Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Senere den kvelden, i Lommedalen, 2

12.01.09 in HumoristISK

*knast, knast*

*ring, ring*

“Buona zera, Tony, zono io. Ari”

“Du znakker bedre norzk enn jeg znakker italienzk? Ok. Jeg zom hadde zittet i dikterkammeret mitt og øvd meg hele zommeren… Ok. Ok. Do vara zchef.”

“Vi trenger en zøplepakke til på Grimztad nå med en gang. Boken er ikke nok. Artikkelen er ikke nok.”

“Nå kommer hun!  Jeg må ztikke.  Ha det!”

Dikterprinsen setter seg ved skrivebordet i skrivehulen og ser konsentrert kul ut med langt hår og skjegg.  Døren smeller opp og en betuttet og bustete Fru Behn stormer inn.

“Ari, far ringte og han er opprørt!  OPPRØRT!  Mor har gått seg en tur, hun måtte klarne hodet!”

“Zå, zå, Lyzfontenen, hvorfor er zvigers zå opprørt?”

*hulk*

“Fortell da, mitt livz lyz.  Jeg orker ikke å ze deg zå ute av fatning!  Da får jeg ikke zkrevet ferdig boken.”

Fruen får et anfall og feier alle kladdearkene av skrivebordet.

“Det er jo nettopp den boken som gjør mor og far så opprørt!  Vi kongelige tenker slemme ting _inni_ oss, så klart, men vi forteller jo ikke om dem til VG!  Hvorfor MÅTTE du skrive de mailene til VG??! Tenk om mor går seg bort?  Tenk om far drar på seiltur midt på vinteren??!”

“Jammen, lille venn, jeg orket ikke holde det zlemme inni meg lenger.  Jeg klarer ikke helt denne greia med å te meg med verdighet og zånn, hele jævla tiden.  Jeg er den nye vinen, ikke en zløv, ztum og ztoisk høyverdighet.  Jeg za jo da jeg lezte om agent Hamilton i julen, at jeg zkal innlede det nye året med en vendetta, jeg ogzå. Grimztad fortjener det.”

“Du skulle aldri ha fått lese den boken.”

“Da hadde jeg ikke holdt ut julen.  Jeg fikzer ikke alle de julezelskapene. Jeg zavner vennene mine.  Feztene mine. Jeg får jo aldri gå på Theatercaféen mer.  Jeg zitter bare her i dikterhulen, zer inn i peizen og gjør det jeg kan for å holde ut.  Det vil zi: zkrive bøker om folk jeg ikke liker.  Ingen fezter.  Bare zkogenz zuz og en og annen forbipazzerende elg.”

“Du elsker meg ikke!”

*hulk*

“Det gjør jeg zelvzagt, Zolztråleduggdråpen min.  Jeg elzker deg, barna (takk for at jeg fikk finne på navnene derez!), Harald, Zonja og han derre zom zkal overta tronen.  For ikke å glemme hun andre zom zkal bli dronning.  Men dezzverre får hun ikke bli meg meg ut på fezt, hun heller.  Zavner feztene hun ogzå, zkal jeg zi deg.  Zmart zkalkezkjul det med de zalmene, forrezten!  Hun er ikke zå dum zom vi trodde.”

Etterteksom stillhet.

“Jeg zkal zi deg en ting, Zolztrålelyzfontenen.  Jeg har ofret mye.  Å zitte her i huset i zkogen med kjerring og tre zkrikerunger var lizzom ikke den nye vinenz drøm, vet du.  Den enezte fordelen er at de gidder å høre på meg i VG og Dagbladet uanzett hva jeg har å zi.  Og jeg er zzzzzååååå drittlei zleivkjeften til han oppblåzte, bezzerwizzende, pompøze Grimztad.”

*snufs*

“Hvor er resten av den dyre cognacen vi fikk av far til jul?”

“Hvorfor zpør du om det, Mitt livz engleopplyzningz-zolztråle?”

“Bare svar!”

“Jeg drakk den opp menz jeg mailet med VG før helgen. Jeg drakk litt, zkrev, drakk litt til, zkrev.  Til zizt kjentez det zom om jeg var på Theatercafeen med Jono i en av de nye gevantene hans, zom jeg ikke får lov til å bruke på julezelskap.  Helvetes julezelskap!”

“Så du drikker dyr cognac mens jeg passer barna, alene, er det så?  Du sier du skriver på et seriøst og viktig litterært verk, og så sitter du her og drikker og mailer med journalister? Hmmm?”

“Har du helt zluttet å trøzte meg??  Hvorfor drikker Jeppe?  Hvorfor drikker jeg?  Jeg kjeder meg noe helt alldelez forzkrekkelig, det er zannheten.  Zom et minimum må jeg da i hvert fall få lov til å brevveksle med journalizter i VG?”

Fruen får en stram mine og forlater dikterhulen i det det piper i telefonen.  Kanskje er det Kongen?  Men det er ikke Kongen.

“Hallo?”
….
“Buona zera di nuovo, Tony! Hva? Ok. Jeg zkal znakke norzk.”
….
“Men er det nok?  Zøppelpakken du sendte var ikke zå ztor.  Fyren fortjener alt han får!”
….
“Hva mener du med at jeg brukte opp det mezte nå på lørdag?”
….
“Har du ikke mer zøppel på Grimztad? Jeg lezer da i avizene at du har zøppel til opp under ørene der nede?”
….
“Hva?  Ringte Zvigerfar og za ‘Nok nå’??”
….
“Om det kommer i avizene zå zkulle han zørge for at jeg flytter ned til deg og får anzvar for å rydde opp der nede i ztedet, za han det??”
….
“Ok.  Chiao, Tony.  Hva? Nei, jeg vil helzt ikke på ferie ned til deg! Kunne jeg fått en lang ferie nede hos deg?  Nei, nei, nei!! Jeg vil være her zammen med lyzfontenen min, mitt livs engleztrålelyz.”

*klikk*

*stirre med mørkt blikk inn i peisen*

*løpe over gårdsplassen*

“Zolztråleduggdråpen min!  Jeg zkal ikke maile mer med avizen!  Jeg zkjønner at Zjefen ble litt lettere flambert av de artiklene.  Det er jo krise i Midt-Øzten og alt, dezzuten.  Zkal ikke gjøre det mer! Jeg lover, Zolztrålen min!”

*suss og klem på kjøkkenet i Lommedalen*

*mumle i svart skjegg*

“Ikke før nezte gang, i hvert fall.”

(Jeg har skrevet om en annen kveld i Lommedalen også.)

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: ,

38 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. IvarE says:

  ***humre***

 2. anders says:

  tihi… zærdeles fezzztelige zzaker.

 3. Iskwew says:

  😉

 4. Undre says:

  HÆHÆ!

  😆

 5. Undre says:

  Jeg lurer på når “Trist som faen volum 2” kommer, jeg. 😉

 6. Iskwew says:

  Mja, jeg synes den kommer ut stadig vekk, bare ikke mellom to permer?

  🙄

 7. Undre says:

  Hehe. 😉

 8. Tante Grønn says:

  Ha ha, jeg ler meg i hel 😀
  Håper serien fra Lommedalen fortsetter 😉

 9. Iskwew says:

  Det ser jeg slett ikke bort i fra, Tante Grønn!

  Ari kommer på Redaksjon1 i dag. Det blir nok en klassiker 😆

 10. IvarE says:

  Har nettopp sett Ari på Red.1.
  Det er riktig som Grimstad sier – Mannen burde jo beskyttes mot seg selv. :mrgreen:

 11. Iskwew says:

  Ligger Redaksjon1 ute allerede?

 12. Astrid says:

  For en fantastisk post!!! Jeg må forte meg å lese 1’ern… 😉

 13. IvarE says:

  Sorry, det var på Tabloid på TV2. Skal få med meg Redaksjon1 også. Men konklusjonen blir sannsynligvis den samme. :mrgreen:

 14. Astrid says:

  Ser Ari på Red.1 nå, og skjønner at jeg kanskje ikke bør si dette i dette foraet, men nettopp derfor; Jeg heier litt på Martha og Ari, jeg 🙂 Ædi blædi! 😛

 15. Iskwew says:

  Jeg må se det på nett etterpå. Ble opptatt med Tigerungen.

  Det er lov å heie på Herr og Fru Behn om man ønsker det 😯

  😀

 16. IvarE says:

  Han (Ari) hevder å ha mange kilder, men vil ikke navngi dem. Strengt tatt OK dersom han hadde hatt mere å fare med, men det har han jo ikke:

  Han kan ikke dokumentere sine påstander om Grimstad (prøver ikke engang), han prøver heller ikke engang (selv på oppfordring) å vise hvor Grimstad har tråkket over streken. Og han trekker inn personalmessige forhold (selv OM Grimstad som arbeidstaker skulle ha vært illoyal så unnskylder det ikke (kanskje til og med enda mindre) at arbeidsgiver også er illoyal!).

  Eli Ørjaseter har så inderlig rett i at Ari blander roller fordi han er en sint, ikke lenger så ung, mann!

  Han blander roller og hatter og egne følelser helt til ingen ting kan gjenkjennes og alt bare er en stor grøt. Selv med den media-coachingen kongehuset utvilsomt har tvunget ham igjennom, så er han fortsatt ingen ting annet enn en klovn!
  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 17. Iskwew says:

  Jesus Maria. Snakker om sinna-mann.

  Han belegger ingen ting, nei. Kommer med masse påstander. Her må det

  * ligge noen katter begravet
  * være gitt forhåndsgodkjenning fra kongehuset

  for ellers hadde han neppe gått så hardt ut. Tror jeg.

 18. Iskwew says:

  Das war eine salbe. Seriøst. Og han avsluttet med:

  “Det har vært befriende å oppleve denne dagen. Det har vært rein terapi.”

  Ja. Og spørsmålet er om absolutt alle medier er stedet for å bedrive terapi.

  Selvsagt blander han roller. Selvsagt ville han ikke blitt gitt all denne medieplassen om han ikke var gift med henne han er gift med. Og det med at han roter seg bort i en skog med kilder på slottet, og snakker om et 15 år eller så gammelt arbeidsforhold, det er over kanten.

  Men Elin Ørjaseter hadde noen gode poenger. Blant annet at det er noe befriende at han sier at dette er helt personlig, det har ikke noe med en verdig høyere sak å gjøre. Han er rett og slett bare sinna-mann.

 19. Iskwew says:

  Hobbyfilosofen, den teksten din er strålende! Løp inn og les alle sammen 😀

 20. Astrid says:

  Må si meg veldig enig med Elin Ørjaseter (som jeg ofte er). Som jeg forstod henne, så forstod hun Behns utbrudd og reaksjoner, bortsett fra dette med å kommentere Grimstads arbeidsforhold ved slottet, avviklingen ved dette og andre antydninger. Han burde ikke dratt inn dette, men holdt seg til å være forbanna på Grimstad av private årsaker …men da hadde kanskje ikke saken fått så store overskrifter?!

 21. Torgny says:

  Ari beskriver Grimstad som BITTER, HEVNGJERRIG og NEDRIG. Lurer på om fyren har sett seg selv i speilet i det siste? (Dumt spørsmål, forresten…)

 22. Iskwew says:

  Astrid, jeg tror denne saken hadde fått masse presse nesten uansett. Det er jo et karakterdrap han begår, hvordan du enn snur og vender på det. Og det hadde faktisk vært mer effektivt om han hadde unnlatt å dra inn disse udokumenterte beskyldningene som går på konkrete ting, tror jeg. Det svekker bare det han sier.

  Torgny, på seg selv kjenner man andre, kanskje? Jeg måper egentlig litt fortsatt.

 23. Goodwill says:

  Glitrende Iskwew, glitrende! 😎

 24. Iskwew says:

  Takk, Goodwill 😀

 25. Iskwew says:

  Tor Fuglevik bekrefter at det ikke så ut til at slottet ville bli kvitt Grimstad:

  “Han forteller at han prøvde å få Grimstad over til ny jobb i NRK Radio så raskt som mulig etter at Grimstad ble ansatt i mars 1993.

  – Det lyktes ikke, fordi Slottet ikke ville være av med ham, sier Fuglevik til VG.”

 26. Iversen says:

  Jeg gleder meg allerede til neste gang jeg kan bruke uttrykket “lettere flambert”! 😀

 27. Iskwew says:

  Iversen, det er et godt uttrykk!

 28. tb says:

  Først tenkte jeg “endelig fikk den Grimstad snikfisken som fortjent!” Men så var Ari på TV, og så slutta jeg helt å tenke det… Eller jeg tenkte kanskje at nå er det på tide at Ari får som fortjent han også!?

 29. tb says:

  Selv om jeg altså av prinsipp og religiøs overbevisning mener at ingen fortjener å få som fortjent, altså…

 30. Iskwew says:

  Det var en særdeles selsom seanse. Og etter å ha lest VG i dag er min tolkning at Grimstad egentlig bare er en proxy for alt som er galt i Ari Behns liv. Dessuten sitter jeg og lurer på hvem som er den neste som får passet påskrevet under full mediedekning.

  Å få som fortjent har man vel av prinsipp fortjent? Siden man får det man fortjener?

  💡

 31. Undre says:

  (…) Grimstad egentlig bare er en proxy for alt som er galt i Ari Behns liv

  Jeg tror du er inne på kjernen der, Isk.

  Noe annet som blinker som et stort neonskilt her er at familien Behn hadde vært i en helt annen posisjon om fru Behn ikke hadde insistert på å fortsette å være prinsesse. Om fru Behn hadde sagt fra seg hele prinsessetittelen da hun giftet seg hadde både herr og fru Behn vært langt friere til å gjøre som de vil nå. Så med andre ord sier jeg at det ligger i kortene at fru Behn ikke vil være som “folk flest” og det rammer hele familien hennes.

 32. Iskwew says:

  Ja, det hadde gjort tingene veldig mye enklere. Men du har nok rett, fruen ønsker ikke det. Og da gjør hun det ikke. Dermed kan vi sannsynligvis vente stigende frustrasjonsnivå i dikterkammeret i Lommedalen.

 33. OJ says:

  Nydelig prosa!

  Jeg så den sure vinen i Redaksjon1, og hele tiden merket jeg at jeg ble mer og mer irritert over at jeg stadig lar meg irritere av fyren. Skulle ønske han kunne få den oppmerksomheten han fortjener, nemlig ingen.

  • Iskwew says:

   Takk, OJ!

   Jeg er enig i at det er irriterende å irritere seg over ham. Men det er noen ganger ikke til unngå. Men dette utspillet forårsaket mest hakeslepp, altså.

 34. Iskwew says:

  Meget god kommentar av Halvor Hegtun.

  😉

 35. Torgny says:

  Iskwew, jeg er litt nysgjerrig på Halvor Hegtuns meget gode kommentar. Dessverre får jeg ikke lenken din til å funke. 🙁

  Og hvis jeg ikke allerede har sagt det: Glimrende skildring av livet i Lommedalen! 🙂

 36. Iskwew says:

  Nå funker den, Torgny!

Top