Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Dette skulle jeg ha tenkt på for mange år siden

Jeg har som nevnt kjøpt meg ski for første gang på 28 år i år. Tigerungen har fått nye ski. Han har dessuten fått nye skøyter, ny hjelm og så videre. Vi har brukt en god del penger på vinterutstyr, rett og slett. Så langt har ikke det vist seg å være en god investering.

Ikke er det snø, og snart forsvinner den siste isen fra enhver skøytebane.

Eventuelt kan jeg selvsagt ta med meg ski og Tigerunge til Athen. Der er det forvirrende nok masse snø. Der har de neppe ski i det hele tatt. Jeg derimot, har ski, men ingen snø.

Martine fra Fagerborg har plukket blåveis på Huk, står det i Aftenposten.

Loven om tingenes iboende jævelskap, heter det. Det er jo en lov jeg har vært klar over lenge, men tenkte ikke på at jeg kunne få den loven til å måke snø og hakke opp is.

Hvor mange ganger har jeg ikke forbannet store snømengder og glatte veier? Hvor mange ganger har jeg ikke knurret og lengtet som besatt etter våren? Så viser det seg altså at det eneste jeg trenger å gjøre, er å kjøpe ski for første gang på 28 år, så blir snøen helt borte. Nå da jeg endelig ønsker meg snø, er det ingen snø.

Skiene mine holder jo til neste år, da, men Tigerungens støvler, ski og skøyter gjør kanskje ikke det. Jeg kunne visst ha spart meg de pengene, jeg som verken har hytte på fjellet eller bil. Finner vi noe snø nå, er det vel skare så hard at den definitivt er helsefarlig for utrente skigåere.

Det dummeste er i grunn at jeg jo tror at vi står overfor en global oppvarming. Den kom bare så brått på.

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

9 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Håkon says:

  Tja, denne uke for ett år siden var det rikelig med snå på Sørlandet i alle fall – så du kan *kremt* trøste deg med at det er ganske store årlige variasjoner. 🙂

 2. Håkon says:

  *snø var det det var*

 3. Iskwew says:

  Joa, men det er jaggu 10 grader eller noe her nå. Veldig varmt til å være februar.

  Men i 2006 kom vel snøen i slutten av februar, ja :o)

 4. Håkon says:

  Jada, men finner du fram gamle aviser så var det mye skriverier om at nå blir det ikke skiføre på fjellet en gang, og alle fjellhytter ville stupe i pris. (Ok, de hadde rett i det med prisfallet da.)

  Så du husker vinteren 2006? Prøver å glemme lange vintre, jeg.

 5. Iskwew says:

  Jeg glemmer den neppe med det første. Det var vinteren fra helvete, jeg måtte følge til skolen, bussene var alltid forsinkede, de bygget bru på Lysaker, det var mørkt, kaldt og jeg var desperat!

 6. Goodwill says:

  Det er ikke så håpløst som det kan virke. Oppi marka er det mye snø, og selv om det nok er isete mange steder er det veldig fint der det er ordentlig nypreparert. Skiforeningens hjemmeside er godt oppdatert.

  Ellers deler jeg din bekymring for den globale oppvarmingen. Ikke først og fremst på grunn av at vi får dårligere skivintre, men derfor også…nå har dessuten vårt kjære Frp funnet ut at de kan tjene enda flere velgere på en alternativ klimapolitikk som ikke fordrer ubehagelige innsatser fra folk flest. Sånt går gjerne hjem, dessverre…det er lite oppløftende.

  Du skulle blitt med til Budor, Iskwew!

 7. Iskwew says:

  Ja, det er vel håp, kanskje. Men Tigerbarn- og mor er så utrente at vi trenger flatmark, og dessuten har vi ikke bil.

  Det går kanskje hjem ja, disse klima-synspunktene til FrP, akkurat som den frenetiske motstanden mot bompenger gjør det.

  Jeg tipper du hadde mistet tålmodigheten med meg på Budor rimelig fort, Goodwill! Vi snakker 28 år siden det sist var skisko og ski på disse bena :o)

 8. Sauegjeteren says:

  Du trenger ikke reiser mer enn en time eller to nordover før det er bra med snø. *hinter*

 9. Iskwew says:

  :o) Jeg har forstått det slik ja, Sauegjeteren. Kanskje jeg skal forsøke å pønske ut en plan.

Top