Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Kontakt

Navn (nødvendig):

E-mail (nødvendig):

Emne:

Melding:

Skriv bokstavene i bildet under:

captcha

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Welcome to The Far Side

02.02.10 i Cyberspace

Da er domenet flyttet til ny hosting.   Det er hos Bloggshop som drives av @peterandrej som han er kjent som på twitter.  Bakgrunnen for flyttingen var at jeg til sist ble ektremt oppgitt over trege servere og tregere service. Jeg ville kort sagt flytte Hjørnet med tilgrensende herligheter til et webhotell jeg kan ringe om det er noe, og som ikke har flere på serveren sin enn at det går an å få tiltrekkelig med ressurser til all den stashen jeg har.  Der jeg kan laste opp bilder som er større enn 1024*768 i bildebloggen og der jeg kan oppgradere WordPress og plugins automatisk.

Jeg var mildt sagt skrekkslagen før flyttingen. Jeg har prokrastinert det i evigheter fordi jeg var sikker på at jeg ikke ville klare å overføre det skikkelig, at jeg ville miste oppsett, kommentarer, bilder og poster og ende opp i enda verre tilstand enn forrige gang det nesten gikk galt med Hjørnet.

Men takket være den kjempeflinke, serviceinnstilte, tålmodige og valium-lignende @peterandrej er nå alt i orden og alle blogger er oppe og står.  Hosten beholdt roen da jeg var i ferd med å miste den, og har fortjent lenken i footeren, ja han hadde fortjent to lenker i footeren, egentlig.

Når det er flyttet og alle er i live, så må det til med bytte av template, selvsagt.  Denne gangen er den største endringen at jeg ikke har alt innholdet på sidene, men bare sammendrag. De fleste leser via feeds, google eller twitter, tror jeg, og da havner de rett på postene likevel. Forsiden blir derimot mer ryddig og det er mulig å scrolle hele forsiden uten å havne i kjelleren.

Det er dessuten mye mindre stash her.  Fortsatt er det blått for å frastøte dårlige vibber, men det er bare en sommerfugl i headeren.  Den fikk jeg av Alf Tore Meling (@alftore) som brukte en formiddag på å finne rett blåfarge og laget sommerfugl-header.  Selve templaten er nok en gang fra Solostream.  De lager veldig gode templates som er ekstremt lette å tilpasse til egen smak.  Denne gangen heter det WP-Genius.

Fargevalg og fonter ble heftig diskutert på twitter, og @AstridVU med denne bloggen vant til slutt. Hun mener blått ER min farge, og ga seg ikke for hverken rødt eller lilla.

Så dermed er det fortsatt blått, selv her på The Far Side.

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Tagget med: ,

12 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Må bare benytte muligheten til å ønske Hjørnet velkommen som ny blogg hos oss. Dette blir en hyggelig tilvekst, helt klart!

  Lykke til videre med bloggingen!

 2. Iskwew sier:

  Takk! Hjørnet er strålende fornøyd og vesentlig mindre stresset. Dette var et lykkelig valg 🙂

 3. Goodwill sier:

  Flotte greier – hjørnet ser like lyst og tiltalende ut som alltid! 🙂

 4. Rune sier:

  Den røde bilen fant frem uten problemer. Veien var fin og god – og lettelsen stor ved å finne alt i sin skjønneste orden.

  Gratulerer!

 5. Iskwew sier:

  Takk, Goodwill 🙂

  Supert Rune! Den røde bilen er velkommen i Hjørnet, så det var bra det var lett å finne frem 🙂

 6. Megler Smekk sier:

  Gratulerer :)) Vakkert ble det.

 7. IvarE sier:

  Lækkert nytt design!

  (Ikke at det gamle var noe dårlig heller, asså).

 8. Iskwew sier:

  Takk 🙂

  Jeg tror det jeg liker best er at fonten er mer leselig.

 9. AstridVU sier:

  Aaaaah, hvilken fryd, hvilken glede og hvilken god ro som fyller kropp og sjel! Mastermind’n kan slappe av nå, my work here is done! Hjørnet er slik hjørnet bør være; Klokt, reflekterende, lettfattelig, opplærende (men ikke belærende), imøtekommende og ikke minst; bittelitt konservativt. I love it!!! Gratulerer med å få med deg hele flyttelasset og med valget av nytt hotell. Det aner meg at du kommer til å trives (…og at @PeterAndrej muligens får en ny kunde eller to etter dette).

 10. Iskwew sier:

  Ah du er den snilleste altså 😀

  Jeg trives allerede veldig bra hos @peterandrej – alt funker og alt går mye mye fortere. Anbefaler Bloggshop 24/7!

 11. Hågen sier:

  Jeg leser vanligvis bloggen direkte fra mailprogrammet, men jeg måtte inn for å se ansiktsløftingen din. Det har blitt ryddig og fin. Gratulerer!

 12. Iskwew sier:

  Takk, Hågen! Inntrykket var nok mer «kaotisk» tidligere.

Top