Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Helgetur til fjells

07.02.10 in Liv og levned

 

Granmeis

og vi var ikke spesielt fjolsete, men noe fjolseri ble det, skal jeg innrømme.  Det høre med når to gamle venninner og to gutter på 10 og straks 7 drar på tur.  Samt en skikkelig krølltopp på to år, med navnet Ludde, og av rase portugisisk vannhund. En fantastisk flott rase. Han og jeg ble veldig gode venner, og han ville gjerne ligge i fanget. Man kan mene mangt om 26 kilos skjødehund, men hyggelig er det! Han er ellers helt svart og dermed veldig vanskelig å ta bilde av.

Jeg er ikke noen skientusiast, men dette var en veldig fin opplevelse.  Hytta til venninnen min ligger i Eggedal, trollenes rike, altså.  Og det var rimelig trolsk da vi kom opp ved halv ni tiden på fredag kveld, med mørke store grantrær, tåke i dotter og trolske hvite skikkelser i snøen.  Teodor Kittelsen bodde i Eggedal og har helt sikkert funnet motiver til maleriene sine der oppe.

Helgen ble fylt med passelig lange skiturer, god mat, god vin og litt Løiten, venninneskravling og gutter som lekte og lo.  De vill strengt tatt eeeegentlig ikke på skitur, men da vi først kom oss ut var det riktig hyggelig for alle.  Selvsagt hadde vi med solbærsaft og kaffe på termos, appelsiner og sjokolade. De tingene man MÅ ha med på skitur.

I går var været ganske grått, men det var fint likevel, særlig var det vakkert i den blå timen. I dag strålte solen fra skyfri, knallblå himmel.  Vi skulle til en seter ikke så langt unna, og på den turen oppdaget jeg verdien av riktig utstyr. Det har ikke jeg.  Jeg har nemlig staver beregnet på oppkjørte løyper, og definitivt ikke løssnø.  Vi kom oss dermed ikke helt bort til seteren, ettersom stavene sank nedi så lange som de var. Det ville dermed være umulig å komme seg opp selv den llle bakken.  Skiene var derimot helt perfekte – smørefrie ski anbefales til alle som ikke er superfrisksportere og skientusiaster!

Det hele ble avsluttet på vei hjemm med en alldeles underskjønn rosa solnedgang over snekledde trår og med fjell i bakgrunnen.  Det nordiske lyset er virkelig vakkert.

Det kjennes som om vi riktig har vært på ferie, selv om vi bare var borte i to døgn.  Det frister til gjentakelse!

Noen bilder fra helgen i Eggedal:

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: ,

12 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Milton Marx says:

  Teip serru. Teip. Eller hyssing. Tanntråd er supert! Lim kan også være bra. Takpapp. Plasttallerkener. Brusflasker av plast. Bjerkekvister. Og en Leatherman multitool. Kanskje et par spiker eller skruer. Vi vil ikke høre at du klager på utstyret en gang til.

  Lekse til neste gang:

  Post bilder av dine ombygde skistaver, fortrinnsvis to ulike metoder, så som for eksempel én trinse laget av en Cola-flaske av plast festet med tanntråd, og den andre laget som en kombinasjon av myke kvister, bark og en spiker.

  PS. Du kan jo alltid håpe på at Tigerungen klager på at han fryser på ørene eller noe. Da glimter vi til med kurs i alternativt hattedesign!

  Rent bortsett fra det innrømmes det gjerne at det kribler litt i hjemlengselen når påskesola begynner å varme, men jeg vet jo at jeg ikke lenger tåler kulda som før, så det får vel bli med tanken. Flotte bilder var det uansett.

 2. Iskwew says:

  Jeg tenkte at det enkleste ville være å kjøpe et par staver til, som er egnet for fjellturer. Det vil jo spare vekt på turen, og det er jo så lett å glemme å legge verktøykassen i sekken?

  Men, OK, skjønner at det er litt pysete, kanskje.

  I så fall tror jeg at det å spidde en plasttallerken med eksisterende staver vil være det enkleste.

  Det var helt nydelig på fjellet i helgen! Men jeg skjønner at -10 ++ er i overkant om du ikke har opplevd det på noen år.

 3. IvarE says:

  Nedoverski, jenta mi! Nedoverski!

  Eller så kan du jo spidde et DB på vanlige staver.
  Så får det gjort nytte for seg det og…

  😉

  • Iskwew says:

   Trokke det, nei!

   Kan ellers fortelle at jeg grein til meg et eksemplar av Magasinet i kiosken på hjørnet. Da er det vel bare å si takk for alle fine kommentarer, for nå kommer Ivar til å boikotte Hjørnet 😯

   Må ha det kryssordet, bare MÅ ha det.

 4. Ponin says:

  Jeg er jo bare imponert over alle som kan gå med planker på bena, slike sysler har jeg ikke drevet med siden i forrige årtusen en gang. Men nå har jeg begynt å leke med tanken på å kjøpe meg ski jeg også, med kjæreste som bor på Voss hadde det jo faktisk vært kjekt å eid et par ski igjen. Det er med litt med skrekkblandet fryd jeg vurderer dette innkjøpet.

  Nyyydelige bilder Isk, vet ikke hvilket jeg liker best de var bare så vakre alle sammen. Du må ha et veldig godt kamera.

 5. Iskwew says:

  Synes du skal hoppe i det, jeg, Ponin! Ski er ikke som de en gang var – de er lette som fjær og trenger ikke smørning. Men sm sagt er det en fordel med gammeldagse staver med trinser på fjellet! 🙂

  Kameraet er ganske godt, ja, en mellomting mellom små digitalkameraer og speilrefleks. Jeg kan bli enda flinkere til å bruke det, det er masse muligheter.

 6. IvarE says:

  @Isk:
  Nåh-jah..

  Du skriver ellers godt og interessant nok til at manglende gangsyn mhp dagsutgaven av SeOgHør kan tilgis.
  (til nød!!!)

  8)

 7. Iskwew says:

  Ah, lettet nå!

  😀

 8. Goodwill says:

  Nydelige bilder, Iskwew – skjønner at dere hadde en strålende tur! Misunnelig! Tipper du skjønner hvorfor jeg er glad i å gå på ski? Har mange sånne opplevelser!

  Et par ekstra staver med trinser for løssnø er en rimelig og fornuftig investering hvis du skal til steder uten oppkjørte løyper, ja 🙂

 9. Iskwew says:

  Jeg skjønner en skitur i ny og ne, men ikke i den grad du går på skitur, Goodwill 🙂 Men ja, det var fabelaktig i helgen.

  Jeg skal ikke på fjellet uten staver med trinser en gang til, nei. Det var idiotISK 😐

 10. Goodwill says:

  Apropops den hunden, portugisisk vannhund, en kollega av meg har en sånn en, og hadde den med på jobben igår. Skikkelig veloppdragen fyr, men veldig leken og kosete. Han sjarmerte oss alle i senk, gitt 😀

 11. Iskwew says:

  Det er en fantastisk flott rase altså. Veldig vennlige hunder. Skjønner godt at dere ble sjarmert jeg, Goodwill 🙂

Top