Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Selvransakelse i Dagbladet.no?

28.12.06 in Absolutt Iskwew

I Dagbladet Magasinet har de funnet ut at på listen over de 50 mest leste (ja, Dagbladet, det heter MEST leste, ikke BEST leste, Hvor GODT leserne har lest vet vi ingen ting om) sakene i 2006 må de ned til 35.plass før de finner en sak som IKKE handler om sex. Og dermed har de skrevet en artikkel der de lar journalistene liksom vært sjokkert over leserne. Journalistene Mina Hauge Nærland og Astrid Meland er visstnok sjokkert over leserne, så de rent av krymper seg litt i forferdelse.

“- Jeg syns at alle skal lese mer om politikk jeg, sa Nærland, muskelspillet i ansiktet var … anstrengt, pinefullt.”

Akk. Stakkars journalist. Det er et fryktelig yrke, særlig når man MÅ skrive om sex hele tiden, siden leserne leser det mest. Og alle Olympens Guder vet jo at det er antall lesere og treff som teller. Og leserne må få det leserne vil ha. Selvsagt.

“- Alle de mest leste sakene handler om sex! Kan vi ikke dette med feature? stønnet den andre journalisten. Astrid Meland vred seg i stolen. Hun flyttet nervøst på tefatene, bet negler og hvisket stemmer virkelig dette? Stiletthælene byttet plass på linoleumsgulvet.”

Akk igjen, for dere kan nok ikke det, nei. Muligens kan det ha noe å gjøre med nisjen dere har valgt, som gjør at folk forventer at det skal stå om sex, sex og litt mer sex, men hva vet vel en skarve leser som meg?

“- Ahh, så pinlig, den var jo elendig, sukket Meland, mens hun tastet en sms, hentet cappuccino og rettet på det glinsende sorte skjørtet.”

Muligens aspirerer her Meland til en rolle i den norske versjonen av “Sex og singelliv”, som Dagbladet åpenbart hadde vært det rette mediehuset til å lage i Norge. Hvem ellers?

“- JOHOOO! ropte Eiliv Frich Flydal. Gleden kom inn i redaksjonen. Den pur unge vikaren viftet med det lange håret. Han slengte seg ned på en stol, mandig og ubekymret.

Redaksjonens yngling hadde gått av med det han kalte en seier. For Frich Flydal var ikke rammet av de samme kvalene. Han var tvert om strålende fornøyd med å ha den best leste saken i år, den om hvordan man knuller en kvinne. Tydeligvis nok en forbrukersak som slo an hos leserne.”

Denne artikkelen er selvsagt kjent i Blogglandia. Den skapte minsanten furore da nettavisdebattant-hordene inntok våre fredelige skrivestuer med sin evne til karakteristikker og gode språkkontroll – dersom du altså regner ekstremt høyt antall nedsettende betegnelser som god språkkontroll. Men du, vikar Flydal, er dette en forbrukersak? Vel er det nok et bevis på at Dagbladet forbruker andres tekster (det er stadig vekk en del lån av tekster, som så raskt oversettes og trykkes i avisen), men er dette virkelig en forbrukersak? Ble forbrukerne særlig mye klokere når det gjelder hvordan man skal knulle en kvinne? Knulle er forøvrig ikke mitt favoritt-uttrykk, men så er jo jeg en slags dinosaur av en skjønnånd som ikke er overbegeistret for det alt for eksplisitte. Meg om det – jeg er da ikke FORBRUKERNE.

“- Jaja, vi skriver i alle fall smarte saker om sex, gjør vi ikke? Og det skal vi fortsette med, sa Meland, mens hun fønet det blonde håret. Hun skulle ut etter jobben. Igjen. Hun måtte rope for å bli hørt i larmen.”

Nei, Meland. Det synes jeg ikke dere gjør. Jeg synes dere skriver sensasjonelt, kynisk og spekulativt om sex. Dere skriver så jeg får en grad av overload som jeg ikke trodde var mulig. Men glem nå kjedelige, snerpete meg, som bare hakker på statistikkbruken deres, og ikke er veldig interessert i dildobruk eller Dagbladet.no’s tentative forsøk på fjerning av sexmytene. En av de største sådanne er forøvrig den om at vi trenger all denne “informasjonen” som dere serverer. Vi gjør ikke det. Vi gjør ikke det. VI GJØR IKKE DET!!!

“Denne lille redaksjonen tenkte ofte om seg selv at de leverte innfløkte saker som av og til ikke henger sammen, om kriger i land ingen bryr seg om, om små, isolerte folkegrupper ingen har hørt om. Og at det er bra, selv om bare fjorten leser saken.

– Jaja, men jeg kan godt anmelde litt snuskete filmer innimellom, avsluttet Nærland i et anfall av realitetsorientering. De to kvinnene forlot redaksjonen, slitne nå, ut i den kalde vinternatten, etter å ha pløyd seg gjennom hele lista.”

Uffameg, stakkars journalister. Leserne forstår dere ikke og dermed MÅ dere skrive noe helt annet enn det dere egentlig vil skrive om, som er sulkatastrofen i Darfur. Folk vil bare IKKE ha det, og dermed MÅ dere skrive om sex, sex og mer sex. Det er en tragedie at så begavede mennesker som Meland og Nærland tvinges til å skusle bort talent, arbeidstimer og hele liv, der de retter på skjørtene og klakker med hælene og sikker trommer med de lange rødlakkerte neglene på bordet, på å skrive spekulative og uetterrettelige artikler om sex.

“Og nederst i saken kan du si hva de har gjort feil og hva de bør gjøre mer av.”

Nettopp. I 2007 blir den enda mer spekulative oppslag om sex. Det blir mer om at kvinner nå har så mange dildoer at de ikke trenger menn. Det blir mer om den 1.000 måten å gi en kvinne orgasme på. Det blir mer om seksualitetens utkanter, flere elendige utførte “statistikker” og det blir sikkert mer knabbing fra blogger, for som alle vet er det mye rart der ute i Blogglandia.

Og jeg har et blogge-løfte til dere. Jeg skal lese alt dere skriver. Jeg skal se på all statistikken dere bruker. Og det skal jeg skrive om, selv om leserne mine gjesper kjeven ut av ledd. Og så skal jeg lese eventyr for dere i romjulen 2007. Hvilket, sier dere? Det er bare ett som passer. Keiserens nye klær.

Selv om jeg tviler på at vi får se verken Dagbladet.no, Meland eller Nærland i nye Keiserklær i 2007. Det blir nok mer, mye mer, mye MYE mer, av akkurat den samme spekulative smørja som fyller de 35 første plassene i listen for 2006.

Og grunnen til at folk leser, er at de lurer på hva for noe spektakulært dere har funnet på denne uken. De forventer ikke noe annet, og dermed leser ingen de seriøse sakene dere skriver når det innimellom ikke er en patetisk undersøkelse å koke nettavis på en spiker på.

Psssst! Meland og Nærland! Dere er NAKNE. Dere har ingen klær på. Se dere i speilet, for pokker!

Iskwew

*grmmmmmffff’er det nye året inn*

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: ,

33 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Goodwill says:

  Dagbladets motto?

  Som man roper i skogen får man svar…

 2. Iskwew says:

  Ja, og i tillegg: When money talks, bullshit walks.

 3. Undre says:

  Haha!

  😀

 4. Iskwew says:

  I’m a woman with a mission, Undre!

 5. Undre says:

  Ja, jeg har skjønt det. Og enda godt er det at du er det!

  😀

  Selvsagt selger sex, og det er ikke verdt at den redaksjonen der påstår at de ikke visste det fra før.

 6. Iskwew says:

  Med mindre de har skonummeret delt på to i IQ så har de nok visst det ja. Dette er selvsagt for på en “artig” måte å fortelle leserne hvor fliiiinke de er.

  Mailen til Meland står under artikkelen. Damen digger nok seg selv en god del.

 7. Undre says:

  Hehe.

  Siden du lenket hit under artikkelen kommer hun vel også hit og leser.

  – Hei, til Meland! 😀
  Skaff deg en blogg, så kan du skrive om det du vil skrive om.

 8. Iskwew says:

  Jepp – denne var det på sin plass å lenke til :o)

  Skaff deg blogg ja, Meland! Og skriv om noe som faktisk betyr noe. Med mindre det var dette du ville da du gikk på journalistskolen.

 9. Undre says:

  Men det de ikke trekker inn i “selvransakelsen” sin er jo at det mest trolig er en del forskjeller mellom lesemønsteret til en papirleser og en nettleser.

  De som kjøper papirutgaven er antakelig jevnt over på jakt etter tyngre lesestoff enn de som leser nettavisen – dette MED store forbehold. Dette sier jeg fordi jeg tror at nettavisleseren fanger mange yngre lesere som aldri ellers kjøper papiraviser.

 10. Iskwew says:

  Det tror jeg er helt riktig, Undre. Og dermed går papiravisen nedover, og nettavisen oppover.

  Nettavislesning handler om å klikke seg inn på en snasen overskrift. Og ofte har overskriftene ikke så veldig mye med artiklene å gjøre heller, i hvert fall lager de overskriftene av det mest spektakulære.

 11. Undre says:

  Jepp. 🙂

  Men hva vet vel vi, Iskwew, vi som bare er bloggere og ikke journalister!

 12. Iskwew says:

  Nettopp, vi vet selvsagt fint lite. Men det lar vi da ikke stoppe oss. Ikke vi heller.

  Det jeg tror er at jeg kan litt mer om statistikk enn dem. En god del mer, faktisk.

  Dette blir gøy! 2007 – her kommer Iskwews Dagblad-hjørne i Hjørnet.

 13. Undre says:

  Narssisist Undre forbeholder seg retten til å bedrevite også i 2007.
  😀

  Alltid beredt!

 14. Iskwew says:

  Forresten, du er jo godt på ballen på Spitznogle. Sett det på agendaen i 2007 også, Undre :o)

 15. Undre says:

  Hehe, Spitznogle, ja.

  Åh, ikke sett griller i hodet på en stakkels narssist nå.

 16. Undre says:

  Og hvor mange ganger har jeg greid å skrive narsnsajkskld/&&%56 feil nå?

  *gå og legg deg, Undre!*

 17. Iskwew says:

  Haha, Undre – narcissist er et vanskelig ord. Ergo bør vi ikke kalle oss selv det.

  Behold Spitznogle-grillene i hodet :o)

 18. Shoaib says:

  Meland har jo sin blogg på dagbladet, bare ikke oppdatert på en stund 🙂

  http://www.dagbladet.no/weblogg/blog.php/ameland

 19. Iskwew says:

  Den var ikke særlig oppdatert nei. Kanskje hun ser Dagbladet.no som sin egen private blogg?

 20. Tiqui says:

  Bloggen til Meland var sjeldent oppdatert, ja, men faktisk er alle de artiklene jeg har lest av Meland i år veldig bra og IKKE om sex. Hun har faktisk skrevet en god del fra mitt favoritt-kontinent og mitt andre hjemland, men jeg skjønner jo at jeg heller ikke er den typiske målgruppe for Dagbladets lesere. Likevel registrerer jeg at med Meland har det kommet artikler i Dagbladet jeg setter pris på og så ignorerer jeg bare resten.

 21. Iskwew says:

  Du har vel hoppet over det :o) Hun har sikkert skrevet mye bra, men dette makkverket av en artikkel er ikke på den listen.

 22. Tiqui says:

  Ja, jeg har gladelig hoppet over det, hadde mest sannsynlig ikke lest denne artikkelen heller hvis det ikke var for at du linket til den 😉 Selvsagt skuffende å oppdage at en man oppfatter som seriøs journalist også skriver useriøst, men hey, da får jeg bare overse det. Noen bombe at sex-saker genererer flest klikk er det jo ikke, men det betyr jo tross alt ikke at like mange har lest artikkelen.

  Av alle de merkelige besøkene jeg får på bloggen av folk som forviller seg inn dit gjennom de utroligste søk på google, er det svært få av dem jeg mistenker for å faktisk lese bloggen. Besøkstider på under 0.01 sekund tyder på det.

  Nei, hvis journalistene i stedet for antall klikk begynte å måle tiden man brukte på artikkelen mellom inn- og utklikk, ville de kanskje fått en helt annen “mest-lest”-liste.

 23. shoaib says:

  Godt poeng forsåvidt Tiqui. Har faktisk sendt henne mail og gartulert med endel av artiklene hun har skrevet fra latin amerika. Faktisk artikler jeg lærte noe av!

  Iskwew, en liten gla’ nyhet … fikk knekt språknøtta etterhvert også, med litt hjelp fra språkrådet 🙂

 24. Undre says:

  Hmm… etter et søk i ordboka viser det seg at det heter narsissist av narsissisme.

 25. Tiqui says:

  Det bloggeløftet tror jeg blir et svært nyttårsforsett, gitt, glad jeg ikke har slike ambisjoner! Men jeg ser frem til å måle tidspunktet for gjespet som får kjeven av ledd 😉

 26. Milton Marx says:

  Jeg er enig med Tiqui om at den gode Astrid faktisk har skrevet mye bra – ikke minst i forbindelse med midtøsten og den islamske radikaliseringen. Sånn sett er hun spesiell i rikspressen.

  Jeg synes vi skal vri det! Målet for Iskwew i 2007 burde være ingen dag uten sex-bekjennelser. Mer sex! Mer sex! Mer sex! Mer sex! Mer sex! Det må jo kunne gå an å finne en gylden middelvei liksom. Et sted som lander sånn midt mellom flirting med Balkong-mannen og skriblerier om voldtekt! Her ville en mellomting være bra.

  Alvorlig talt leser jeg faktisk ikke så voldsomt med sex-stoff hos dagbladet, av den enkle grunn at jeg ikke synes at jeg finner noe interessant der. Sånn sett er jeg mer forundret over at så mange tydligvis finner at dagbladet skriver så bra om sex at de gidder lese det.

  Talking about sex: Er det noen som hart en grei forklaring på hvorfor så mange damer faker orgasme? (Ikke nødvendigvis sammen med Milton, og ikke nødvendigvis noen som frekventerer denne bloggen. Dog finnes det undersøkielser som viser at et stort antall damer har simulert orgasme en eller flere ganger). Hvorfor?

  (Svaret kommer klokken 1300 Panama-tid/1900 norsk tid).

 27. Iskwew says:

  Tiqui, jeg tipper det er antall klikk/sidevisninger som brukes når de selger reklame, og ergo er det jo veldig viktig. Jeg får også noen snåle søkeord som ikke blir så lenge – mest har de å gjøre med Kåre Conradi :o) Når det gjelder nyttårsløftet – tror jeg at jeg skal oppretten en egen blogg, f.eks. http://iskwew.com/Dagbladet_paa_ville_veier/ og legge det der. Det kommer sikkert til å bli daglige poster.

  Kjempebra, Shoaib! Da trenger jeg ikke miste mer nattesøvn over det.

  Jeg skriver riksmaal, vet du, Undre, så jeg skriver narcissist :o)

 28. Iskwew says:

  Milton, opprett din egen sex-blogg :o) Du kan jo bare knabbe fra Dagbladet! Forøvrig vrir jeg hodet midt for å finne ut hvordan det kan ha seg at sex ligger MELLOM flirting med Balkongmannen og voldtekt altså. Den kommer jeg til å bruke noe tid på.

  Hvorfor kvinner faker orgasme? For å ikke kjede seg i hjel, vil jeg tro. Men jeg ser ikke bort fra at jeg tar feil 😀

 29. Milton Marx says:

  Svaret er enklere enn som så: det er fordi de tror at vi bryr oss

 30. Tiqui says:

  Haha, Milton – mitt tips er at det er for å få en ende på det hele… Når man merker at å fortsette bare er bortkastet, men mannen peiser på og ellers ville fått sin selvtillit knukket, da tror jeg en god del faker. Og da blir vel svaret at det må være fordi kvinnen bryr seg om mannens selvtillit. Det er dog en bjørnetjeneste – både overfor mannen og overfor hans neste kvinne….. *grøss*

 31. Iskwew says:

  Tiqui, du sa det :o) En skikkelig bjørnetjeneste er det. Men det handler om la mannen komme ut av det “med buksene på” og selvtilliten inntakt.

Top