Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Du, hva er det du holder på med, egentlig?

14.04.10 i Blogging

«Du! Kom hit litt da.»

«OK. Hva er det?»

«Nei, ikke noe spesielt, jeg trenger bare litt selskap.»

«Men, jeg må bare..»

*sukk*

«Ok, en liten stund da, men så…»

«Shhhhhhh. Ikke si det. Lat som du har all verdens tid, sånn som før! Kan du ikke fortelle en historie?»

«En historie? Vet du, jeg tror jeg er tom for historier. Før kom de rennende som en yr bekk om våren, men ikke nå lenger.»

«Jeg har merket det. Noen ganger sitter du bare og ser på meg. Har lyst til å dele noe med meg, virker det som. Men så går du bare din vei igjen.»

«Ja, sant det. Jeg vil jo, men får det ikke til.»

«Men du, hva med noen tanker om ting det snakkes om? Selve samfunnsdebatten. Du kan da ikke ha sluttet å mene ting. Jeg mener, det hjernevaskes med både Blendahvitt og Omo Color. Det streikes. Lokalsykehuset har åpenbart skrudd alvorlig syke pasienter. Jernbaneverket sier «det skulle ikke kunne skje» annenhver dag og ser ut til å mene de er utsatt for en hel flokk svarte svaner. En luring har tatt en mastergrad og funnet ut at det ikke spiller noen rolle hva slags fond du plasserer pengene dine i. Eller ikke helt rett, de dårlige forvalterne er alltid dårlige.»

«Ja, jeg tenkte å fortelle den andre om det, men så ble det ikke tid. Den tredje, hemmelige, tør jeg ikke tenke på en gang. Har ikke snakket med henne siden jeg fikk henne i hus. Hun må nesten ha fått bokstavfelling!»

«Men jeg skjønner ikke helt.. Prosjektet var ferdig i forrige uke, og du har vært hjemme før 5 hver dag denne uken.»

«Ja, det var ferdig i forrige uke, og jeg hadde planer om å bruke mer tid på deg, men jeg får ikke til verken historier, meninger eller bare hverdagslig vås.»

*sukk*

«Og dessuten har du vært skikkelig kranglete en stund. Eller ikke du da, men den greia du bor i. Virker, virker ikke, virker igjen. Til slutt blir jeg bare sur og gidder ikke mer.»

:-0

«Pokker. Jeg trenger sol og sommer og jeg trenger å bli kvitt denne vårslappheten. Tror det blir bedre da!»

*mumle*

«Slutt med den mumlingen! Du er bare kode. Ikke noe med sjel i eller noe sånt.»

*forurettet mine*

«Jeg husker godt så redd du var da jeg var syk og i koma i flere timer. Tenk litt på det du!»

«Du , vi fikk et nytt prosjekt i dag. Bra, ikke sant?»

*knurr*

«Bra? BRA?! Helvete!»

Og sånn går no dagan hjemme hos meg mens Det Tomme Hjørnet forblir tomt gjennom hjernevask og det meste annet.

Gjesteskribent anyone?

Postet på iPod mens Tigerungen trener fotball.

Print Friendly, PDF & Email

22 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. He-he. En dialog som jeg nesten kunne ført selv. Mangler egentlig ikke saker, men det lille ekstra som skal til for å komme i gang. Men du har vært savnet.

  • Iskwew sier:

   Takk, Knut!

   Det går seg nok til, men denne skrivemotstandsperioden har vært temmelig hardnakket – det vil ingen ord ut, selv om det som du sier ikke mangler saker. Dem er det mange av.

 2. Rune sier:

  Enig med Knut.

 3. Milton Marx sier:

  Det koster jo øl da, det å holde seg borte så lenge, gjør det ikke?

 4. Milton Marx sier:

  Knut har forresten sin egen unnskyldning: Han sitter hjemme og er redd for å bli datalagret.

 5. Iskwew sier:

  Øl bør være et minimum, Milton. Bør komme noen peanøtter på bordet også, tror jeg.

  Jeg er også redd for å bli datalagret! Så redd at jeg har fundert på om jeg vil være arkiv på nett i det hele tatt.

  Tror jeg skal la være å logge meg på nett i det hele tatt. Men har oppdaget noen åpne nett i nærområdet, og kan bruke dem i stedet for mitt eget kanskje? Så kan noen andre få politiet på døra.

 6. IvarE sier:

  Åh, nei, du!
  Dere får ikke lov til å «trekke dere tilbake»!
  Hverken du eller Knut!

 7. Iskwew sier:

  Vi får bare trå vannet en stund, Ivar.

 8. Ponin sier:

  Noen ganger er det vel bare slik, man kan jo ikke tvinge fram skrivelysten heller. Slapp av kos deg og ikke ha dårlig samvittighet for at du ikke får skrevet noe på hjørnet. Tross alt det er bare en blogg og selv om vi sikkert er mange som savner den så får vi bare leve med det savnet på ubestemt tid. 🙂

 9. Iskwew sier:

  Jeg vil gjerne og har bedre tid nå, men det er helt tomt for ord, virker det som 🙁

 10. Milton Marx sier:

  Du skal se at du bare trenger å hvile skallen litt. Men uansett skal man vel blogge for at man har lyst – og du har jo jaggu trukket lasset lenge. Selv er jeg litt sånn at jeg er mistet engasjementet til å skrive, men ikke til diskusjoner, og det er vel sånn det er for mange av dine lesere vil jeg tro.

  Der har du jo vært flink til å plukke opp en del interessante temaer som har gitt gode og utviklende diskusjoner. Om du ikke drar lasset lenger, så kan du jo fortsatt henge på nett.

  Jeg vil ellers mene at det burde Langhelgpartiets program burde inneholde et punkt om at blogging skal gi grunnlag for opptjening av trygderettigheter, samt at bloggtørke er regnet som gyldig grunn til langtidssykemelding.

 11. Hjorthen sier:

  Ja sånn har det fankern meg blitt.

 12. Elle sier:

  Det er nok å få drålig samvittighet for om du ikke skal begynne å tenke på å måtte legge ut saker i din private blogg også.

  Slapp av- Ta deg gjerne en pause dersom det ikke fungerer å skrive for tiden :). Jeg har deg på favoritter, og går ingen steder med det første (har nok med eget stressende liv).

  E

 13. Iskwew sier:

  Ja, håper det er bare litt hodehvile som skal til Milton. Og jeg liker de gode debattene her i Hjørnet. Vil gjerne ha dem.

  Langhelgpartiet noterer se de gode forslagene og vil inkludere dem iprogrammet! Bloggeres rettigheter er grovt undervurdert!

  Ikke med deg vel, Hjorthen? Sist jeg sjekket feeden min var det godt med innhold fra hjorthebloggen.

  Elle, det handler ikke om dårlig samvittighet, egentlig, men mer om at ønsket er der, mer enn evnen. Men det kan ikke tvinges frem, det er bare å la det være til det eventuelt er der igjen.

  Godt du har med på favorittlisten 😀

 14. Hjorthen sier:

  Godt med innhold ja, men stort sett bare bildeposter. Det er greit det altså, men de lange tekstpostene er tyngre å få ut

  • Iskwew sier:

   Ja, det har jeg vel notert meg. Håper det finnes en kur! Så mye snodig naturmedisin som det finnes, ville det jo være rart om det ikke finnes noe som styrker evnen til å skrive lange, innholdsrike og gode bloggposter?

   *googler*

   Jeg tror noe av problemet er manglende tid til å lese i forhold til før. Vi bloggere er jo ikke bedre enn de artiklene vi kommer over andre steder. Og rekker du ikke lese, så blir det mindre å skrive om.

 15. Elle sier:

  Da er det bare evnen som er midlertidig borte, for at du normalt kan skrive bør det ikke herske tvil om. Det er bare frøken kreativitet som er litt sliten for tiden- La henne hvile når hun tydeligvis har behov for det.

  Skulle gjerne ha vært gjesteskribent (hvis en tekst av meg hadde nådd din standard), men frem til bryllup om en måneds tid (samt mellom syke barn, jobb m.m.) er det orken min det står på.

 16. Iskwew sier:

  Ja, tror du har rett i at det er Frøken Kreativitet som er borte, Elle. Og som sagt lenger oppe, tid og overskudd til å gre gjennom masse informasjon.

  Det høres veldig fornuftig ut å prioritere bryllup, barn og jobb før bloggskriving! 🙂

 17. Hjorthen sier:

  Det er en kombinasjon av mindre tid til å lese, mindre tid til å tenke, pluss at det er tyngre å begynne på igjen når det først har gått litt i stå. Bloggingen går mye lettere når man er litt manisk og skriver noe hver dag.

 18. Iskwew sier:

  Ja, det er helt sikkert. Når du «tvinger» deg selv til å skrive litt hver dag, så skriver du litt på autopilot. Da kommer det litt gratis, og det er mye tyngre å ta det opp igjen. Skriver du sjelden, føler du at du virkelig må ha noe på hjertet for å skrive.

 19. Anne sier:

  Føler meg ikke helt komfortabel med å nevne meg selv i samme åndedrag som bloggere av Isk, Hjorten eller Knut Johannessens kaliber, men jeg er der, jeg og. I skrivesperre/nesten-dvale-landet.
  Kanskje det er et virus? Eller en megakonspirasjon, som skal få slutt på den brysomme bloggingen? Har twitteraktiviteten dalt i samme periode, forresten? (Twitter aner jeg fælt lite om, ser dere)

  Håper dere alle kommer dere gjennom dette 🙂

 20. Iskwew sier:

  Jeg tror det er en stor konspirasjon, Anne. Nærmere bestemt Den ondskapsfulle blyanten på fære. Sikkert utsendt av sure mediefolk som mener vi tror vi er noe.

Top