Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Siste reisebrev fra Gran Canaria

12.01.08 in Liv og levned

All good things must come to an end.

Det må også vår sommerlige pause fra vintermørket. I morgen skal vi altså hjem. En lang flytur er en ganske passende bru mellom universene Arguineguin og Norge.

Siden siste rapport har vi stort sett tatt livet rimelig med ro. Den kanariske forkjølelsen må minst være lillebroren til en grinete influensa. Det er fortsatt snufsing og hosting som gjelder, men det betyr ikke at vi ikke har nytt livet, for det har vi. Vi har vært litt på stranden, vi har spist god mat og vi har sittet på verandaen og sett solen gå ned over bukten nedenfor byen. Været har vært litt grått, så all verdens strandliv er det imidlertid ikke blitt denne uken.

Dessuten har vi shoppet en del – det var nemlig nyttårssalg på det store kjøpesenteren utenfor Las Palmas. Billig, og dessuten klær (ja, så klart) du ikke ser igjen hjemme, med mindre folk har handlet i samme butikker her nede. Tigerungen har en betydelig større beholdning av monstre og Star Wars-figurer.

I går spiste vi på en hyggelig fiskerestaurant nede i havnen. Arguineguin er en levende by, med sementfabrikk og handelsaktivitet. Så selv om vi noen steder har på følelsen av å være på et norsk eldresenter, så finnes det helt unike steder her. Arguineguin er på tross av alle sine fastboende nordmenn en ordentlig by, og ikke bare en turistghetto, som for eksempel Puerto Rico.

havnen.jpg

På fiskerestauranten så vi forøvrig en av de mer sjeldne fiskene i både, disse og jeg vil tro alle andre, farvann. Tigerungen mente det måtte være den berømte, men svært sjeldent observerte sitronspisendebrødtannfisken. Slik ser den ut:

fisken.jpg

Lysene fra byen blinker der nede, og lydene fra dens natteliv høres så vidt her oppe, høyest oppe på åsen. Med det synet skal jeg si god natt til Arguineguin for siste gang, men jeg ser neimen ikke bort i fra at den kan få besøk av oss igjen en gang.

I morgen er det pakking. Jeg må helt sikkert kjøpe meg en ekstra bag som jeg bruker som håndbagasje. Vi har litt mer bagasje enn da vi kom. Det er som det skal være :o)

Boa noite, amigos e até logo! (Jeg har funnet ut at portugisisk fungerer helt greit her nede). I morgen kveld (veldig sent) er vi hjemme i Norge, der jeg skjønner at Gro, skatt, Lommemann, Staff og sådant er det som står på dagsorden. Hjernen vil vel kanskje bli opptatt av slikt etterhvert? Vi får se.

nattarguineguin.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

10 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Goodwill says:

  Etter å ha lest reisebrevene dine ser jeg ganske lyst på at jeg muligens får meg en tur til Arguineguin utpå høsten 🙂

  Ønsker dere en god tur hjem igjen!

 2. Iskwew says:

  Ingen grunn til å se annet enn lyst på det, Goodwill :o)

  Og dette blir siste kommentar fra Gran Canaria – nå drar vi til flyplassen.

  Até a Noruega!

 3. Tiqui says:

  Velkommen hjem!

 4. Frøydis says:

  Hei!
  Tror vi har bodd på omtrent samme sted, i åssiden over Arguineguin.!
  Jeg forelsket meg i Gran Canari i fjor da jeg var der for første gang.
  Drar tilbake den 16 februar, OG JEG GLEDER MEG!!!
  Dine reisebrev har gitt meg gode “flash-back”.
  tusen takk skal du ha!

 5. Iskwew says:

  Takk, Tiqui!

  Så hyggelig, Frøydis :o) Vi har hatt det veldig fint, og du har all grunn til å glede deg!

 6. Lothiane says:

  Så fint å lese om oppholdet deres, Isk! 🙂 Synd med forkjølelsen, håper den skremmes vekk av vinterværet her hjemme. Velkommen hjem!

 7. Lothiane says:

  Hmph.

  Jeg har glemt å oppdatere adressefeltet. Nå er det riktig link.

 8. Håkon says:

  Det blir sikkert fint å komme tilbake, selv om det er litt vått og kaldt for tiden.

 9. Flopsy says:

  Fine reisebrev, Iskwew! Og nyttig informasjon for sånne som meg, som fortsatt ikke har vært i “Syden”, og som ikke klarer å bestemme seg for om det kunne vært en fin type ferie eller ikke. Dette hørtes jo slett ikke verst ut 🙂

 10. Iskwew says:

  Takk, Lothiane, og grattis med ny blogg :o)

  Det er veldig vått og kaldt, Håkon. Og mørkt…

  Takk, Flopsy! Syden er mange forskjellige ting. Jeg hadde nok fått spader om jeg hadde bodd på Sunwing, f.eks. Vi bodde jo privat, og hos folk som hadde rukket å bli litt kjente. Det var slett ikke verst :o)

Top