Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Kontakt

Navn (nødvendig):

E-mail (nødvendig):

Emne:

Melding:

Skriv bokstavene i bildet under:

captcha

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Pretty pissed off Sitemeter customer

23.12.06 i Cyberspace

I use Sitemeter for monitoring the traffic in two blogs. One is this one, the other one is MEblogg. Both blogs are on Iskwew.com.

Lately the traffic reports on Sitemeter have been very delayed indeed. Currently the monitoring of this blog (for which I am paying) is delayed by 2 hours (123 minutes), something which is very common indeed this time of day, and has been for some time. The other one (for which I am not paying) is to my surprise up to speed and not delayed at all.

Here’s what I think about that: In the free-version of Sitemeter, there is advertising. In the paying version, there is not. Hence, they give priority to the free version over the paying version. Which I really do not think is a very nice way to treat your paying customers. But again, my guess is that they make more money from advertising.

Prove me wrong, willya, Sitemeter. It is, after all, Christmas. Oh wait. I don’t believe in Santa Claus any more. Drat! The advertisers and the free customers win.

What was the point of being a paying customer again? Can someone remind me, please? Is it just because I’m stoopid?

I have e-mailed Sitemeter asking them about the delays, without receiving any answer. No surprise, of course. I am, after all, merely a paying customer, not an advertiser.

Can anyone recommend another counter for me, which actually manages to have the reports updated with a bit less delay?

25.12. update: This time I got a lengthy response, which I think it is fair to update this post with:

Hello, we have read your blog and found your previous inquiries regarding the speed of your sites. From a simple policy perspective, let me say that we do not give priority to free accounts because of the advertising vs paid accounts. There is no correlation between the two types of accounts and system «responsiveness». The issue is a technical «problem». All accounts are attributed to a specific server. If a server has more traffic than another, it can experience delays in data processing. So you will start out on a new server and it will be very responsive. Then if you or some other customer has quite a bit of traffic (especially during the peak times of the day), you will find the stats become delayed. So your paid site is on a server with a lot of traffic. Your free site is on a server with not as much traffic. There are two solutions that we’ll put into place for you.

Short term:

We will move your paid account to a server with less traffic so you don’t experience delays in your reporting. While «instant» reporting is not a promised feature of a paid account, it is certainly a reasonable request and we will move your account as soon as we are back from the holidays. That should resolve the speed access problems.

Long term:

The issue you are experiencing is ultimately due to our current system architecture where we «silo» acccounts onto a single server and manually load balance the traffic. This was expedient in our early days, but we are growing at such a rate, we need to make some fundamental design changes to further our feature set for our customers. In the next 4 to 5 months, we will be making significant changes to our web site, our back end infrastructure and the features we offer to our customers. Our «back end» will be a fully redundant, hardware load balanced design that will mitigate any spikes in traffic from a single source such that NO customer should see any delays under normal operating circumstances.

With all that being said, we do apologize for the delays in your reporting and as I said, we will migrate your account to another server so your reporting will speed up for you.

Thank you for your time, patronage and patience.

Happy Holidays.

Sitemeter Support

And that reply made sense, and will hopefully mean improvement, both short and long term.

Happy holidays to you too, Sitemeter Support!

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

11 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Iversen sier:

  Bruk gratis statcounter, Isken.

 2. Iskwew sier:

  Hvor finner jeg den, Iversen?

  Og det var DU som anbefalte betalversjonen av Sitemeter 😛

  *brummer*

 3. Iskwew sier:

  Den var lett å finne :o)

 4. Iversen sier:

  Ja, den burde ikke ha vært veldig umulig å lete seg frem til. 🙂 Hva angår min anbefaling står den ved lag, jeg har ikke noe å sitemeterklage på (men så kan det selvfølgelig hende den lagger masse uten at jeg legger noe merke til det).

 5. Iskwew sier:

  Det hadde vært interessant å vite om det bare er jeg som lagger. Følg med en gang sent på kvelden, vær så snill.

 6. —> erik ® sier:

  Hvordan f— skal man kunne følge med på om du lagger sent på kvelden. jente?

  Interessant eller ei. Men det høres pirrende ut. Nesten som det mest pirrende og utilgjengelige jeg husker fra min sene prepubertetslesning: «… Det er jo noe som alle kvinner vet, kurret Ava Gardner …» (sitatkilde i glemmeboken).

 7. Iskwew sier:

  Kjære, jeg VET at jeg lagger på kveldstid (eller Sitemeter gjør det, jeg er aldri skarpere enn sent på kvelden), men jeg vet ikke om alle gjør det. Som har Sitemeter. Ergo hadde det vært engleaktig om noen kunne sjekke det.

 8. —> erik ® sier:

  Åhh, sånn kjeeedelig. Ikke mer pirrende enn det, altså. Jeg var visst uten en tråd her – … leste ikke tråden, mener jeg. Men dingsen min lagger ikke, selv om jeg sjelden ser på den. Så små dingser er egentlig mest frustrerende. Selv om den er større enn StatCounter-dingsen, som likevel er et must. For der ser man både lengden og pathen på dem når de kommer. Liksom.

  Var det oppklarende, kjære -?

 9. Iskwew sier:

  I hvert fall er det greit å ha orden på dingsen, spesielt om man betaler for den. Å betale for dingser som ikke funker, det blir jeg litt grinete av. Særlig ettersom gratisdingsen ser ut til å funke.

  Når den ikke lagger fra herfra og til viking-tiden, så ser jeg da både path og lengde.

  Det var muligens litt oppklarende. Det skal jeg tenke over.

 10. —> erik ® sier:

  *kremt* Njaaa …. unge dame. Det ligger ikke til meg å lede noen inn på moralske stier en lillejulaften. Det får bli en sak for åndene i A Christmas Carol. Som jeg har dryppet tårer til to ganger idag – i to forskjellige oppsetninger. Men jeg har slappet av og bare gjort små nødvendige ting inn i mellom. Som å få med Desmond Tutus opptreden i den prisbelønte BBC-dokumentaren om IRA-folk som møter familien til sine ofre, i en uformell «Sannhetskommisjon». Hørt Jussi Björlings O helga natt – og nå blir det aftensmåltid.

  It was said of Ebenezer Scrooge «He knew how to keep Christmas well! And as little Tim said: «God bless us all». 🙂

 11. Iskwew sier:

  Nei, du leder vel mest en stakkar uskyldig frøken ut på ville veier, du :o)

  Vi så «A Christmas carol» i fjor, og Tigerungen snufset seg rett og slett gjennom hele forestillingen. Pausen ble brukt til å trøste sønderknust barn.

Top