Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Vinterkald bytur i Oslo

15.12.07 in Liv og levned

Jeg har vært på bytur i dag. Først og fremst for å handle noen julegaver, som jeg ikke fant, med noen unntak. Og jeg tror jeg har funnet et sted som er forlatt av kundene på Sivilisasjonens endeholdeplass; Aker brygge. Der var det svært så behagelig å gå. Lite folk og korte køer til kassen. Muligens blir det en ettermiddagstur dit i morgen også.

Tigerungen har forøvrig lurt meg igjen. Ved bruk av følgende tretrinns-taktikk, som svært ofte virker:

1. “Mamma, om jeg bare får DEN til jul, da skal jeg ikke ønske meg noe annet…”
2. Påfør bevrende underleppe
3. Legg til Puss in boots-blikk

Dette er en svært vellykket strategi. Dermed blir det Star Wars figurer også, selv om alle presangene til Tigerungen strengt tatt var kjøpt inn allerede.

iskpaatur.jpgJeg tok en tur innom julemarkedet på Rådhusplassen. Det var faktisk riktig så trivelig. Lite plastikk-stæsj, mange skikkelige ting, gode bratwurst og dessuten ganske god glühwein. Boder med fine nisser, søte saker, skikkelige saueskinnstøfler, og ikke å forglemme svartkledde nonner fra Hviterussland (tror jeg det var) som solgte ikoner og babushkaer. I tillegg fantes sild av alle slag, spekepølser og julekaker. Jeg fant meg et flott pashmina-skjerf.

vestlandsfanden.jpgDagens grytekonsert sto Vestlandsfanden for. Det var også riktig morsomt. At fanden samler inn penger til Frelsesarmeen før jul synes jeg virker helt på sin plass. Synd det var litt lite folk der, for det kunne tatt riktig av.

feilskotoy.jpgEllers var det ganske kaldt i dag, og på bussen hjem spurte jeg meg hva trangen til å ta seg ut gjør meg unge damer. Jeg hadde altså på meg stilongs, kåpe, ullponcho, hansker og forede vintersko. En ung dame på bussen hadde på seg tynn jakke, piratbukse, nylonstrømper og gull ballerinasko. Vi snakker om omtrent -10 grader eller så. Det virket rett og slett ikke som egnet påkledning. Så vidt jeg kan husker var jeg ikke så dumt påkledd da jeg var på den alderen. Selv om hukommelsen selvsagt kan svikte. Jeg får høre med mamma ved anledning.

Lyset på slike vinterdager når det knirker under skoene og frostrøyken står er forresten nydelig. Jeg hørte at det visstnok er slik at utenlandske turister er vel så interessert i det som i å gå på ski. Norsk turistnæring ble oppfordret til å gjør mer utav det enn de har gjort så langt. Det synes jeg var en god ide. Jeg tok noen bilder, men mobilkameraet mitt suger. En annen dag skal jeg ta med det skikkelige kameraet.

Til handleturer å være var denne snill, selv om målet ikke helt ble nådd. Det er fortsatt utestående gavehandling igjen.

kaldt.jpg

Print Friendly, PDF & Email

15 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Undre says:

  Sivilisasjonens endeholdeplass ble jo for øvrig evakuert i dag, så da tenker jeg du kan føle deg ekstra smart og heldig som hadde tatt turen til Aker brygge. 😉

 2. Iskwew says:

  Den var interessant!

  På en lørdag som denne, like før jul, kan det dreie seg om mellom 5.000 og 10.000 mennesker, anslår senterleder Carl Christian Petersen overfor Budstikka.

  Han tror videre at det bare tar et minutt eller to å tømme hele senteret for kunder. ”

  Et minutt eller to å få 5-10.000 mennesker ut derfra? Det er jo så godt som umulig å finne utgangen! Folk skal jo sluses inn, ikke ut.

  Aker brygge er brillefint!

 3. Håkon says:

  Et minutt eller to å få 5-10.000 mennesker ut derfra? Det er jo så godt som umulig å finne utgangen!

  Kanskje de har leid inn Securitas for å tømme senteret?

  Så vidt jeg kan husker var jeg ikke så dumt påkledd da jeg var på den alderen. Selv om hukommelsen selvsagt kan svikte.

  Jeg kan ikke uttale meg om din påkledning, men jeg kan huske det var et vanlig syn på kalde vinterdager da jeg bodde i Skottland. Det var for øvrig mer leddgikt i der enn her på den tiden, men det kan hende at statistikken endrer seg etter hvert. :o)

 4. Iskwew says:

  Ja, kanskje det, Håkon :o)

  Jeg tenkte at jeg nok er blitt gammel, for da jeg så den unge damen på bussen tenkte jeg: “Vet mammaen din at du går slik kledd i minus ti?”

 5. Goodwill says:

  Hehe!! Så du mener Tigerungen har lært av småpusene? Det burde ikke være noen bombe!

  Jeg før min del har holdt meg langt unna alt som likner kjøpesentre i helgen. Igår, lang skitur på Hedmarksvidda, idag baking av julekaker, julegrøt og tilslutt korkonsert. Fin helg 🙂

  Den unge piken? Akkurat som de fleste andre unge idag. Og mamma,n hennes? På shopping, naturligvis…

 6. Håkon says:

  Jeg tenkte at jeg nok er blitt gammel, for da jeg så den unge damen på bussen tenkte jeg: “Vet mammaen din at du går slik kledd i minus ti?”

  Nåda, Iskwew, du er da ikke så gammel. (Men når du ser på Tigerungen og spør deg selv om mamma’n hans vet at han går kledd slik, da…)

  :o)

 7. Iskwew says:

  Hvem som har lært triks av hvem, kan man jo lure på, Goodwill, men triksene funker!

  Muligens er den unge damen som unge damer flest… neglesprett er ikkeno bare man kan bruke gullskoene.

  Det høres ut som om du har hatt en veldig fin vinterhelg :o)

  Håkon, jeg håper i hvert fall ikke han går med gull ballerainsko størrelse 46 i minus to grader. Da tror jeg han gjøres arveløs! :o)

 8. Martin K says:

  “svartkledde nonner fra Hviterussland (tror jeg det var) som solgte ikoner og babushkaer.”

  Lol, nå må jeg si denne menneskehandelen har begynt å gå litt for langt, altså. Babushka er da russisk kjælenavn for en godt voksen kvinne?

 9. Iskwew says:

  Joa, men er det ikke det man kaller de dukkene som har andre dukker inni seg til du kommer til en bitteliten en? Sånne:

  Babushka

 10. fnord says:

  Min research (wiki) sier at det kommer fra en type hodeskjerf som oprinnelig ble kalt babuschka. hmmm, jeg skal konsultere min kryssordspisende mor seinere.

 11. Iskwew says:

  På wiki sto det også:

  “A matryoshka doll (Russian: матрёшка, IPA: [mɐˈtrʲoʂkə]) or a Russian nested doll (also called a stacking doll or Babushka doll) is a set of dolls of decreasing sizes placed one inside another. “Matryoshka” is a derivative of the Russian female first name “Matryona”, which is traditionally associated with a corpulent, robust, rustic Russian woman.”

  Kjært barn har mange navn?

 12. Det later til at vi har sammenfallende bytur-dager, Iskwew. I høst husker jeg, og også nå sist lørdag. Men jeg kom aldri lenger vest enn til Norli bokhandel i Universitetsgaten…

 13. Iskwew says:

  Ahh du skulle ha sagt fra :o) Jeg var forøvrig innom Norli også :o)

 14. Du var på Norli, ja!? Haha, du skal se at plutselig en dag treffes vi i en eller annen kø… 🙂

 15. Iskwew says:

  Ja, det skal du jammen se vi gjør :o) Jeg var ikke lange visitten innom Norli, forøvrig. Da ville jeg hjem.

Top