Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Mueller kaller en spade for en spade

27.01.08 in Diverse

Hurtigløp på skøyter er den sporten jeg synes er morsomt å se på. Jeg har 30 års historikk som ivrig publikummer på skøyteløp. Spesielt i den gode gamle Bislett-tiden. Med termos og niste i nordre sving, både da Eric Heiden vant, og andre mesterskap. Den største opplevelsen var likevel å se Dan Jansen vinne 1000-meter i Vikingskipet under OL i 1994. Vi hylte, heiet og ropte, og gråt når mannen endelig vant gullet som han hadde mistet så mange ganger.

Skøyteløp har ikke blitt kjedeligere etter at Peter Mueller tok over treneransvaret for det norske landslaget. Ikke bare fordi de norske løperens prestasjoner er blitt bedre, men fordi Peter Mueller er så kul. Ikke bare har han langt hår og er litt av en hippie, men han kaller stadig vekk en spade for en spade, uten å bry seg synderlig om hvorvidt det passer seg.

Det gjorde han i dag også, da nedelenderen som skulle gå i par med Håvard Bøkko på 10.000 meter i Vikingskipet trakk seg 10 minutter før løpet, og Bøkko dermed måtte gå alene. Det er slett ingen fordel. Da Mueller ble spurt hvorfor han trodde de hadde gjort det, freste en innbitt Mueller:“Cuz they’re a bunch of assholes!” og videre “This is not sportsmanship!”. Jeg vil tro han bannet litt mer off kamera, også.

«Jeg er jævlig forbannet på nederlenderne for å spille sånne spill. Hvis noen er syke om morgenen så gir man beskjed og så blir det ny trekning.» 

Nedelenderne bedyrer at Tom Prinsen var syk, men det virker litt pussig at ingen skjønte det før 10 minutter før løpet.

Forøvrig vant Bøkko løpet.

I et litt senere intervju var Mueller litt roligere, men sto ved det han hadde sagt og sa at “I stand up for my boys”.

Sannsynligvis er Peter Mueller litt mer frispråklig enn sporten liker, men uansett – han står på som en løve for løperne sine, og er et friskt pust i norsk idrett. Muligens er ikke alle enige i det, han har ertet på seg et par autoritetspersoner i sin tid, men kontraktene fornyes og resultatene kommer.

Heia Peter!

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

13 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Lothiane says:

  Hey hey, kul type! Jeg liker sånne hårete menn som står opp for gutta sine. 😉

 2. Iversen says:

  Mueller er en fin fyr. Jeg har sansen for trenere som tar støyten og kanskje litt mer for laget sitt. Også er han flink til å si unnskyld de gangene han går over streken, har jeg lagt merke til. Ikke sånne “jeg beklager at du ble såret”, men “jeg beklager det jeg sa”. Det er sjeldent for tida.

 3. Iskwew says:

  Jeg også, Lothiane!

  Jepp, det er jeg helt enig i, Iversen. Han står på som en løve. Han er veldig ekte, synes jeg. Så får det heller irritere de som ikke liker at spader kalles spader og ikke graveredskaper.

 4. tb says:

  Jeg var også der da Heiden vant! I Nordre sving, begge dagene, og det var en liten bit av himmelen! 🙂 Det var også det året da Antonio Gomez Fernandez var på høyden av sin karriære, det…

  Og måtte vi alle få sjefer som Peter Mueller! I alle fall sjefer som står på for sine folk. (Han har vel sine skyggesider også, når det gjelder personalbehandling og slikt, men i går var han stor!)

 5. Goodwill says:

  Peter Mueller er en god trener, ingen tvil om det. Dog syns jeg han var meget uheldig i forbindelse med en sak med en norsk løper utenfor forbundets gruppe som var med på verdenscupen, og hvor han demostrativt la seg på ryggen mens hun gikk. For Norge. Dét syns jeg ikke noe om. Men ellers er det bra med trenere og ledere som har engasjement og brenner for sporten.

  Skøyter er herlig! Jeg blir alltid sittende godt frampå stolsetet når en nordmann går et godt løp, og vagger fra side til side…ekstremt imponert over prestasjonene. Håvard Bøkko og Sven Kramer er helt fantastiske.

 6. Iskwew says:

  Morsomt, TB! Da har vi felles historie :o)

  Mueller har helt klart sine skyggesider, men jeg tror han er en veldig god trener.

  Goodwill, jeg husker den saken, og det var unødvendig. Men det lå ugler begravet på alle sider i den saken, så vidt jeg kan huske. Det var grunner til at hun sto utenfor forbundets gruppe. Men ja, det var unødvendig.

  Bøkko har potensial til å bli stooor!

 7. tb says:

  Husker da Heiden kom inn på indre bane før 500-meteren. Gikk noen sekunder før folk oppdaget ham, så kom det et voldsomt brøl fra tribunene. Heiden skvatt rett og slett litt, så hvordan han sank litt sammen først, før han vinka til publikum. Tror kanskje det var akkurat da det gikk opp for ham hvor STOR han var akkurat da, for oss som likte skøyter.

  Tror Mueller er en ypperlig trener, ja.

 8. Iskwew says:

  Morsomt at du husker slike detaljer! Det gjør dessverre ikke jeg. Men stadion var smekkfull, og at det kunne være litt overveldende, det skjønner jeg veldig godt.

  Skøytesporten var jo mye større her, enn i USA. Han levde sikkert en mer usynlig tilværelse der.

 9. Geir Dagsland says:

  Men hva sa han egentlig til denne jenta!!!

 10. Iskwew says:

  Det aner jeg ikke, Geir.

 11. tb says:

  Huff… Skyggesidene ved ham ble visst for store til slutt, ja?

 12. Iskwew says:

  Ja, de ble dessverre det, tb 🙁

Top