Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Finans til folket

19.04.09 in Absolutt Iskwew

Som noen kanskje husker har jeg en stund lekt med tanken om å samle noen gode og forståelige tekster om økonomi og finans på et eget nettsted.  De stedene jeg har funnet på nett som har det fokuset, er samtidig nettsteder som pusher produkter og har masse reklame.

Men før jeg registrerer domene ønsker jeg å vite om det er noen av de herværende eminente kommentatorer og lesere som kunne tenke seg å være med å bidra til et slikt nettsted.  Jeg kommer ikke til å ha tid til å gjøre det alene.  De som skal bidra må ha god oversikt over økonomirelaterte emner.

Jeg er mottakelig for innspill på hva et slikt sted bør inneholde.

Jeg har satt opp en testblogg med Finans til folket på Iskwew.com der jeg har samlet det meste av det jeg selv har skrevet med økonomisk vinkling.  Men det er for det meste mer meninger enn det er finansfolkeopplysning.  Uansett, der kan dere se litt om hvordan jeg tenker meg at den kan se ut.  NB layouten er ikke helt ferdig.  Blant annet er ikke templaten oversatt til norsk.  Det er fortsatt ting igjen å gjøre.

Men det viktigste er å få svar på følgende: Kan noen tenke seg å bidra som skribenter på Finans til folket?

finanstilfolketforside

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

8 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Mäklare Smekk says:

  Hei Iskwew,

  endelig … Gratulerer 😀

 2. Iskwew says:

  Betyr det at jeg kan notere deg som bidragsyter? :mrgreen:

  (Og nå er vi i fotballens vold noen timer!)

 3. Mäklare Smekk says:

  Hei Iskwew,

  Gratulerer, det er en veldig god idee !

  Mäklare Smekk

 4. Iskwew says:

  Javisst, det ER en god ide. Om jeg får med noen bidragsytere 🙂

 5. Milton Marx says:

  Problemet er jo å være inspirerende. Å spinne videre på en tanke er lett nok. Det er jo utgangspunktet for spinningen som er vanskelig.

 6. Milton Marx says:

  Kanskje ville det være en idé å starte med å lage en tag-/emneliste, så kan kanskje dette tjene som en inspirasjonskilde. Det gjør ingenting om det kommer to poster om nøyaktig samme emne, og det gjøre heller ingenting om man etterfølgende skulle se et emne som ikke er i lista, men som fortjener en post.

  Det er virkelig mange morsomme ting man kunne filosofere litt over, så som Adam Smiths absolutte fordeler kontra Ricardos komparative fordeler. Eller litt transaction cost economics, som filosoferer over konsekvensene av menneskets opportunistiske natur. Jeg har ikke lest Williamsom på 20 år! Eller revisjon. Revisors rolle kontra den rollen som omverdenen tror han har.

  Så kanskje skulle man spørre hvilke avgrensninger man skal ha. Den som vil snakke om alt, ender gjerne opp med å si ingenting.

 7. trineos says:

  Hei, Jeg har fulgt med på sidene dine en god stund, uten å ta del i noen debatter – lagt inn en kommentar før tror jeg. Jeg tror en sånn side vil være kjempebra! Det sagt, jeg har selv laget en fellesside hvor flere er invitert til å delta – og det er ikke så lett å få til. Det har vel noe md følelsen av eierskap eller ikke med siden å gjøre.

  Jeg er veldig interesert i dette tema – og fant deg gjennom en finansgoogle som ledet meg til sjekkesidene dine 😉 Veeeeldig bra.
  Jeg støtter opp om. Og blir det som jeg vil så skal jeg holde på med ‘finanskritisk’ arbeidet i årene fremover og da bidrar jeg gjerne på sidene dine – for da antar jeg at jeg har noe mer å komme med etterhvert 🙂

  Lykke til!

 8. Iskwew says:

  Ja, det er jo problemet, Milton. Men det bør la seg gjøre, det er jo et megaspennende område 🙂

  God ide å lage en emneliste. Greia er at det skal ikke være en nerdeside, men en side der vi kan bidra til forståelsen for fagområdet og til å skape noen gode debatter. For jeg er helt (HELT!) sikker på at kunnskapen om finans og økonomi slett ikke er god nok. Og det å bare debattere økonomi på f.eks. avisenes nettfora, det er heller ikke så bra. For det er veldig orientert mot dagens nyheter.

  Og så skal det IKKE være et sted som later som det er seriøst, mens det egentlig er et sted for å pushe produkter!

  Takk, trineos 🙂 Domenet http://www.finanstilfolket.net er opprettet, i hvert fall. Så får vi se hva vi kan få ut av det.

Top