Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Kveld i Guadalest på Cases Noves

05.08.10 in Liv og levned

Som skrevet i forrige post var vi på overnattingstur i Guadalest. Det var en veldig god feriebeslutning, skulle det vise seg.

Siden vi gikk glipp av Guadalest i fjor, hadde jeg bestemt meg for å få det meste ut av stedet i år. Dermed søkte jeg på nett før vi reiste, og fant frem til en side som sjarmerende nok het “Little hotels of Spain”. Det er, som navnet tilsier, en side med små hoteller i ulike deler av Spania. Deriblant et hotell i Guadalest som heter Cases Noves1.

Jeg booket oss inn på to rom den 26.juli, som overraskende nok var kategorisert som lavsesong. Hele august er høysesong, men altså ikke slutten av juli. Jeg tenker det likevel er å anse som litt dyrt med bed and breakfast til €75 per rom, men med norsk lommebok er det jo en helt levelig pris.

Tigerungen, Gullet (min lillesøster) og jeg ankom Guadalest omtrent 11:30. Etter å ha tatt drosje. I feriemodus, og med eneste buss klokka 08:45, virket ikke €1 per kilometer avskrekkende. Den behagelige taxituren på 30 minutter kostet €30 fra Benidorm. For oss som er vant til at det koster det samme rundt gatehjørnet i Oslo er det ikke til å avskrekkende, og tross alt er ferie – ferie.

Rett bortenfor parkeringsplassen med utsikt mot dalen på den ene siden og borgen på den andre siden ligger Cases Noves. Det lille hotellet, som for øyeblikket har 6 rom, er drevet av Toni og Sofia.  Sofia er fra Guadalest, mener jeg å huske at Toni sa.  De har renovert det 70 år gamle huset og innredet det aldeles nydelig. De skal fortsette renoveringen i vinter, og da skal det bli flere rom.

Bernia

Aitana

Rommene var helt nydelige, og Gullet hadde lyst til å overnatte i den formidabelt fine dusjen. Rommet Tigerungen og jeg hadde het Bernia, og rommet til Gullet het Aitana.  Jeg likte at rommene hadde navn, i stedet for nummer.  Det er selvsagt lettere i et hotell med bare 6 rom enn i et stort hotell, men likevel.

Alt var var smakfullt innredet, og den gamle stilen var godt ivaretatt. Det var rett og slett sjel i veggene. Den er det vertene som har skapt, og de gjorde det de kunne for at vi skulle trives. Inklusive rabattkuponger til museene i Guadalest, og tilbud om tur-ruter i området. Det passet ikke denne gangen, men kanskje neste gang? 2

For de av oss som er opptatt av detaljer, er det et poeng at hotellvertene hadde tenkt på det meste vi kunne komme på å glemme på badet, inklusive tannbørste, kam og manikyrsett, i tillegg til den sedvanlige dusjsåpen og sjampoen.  Samt store og veldig gode håndkler.

I tillegg til flotte rom, hadde hotellet et DVD-bibliotek vi kunne låne filmer i, et CD-bibliotek vi kunne låne musikk i, et rom der man kan sitte og lese og en liten restaurant, samt en vakker terrasse med bord og stoler i smijern og utsikt mot dalen og Guadalest. Eieren sier dette:

“The house is more than 70 years old (built in 1932), and although it has been restored, all of the original characteristics of a rural mountain house have been retained. It has a combination of solid stone walls, high ceilings, wooden beams, and stone floors, which are typical of the area. Whilst retaining its original charm, it has all the latest comforts that you would expect from a recently constructed establishment. With its situation at the edge of the village, all of the bedrooms have wonderful views of the sea and the Valley of Guadalest.”

Ikke noe av dette er overdreven reklame eller skjønnmaling. Det er virkelig slik.

Etter en dag vandrende i de smale gatene og på borgen, tok vi en liten siesta på hotellrommet. Utpå kvelden tok vi en ny tur, og da var det rolig i de trange små gatene. Vi ruslet rundt og kikket, mens vi nøt den rolige atmosfæren og solen som varmet akkurat passe. Vi kjøpte honning- og muskat-krydret kake på et lite bakeri og satte oss ved de gamle murene og kjente på tilværelsens utholdelige letthet. Det var nydelig å være der etter at de fleste andre hadde reist med god plass og minimal trengsel overalt.

Vi spiste middag på hotellet. Jeg tror det er Sofia som er hotellets kokk, for Toni måtte vente til hun kom med å fortelle oss hva vi kunne få til middag. Middagen serveres når det passer for gjestene. Det er ikke noen fast tid, du sier bare fra når det passer deg å spise. Det samme gjelder frokosten.  Vi møtte et pent dekket bord ute på terrassen da vi kom ned for å spise.

Maten var alldeles utmerket, selv om Tigerungen slett ikke likte den Chevre-lignende osten på salaten vi fikk til forrett. I motsetning til meg. Til hovedrett spiste jeg sverdfisk og de andre kylling. Nydelig, rett og slett. Vi (altså ikke Tigerungen!) drakk en veldig god hvitvin til maten. Den var produsert av Terras Gauda og smakte aldeles fortreffelig. Til min store fryd har de den på Vinmonopolet.  Den skal kjøpes inn i morgen den dag, så jeg ikke trenger å være redd for at de skal gå tom.

Den skal innkjøpes og nytes en dag det forhåpentligvis er varmt nok til å sitte på balkongen. Vi fikk dessert også, men det er ingen av oss som husker hva det var. Selv om vi husker den gode følelsen. Middagen var absolutt valuta for sine €18 og det var vinen for sine €20 også.

Det var fullmåne da vi var i Guadalest. Så mens vi satt ute på terrassen og spiste, så vi månen komme frem fra bak fjellene. Den var rund og rosa, og da den kom midt oppe på himmelen mellom dalsidene så vi den speile seg i Middelhavet langt der nede. Det er bare å ta frem de store ordene; det var betagende vakkert, så vakkert at jeg fikk klump i halsen. Slike øyeblikk som huskes lenge, og som du kan lukke øynene og oppleve igjen fordi du har følelsen av øyeblikket med deg.  Øyeblikket ble veldig sterkt for den av oss som hadde noen å savne (det var ikke meg), for det var et ekte romantisk øyeblikk, om jeg noen gang har sett et.

Mette og fornøyde gikk vi til sengs etter å ha sett en film på rommet. Vi sov som godt, med aircondition (det hadde vi ikke i Benidorm), i svært fredelige omgivelser. Dagen etter spiste vi frokost under en parasoll på terrassen. Den begynte med et fat med oppskåret frukt, yoghurt og ferskpresset juice. Den fortsatte med brød, ost og skinke, og jordbærsyltetøy. Til slutt fikk vi kaffe. Fantastisk godt og inkludert i prisen.

Etter frokost pakket vi sakene våre og sjekket ut av rommene. Bagasjen lot vi stå på hotellet, mens vi brukte dagen på museer og i butikker i Guadalest. Da vi reiste tilbake til Benidorm var vi helt enige om at det var en genistrek å bli over natten på Cases Noves. Det gjorde opplevelsen av Guadalest til noe helt annet enn det ville vært om vi bare hadde gått i gatene der på dagtid.

Er du i Alicante-området og har du det ikke travelt med å komme deg videre, så bli over natten i Guadalest og på Cases Noves. Jeg anbefaler faktisk at du gjør et poeng av å ikke ha det mer travelt enn at du gjør det. Velg gjerne en kveld med fullmåne, men jeg er temmelig sikkert på at det er flott der selv uten det.  Uansett, vi fikk ikke tatt bilde av den, så du må nok forsøke å oppleve den selv.

God tur om du reiser, og takk til Toni og Sofia for et flott opphold i Guadalest!

Print Friendly, PDF & Email
 1. Jepp, dette er en reklamepost, og den kommer rett fra hjertet og er verken kjøpt eller betalt []
 2. Hørte jeg brekende latter og kommentarer om luksus-dyr på tur??  Hrmmf. []

Tagged With: , , , , ,

3 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. Guadalest : Iskwews hjørne på www | 06.08.10
 1. Lothiane says:

  Åh, det hørtes fantastisk ut! Jeg har besøkt Guadalest flere ganger, det er mitt favorittsted i det området. 🙂 Nydelig sted med fantastisk utsikt!

  Så bra at taxi er så billig, det var jo slett ikke avskrekkende etter norske forhold. Og det lille hotellet dere bodde på, virker som en skikkelig perle. Håper de får mer besøk framover nå, da. 🙂

 2. Iskwew says:

  Ja, der er det fabelaktig utsikt!

  Jeg kunne godt ha forlenget den hotellopplevelsen med en natt til – for det var et sted med virkelig sjel 🙂 De fortjener masse besøk.

Top