skal ha for å prestere en lang og luftig tankerekke av den genuint snurrige typen. Den er såpass snurrig at det antagelig betimelig å kreve dopingkontroll med mistanke om at han var bevisstløs i gjerningsøyeblikket. 😀

 9. Iskwew sier:

  Ivar, Heikki og Audun hadde gått meg hus forbi. De er gode kandidater, helt klart, men det er litt sent for juryen. Som imidlertid lover å følge bedre med neste år.

  Terra-kommunene bør få for langvarig og trofast innsats, ja.

  Cat, Folgerø fortjener helt klart stemmen! Far out er en god beskrivelse.

  Okay, okay, Undre. Proffklasse opprettet!

  Håkon, heldigvis trenger vi ikke følge forvaltningspraksis i Hjørnet 😀

  Jeg er redd Folgerø ikke var bevisstløs i gjerningsøyeblikket. Eventuelt har han vært rimelig bevisstløs i noen gjerningsøyeblikk tidligere også!

 10. Håkon sier:

  Heikki og Audun? Det høres et som det er behov for å dele dette i klasser for single og double – snurrige tankerekker framført som par er og blir en egen greie.

 11. Iskwew sier:

  Ja, en slags snurrig isdans med ord, Håkon? Tror du kan ha rett i det!

 12. Undre sier:

  Min favoritt i dette heatet er utvilsomt Terra-kommunene som har vist oss at man kan gradbøye “grådig” i en høyere grad enn superlativ:

  grådig, grådigere, grådigst, Terra

 13. Iskwew sier:

  Ja, de er en meget god kandidat!

 14. Iskwew sier:

  Hjørnejuryen sier følgende:

  Terrakommunene må kåres som vinnere i år. De var jo nær selv i fjor, og jeg antar de ikke kommer til å ligge på latsiden i 2009 heller.

  De bør vinne fordi de er
  – utholdende
  – gjennomførte
  – totale i sin ansvarsfraskrivelse

 15. Avil sier:

  Arnt Folgerød i pollen, Mads Larsen i kommentarfeltet. Måtte den snurrigste vinne!

 16. Avil sier:

  Er det for seint å stemme på Mads Larsen? 😥

 17. Iskwew sier:

  Mads Larsen stiller i egen klasse. Se tråden over – proffligaen!

 18. Iskwew sier:

  Poll stengt.

 19. Arachne sier:

  Her var jeg litt for sent ute gitt – tok en skikkelig juleferie fra hele laptopen og kan konstatere at det hvite i øynene faktisk kan bli hvitt hos meg også, og ikke sånn smårødt hele tiden… Uansett – jeg synes beste kandidat vant. Jeg ville også stemt for Terra-kommunene. Som de har padlet! 😀

 20. Iskwew sier:

  Ferie fra hele laptopen høres veldig fornuftig ut, Arachne 😉

  Terra-kommunene kommer vel til å stille opp i VM i roing og i padling, ja 😀

Top