Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Nei, det er ikke den

29.04.09 in Kattene

Italienerfrøkenen er syk.  Hun er faktisk såpass pjusk at vi var på søndagsbesøk hos dyrlegen.  Som trodde hun kunne ha fått en strekk i ryggen, ga smertestillende og leverte en regning på 2.500 for den fornøyelsen.  Dyrlegene trodde det nok ville gå over bare hun fikk hvile, og fred for Herkules som kan være litt røff når han skal tøffe seg.

Men det gjorde det ikke.  Etter å ha observert henne i dag tidlig, bestemte jeg at hun må til dyrlegen igjen, jo før jo heller.  Siden jeg er på jobb og har en hjelpsom nabo, fikk jeg ham til å levere henne hos dyrlegen.  Så langt, alt vel.

Jeg ringte for å snakke med dyrlegen, som mente dette var en katt som så helt normal ut, den beveget seg som katter skal og han kunne ikke skjønne at det var noe med den.  Men han forsikret meg om at “når mor sier det er noe galt med katten, så ER det noe galt med katten”.  Han skulle observere den videre bare han hadde operert en hund, og ta et arsenal med blodprøver og sånt.

Etter at jeg hadde lagt på røret, uten å fatte at Italienerfrøkenen plutselig skulle ha blitt bra, begynte en bitteliten mistanke å vokse i meg.  Jeg kunne nemlig ikke fatte at han ikke så at det var noe galt med henne. Så jeg ringte tilbake til dyrlegen.

“Den katten min, som dyrlegen ikke finner noe galt med, den er gråstripete, ikke sant?”

“Gråstripete? Nei, den er da svart og hvit?”

“Akkurat.  Da har dere fått levert feil katt.  Ikke rart dyrlegen ikke kunne finne noe galt.”

Dermed er den naboen på vei til dyrlegen med Italienerfrøkenen, og tar med seg den særdeles friske og raske Herkules tilbake igjen.  Naboen hadde syntes han så veldig frisk og rask ut, men som sagt “om mor sier det er noe med katten, så ER det noe med katten”.

Jeg har nok ikke vært klar nok i beskjedene mine.  Det er åpenbart.  Litt stressa, altså.  Sånt blir det forvekslingskomikk av.

Så får vi se hva dyrlegen finner ut når han får den ganske så pjuske Italienerfrøkenen.  Fortsettelse følger.  Godt å le litt midt i alle bekymringene for den syke pusen.

Oppdatert 15:15 – da har dyrlegen fått rett pus, som han observerer er apatisk, sjanglete og slett ikke pigg.  Han finner ikke noe umiddelbart, men skal ta blodprøver og gjøre det han kan for å finne ut hva som feiler henne.  Hun skal overnatte der til i morgen så de får observert henne.

Mor skal selvsagt på sykebesøk.  Noe annet hadde tatt seg ut!

sykpus

Oppdatert 18:30 – jeg har vært på sykebesøk hos den pjuskete lille frøkenen.  Dyrlegen har begynt å se på prøvene og de er helt spinnville.  Hvite blodlegemer i taket og nyreverdier som definitivt er helt på bærtur.  Dyrlegens første teori er en eller annen forgiftning.  Men ikke er hun ute, og kattene spiser den samme maten.  Vi har ingen grønne planter heller.  Veldig rart er det.  Dyrlegen skal ta flere prøver, og hun får væske og antibiotika intravenøst.  Da jeg kom hadde hun mye å fortelle, hun skjønner jo ikke hvorfor hun ikke får være hjemme, stakkar.  Men det kan hun ikke, før dyrlegen finner ut hva det er.  Vi får se i morgen.

Her er det bare å krysse fingrene og håpe på det beste!  Pusen er i trygge hender, heldigvis.

Oppdatert fredag – pusen er hjemme igjen og hun ser ut til å være i rimelig god form.  Hun var veldig kontaktsøkende og ville helst ligge tett ved enten meg eller Tigerungen.  I dag tidlig lå begge pusene oppå dynen min.  Det er som det skal være 🙂

dynepus

Print Friendly, PDF & Email

35 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Isobel says:

  Uff, håper alt går bra med pusen. Forøvrig er det klassisk at dyr legger sykdomsepisodene sine til helger og helligdager. Det føles litt konspiratorisk til tider.

 2. Anja says:

  *Krysser alt som er for Italienerfrøkenen*

  Godt at det ble oppklart at det var feil katt som var hos dyrlegen slik at han fortest mulig kan finne ut av hva som feiler det lille nurket!

 3. Iskwew says:

  Å ja, det er det, Isobel. Husker jeg hadde et marsvin med viltvoksende fortenner en gang. Han passet alltid på å være riktig syk lørdag og søndag. De burde få forståelse av at det går ut over innkjøpene av boksemat 🙂

  Jeg krysser alt jeg har, Anja! Jepp, det var godt jeg fulgte instinktene og sjekket om det faktisk var rett katt. For at han ikke skulle se at det var noe med henne, var ganske uforståelig.

 4. Mäklare Smekk says:

  Huff, huff, men det går gjerne bra – katter er tåler mye.

 5. Iskwew says:

  Ja, de gjør jo det. Men det gjør også at du gjerne oppdager at det er noe galt litt sent. De har en smerteterskel vi bare kan drømme om. Ikke så bra når man blir syk.

 6. Mäklare Smekk says:

  du får ta med en mus på neste sykebesøk, det hjelper nok skal du se.

 7. Iskwew says:

  Jeg så i hvert fall et lite glimt av entusiasme i går da det kom inn en møll.

  I morgen tror jeg vi tar med en mus, ja! Og hun fikk boksemat av den snille doktor-damen. Det syntes hun var kjekt.

 8. Hilsen fra pusefrøkenen min og meg, håper det går bra med Ital!enerfrøken.

 9. Undre says:

  🙁 Stakkars lille pusejente da!

  Jeg krysser fingre og tær og så får vi håpe hun blir frisk og rask fortest mulig!

 10. Iskwew says:

  Takk, Skorpionkvinnen. Vi håper her også. Og jeg tenker på at jeg skulle tatt med yndlingsteppet hennes… ensom liten syk pus på fremmed sted.

  Takk, Undre. Stakkar pusen, ja. Hun er skikkelig pjusk, men nå er hun i gode hender, så vi håper hun blir frisk fort som bare det!

 11. Undre says:

  Det skummelt når de blir sjuke, det nytter jo verken å spørre dem om hvor det gjør vondt eller hva de har drevet med heller. 🙁

  • Iskwew says:

   Nei, det gjør ikke det. Og når du ser det på dem, har de gjerne vært syke en stund. De tåler så mye 🙁

 12. Undre says:

  Nei, det er dessverre ikke alltid like lett å skjønne at de er sjuke, spesielt om det er noe som kommer snikende. Pusefrøkna trenger en dyrlege House høres det ut som.

 13. Kari says:

  Ønsker pusen all bedring! Det er urolige dager når de blir så syke. Jeg håper dyrlegen finner ut av det og kan behandle henne så fort som mulig!

  Jeg har hatt min dose med syke dyr det siste halvåret, og jepp – de blir som oftest syke på helg. Eller i det minste på kveld, etter stengetid. Men jeg er SÅ glad for disse dyrlegene. Han jeg har stiller alltid opp, i motsetning til det norske menneskevesen.

 14. Iskwew says:

  Ja, det tenkte jeg også, Undre. Dyrlege-House er det hun trenger. Han virker grundig. Det lover godt.

  Ja, det får vi håpe, Kari. Jeg har en ide i hodet om at dyrleger valgte å bli det fordi de er glade i dyr, de virker mer engasjerte enn menneske-leger.

  I tillegg er de ikke lønnet av staten, men av kundene sine. Det har noe for seg.

 15. Undre says:

  Dyrleger er nødt til å beholde et godt rennomé for å få nok kunder om det er flere dyrleger å velge mellom i området – det trenger ikke leger. Men på en annen side så er dyr avhengige av å ha eiere som kan og vil betale for at dyrlegen skal hjelpe dem. 🙁 Nå kan man heldigvis forsikre dyr, men forsikringene har såpass store egenandeler og begrensninger så man må regne med å betale en hel del likevel. Sånn sett er jeg veldig glad for at vi har et land der barn ikke er avhengige av foreldrenes evne og vilje til å betale for å få legehjelp.

  Men at det er minimum 3 ukers ventetid på en legetime er meg et stort mysterium. Dyrlegen greier jo stort sett å ta i mot pasientene sine samme dag som man ringer og private legesentre ringer jammen meg tilbake om de ikke kunne ta telefonen akkurat da man ringte.

 16. Håkon says:

  Med 3 ukers vetetid har du feil fastlege, Undre.

  På den annen side, dersom jeg plutselig skulle føle meg veldig syk en dag så vil jeg kanskje bli veldig friset til å ringe veterinæren. 😐 Det er en erfaring som skurrer veldig når du har kjørt sykt barn til legevakten og syk katt til veterinærhøgskolen noen ganger.

  Håper frøkna kvikner til igjen.

 17. Marina says:

  Huffda! Dette høres ikke bra ut for pusen, men dyrlegen finner nok ut av det. De gjør vanligvis det, som flere enn meg har observert.

  Og jeg tror ikke det har noe med privat vs. offentlig ansettelse heller. Her borte finnes det jo ikke offentlige legekontor eller sykehus, men dyrlegene er likevel mye mer engasjerte.
  Hvis jeg får denne svineinfluensaen som tilsynelatende er vill i Los Angeles nå tror jeg bare jeg skal ta turen innom dyrlegen. De vet vel mer og grisesykdommer uansett?

 18. Iskwew says:

  Jepp, Undre, dyrene er avhengige av eiere som kan og ikke minst vil betale. Vi har forsikring, og det hjelper veldig, spesielt ettersom du ikke trenger lure på om du skal la dyrlegen ta røntgen og masse prøver for å finne ut av problemet. Så får vi se når han har funnet ut det.

  3 ukers ventetid på lege?? Det har heldigvis ikke jeg opplevd. Men da snakker du kanskje om spesialist?

  Håkon, veterinærer er veldig kjappe til å skaffe akutt-timer, det er sikkert. Godt er det. Men vi har medlemsskap på Volvat i tilfelle det skulle være noe med oss firbente tobente. Da kommer man inn med en gang. Det fikk vi etter mitt første og eneste besøk på legevakten med Tigerungen. Ikke en gang til, altså. Venting i timesvis med en liten tass på 7 måneder med øreverk var nok til å bli trofast Volvat-kunde.

  Jeg håper det, Marina! Hun har det i hvert fall bra i dag tidlig. Svineinfluensa høres ut som noe det kan være best å gå til dyrlegen med, ja 😀

 19. Goodwill says:

  Ååååhh – stakkars lille, søte pusen! Krysser fingre og alt annet som måtte kunne krysses for at hun blir bra igjen, og Herkules, Tigerungen og Matmor blir glade igjen!

  *klem*

 20. IngenEngel says:

  Uffda. Her kommer jeg ruslende for å lese noe fornøyelig mens jeg venter på at klokka blir mange nok til å dra til veterinærtime med skranten Tommypus, og så havner jeg midt i sykeværelset til den stakkars Italienerfrøkna 🙁

  Krysser fingrene for at de finner ut hva som feiler frøkna fort og stresser avgårde for å få reparert min korpulente og akk så aggressive pelsterrorist. Det går vel helst bra!

 21. Iskwew says:

  Takk Goodwill! Tigerungen var tapper og tilsynelatende uberørt til han skulle legge seg, og Italienerfrøkenen ikke skulle sove i sykkelkurven ved siden av hodet hans… ikke så tapper da, nei 🙁

  IngenEngel, har Tommypusen vært i slåsskamp? Håper han blir reparert og like fin igjen!

 22. Iskwew says:

  I følge dyrlegen er pusen veldig mye bedre av væskebehandling og antibiotika, og kan få komme hjem.

  Fra kropp nær sammenbrudd i går, til fine prøver i dag… jeg skjønner ikkeno, men er hun frisk så er jeg glad!

 23. smgj says:

  Godt å høre at det går bedre med frøkenen.

 24. IngenEngel says:

  Så fint at det ser ut til å gå rette veien for Italienerfrøkenen da! 🙂

  Tommypusen har vært på sjekk og skal legges inn til observasjon på mandag, inkl en del røntgen og blodprøver. Han har ikke vært i slåsskamp, men har blitt tung, treg og aggressiv så det virker som han har vondt noe sted. Vi håper det er noe som kan fikses på.

 25. Håkon says:

  Så fint at frøkna frisknet til. 😀

 26. Undre says:

  Hurra for pusejenta! Vi får håpe hun blir god som ny igjen i løpet av helga. 🙂

  Og de tre ukene er til fastlegen skal jeg si deg, og det er om man er heldig. De gangene jeg har vært hos privat spesialist har det vært snakk om å vente bare en dag eller to og kanskje ikke det engang.

 27. Iskwew says:

  Ja, det er jammen godt 😀 Hun er nesten seg selv igjen. Veldig glad for å være hjemme, det er helt sikkert.

  Vi satser på et det går helt fint med Italienerfrøkenen 😀

 28. Milton Marx says:

  Men vi har medlemsskap på Volvat i tilfelle det skulle være noe med oss firbente. Da kommer man inn med en gang. Det fikk vi etter mitt første og eneste besøk på legevakten med Tigerungen.

  Nå vil jeg altså se et familiebilde! At det er noe med at du har dobbel nyrekapasitet kan jeg akseptere, men nuh får det være nok! Jeg ringer agent Scully.

  (jeg ville nesten trodd at fire ben ville være noe som kunne få Tigerungen til å like fotball, men det krever selvfølgelig trening og koordinasjon – så mye kan jeg forstå. Men han må jo være ganske formidabel som judoutøver også).

  Jeg vet at det ikke er pent å oute deg, men hun dama med fire bein er altså bloggeren Iskwew.

 29. Iskwew says:

  Tigerungen liker fotball! Han løper etter ballen som bare det, og det er hjelpsomt med fire ben, skal jeg si deg. I går vant de lokalturneringen, og han hjalp skikkelig til med de fire bena sine.

  De fire bena skulle være en hemmelighet, det var en freudian slip at jeg sa det i den kommentaren. Ja, det ER dårlig gjort å oute 👿

  (Mental note to self: Husk at Milton leser kommentarer)

 30. Fortsatt god bedring til pusen da, får alltid så lyst på katt selv når jeg leser om dine søte små !
  🙂

 31. Iskwew says:

  Katter er fabelaktige 🙂 Den lille er utslitt etter å ha klatret veldig i trærne og lekt med den lille nabokatten som er like gammel.

 32. Marina says:

  Bra at det går bedre med pusen!

  Men, kontaktsøkende, sier du? Jeg lurte på om det ikke var noen andre som var kontaktsøkende da jeg så dette: Er disse dine katter, Iskwew?

 33. Iskwew says:

  Hehe, ja hadde hun nå enda forsvunnet opp i et tre, som hun jo har gjort før, så kunne jo noen og enhver ha fått noe ut av det. Som det er nå får mor mest bekymringer og regninger. Lite hygge, som det andre scenariet kunne ha bidratt til 😉

 34. Marina says:

  Kanskje kattene trenger litt trening? 😆

Top