Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Kåring av vinner i NM i snurrige tankerekker

Jeg har, som noen kanskje har merket seg, vært på utkikk etter spesielt snurrige tankerekker som er verdige kandidater til NM i snurrige tankerekker. Nå vil muligens noen hevde at jeg er en god kandidat til NM selv, men det tar jeg avstand fra. Jeg driver ikke med konkurranseidrett, nemlig. Noen vil sikkert hevde at Erik fra balkongen også ville være en verdig kandidat, men han får vente til neste runde.

Jeg har plukket ut fire kandidater jeg synes er verdige deltakere (ikke i prioritert rekkefølge, det indikerer altså ingen preferanser fra min side):

Kandidat nr. 1: Elin Ørjasæter

Elin meldte seg på som kandidat i A-magasinet i august, da hun mente at det var vanskelig å se forskjellen på prostituerte og mennesker som har tilfeldig sex. Muligens trenger Elin nye briller, ikke vet jeg, men hun sier i hvert fall:

«Det finnes et tredje standpunkt. Og det er at tilfeldig sex er galt, enten det skjer med en afrikansk jente som vil ha penger for det, eller en kjekk fyr du traff på byen. En alminnelig moralsk rettesnor bør være: Slutt å ligge med folk du ikke vil hilse på etterpå. Vil du gi den afrikanske jenta en klem når du treffer henne på søndagstur med kona? Invitere henne hjem kanskje, for at hun skal treffe ungene? Hvis svaret er nei, skal du heller ikke ha sex med henne. Fordi det er galt, virkelig galt, å ligge med folk man ikke vil kjennes ved.»

Nå har jo Elin utmerket seg med snodige tankerekker både før og etter det, rikssynser som hun jo er blitt etter hvert, så alt i alt er hun en svært verdig kandidat.

Kandidat 2: Per-Aslak Ertresvåg

Ertresvåg mener på rammeste alvor at det er en verdensomspennende finanselitisk konspirasjon om å tilvriste seg verdensherredømme. Denne konspirasjonen sporer han langt tilbake i tid.

“Disse organisasjonenes ritualer hjernevasker medlemmene til lydighet. Vi andre blir sjelden hjernevasket på denne måten. Massene blir bedre kontrollert gjennom rockemusikk, populærkultur, elektronisk tankekontroll, implantater og styrte massmedier – om man skal tro Ertresvåg og hans kilder.»

På meg virker det også som at han spinner videre på alle konspirasjonsteoriers mor, dessuten.

Og dermed ble Iskwew AS på det skjendigste avslørt som det rottereir av finanskonspirasjoner selskapet er og har gått i dekning i Brasil. Ertresvåg er en særdeles verdig kandidat, vil jeg mene.

Kandidat 3: Torleiv Svendsen og Lillehammer Sykehus

Svendsen fra Lillehammer kom sent, men godt, med påmelding til NM i snurrige tankerekker. 9.desember smalt han til i Gudbrandsdalen Dagningen og utbasunerte med hornorkester for hele riket at han og Gudbrandsdals største sykehus ikke ville sette diagnosen ME (Myalgisk encefalomyelitt) på pasienter som har symptomer som tilsier at det er nettopp den sykdommen de har. Dette gjør han fordi, som han sier:

«“Hvis vi sier til en pasient at: Ja, du har ME, er det vitenskapelig dokumentert at sjansen er mindre for å bli frisk. De som ikke får diagnosen, går det bedre med.”

Innholdet i denne vitenskapelige dokumentasjonen lar vente på seg, muligens fordi den ikke finnes i den grad at den er statistisk holdbar. Andre leger som faktisk har greie på sykdommen, og en lang rekke pasienter, hevder bestemt det motsatte, nemlig at det er viktig i forhold til behandling at det faktisk settes en korrekt diagnose. Mer om dette i MEblogg og en rekke andre steder.

Noen kommer sent men godt.

Kandidat 4: Den rødgrønne regjeringen

I går skrev jeg igjen om dette med at regjeringen fra 2006 innførte fordelsbeskatning på naturalytelser i form av at arbeidsgiver betaler for medisinsk behandling for sine ansatte, slik at de kan jobbe snarere enn å være sykemeldte. Den rødgrønne regjeringen betaler heller ut sykelønn enn å la noen få en fordel ikke alle får, selv om det er samfunnsøkonomisk lønnsomt så det holder, og Regjeringen dessuten har en inderlig ønske om å få ned sykefraværet. Dette er spesielt viktig for Regjeringen da de fleste som har fått dette betalt av arbeidsgiver, er toppskatteytere.

Den solide byråkratiske begrunnelsen er:

“Skattefritaket for behandlingsutgifter (og behandlingsforsikringer) betalt av arbeidsgiver ble fjernet fordi denne særskilte skatteordningen bidro til å uthule og svekke omfordelingen gjennom skattesystemet, samt til en forskjellsbehandling mellom ulike grupper arbeidstagere. Ifølge selvangivelsesstatistikken var om lag tre firedeler av dem som fikk dette betalt av arbeidsgiver, i toppskatteposisjon.”

’nuff said.

Videre kan det nevnes at Regjeringen fortsatt ikke har fjernet dokumentavgiften. Dette er som kjent en avgift på å flytte til eller mellom selveierleiligheter, og ikke andre leiligheter, som borettslagsleiligheter. Dokumentavgiften er en idiotavgift som gjør meg ganske matt.

Og dermed er denne høstens fire beste kandidater presentert. Stem i vei! I Iskwews hjørne er det folket som bestemmer – og det koster ikke en SMS en gang. Begrunn gjerne valget i kommentarfeltet.

Om noen har noen andre kandidater som absolutt bør være med, og kan begrunne det, vil komiteen kunne ta dette opp til vurdering.

{democracy:3}

Print Friendly, PDF & Email

25 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

Sider som lenker til dette innlegget

 1. sonitus.org » Blog Archive » Kåring av vinner i NM i snurrige tankerekker | 21.12.06
 1. Goodwill sier:

  Du da!! Konspiratorisme er da ikke det samme som snurrighet! En snurrighet definerer jeg som en tankerekke som ikke er konsistent med seg selv. En god kospiratorisk tankerekke derimot, som f.eks den om S.N.R.F.B er så konsistent med både seg selv og beslektede tankerekker at man nær sagt tror det må være sant, enda så utrolig det høres. Med andre ord – du er ingen kandidat i dette mesterskapet!

  Finaleheatet er jevnt og tett, som seg hør og bør. Tror neppe dette avgjøres før helt på oppløpet, og da spørs det hvem som har det beste opptrekket, for å låne et uttrykk fra sykkelsporten.

  Min stemme går til Ertresvåg, siden han tramper i klaveret på en måte jeg ikke trodde var mulig. Altså, prøve seg på en teori om konspirasjon innenfor et tema hvor han måtte vite at han kom til å bli plukket fra hverandre av Iskwew AS, hva var det han tenkte på?

  Ikke kunne han svare for seg heller. Saken er klar 🙂

 2. Iskwew sier:

  Det har du helt rett i, Goodwill, konspiratorisme er ikke det samme som snurrighet. Så jeg er ingen kandidat. Jippi og *klem*

  Ertresvåg er en meeeget god kandidat, det er jeg enig i!

  Iskwew
  for Iskwew AS
  på hemmelig sted i Brasil

 3. Goodwill sier:

  *klem* tilbake! 😉

 4. Iskwew sier:

  :o)

  Forøvrig får jeg en del treff i bloggen på Ertresvåg. Kanskje bra det? :o)

 5. Goodwill sier:

  Det er ikke noe rart. Konspirasjon er jo litt artig, da! 🙂

 6. Iskwew sier:

  Ja, konspirasjon er mye morsommere en kjedelige logiske forklaringer, så klart :o)

 7. Milton Marx sier:

  Ertrevåg vinner. Men det er flere kandidater som du har gått glipp av. En er Halgeir Langeland fra SV som rykker ut og forteller om hvordan Statdro, Hydroil, Hydrostat eller hva pokker de blir hetende kommer til å flytte til London – mot regjeringens ønsker. Jeg synes mannen skulle kleppe seg og få seg arbe’.

 8. Tiqui sier:

  Snurrige er de alle sammen – men Elin synes jeg slår alle logiske rekorder. Hun vet jo ikke engang hva hun selv refererer til når hun blander begreper, handlinger og hendelser. Jeg innbiller meg at hun fikk en meeeget dårlig karakter på logikk-eksamen hvis hun noensinne har satt sine ben på ex-phil.

  De andre har i det minste en formening om hva de snakker om – selv relasjonene de setter opp mellom begrepene er snurrige.

 9. Iskwew sier:

  Milton, det er sikkert et hav med kandidater jeg har gått glipp av – men jeg er mottakelig for tips til neste runde, altså!

  Elin er fra et eller annet land langt, langt borte, tror jeg, Tiqui. Det er overhode ikke noen konsisten sammenheng i det innlegget hennes, og jeg har sett flere som ligner fra hennes tastatur. Og hun er vel management eller headhunter eller noe slikt. Say no more, sier nå jeg.

 10. Undre sier:

  Hvis man kan stemme i kommentarfeltet her, så går min stemme til Torleiv Svendsen.

  Det er jo en logikk som virkelig snurrer om man skal nekte folk en diagnose fordi de da liksom skal bli fortere friske.

  Men jeg synes å se at vi her har store muligheter i andre deler av helsevesenet:

  – Ok, vi ser at du har en svulst på hjernen, men vi vet ikke hvordan vi skal helbrede deg, så derfor sier vi at du ikke har svulst på hjernen for da blir du kanskje frisk helt av deg selv.

  Kreftbehandling kan jo være noe alldeles forferdelig slitsomt, så her bør pasienten være glad til for at han slipper å gjennomgå behandling og likevel bli frisk.

  Dessuten må vi jo ikke glemme det økonomiske aspektet. Kreftbehandling er dyrt, så her er det penger å spare og bare man er konsekvent nok blir det også slutt på alle mulige operasjoner og ingen liggedøgn på sjukehus eller noe som helst. Kanskje man kan bytte ut hele det norske helsevesenet med en telefontjeneste med slik fin talemeny som blant annet Telenor har gått i bresjen for, der alle menyer slutter med «Du er ikke syk. Det går over bare du slutter å liksom være syk»?

  Jeg tror i det hele tatt at Svendsen kommer til å gjøre underverker for norsk helsevesen, altså! 😀

 11. Iskwew sier:

  Ahhh Undre – dette er resonnering på høyt nivå 😀 Denne tror jeg at jeg skal sende til Helsedepartementet med kopi til Svendsen. Det er uante muligheter til å spare penger her. Vi kommer ikke til å trenge en krone fra Oljefondet i uoverskuelig fremtid!

 12. Undre sier:

  Ikke sant!

  Det er jo forresten slik at denne tankegangen allerede er i utstrakt bruk i andre deler av det offentlige Norge.

  – Er du voldtatt, sier du? Nei, hør nå her, jenta mi, det er bare noe du tror. Du kjente mannen, gjorde du ikke? Nei, da kan du ikke komme her og si at du ikke ville ha litt overraskelsespenetrering.

  Og vips så må man ikke ha flere hundre menn ekstra på statlig kost og losji i året.

  Nei, Oljefondet er for pyser!

 13. Iskwew sier:

  Ja, nettopp! Dette er et konsept som bør patenteres og brukes av mange flere enn Svendsen, det er helt sikkert. Patentpengene kan vi jo dytte inn i Oljefondet.

 14. Undre sier:

  Vi kommer til å bli steinrike, Iskwew!

  HIV, krig, fattigdom you name it! Borte blir det som dugg for solen.

  God jul og godt nyttår!

  😀

 15. Iskwew sier:

  Ja, det finnes jo ikke, det er jo bare noe tøv som folk surrer rundt med i sine egne hoder, må vite. Om de blir syke av det, er det altså deres egen feil. Eventuelt kan man pøse på med litt lykkepiller, så tenker jeg det hele går over, jeg.

  *søker om å få være Finansminister i Undreverset*

  Jeg er sååå flink til å telle store penger, Undre! Velg meg, velg meg!

 16. Undre sier:

  Du er valgt, Iskwew!

  Selvsalgt er du det!!!

  😀

 17. Iskwew sier:

  *hopper opp og ned i begeistring*

  Dette blir bra!

 18. Undre sier:

  Det blir brillefint! 😀

 19. Milton Marx sier:

  Prisen for snurrige tankerekker går til Iskwews blogg! Les bare i feltet med de siste kommentarene. Nedenstående forekommer meg nesten å være som en diskusjon rundt middagsbordet i mitt barndomshjem.

  Milton Marx: Tamen: er forsåvidt enig i det, men når bedriftene betaler for behandling utenfor det offentlige, så…
  Iskwew: Tamen, slik jeg ser det LO og Regjeringen sier handler dette om at de som får fordeler ikke alle får, skal…
  Iskwew: Jeg tror dette handler om at ydmykelsen av menn, og skamfølelsen de følte var en sterkt medvirkende årsak…
  Tamen: Milton Marx: Mulig jeg tar feil. Men for bestemte operasjoner med lang ventetid så refuserer trygdevesenet…
  —> erik ®: At det skulle være uttrykk for menns hjelpeløshet, tror jeg er å tillegge menns rolle for stor.

 20. Iskwew sier:

  HAHA! Jammen godt jeg ikke driver med konkurranse-idrett, Milton. Dette er en blogg for de med simultankapasitet, det er vaffal sikkert!

  I tillegg kan jeg melde at jeg samtidig beroliger en forskrekket Tigerunge som akkurat har funnet ut på Schrødingers katt at Herodes ville ta livet av alle barn under 2 år, og at Maria og Josef dermed måtte rømme med Jesusbarnet. Det sjokkerte den lille mannen på 7 år.

  Og alt dette med en Pondus som helst vil sitte på skulderen.

 21. Milton Marx sier:

  Si til Tigerungen at slike småunger skriker ganske mye, så aldri så galt at det ikke er godt for noe. Det var jo bare guttebarn også, så min lille datter ville vært trygg.

 22. Iskwew sier:

  Ja, men jeg tror ikke Tigerungen ble beroliget av det faktum at det var bare guttebarn :o)  Men så lenge han slipper å se Ari Behn, som er på TV nå, så tror jeg han får sove.
  Forøvrig skjønner jeg jo hvorfor du er blitt som du er, når du sier at kommentarene over minner deg om samtaler rundt middagsbordet. Det må ha vært en del å holde orden på!

 23. Milton Marx sier:

  Joda. det artet seg litt sånn noen ganger. Noen ganger var det vanskelig å få fullføre en setning, i tillegg til at det var minst to ulike diskusjoner som foregikk samtidig på kryss av bordet.

  Blir man pen av sånt? Det visste jeg ikke! En forklaring skulle det jo være! 😉

 24. Iskwew sier:

  Selvsagt blir man pen av sånt, Milton!

Top