Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Fotball er en risikosport, men russen er grei

17.05.09 in Diverse, Tigerungen

Denne helgen har Tigerungen og jeg vært på landet hos mormor for å feire 17.mai.  Det ble en ganske begivenhetsrik lørdag av det.

Ved 6-tiden gikk Tigerungen ut for å spille fotball med noen nabogutter.  Halv åtte kom han gråtende inn igjen med en lillefinger som var veldig hoven og sto i en vinkel som ikke så helt normal ut. Han hadde falt og fingeren var blitt bøyd bakover. Dermed var det av gårde på legevakten.  Han mente fingeren måtte røntges, for den kunne være brukket.

Siden vi var på landet, var det et stykke til nærmeste røntgen-apparat.  Nærmere bestemt 43 km på Kongsvinger.  Dermed bar det avgårde i drosje i retning Kongsvinger sykehus.  Med en sliten Tigerunge som sovnet i baksetet, mens jeg satt og studerte landskapet.  Det rike, vakre kulturlandskapet, men velholdte gårder som ligger mer eller mindre mektige langs veien. Jeg synes det er et vakkert landskap.  Og jeg husker at det var da besøkende brasilianere kjørte gjennom det samme kulturlandskapet at de virkelig skjønte at Norge er et rikt land.  Alle husene var så velholdte, nymalte og fine.

Men etter hvert var vi på Kongsvinger, og i løpet av 15 minutter var hånden røntget og vi gikk ned til mottagelsen.  Der sluttet ting å gå fort.  Der gikk det veldig sakte.  Det var et par andre der.  En dame i rullestol med tommelen ut av ledd, som hadde ventet i sier og skriver 5 – fem – timer.  En ungjente som hadde mulig brudd i armen etter å ha fått en hest over seg, som hadde ventet i 2 timer.  Tigerungen og jeg ble enige om at dersom han skulle anskaffe et eventuelt brudd en gang senere, så var det greit å gjøre sånt i nærheten av Volvat.

Køen begynte etter til slutt å bevege seg, og etter to timer kom vi inn.  Da var klokka 23:00.  Vakthavende lege så ikke noe brudd, muligens en brist, som uansett ikke var så stor.  Så ble Tigerungen teipet opp og vi kunne reise hjem.

Vi hadde gått glipp av hele MGP – for på TV’en i mottagelsen på Kongsvinger Sykehus hadde debare TV2 av en eller annen grunn.  Tigerungen fikk imidlertid sett en del fotball, og det var jo han fornøyd med.  Dessuten fikk vi med oss (den ikke veldig spennende, men gledelige!) avstemningen i drosjen hjem igjen.  Og seiersfremføringen av “Fairytale” da vi kom hjem rett før midnatt.  Tigerungen synes det var storveis, og sloknet ganske så fornøyd etter hvert.

I dag har vi gjort søttende mai-ting.  Spesielt fornøyd var Tigerungen med russen på landet, i år som i fjor.  Russen på landet minner ikke om den noe outrerte stormannsgalskapen vi har her i lokalmiljøet.  De var blide, hadde laget et morsomt tog, kjørte ikke sinnsykt store busser med lydanlegg til to millioner, og delte rundhåndet ut russekort til ivrige unger med og uten to fingre på høyre hånd teipet sammen.  Tigerungen klarte å samle 100 kort omtrent, og det syntes han var storveis.

Russen på landet kjører til og med traktor, med dertil hørende elg på lasteplanet.  Tigerungen var lettere sjokkert over at elgen ikke hadde underbukse under drakten, men det var vel det mest sjokkerende russen på landet fant på, det vi så.  De har sikkert vært på fylla de med, men det er i fornuftigere former, tror jeg.

Alt i alt ble det en trivelig søttende mai-helg, Tigerungen vant til og med på lodd (Tok vi mange? Ja, det gjorde vi) og fikk 2 bilderammer og en liten manne-lommebok til å ha kredittkort i.  Jeg mente jeg kunne få låne den, men nei; den skal han spare til han blir voksen og får kredittkort selv.  Oh well, han skal jammen få betale regningene selv og da.

Nå sover han, og snart kommer vel Alexander den tredje hjem fra Moskva.  Tipper det er et par stykker på Gardermoen.  Der skulle gjerne Tigerungen vært også, men i stedet sover han som en engel med de sammenteipede fingrene sine.  Han skal gå med dem slik i en uke, så tenker jeg han er klar for nye fotballskader.

Fotball er tross alt en risikosport.  Men en veldig sosial sådan.  Vi får ta skadene ettersom de kommer 😉

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

8 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Goodwill says:

  Det syns jeg var en tøff Tigerunge, altså! Det gjorde sikkert ikke noe at Stabæk vant på fredag heller, tenker jeg?

  Men altså – gikk de på ski på 17. mai der du var? Si meg, var du i Nord-Norge, eller? 😉

 2. Marina says:

  Bra for Tigerungen at han ikke brakk fingeren! Fotballer har nemlig en tendens til å gjøre det skikkelig grundig. Jeg brakk venstre ringfinger da jeg var omtrent 12, og jeg var over 30 før kulen ved leddet begynte å forsvinne.
  Det finnes mange vanligere fotballskader (som f.eks. brukne ben og hjernerystelse) som går over mye fortere.

 3. Håkon says:

  Vel, fingeren ble i det minste teipet før landets leger innser det dype alvoret i spørsmålet: blir fingeren så frisk kan jeg spille fiolin? :mrgreen:

  Venting på legevakt er sjelden moro.

 4. Iskwew says:

  Godt poeng, Goodwill! Vi satt i mottagelsen og så Stabæk score 4 mål. Det hjalp på humøret 🙂 Og ja, på landet gikk de på ski 17.mai. Men jeg tror de hadde smurt seg bort, altså. Det så ut til å være veldig trått føre. Skiløperen måtte hoppe for å komme seg fremover. Ekstremt dårlig glid. Noen bør ta et oppgjør med smørerne!

  Marina, slike små legg er skikkelig kinkige, så det var veldig godt at det ikke var brudd. Jeg har også sett at slike tar veldig, veldig lang tid for å bli skikkelig bra.

  Håkon, synd legene ikke tenkte på det før. Da hadde de kanskje innsett alvoret og fått opp farten? 🙂 Legevaktventing er ekstremt teit. Vi er bortskjemte. Ikke bare har det sjelden vært noe, men de gangene det har vært noe, har vi reist til Volvat.. der går det unna, som regel.

 5. tone says:

  Stakkars Tigerunge, – tapper.

  Siden jeg også besøkte legevakt 17 mai, må jeg bare få skryte av det. Besøk på Legevakten i Oslo (ikke Volvat) med røntgen og det hele tok ikke lang tid, – men så passet jeg på å komme etter dagskiftet hadde begynt, og før 17-mai-skadene raste inn for alvor.

  Hadde med bok, hadde spist solid frokost.

  Fikk ankelskinne, – var ikke brudd, er kjempeglad.
  Spasertur i villastrøk med hull i asfalten er risikosport for damer som ser på havene og ikke på asfalten.

  Tonita

 6. Iskwew says:

  Akk, Tone! Ulykker kan skje fort. Godt det ikke var brudd der heller.

  Jeg tror grunnen til at det ble så lang venting var at de bare hadde en lege på vakt lørdag kveld. Da skal det jo ikke mye til før det tar lang tid.

 7. Milton Marx says:

  God bedring til gutten!

  Vi feiret 17. mai med en kveldssammenkomst som samlet rundt 7-8 nordmenn, med familie. Til sammen var vi rundt 20. Veldig hyggelig. Og nasjonalsangen sang vi tre vers av – om enn det ble utdelt huskelapp med teksten.

  Fin kveld.

 8. Iskwew says:

  Det høres ut som en skikkelig fin 17.mai, Milton 🙂 Minner om den jeg hadde da jeg bodde i Brasil.

  For øvrig er det helt nødvendig med jukselapp på tre vers av Ja, vi elsker! Selv om du er i Norge.

Top