Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

“Kniven skal ikke brukes til terrorformål”

10.03.07 in Diverse

Det er det eneste du trenger å si for å få med deg en kniv ombord på norske fly, viser det seg. For:

Ifølge Luftfartstilsynets EU-liste er det ikke ulovlig å ha med seg kniv om bord, såframt bladlengden er under 6 centimeter og kniven ikke skal brukes til terrorformål.

Dette tyder på at terrorister som ønsker å begå terrorhandlinger sporenstreks bør komme seg til Norge. Det er bare å si “Nei, denne lille fislete kniven her skal jeg da ikke begå terrorhandlinger med. Hørt på maken!”, gå ombord i flyet, og så bruke kniven til å kapre flyet og fly det inn i f.eks. Oslo Rådhus.

Alle vet jo at terrorister aldri lyver, de er verdens ærligste og sier de at kniven ikke skal brukes til terror-formål, så skal den så klart ikke det. Det skjønner jo alle.

En dame på det samme flyet forteller at hun selv måtte ta av seg skoene da hun gikk gjennom sikkerhetskontrollen før hun slapp ombord. Kanskje man tror at terrorister nå har gått over til bare flytende eksplosiver i sko-hæler, og at de aldri mer vil bruke kniv? Det er vel i så fall før de leser om den hendelsen som er beskrevet i Haugesunds Avis i dag.

En 18 år gammel gutt fikk altså kniven med seg om bord, og brukte den til å skjære av flere sikkerhetsseler ombord på flyet. Kniven hadde han fått ha med, siden den ikke skulle brukes til terrorformål.

Selv ble jeg i 2002 fratatt heklekroken min før jeg gikk ombord på et fly, siden den kunne brukes til terrorformål. Men siden er det åpenbart funnet grunn til å slappe av på sikkerhetskravene. Og dessuten har grundige analyser kommet til at terrorister er verdens ærligste mennesker, som selvsagt ikke lyver når de sier at kniven ikke skal brukes til terrorformål.

Dermed tror jeg alle terrorister kan avblåse jakten på avanserte metoder. Det er jo bare å ta med seg en god gammeldags lommekniv eller tre, så lenge den ikke har blad som er lenger enn 6 cm. Om noen spør om den skal brukes til terror-formål, sier du bare nei, og så går du ombord i flyet.

Det enkleste er ofte det beste.

Print Friendly, PDF & Email

46 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. Iskwews hjørne på www » Blir så sinte at de er en fare | 21.03.07
 1. Goodwill says:

  Leste denne på tekst-tv og hoppet virkelig i stolen da jeg så hva det stod. Helt riktig, det er bare å si at “den skal ikke brukes til terror” så er det ok.

  Siden han klarte å skjære over sikkerhetsbeltene må den ha vært rimelig skarp, i hvertfall. Og en ting til: Det var slike små kniver de brukte, de som kapret flyene den gangen, 9. september og World Trade Center…

  Det er virkelig godt at sikkerheten settes i høysetet!

 2. Iskwew says:

  Strengt tatt er det jo bra at han brukte kniven til å skjære over noen setebelter når han nå først fikk den med om bord, for da kommer det i hvert fall frem i lyset hvor sykt lett det er.

  Vi kan jo ikke gjøre det så lett :o|

 3. Undre says:

  o_O

  Hva skal man egentlig med kniv ombord?

 4. Iskwew says:

  Ikke bedrive terror i hvert fall! Det hadde tatt seg ut.

 5. Iversen says:

  Men dette er jo ikke noe nytt, sålenge du plukker det med deg etter innsjekking får du jo med deg det aller meste av essensielle bestikkvåpen.

 6. Iskwew says:

  Interessant. Hvor dumme er vi, egentlig? Det er jo helt unødvendig å være redd for flytende eksplosiver i tåteflasker når det er så lett å få med seg en kniv om bord.

 7. Goodwill says:

  Det er jo opplagt. Han skulle selvsagt bruke den til håndarbeid. De beltene har jo hatt samme design siden tidenes morgen. Klart de trengte en face-lift 😛

 8. Iskwew says:

  Ja, nettopp, Goodwill. Og jeg er potte sur for at jeg ikke fikk ha med den lille håndarbeidssaksen og heklekroken min altså. Jeg skulle jo bare lage blondekant på setebeltene.

 9. Goodwill says:

  Javisst! Skandale!

 10. Hold T. Forfall says:

  Jeg husker hva man måtte krysse av på ved innreise til Junaiten. Har du deltatt i folkemord? Fristende å krysse av feil og unnskylde seg med at oops, må ha satt pennen feil i en luftlomme.

  (Noen forklarte meg at meningen med å stille sånne spørsmål, var at du mister visse rettigheter til opphold dersom du blir fersket i å lyve for immigrasjonen. Har litt vanskeligheter med å skjønne at det skulle bety noe fra eller til.)

 11. Iskwew says:

  Jeg husker også det – og det var slik i UK også. Uten at jeg noen gang skjønte annet enn at det måtte være for å markere at terrorister selvsagt ikke er løgnere også. Så til de grader kan vi ikke stigmatisere dem som gruppe.

 12. Iversen says:

  Nå kom jeg på den herlige Dell-kjøpeprosessen. Der må man hake av for om man vil brukte maskinen til terroristformål eller ikke. En venn av meg skulle tøyse litt (idioten) og haket av for “ja”. Han kan fremdeles ikke kjøpe PC fra Dell, tre år etter.

 13. Iskwew says:

  HAHA! Der kan du se, noen tar dette alvorlig. Og jeg er jo helt sikker på at terrorister vil krysse ærlig og redelig av for “Ja”.

 14. Beate says:

  Jeg har ikke tatt fly etter de nye bestemmelsene.

  Men på meg virker de helt håpløse.

  Det de er nyttige til, derimot er at de gir stoff til å fantasere litt. Jeg har etter hvert funnet ut ganske mange morsomme måter å få smuglet med seg veske på flyet.

  Favoritten min er løspupper og løsmage. Det skal kunne gi en liter eller to, bare det.

 15. Iskwew says:

  Ja, det er jo et hav av muligheter her. En kløktig terrorist vil jo finne mange åpninger i systemet.

  Men.. de trenger jo åpenbart ikke overanstrenge de kreative evnene sine akkurat.

 16. Hold T. Forfall says:

  Er ikke det en sånn passe gammel film-/tegneserieklisjé? Mannen i bandittrollen kan begå de grusomste forbrytelser, men vil alltid være tro mot sitt ord.

 17. Cirkelin says:

  Beate, du skal ikke føle deg for trygg på at du kommer i gjennom kontrollen på Gardermoen med væske i løspuppene, for deres arbeidsmetoder er uransakelige.

  Da jeg skulle ut på tur før jul så scannet de skoene på alle som sto i køen. De av oss som ikke hadde skjulte metalldeler i fottøyet slapp å ta dem av for å sende dem på båndet. Deretter var det gjennom portalen og der pep det på meg. Nærmere undersøkelse med håndscanner gjorde det relativt klart for meg (og de 100 andre i køen bak meg) at BH-spilene og hektene bak og på skuldrene var av utslagsgivende metall.

  Jaha, tenkte jeg. Dette kan bli gøy. Var forberedt på å måtte ta av jurhengeren og gjøre et nytt forsøk på å passere porten til taxfreehimmelen, men nei da. Gå tilbake og send skoene på båndet sa damen! Det pep like herlig når jeg passerte detektoren for annen gang, men jeg så vel ikke så terroristisk ut i strømpelesten.

  Faen. Nå skjønner jeg det. Neste gang kan jeg stappe BH’en full av sakser og heklekroker. Sånt kommer man jo unna hvis man bare går i strømpelesten 😉

  Isk, neste gang du skal på tur må du huske hele sokker og ekstra stor BH til smugling av håndarbeidet.

 18. Britt M. says:

  Hvis vi hadde innført nudistflyvninger hadde alt dette blitt så mye enklere!

 19. Cirkelin says:

  Britt, der tror jeg du tar feil. Tenk på alle som ville blitt beskyldt for terrorisme etter å ha eksponert sine ymse kroppsdeler utildekket da!

 20. Britt M. says:

  Cirkelin: hehe, å nei! Det tenkte jeg ikke på… 😉

 21. Beate says:

  Cirkeln, det er jo bare å sørge for plastikkhekter sammen med løspuppene! Jeg tror dette skal gå bra, jeg.

 22. Iskwew says:

  Cirkelin, takk for tips om hvordan jeg kan få med meg brodersaksen og heklekroken. Det må la seg gjøre å ha et helt lite syskrin i BH’en.

  Britt, det er kanskje en ide, men jeg tror det kan bli litt estetisk ubehagelige flyvninger av det. På grensen til terror, som Cirkelin sier.

  Beate, hva med eksplosiver sydd inn i stroppene?

 23. Beate says:

  Isk, jeg har liksom bestemt meg på å bli ekspert på dette med vesker.

  Det eneste jeg ikke har skjønt enda er hvordan de kan eksplodere eller være farlige. Det eneste jeg har tenkt om det så langt er at det kanskje er snakk om en parfyme som kan skremme vannet av de fleste, og som i store mengder ikke bare kan brukes som terrorvåpen, men også tortur.

 24. Iskwew says:

  For eksempel den som heter Opium? Du kan jo bruke Tigerungen som konsulent. Han har jo diagnostisert parfyme før.

 25. Hold T. Forfall says:

  L’Oréals Flowerbomb forsvant fra taxfree-sjappa på Gardermoen. En blogger kommenterte det under tittelen When perfume bottles are outlawed, only outlaws will have perfume bottles 🙂

 26. Iskwew says:

  Så altså – kniv kunne han ha, men ikke den blomsterbomben?

  :o)

 27. Hold T. Forfall says:

  Flowerbombs don’t smell people. People smell people.

 28. Iskwew says:

  Hehe nettopp – og det er jo ikke kniven i seg selv som er problemet heller. Det ville noe i hvert fall NRA ha sagt til det at man ikke kan reise med våpen av ymse slag.

 29. Beate says:

  Tigerungen gjorde en bamhjertighetsgjerning.

  Eller tok en “Keiserens nye klær”.

  Veldig bra, Tigerungen, stå på!

 30. Lothiane says:

  He he, du kicka på den historien du også, ja… Syke greier. Husker de tok fra meg en bitteliten neglefil av metall. Den var ikke spesielt spiss eller skarp. Hadde ikke nyttet å gå løs på setebelter med den, i hvert fall. Men den måtte jeg si farvel til på Gardermoen – og det var før de nye reglene.

  De siste gangene jeg har fløyet har jeg opplevd veldig ulik praksis. Noen ganger må jeg ta av skoene på forhånd, andre ganger ikke. Jeg har sett folk bli nekta å ta med mat og drikke de har kjøpt på flyplassen… mens jeg kom meg gjennom med en tubeost i bagen i samme kontrollpost. De spurte hva det var, jeg forklarte (hadde glemt at jeg hadde den der) – og så var det ålreit. Snodig.

  Savner forresten fortsatt den neglefilen…

 31. Iskwew says:

  Hehe, Beate, jeg håper damen tok det høylydte hintet. Det var en riktig så drepende parfyme.

  Lothiane, jeg husker fortsatt hvor uforstående jeg var til at jeg ikke fikk lov til å ta med meg en liten heklekrok ombord på fly.

  Beate har kanskje noen tanker om hvordan våpen kan kamufleres i tubeost, men det hadde de vel ikke på flyplassen.

 32. Shoaib says:

  Tviler på om den forklaringen hadde blitt godtatt fra meg … just a feeling. 🙂

  Synes uansett det er idiotisk … man kan kjøpe vinflasker inne på taxfree’en, en knust vinflaske er farligere enn en kniv, men kapitalhensyn gjør vel at det går bra.

 33. Iskwew says:

  Javisst – men de tjener jo fryktelig mye penger på taxfree-salg. Så dermed er ikke vinflasker farlige :o)

  Jeg tror at terrorister kan sikre litt ekstra med å bleke håret og bruke blå kontaktlinser, Shoaib :o) Da blir det nok lettere å få med kniven om bord.

 34. Rambukk says:

  Det som er litt snodig er at sikkerhetsvaktene, med myndig mine, beslaglegger beholdere med mistenkelig væske, for så å slenge dem i søpla.

  I tilfelle det er høyeksplosivt sprengstoff…

 35. Iskwew says:

  Ja det kan du si. Om terroristen ikke kan sprenge et fly i lufra, så kan han i hvert fall sprenge flyplassen.

  Høyverdig logikk er det virkelig ikke.

 36. Helge says:

  Jeg synes samekniv må være tillatt, fordi det er etnisk. Dessuten er ikke samer terrorister.

  På den annen side så ser jeg ikke helt problemet. Kan en ikke bare gjøre biletten ugyldig for terrorister? En kan ha en klausul i liten skrift. Så kommer de ikke inn på flyet under innsjekkingen.

  Eventuellt så kan det bli ulovlig å kapre fly med barberblad og plastkniver.

 37. Iskwew says:

  Helge, her hadde du veldig mange gode forslag, som jeg synes du skal sende til Luftfartsmyndighetene :o)

  Bare de som ikke er terrorister får kjøpe billett – problem solved :o)

 38. Lothiane says:

  Flaks for meg at ikke Beate satt i kontrollen på Sola. 🙂

  Eller… jeg hadde gladelig gitt fra meg tubeosten, jeg… Kunne jeg fått tilbake neglefilen. 😉

 39. Iskwew says:

  Neste gang gjemmer du neglefilen inne i tubeosten, Lothiane!

 40. Hold T. Forfall says:

  Jeg har faktisk blitt fratatt to korte knappenåler. Sannsynligvis fordi personellet trengte å vise en fangst til noen.

 41. Iskwew says:

  To knappenåler? Jeg kan se deg for meg der du med vilt blikk løper til cockpit og truer dem til å snu flyet med to knappenåler.

 42. Hold T. Forfall says:

  Jeg var på vei fra metallfestival i Atlanta, så de trodde vel nålene var verktøy for å kapre flyet ved hjelp av voodoo.

 43. Iskwew says:

  Ahhh. Det er kanskje den neste terrormetoden. Voodoo! Da kan du jo til og med fjernterrorisere.

 44. Helge says:

  Fjernterrorisme er forbudt i følge Genevekonvensjonen. Bare for å nevne det ;O)

 45. Iskwew says:

  Fillern, da går ikke det heller :o/

Top