Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Brrrhurra for 17.mai og russen på landet

19.05.08 in Liv og levned

I helgen var det jammen tøysete vær. Da vi sto oppstilt for flaggheising klokka 0800 lørdag morgen i snøvær var savnet av litt global oppvarming relativt tilstedeværende. Det var det også da barnetoget gikk. Det virket ikke som noe sjakktrekk å ha pakket bort vintertøyet. Tigerungen lurte på hvorfor jeg hadde strøket buksa hans. Den syntes nemlig ikke, ettersom har gikk i full regndress og ikke tok den av da vi var inne på skolen etterpå heller. Det var ingen barn som var ute i skolegården og lekte leker, nesten. Alle var inne, og dermed var det en vanvittig stim av folk og solide kødannelser. Ikke helt stedet for folk med klaus. Dermed meldte jeg meg fivillig som hundepasser for en kjenning som ville inn i varmen.

Det er ganske fascinerende at et helt folk (i hvert fall nesten) kler seg i finstasen og går ut og toger, uansett vær og vind. Det var virkelig ikke en spesielt trivelig opplevelse på lørdag. Selv unger, som vanligvis synes det meste er gøy, var ikke blide. Det kommer vel tildels av at de ikke var like godt og varmt kledd, mange av dem, men likevel. Når ingen unger vil leke ute på 17.mai, da er det dårlig vær. Heldigvis hadde vi ikke pakket bort votter og luer.

På ettermiddagen tok vi toget opp til min mor. Vi ankom akkurat da det lokale russetoget gikk, og det var faktisk riktig morsomt. De unge nyutsprungne russ var relativt edrue, hadde laget morsomheter på plakater (stort fokus på lokal produksjon av rusmidler) og de hadde ikke digre busser med vanvittige anlegg. De hadde ganske vanlige Transiter og VW-busser.

Tigerungen løp som en gal og samlet russekort, han hanket inn 70 kort på 10 minutter og det var en større bunke enn han noen gang har hatt. Han bestemte sporenstreks at vi fikk reise til mormor på den tiden neste år også. Nå skal det vel sies at noen av kortene har tekster som ikke helt egner seg for små menn på snart ni; de stiller i hvert fall fort sine mødre noen vriene spørsmål om hva ting betyr. Men det får stå sin prøve.

Ut over det er det bare å melde at den store skriveblokkeringen har truffet meg midt i planeten. Jeg får ikke til å skrive noe særlig om dagen. Det retter seg forhåpentligvis etter hvert. Og tvinges kan det i hvert fall ikke. Det er bare å vente til inspirasjonen kommer tilbake.

Ha en fin dag!

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: , ,

4 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Goodwill says:

  Jeg har absolutt mer sansen for den type russefeiring enn gigamanien som rir så mange andre. Gøy på landet er kanskje ikke så dumt likevel?

  Og de russekortene tror jeg ikke du skal bekymre deg over. Han skjønner nok mer enn du vil han skal skjønne, men han tar neppe skade av det. Vi gjorde det ikke, gjorde vi?

  Vi frøys i snøværet vi også. Jeg stilte i ny og varm bunad, men manglet halstørkle og hatt. Det er på plass neste gang! Ellers hadde vi også innearrangement, litt trangt, men ok. Ungene koste seg i hvertfall!

 2. Iskwew says:

  Ja, jeg har også mer sans for denne typen russefeiring, Goodwill. Det kan se ut som om galskapen for det meste befinner seg i Oslo Vest, Bærum og Asker.

  Neida, han tar vel ikke skade av de russekortene, men han vil jo ha meg til å forklare, da. Ord jeg ikke tar i min munn 😯

  Neste år bør hatt og tørkle være på plass, ja! Jeg tenker du var knakende kjekk sørlending i den bunaden 😉

 3. Goodwill says:

  Idag er det bare en ting å si:

  Sol ute
  sol inne
  sol i hjertet
  sol i sinnet
  sol, bare sol!

  😀

 4. Iskwew says:

  Ja, takk og lov for at solen vant over snø og vinter i dag, Goodwill 🙂

Top