Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Hvorfor det er krise når internett faller ned

13.01.07 in Cyberspace, Om meg

For det er krise.

Jeg har vært alene med Tigerungen fra han var født. Det vil si at jeg stort sett har vært hjemme alene på kveldstid i snart 8 år. Det er en ganske ekstrem situasjon i forhold til hvordan de fleste lever, det være seg om de har en partner eller er enslige foreldre. For de fleste enslige foreldre er alene enten halvparten av tiden eller eller i hvert fall annenhver helg. Jeg sier som regel alltid nei til invitasjoner, enten fordi jeg ikke har barnevakt, eller fordi jeg rett og slett har så lite overskudd at jeg ikke orker. Som regel er det det første.

Men dette er ingen sutretråd, det er en tråd for å forklare hvorfor det er krise når nettet faller ned.

Alle mennesker trenger arenaer der man får projisert seg selv. Jeg har, i tillegg til det å være mor, i hovedsak to slike.

Den ene er på jobben. Og jeg er heldig, veldig heldig. Jeg har en særdeles givende jobb.

Den andre er på nett, først og fremst gjennom bloggingen. Det er også som regel svært givende, og jeg får brukt sider av meg selv jeg ikke får brukt andre steder.

De arenaene andre har i tillegg, som er venner, kulturaktiviteter, uteliv, sosiale aktiviteter SOM VOKSEN, de har jeg i svært liten grad. Det begrenser seg stort sett til aktiviteter med barn, før leggetid. Så blir det stille i huset.

Og da er det slik at selv om jeg har diverse symptomer som passer inn i kategorien utbrent, så får det stå til, jeg kan ikke miste mine to voksen-arenaer. Jeg må på jobben. Jeg må ha den arenaen slik at jeg får brukt andre sider av meg selv enn dem jeg bruker som mamma.

Og jeg MÅ ha internett-forbindelse. For det er i stor grad mitt sosiale liv. Uten den hadde jeg forsvunnet inn i mitt eget hode, og selv om det er både viktig og interessant i perioder, blir det til slutt bare et ekko av meg selv. Jeg trenger impulser, tanker, ideer og respons. Og det får jeg, på nett. Både når jeg skriver og når jeg leser og kommenterer. Det er uendelig mye mer givende enn å bare surre rundt i sitt eget hode.

Jeg hadde hatt omtrent null sosial kontakt om jeg ikke hadde muligheten til å legge den til nettmediet.

Jeg skjønner hvorfor folk med f.eks. ME er på nett, og blogger eller deltar i andre nettaktiviteter. I tillegg til å ha en alvorlig sykdom, er disse pasientene fratatt omtrent alle arenaer. Og da er nett en mulig arena, fordi den er der hele tiden. Det må ikke gjøres avtaler. Det kan deltas fra en sykeseng. Den er der dag og natt, når det måtte passe og det er så krevende du vil, og ikke mer krevende enn hva du selv velger eller orker.

Mange som er vant til å bruke andre arenaer ser litt skeptisk og nedlatende på nettkontakt. “Du har ikke noe liv”, sier de, enten med stemmen eller med kroppsspråket. Jovisst, sier jeg. Det har jeg. At jeg kunne foretrekke at det livet og den sosiale kontakten i større grad hadde vært i form av at et fysisk menneske eller flere var til stede, det er så. Når det sjelden er mulig, så er dette en svært verdifull form for sosial kontakt.

I går kveld hadde Undre, Goodwill, Milton, jeg og til slutt også Victoria og Shoaib en særdeles fornøyelig seanse i Undres og min blogg. Det hele minte meg om gode gamle dager i gjestebøker på spray eller Blink, men særlig på spray, det er det var litt mer løssluppent enn på Blink. I tillegg dukket det opp en særdeles morsom sak i Cathrines blogg, med språkforvirring som gjorde Cathrine både lattermild og frustrert. Og dermed ble kvelden fylt med latter og moro, snarere enn å titte på tv. Og den som ikke skjønner at det betyr noe, har gått glipp av et poeng eller tre.

Så kjære Canal Digital: Få opp det helvetes modemet igjen!

(Og i det jeg skrev den setningen, så var modemet oppe. Det nytter å kjefte!)

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

48 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Undre says:

  HURRA!

  Jepp, internettliv er liv det også!

  Og de to kommentarfeltene som ballet på seg i går var en høydare i mitt liv som blogger i alle fall!

  Tusen takk for god innsats, Iskwew!

  *klem*

  😀

 2. Iskwew says:

  I går kveld var det særdels morsomt og særdeles givende ja, Undre 😀 Takk for god innsats selv!

  Har blues-mannen besvart inkvisisjonen?

 3. Undre says:

  Nei, Bluesmannen har ikke dukket opp igjen. Mulig han følte seg Vallaset over?

 4. Iskwew says:

  Ja, det ser jeg ikke bort fra. Eventuelt har han funnet noen som vil feste lenger enn til 3 om natten.

 5. Undre says:

  Hihi, kanskje det.

 6. Iskwew says:

  121 kommentarer i din tråd, og 164 i min. Vel kom noen før vi begynte å røre, men ikke mange :o)

 7. Undre says:

  Nei, det ble den lengste jeg har for min del. Imponert over Cathrine som skummet seg gjennom den en gang i natt etter at resten av oss forsvant til sengs!

  Vi får gjøre dette om igjen, synes jeg! 😀

 8. Iskwew says:

  Ja, det synes jeg også! Og jeg er like imponert over Cathrine :o)

 9. Undre says:

  It’s a deal!

  Nå skal jeg stikke ut og se litt dagslys. 🙂

 10. Iskwew says:

  Det skal vi også. Ha en fin dag i dagslys :o)

 11. Cathrine says:

  Gårsdagen ble morsom, takk for artig omtale og god hjelp i dette språkvirvaret! (Det ser ut til å fortsette, så jeg trenger deg sikkert snart 🙂 )God lørdag! 🙂

 12. Goodwill says:

  Takker for gårsdagen jeg også, lenge siden jeg har hatt det så moro. Det var flere ganger jeg holdt ha å knekke sammen av latter. Var jeg ikke hekta på blogging fra før så ble jeg det i hvertfall igår! 🙂

 13. Iskwew says:

  Det er bare å si fra, Cathrine :o)

  Gårsdagen var vel av de morsommere seansene jeg har hatt på nett jeg også :o) Blogging er til å bli hekta grundig på, Goodwill 😀

 14. Iversen says:

  Hvorfor henger dere ikke bare på IRC a? Mmm…. Herlige IRC….

 15. Undre says:

  Særrriøst, Iversen! Også du da som tilhører eliten. *riste oppgitt på hodet*

  😉

  *fnis*

  Iskwew, jeg overlater til deg å opplyse den unge herren. 😀

  Goodwill: Der har du dukket opp igjen også. Takk for hyggelig passiar i går. 🙂

 16. Iskwew says:

  Henge på IRC? Snakker om pre-år2000 teknologi! IRC tilhører the Good Old Days.

  Undre, om dette er eliten er vi vel bare glade for at vi ikke er en del av den, tenker jeg vi sier.

 17. Goodwill says:

  Iversen er bare snurt fordi han gikk glipp at moroa 😀
  IRC? Never heard about it!

 18. Undre says:

  Hihihi!

 19. Iskwew says:

  Jeg har nick på IRC. Og alarm i Outlook, så jeg husker å identifisere dem. Iskwew og Camelia. Men det er mange år siden jeg faktisk brukte dem :o)

  Selvsagt er Iversen misunnelig. Når hadde han sist slike løyer i sin blogg?

 20. Iversen says:

  IRC er da ihvertfall mer moderne enn F5-F5-F5-F5. :p Undernet, Isk? Jeg har snakket med en Camelia der. Det er mange år siden.

 21. Iskwew says:

  IRC er maaaasete. Forøvrig rakk vi da knapt nok F5 her i går :o)

  Ikke Undernet Iversen, Dalnet. Det var der jeg alltid var.

 22. Undre says:

  Herregud, F5 var det jo ikke nok i går kveld/natt, nei!

  Jeg trodde en stund jeg skulle forstue fingrene mine. Det var jo like hardt kjør i begge kommentarfeltene. 😀 En skikkelig minneverdig bloggkveld, var det! 😀

 23. Iskwew says:

  Nei.. det var i perioder kommet 5 kommentarer mens jeg skrev :o) Travlere blir det ikke!

 24. Tiqui says:

  Nå synes jeg dere begynner å danne klubb her altså! Her er jeg ute i den virkelige verden bare EN kveld, og så har dere plutselig hatt den megalomane bloggings-happeningen. Jeg føler meg utenfor! Nei, altså, men egentlig så føler jeg meg bare litt for lat til å lese gjennom de 165 kommentarene for å komme innenfor, så da får jeg heller albue meg inn på et aktuelt tidspunkt – sånn ca nå 😉

 25. Iskwew says:

  Når katten er borte, og så videre, Tiqui! Jeg tror heller ikke jeg hadde lest alle de 165 kommentarene her og de 121 hos Undre, sånn i ettertid. Men morsomt var det! En forbilledlig bloggedebatt, som selvsagt hadde blitt enda bedre om du også hadde vært her :o)

 26. Goodwill says:

  En bergenser i den debatten der? Smiler…det spørs om vi andre hadde sluppet til, da!

 27. Iskwew says:

  Nå nå, akkurat i går tror jeg ikke du skal undervurdere gjennomslagskraften vår, Goodwill. Muligens hadde selv ikke en bergrnser klart å snakke oss i senk.

 28. Tiqui says:

  Det er da ikke ønskelig å snakke dere i senk? Bergenser eller ei? Så lenge alle er enige i at Bergensere er BEST, så kan dere endelig få lov å komme til orde 😉

 29. Tiqui says:

  Og Goodwill, du må være mer presis når du skriver inn url’en din. Det finnes ikke noen protokol som heter htta, og derfor kan man ikke klikke seg inn på deg via den…

 30. Iskwew says:

  Bergensere skal skrives med stor B ettersom Bergensere er Best. Sånn er det bare.

  Og der trodde Goodwill han hadde funnet opp en ny protokoll, men nei, det er den gamle som gjelder. Sånn er det med ingeniører, må alltid mekke og fikse og endre på ting. Enda regelen er “If it works, don’t fix it”.

 31. Goodwill says:

  Aaaarrrgghhh….sånn kan det gå når det postes i vilden sky, Tiqui! Skal skjerpe meg heretter! Eg vett jo at det heite hå-te-te-peeeeeee!!

  Ehh – bergensere best? Hehe i hvertfall ikke i beskjedenhet 😉

 32. Goodwill says:

  Okay da – Bergensere best – også i Beskjedenhet 😀

 33. Iskwew says:

  Og ikke er den falsk heller 😀

 34. Goodwill says:

  Nei, Bergensernes Beskjedenhet kommer fra hjertet! 😀

 35. Tiqui says:

  Du verden så veloppdragne dere er! Stjerne i margen og kryss i taket! Me like! 😉 Og fint, Goodwill, da blir det enklere for meg å klikke meg inn til deg når det passer vha hyper text transfer protocol. 🙂

 36. Iskwew says:

  Goodwill, jeg tror Beskjedenhet ble tatt ut av ordbøkene i Bergen for lenge siden, da ordet ikke var i bruk.

 37. Iskwew says:

  Vi kommer da virkelig fra møblerte hjem, klart vi vet å te oss.

 38. Goodwill says:

  Fortsatt lærenem skjønner du, Tiqui!

  Hehe – mulig det Iskwew, men for å ikke støte noen her tror jeg ikke vi skal si mer om den saken 😉

 39. Iskwew says:

  Nei, ikke si mer om den saken.

  *plystrer*

 40. Goodwill says:

  Men nå tror jeg at jeg skal bysselalle. Sent igår, sent i kveld, sent i morgen (?) og tidlig mandag morgen? Hmmm…gruer meg allerede…

  *nattaklem*

 41. Iskwew says:

  Det bør jammen jeg gjøre også. Trøtt som en dupp. Mandager…. er det bare for mange av i uken. Det eneste som er bra med mandag er i grunn at det aldri er så lenge til mandag som da.

  Sov godt, Goodwill!

  *nattklem*

 42. Tiqui says:

  Natta, begge to, nå dupper jeg også. Med ønske om en strålende søndag!

 43. Iskwew says:

  Det samme til deg, Tiqui :o)

 44. Shoaib says:

  iskwew: “If it works, don’t fix it” what about an upgrade? 0:-)

 45. Rockette says:

  Jeg er veldig enig, Iskwew. Nettet og nettvennskap kan fylle behov for intelektuell stimuli og sosialisering i stor grad. Faktisk synes jeg at relasjoner jeg har til enkelte på nett har mer dybde og ro i seg enn det ville hatt i den virkelige verden der folk haster rundt og egentlig ikke har tid til _virkelig_ å snakke sammen eller reflektere over ting.
  I tillegg treffer man på mennesker man kanskje ikke ville fått kontakt med under andre omstendigheter, og det er veldig givende.

  Godt du fikk opp modemet. Jepp, noen ganger nytter det å kjefte:-)

 46. Iskwew says:

  Shoaib, er du ingeniør? Høres akkurat ut som noe en ingeniør ville sagt :o)

  Rockette, det du sier der synes jeg er veldig viktig. Ofte har ikke folk til til noe som helst. Og kanskje er det som kjennetegner de som er på nett at de har og ikke minst tar seg tid til å gå litt i dybden. Og hvem du har mulighet til å få kontakt med IRL er begrenset, begrenset av hvor du bor og hva du gjør, og dermed blir nett en mulighet til å få impulser fra mennesker du ellers aldri hadde kommet i kontakt med.

 47. blues4u says:

  Hei igjen Isk! 😀

  Back again strongly, etter besøk av div. dieselmenn i går!
  Og her har det jaggu vært aktivitet siden sist! Trudde nesten jeg så feil på antallet kommentarer hos deg og Undre! Og selv om Nesbuen får gjennomgå, er det tross alt hyggelig å være savna! *gliser*

  Fortsatt god søndag! 😉

 48. Iskwew says:

  Hehe Blues4u :o) Klart du er savnet og dermed etterlyst. Det hadde sikkert blitt enda morsommere om du hadde vært deltakende også :o)

  Ha en strålende kveld!

Top