Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Nytt begrep: Nær bloggdøden-opplevelse

25.02.08 in Blogging

En nær bloggdøden-opplevelse inntreffer når en bloggeier ved et tastetrykk eller flere mister alt innholdet i bloggen sin, helt plutselig. Mens blogge-førstehjelp forsøkes, inklusive blogghjerte-kompresjon og kunstig blogg-åndedrett, passerer bloggeiers bloggeliv i revy. Alle tanker som er festet til en bloggpost, alle kommentarer som er skrevet i et kommentarfelt, alle bloggtemplate-skifter, alle bloggvenner og blogguvenner, alle bloggmetadebatter og alle bloggtimer tilbragt i Blogglandia: alt passerer i revy.

Tunnelen som åpner seg er ikke full av hvitt lys, men av blått bloggeblues-lys. I den andre enden av tunnelen står arbeidsgiver, familie, venner, katter, tigerunger og kanskje en forlagskonsulent eller en avis-redaktør og strekker ut hendene. “Kom til oss”, hvisker de. “Kom til oss”.

Bloggeier ser i undring på forsamlingen i den andre enden av tunellen, og hvisker, mens hun ser seg tilbake: “Jammen, jeg har jo xml-backup, selv om den er tre uker gammel. Det kan vel rekonstrueres?”

“Shhhhh!”, maner flokken der fremme. “Din tid som blogger er over, dette er en overjordisk intervensjon. Slipp taket i datamaskinen, glem WordPress og den nye stilige templaten. Glem slitet med tekniske ting, og utrader minnet om at det er noe som heter plugins. Det er over, du er en forhenværende blogger nå.”

*piiip*

Den siste tilbakekopierte bloggfilen er overført med ftp. Mens de bydende stemmene til de der fremme fortsatt høres, gjør bloggeren noen parameter-endringer i en fil. Klikker på refresh i firefox. Klokken er 02:15 en mandag morgen.

Brått blir lyset til et helt vanlig kjøkkenlys om natten. Brått lyser hennes eget bloggehjørne på veven nesten like vakkert på skjermen, som det gjorde før katastrofen inntraff. Hun ser seg forundret rundt, stryker den malende katten på fanget over pelsen og sier stille

“And I’m back.”

Det var bare en nær bloggedøden-opplevelse. Takk og lov. Hun lover seg selv å sette mer pris på bloggelivet etter dette. Og de som sto og ropte der fremme, var sikker en drøm, bare. Kanskje var det bare bloggeånden-i-PC’en som uttrykte misnøye?

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

31 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Undre says:

  Det var jammen bra dette bare var “nesten-blogge-død”, men nå er det jaffal avgjort at jeg blir i WordPress-blokka! Det er så greit med vaktmester!

 2. Håkon says:

  Hm, det som ikke dreper bloggen din gjør den sterkere. Jeg tenker det blir backup-før-fikling ved neste korsvei. 😉

  Det er forresten noe litt skummelt med dette ordet plug-in, det er liksom som at det ikke er meningen at de skal kunne trekkes ut av pluggen igjen, noen gang. :o)

  Og Hjørnet ser like bra ut som før. Det er mulig pulsen er litt høyere noen dager, men det er det ingen bortsett fra deg som merker.

 3. Iskwew says:

  Ja, det var bra, Undre! Men det er både morsomt og lærerikt å holde på for seg selv også :o) Jeg vet en del mer om phpmyadmin og databasetabeller nå.

  Backup-før-fikling blir det helt sikkert, ja :o) I flere formater.

  Jeg tror det bør hete plug-in-and-glue for en del av den. Noen plugin-snekrere er sympatiske nok til å vedlegge en uninstall-funksjon, som rydder opp. Det er veldig bra. En såpass krevende plugin som Firestats burde definitivt ha det.

  Hjørnet ser helt ok ut, takk og pris :o)

 4. maple says:

  For min del kom det i alle fall noe nyttig ut av blogg problemene dine. Jeg snublet over bloggen din ved tilfeldighet, for et par mnd siden. Det skulle ikke mye lesing til før jeg var overbevist om at denne bloggen var noe for meg, du skriver gode, interessante og intelligente innlegg!

  I alle fall… Imens bloggen din var nede brukte jeg litt tid på å lese tankene du har skrevet på iskwew.com, må si at det var inspirerende lesing, samtidig kom frykten for at jeg skal avslutte studiet mitt som en stor kalkulator, ute av stand til å filosofere og reflekter over verden…

  Jeg er i alle fall glad for at bloggen din er oppe igjen, og håper du fortsetter å publisere nye innlegg i lang tid fremover!

  Takk for inspirasjon til filosofering 🙂

  Ps: Dette var mitt livs første(kanskje eneste) blogg kommentar, beklager eventuelle skriveleifer og dårlige komposisjoner, jobber mest med tall og lite med bokstaver for tiden…

 5. Iskwew says:

  Oh :o) Tusen takk, maple! Dette var en særdeles hyggelig kommentar å få etter gårsdagens strev.

  Iskwew.com har jeg ikke vedlikeholdt så mye. Der har jeg noen utvalgte tekster herfra, som jeg synes er viktige eller gode. Jeg må sørge for å få den oppdatert. Fint at du fant inspirasjon der.

  Jeg er jo utdannet kalkulator selv, og det betyr slett ikke at man endre opp som en som ikke har evne til filosofering. Det finner alle inne i seg selv så lenge man undres over verden og mennesker. Det har du i deg :o) Det bor i oss alle, det er bare å hente det frem.

  Jeg håper du skriver mange flere kommentarer, og her er takhøyden stor for skriveleifer og sånt. Jeg ser dem gjerne ikke i det hele tatt.

  Takk igjen, maple, kommentaren din varmet skikkelig :o)

 6. Avil says:

  Haha, eg berre ventar på at forlagsredaktøren og familien skal inngå uheilag allianse og ta frå meg internett.

 7. Iskwew says:

  Håh! Du vet nok å finne en vei til internett uansett hva slags allianse de inngår.

  Dessuten kommer det til å komme seriøse protester fra folket, om de gjør det. De ønsker neppe å pådra seg folkets vrede. Den kommer til å bli stor og fryktinngytende.

 8. Martin K says:

  Angående å finne nett-tilgang: Jeg husker da jeg pleide å sitte på geologisk avdeling på naturhistorisk museum for å surfe, var den eneste gratismaskinen jeg hadde adgang til utenom bibliotekene. Rundt 2002. Lurer på hva geologene tenkte når jeg var der inne timer av gangen, dag ut og dag inn…

 9. Iskwew says:

  De må ha tenkt at du var veldig interessert i stein? :o)

 10. Åå, jeg er glad for at du lot de stemmene være, snudde halvveis i tunnelen og kom tilbake til oss i bloggeland. Aldri hør på de stemmene igjen, hør heller på oss her i kommentarfeltet ditt 🙂

 11. Cat says:

  Glad du er tilbake fra nesten-bloggedød-opplevelsen 😀

  Vi får stelle pent med deg til du kommer over sjokket – skal det være et pledd og en kopp te kanskje?

 12. bza says:

  Jeg tok livet av alle poster, kommentarer og bloggstuff tidligere i vinter. Hadde ingen backup, men webhosten hadde løsningen på plass i løpet av kort tid. For meg dog var det egentlig litt deilig å være ved bloggperleporten. Hadde ikke gjenoppstandelsen vært et faktum så hadde det egentlig ikke vært så ille.

 13. Godt det ikke blir gravøl av dette, men en aldri så liten (stor) skål for at du er back – dvs forblir i business!
  ….men klokka 2 om natta – en mandag – si meg har du fleksitid på jobben? Så du får sovet ut mener jeg?

 14. Goodwill says:

  *morgenkaffe og trøsteklemmer*

 15. Iskwew says:

  Takk, Skorpionkvinnen – jeg skal aldri mer høre på de stemmene. De sender på feil frekvens :o) Skal høre på dere jeg!

  Cat, pledd og koppe te høres veldig fint ut :o)

  bza, forholdet til backup endres gjerne dramatisk når ting går åt skogen. Og jeg hadde sikkert overlevd på den andre siden av bloggperleporten også, men jeg var veldig glad da Hjørnet lyste mot meg på skjermen igjen.

  Takk, PS! Jeg har i hvert fall en fleksibel arbeidsgiver :o) Men jeg forsov meg og våknet med et brak klokka 9. Da skulle jeg vært på jobb og Tigerungen på skolen for 30 minutter siden.

  Takk, Goodwill :o)

 16. Håkon says:

  Men jeg forsov meg og våknet med et brak klokka 9.

  *litt usikker på dette med telefonvekking* :o)

 17. Iskwew says:

  Jeg har 3 vekkeklokker, Håkon :o) Det hjalp ikke på morgenen i går.

  Tigerungen fikk derimot beskjed om at dersom vekkeklokker ringte gjentatte ganger uten reaksjon fra mine indre gemakker, så må han riste liv i meg. Han hadde jo vært våken en stund.

 18. Håkon says:

  Tigerungen fikk derimot beskjed

  våknet med et brak

  Jeg er aldri helt sikker på dette med teori og praksis, men jeg har en mistanke om at Tigerungen mente det godt. (o;

 19. Iskwew says:

  Håkon, jeg tror mest han synes det var veldig deilig å få en overraskende rolig morgenstund :o)

 20. Tiqui says:

  Grøss og gru! For en skrekk! Jammen godt du fant veien tilbake, for ellers ville jo vi andre være helt alene og forlatt uten deg!

  *pønsker på om jeg burde tatt en backup eller to.. *

 21. Iskwew says:

  Det kan jeg virkelig anbefale, Tiqui! Det er veldig greit å ha. I går tok jeg backup hele to ganger :o))

 22. Anathema says:

  NB: Denne kommentaren har ikke noe med bloggposten din å gjøre.

  Dette er en generell oppfordring til bloggere om å besøke Maria Mytterist og gi uttrykk for nulltoleranse for personhets (http://syvforlykke.wordpress.com/2008/02/26/min-forakt-for-en-viss-blogger/).

  Jeg har tatt utgangspunkt i lenkegjengen til HHS, men send gjerne denne oppfordringen videre til andre bloggere.

  Hvis vi er mange nok som sier fra, kan vi kanskje lykkes i å sende et signal om at blogger ikke skal brukes til personsjikane.

 23. Iskwew says:

  Det er jeg enig i, Anathema, men jeg ønsker ikke å lenke til den tråden eller bloggen fra mitt nettsted. Jeg tror det beste er å overse, overse, overse.

  Men jeg er glad for engasjementet ditt :o)

 24. Anathema says:

  Hei igjen!

  Respekterer selvfølgelig meningen din, men tillat meg å si at jeg synes dette er et så grundig overtramp at det ikke bør få stå uimotsagt.

  Personer som tråkker over, trenger korrektiver. Hvis vi er mange nok, kan det faktisk hende bloggeren begynner å reflektere litt.

  Hvis vi tier, kan det hende vi blir tatt til inntekt for påstanden i kommentarfeltet om at 50% av bloggerne i det skjulte støtter disse utsagnene.

  Jeg har også brukt å ha som prinsipp å holde meg langt unna disse interne blogger-diskusjonene, men jeg synes denne bloggposten tar det hele til et nytt nivå. Hvis vi ikke skal si fra om dette, når skal vi da si fra?

 25. Iskwew says:

  Jeg synes det er veldig fint at du sier fra. Men jeg tror ikke det kommer til å gjøre stor forskjell.

  Det er et grovt overtramp, det er sikkert. Og det er ikke det første, heller.

 26. Tornerose says:

  hihi, der lærte jeg meg et nytt begrep;) Bra sagt..Håper virkelig ikke jeg får en slik nær-bloggdøden opplevelse 😯 Du har utrolig mye å miste også, så skjønner at du fikk den store skjelven.. !!
  Kanskej et skikkelig dumt spm men hvordan lager man backup av alt; artikler, kommentarer og annet på siden sin? (bortsett fra å kopiere og lagre tekstene på harddisken). Kan man på et sett “kopiere” hele siden med layout og alt?
  Hilsen litt blond :mrgreen:

  Torneroses siste bloggpost er..Om skammen ved å vokse opp i en dysfunksjonell familie

 27. Iskwew says:

  Akk, det var en fæl opplevelse, Tornerose 😕 Nå har jeg backup stort sett overalt og av alle blogger.

  Jeg er ikke helt på samme plattform som deg, men om du ser under menyen “Administrer”, så har du noe der som heter “Eksporter”. Da har du en fil med det meste av innholdet.

 28. Tornerose says:

  Takk skal du ha, da skal jeg prøve meg litt frem;)

  Torneroses siste bloggpost er..Om skammen ved å vokse opp i en dysfunksjonell familie

 29. Iskwew says:

  Gjør det – det funker bra, tror jeg, selv om jeg aldri har behøvd å legge over en backup. Den jeg la over etter Nærbloggdøden-opplevelsen var en rå kopi av alt.

Top