Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Kontakt

Navn (nødvendig):

E-mail (nødvendig):

Emne:

Melding:

Skriv bokstavene i bildet under:

captcha

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Politijuristene protesterer

Jeg har ikke så mye å legge til, men om noen ikke har lest politijuristenes kommentarer til Politiforbundets aksjoner. Og nei, jeg kjøper fortsatt ikke at det har dukket opp et virus som angriper bare politifolk som har vakt i helgene.

Politijuristene tar avstand fra aksjonene og lederen for politijuristene, Curt A. Lier begrunner det slik:

– Når samfunnet opplever å bli holdt som gissel av ordensmakten i den hensikt å oppnå lønnstillegg, utenfor lønnsoppgjørene, må vi reagere på vegne av politietaten.
– Vi er kritiske til at Politiets Fellesforbund forlanger innrømmelser fra regjeringen for å bistå til å få aksjonene avblåst. Å legge enkeltmenneskets rettssikkerhet på bordet som et forhandlingskort for å presse politikerne til å betale høyere lønn er helt uakseptabelt.

Lier påpeker det merkelige i at kravet om risikotillegg fremmes nå, mens det ikke ble fremmet under lønnsoppgjøret i vår, som Politiforbundets leder var rimelig fornøyd med, både på vegne av Unio Stat og eget forbund. Kan det være slik at Politiforbundet ikke er så fornøyd med å være under den paraplyen likevel? Det blir for mange å dele kaka med, og det å få gjennom et risikotillegg til politiet er såpass vanskelig i rammen av storoppgjøret, at man gjør det ved sykemeldings-aksjoner mellom oppgjørene i stedet. Kan det være grunnen, kanskje?

Arne Johannessen kaller i kjent stil utspillet fra politijuristene «ualminnelig smålig». Alle som ikke er enige med Johannessen er gjerne det. Men så sier han noe interessant; Lier har ikke fortståt taktikken til Politiforbundet.

Aha. Så det er kanskje ikke en virus likevel, men taktikk? Kan vi betrakte det som en innrømmelse? Vi har visst det hele tiden, men Johannessen har blånektet. Politifolkene er utslitte fysisk og psykisk, har han sagt, det er derfor de er sykemeldte.

Men det tror jeg fortsatt ikke noe på.

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Tagget med:

4 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Goodwill sier:

  Krystallklar innrømmelse, tydeligere kan det nesten ikke sies.

  Og det er trist, for er det noen som virkelig skal være klipper i samfunnet så er det politiet. De skal følge lover og regler. De skal verken smugle narkotika, bruke folks sikkerhet som gissel eller spille med falske kort. Vi skal kunne stole på dem. Og de fortjener skikkelig lønn, men det er de altså ikke alene om.

 2. Iskwew sier:

  Nei, de skal ikke det. Jeg synes Lier fra Politijuristene formulerte problemstillingen veldig klart.

  Jo lenger dette fortsetter, jo vanskeligere blir det å reparere publikums tillit, det er i hvert fall sikkert.

  Hvorfor kommer aksjonen nå? Jeg tror det er fordi de ikke kan vinne særsakene når de forhandler sammen med andre. De sier altså ja takk, begge deler. De vil ha forhandlinger både sammen med Unio Stat OG som særforbund.

  Jeg antar at f.eks. sykepleierne følger nøye med.

 3. Milton Marx sier:

  Det at man KAN ta balletak på samfunnet, er ikke det samme som at man BØR gjøre det.

  Før man vet ordet av det, er utglidingen på gang. Alle grupper som kan stanse samfunnet via streiker, vil gjøre det.

  Neste fase er at de som ikke kan låse samfunnet via sine jobber, hvilket kan bero på typen oppgaver de gjør, deres organisering etc, blir akterutseilt.

  Tredje fase er at de akterutseilte ser det urettferdige i at de skvises fordi de ikke har maktmidlene. Det ordnes ved at også disse gruppene tar seg til rette, f.eks. i form av opptøyer, veiblokkader osv. Jeg synes nesten jeg allerede kjenner duften av brente bildekk og tåregass.

  Alle taper når 15-20% av all skapende energi går med til å sloss mot at en eller annen gruppe til enhver tid stikker kjepper i hjulene på samfunnet. Derfor er det viktig at staten ikke gir etter. Begynner man først å gi etter på disse feltene, er man på lang sikt nødt til å tape.

  Da var det andre boller da Reagan tok flygelederne. Og Rupert Murdocks håndtering av typografene. Ja det var tider, det.

 4. Iskwew sier:

  Jepp, Milton, og dette synes jeg er veldig interessant i forhold til konkurranseutsatt sektor. Som definitivt ikke er i posisjon til å krangle på lønningene. Om Politiet får dette til å funke, så er det ikke av det gode for K-sektor. For flere kommer til å prøve.

  Men kanskje det har sammenheng med at Roar Flåthen flagget et moderat oppgjør neste år? Det har Politiforbundet sagt at de ikke skal forholde seg til.

  Solidaritet er oppskrytt, vet du.

Top