Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Når husmorgenet sparker inn

15.11.09 in Liv og levned

sparker det gjerne inn til gangs. Som regel er det utløst av at det oppstår et behov for å få orden. Det kan være at

 • det skal komme besøk, mamma for eksempel
 • alt innholdet ramler ut av skapene, fordi det er så fullt
 • jeg oppdager at jeg har 7 pakker lik pasta (fordi det er så fullt at jeg ikke har et snev av oversikt)
 • hybelkaninene har fått tenner og glefser under sofaen
 • klær Tigerungen har vokst fra tyter ut av skapene
 • noe skjer

Det som skjedde denne gangen, er at noe skjer i morgen. Jeg har kjøpt ny komfyr og nytt kjøleskap.  Jeg kan finne på mye rart, men sette nye hvitevarer (som kjøpes omtrent hvert 15. år) inn i et kjøkken som ikke er rent, og med benkeplater som ikke er pene i det hele tatt, det er helt uaktuelt.

Først som sist vil jeg på det sterkeste avbefale oljede benkeplater i tre. De sier at det går så fint, atte, men det har det i hvert fall ikke gjort her i huset. Det tok ikke veldig lang tid før de fikk flekker. Siden jeg som sagt verken har husmorgener eller håndverkergener, har flekkene blitt pent dekket over med et eller annet.  Spesielt avbefales oljet trebenk der du har oppvaskkummen. Javisst, hadde jeg vært flinkere til å olje den, og ja, hadde jeg iverksatt tiltak for en stund siden, så ville den sikkert ikke sett såååå jævlig ut, men det hadde ikke skjedd med en laminatplate, hvordan du enn snur og vender på plata.

Hvorom alltid er, siden hvitevarene kommer i morgen, var det til pers i helgen.  Hele kjøkkenet ble vasket fra golv til tak. Skapene ble vasket inni. Gardinen ble vasket (min eneste gardin). Suppeposter som gikk ut på dato for lenge siden ble kastet. Helt unødvendig ting som ikke er i bruk ble kastet.  Uåpnet tomatsild fra 2004 ble kastet. Gamle kluter ble kastet. Det ble ryddet og omorganisert.

Og jaggu, benkeplatene ble pusset ned.  De hendige blant oss, de med håndverkergener, kommer sikkert ilende til med lurere måter å gjøre det på (som sier brrrr brrrr wheeeee og heter Black&Decker eller noe), men der var definitivt ikke jeg.  Derimot hadde jeg masse sandpapir og kloss og pusset som best jeg kunne helt alldeles manuelt. Sjokkerende nok forsvant flekkene noenlunde. Det tok tid, men jammen ble det ikke så verst.  Plan A var å bytte hele platene, men når du

 1. ikke har bil
 2. ikke er hendig
 3. må ordne alt selv

da er det å kjøpe benkeplater, få dem hjem, bære dem opp til fjerde, demontere og fjerne gamle plater (de veier fort 30 kilo hver), og montere nye en relativt uoverkommelig.  Dermed ble det pussing og oljing i stedet.

Så gjenstår det å se om det er mulig å lage mat på induksjonsovn 😯

komfyrKjelene er i hvert fall byttet ut og klare for kokkelering.  Induksjon har jo den snedige funksjonen at dersom det ikke står noe på platen så er det ikke fare for brann.  Egentlig er det ikke fare for brann i det hele tatt. Det er jo magneten i bunnen av kjelen som gjør at den blir varm, ikke en varmeplate under den.Kjekt når Tigerungen skal begynne å kokkelere selv etter hvert.

Dkjoleskapette betyr at i morgen er kjøkkenet her i huset omtrent klart til jul 😀  Kjekt, siden mormor kommer på besøk til jul. Og veldig lenge før skjema.

Selv om jeg må tine av fryseren i kveld, så er det lite krevende i forhold til det andre jeg har gjort i helgen.

*tar en øl, fordi jeg fortjener det*

PS: Der kjøp av ny PC gir en euforisk jubelstemning, innebærer kjøp av nye hvitevarer til veldig mye penger, ikke noe i nærheten av den samme euforien. Snedig, det der. Det blir lite juuhuu av “Nå kan jeg bake boller i varmluftovn”.  Eller “Nå får jeg flaskehylle i kjøleskapet”. PC eller en annen duppeditt, derimot…

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

29 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. tonita says:

  Du har gjort en kjempejobb, – og lagt opp til mer arbeid. Du må, må, må fortsette og olje benkeplatene, – ellers er alt arbeid med platene bortkastet.

  Har veldig forståelse for at man ikke kan ta inn hvitevarer før alt omkring er så hvitt det kan bli.

  Good cooking, – nyt alt det nye!

 2. Iskwew says:

  Jepp, og jeg skulle jo ha tatt dem for lenge siden. Det er jo fort gjort når man først setter i gang, men det er blitt prokrastinert bort.

  Går ikke an å ta nye hvitevarer inn i kjøkken som ikke er rent, nei.

  Er veldig spent på om jeg får til den induksjonsovnen. De sier det er like raskt som gass, nesten.

 3. Milton Marx says:

  Gratulerer! Du har vært flink – og hvis du i stedet for å kjøpe ny benkeplate puster liv i den gamle har du vært ekstra flink. Direkte miljøvennlig er det.

  Induksjonskomfyr blir det nok ikke på meg med det første, ikke minst fordi gassen er så billig her. Det jeg dog kunne tenke meg, er en komfyr med elektrisk steikovn. Gass blir vanskelig dersom du vil langtidssteike.

 4. Mathias2 says:

  Lurer på om slikt er smittsomt. Her i huset har det også vært pusset, gnidd og lakket på en benkeplate m.v. bare fordi det kommer ny oppvaskmaskin. Fungerer ikke hvitevarene hvis ikke kjøkkenet er vasket og pusset før montering?

 5. Iskwew says:

  Direkte miljøvennlig, ja, Milton 🙂

  Jeg hadde gass i stekeovnen i Brasil, og det fikk jeg ikke til å fungere særlig godt. Muligens hadde det med kvaliteten på ovnen å gjøre, men kaker ble veldig rart stekt. Om jeg ikke hadde reist hjem før tiden, ville jeg ha skaffet en med elektrisk stekeovn.

  Gass i stedet for plater er derimot veldig bra.

  Mathias, jeg tror det er slik at nye hvitevarer nekter å skru seg på om de kommer til et kjøkken som ikke er vasket og pusset, faktisk 🙂

 6. mmmmmmmmmmmmmmmmmm, boller, mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

  😀

 7. Iskwew says:

  Det blir testen på den nye ovnen 😀 Sjokoladeboller i varmluftovn.

  Tigerungen er veldig, veldig for den testen.

 8. Goodwill says:

  Du er god, Iskwew! *mektig imponert*

  🙂

 9. Iskwew says:

  Takk, takk, Goodwill 🙂

  Bare synd det er så sjeldent forekommende!

 10. IvarE says:

  Flink du er.
  Skrive under på det med benkeplate jeg kan.
  😉

  Ønsker induksjonskomfyr også jeg gjør.

  Sett Star Wars I, II, III påny i helgen jeg har.

 11. Iskwew says:

  Hva har skjedd med språkføringen? Er dette påvirkning fra andre galakser?

 12. Milton Marx says:

  Du aldri snakket med Yoda har?

 13. Iskwew says:

  Nei, det har jeg ikke. Før nå, skjønner jeg 🙂

 14. Anathema says:

  Grattis, Handy-Iswew! Stå på, du greier alt du vil!

 15. Iskwew says:

  Takk, Anathema – men det er grenser. Jeg har imidlertid skjønt at de ikke alltid er der jeg tro de er 🙂

 16. Elle says:

  Use the force, Iskwew!

 17. Iskwew says:

  😀

  Nå ha jeg lagd middag med induksjon og det gikk veldig, veldig bra. Ikke noe brent, og lynkjapt.

  Nå bakes det skillingsboller for å prøve varmluftovnen.

 18. Dette høres jo veldig bra ut, og jeg vil i alle fall si gratulerer så mye med induksjon! Vi har også det, og etter en liten innkjøringsperiode må jeg si at det er noe av det beste som har hendt meg i forhold til matlaging!

  Kos dere med boller da! 🙂

 19. Iskwew says:

  Kjempegode boller! 😀

  Induksjon er fremtiden, altså. Nesten som å bruke gass.

 20. Hydra says:

  Eg elskar induksjonsplatene mine. Å regulere den kokande pastakjelen slik at det fosskokar med topp på akkurat utan å koke over, er orgasmisk.

 21. Elle says:

  Eh- induksjonsplater er praktiske, men ære være den som kan få en orgasmisk opplevelse av det også 🙂

 22. Iskwew says:

  Jeg synes induksjon er veldig bra, men hittil har det ikke vært en orgasmisk opplevelse. Men jeg har altså ikke kokt pasta enda 😀

 23. Håkon says:

  Flink er du, og induksjonsovn er et lurt valg når en tigerunge skal få prøve seg. Varmluftsovn er en genial oppfinnelse. Litt overraskende at du ikke har valgt kjøleskap med isbitmaskin, men det kommer vel rundt 2020 😀

 24. Iskwew says:

  Jeg tror jeg må skaffe meg nytt kjøkken først, Håkon 😉

 25. Milton Marx says:

  Isbitmaskin er oppskrytt i Norge. Da jeg hadde familien i Norge sist år var det langt mer eksotisk at man kunne bruke kjellergangen til å lagre kasser med kald pils. Pilskasse på balkongen er en fantastisk ting. Og så var det jo bare SÅ eksotisk å stikke hånda ut av vinduet for å putte litt snø i drinken. Det å ha vann som er så kaldt at det dugger på glasset, rett fra springen, er også en slager.

  Snodig det derre med hva som er eksotisk i grunnen. Det å sende en kis opp i ei palme for å hente blandevann til ginen er stadig en fin greie for meg – men i omgangskretsen er det vel stort sett ikke mer eksotisk enn det er å plukke rips i Norge, vil jeg tro.

  Ripssaft er faktisk også en stor slager i familien min. Nordmenn fyller kofferten med cognac, vodka og whisky når de har vært i utlandet og skal hjem. Når vi har vært i Norge, er mye av bagasjevekta på hjemturen ripssaft og husholdningssaft. Dersom vi har sprit med oss, er det linjeakevitt.

 26. Håkon says:

  Det kan du si. I oppussingsiveren rev jeg kjøkkenet mitt og må vel bygge det opp igjen om ikke så alt for lenge. 😉

 27. Iskwew says:

  Det er i hvert fall veldig kort sesong for isbitmaskin i Norge, Milton. Det samme for vannbeholder.

  Brasilianerne var skeptiske til å drikke kranvann, ja. Det er veldig uvanlig og veldig stilig. For ikke å snakke om at torsk er utstyrt med hode.

  Jepp. Ulike ting er eksotisk 🙂

  Håkon, det er i hvert fall fint å ha et kjøkken.

 28. juliet says:

  Du har jammen meg vært flink du! Nå ble jeg skikkelig imponert, selv om jeg vet at du faktisk klarer både det ene og det andre! 🙂

  Flink jente, nå kan du være stolt av deg selv og det nye kjøkkenet ditt:) Jeg må nesten innom en dag og ta en titt:)

 29. Iskwew says:

  Det er bare å komme innom, frøken 🙂

Top