Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Kattelogikk

23.11.07 in Kattene

Gud, mennesker er dumme. Selvsagt kan det være ti grader og sol på forsiden av huset, selv om det er null grader og sludd på verandaen. Det er i hvert fall noe alle katter vet.

Mjau! Følg meg ned da! Ser du ikke at jeg må ut en tur? Det er sikkert fint vær på forsiden.

Okay. Jeg setter meg foran døren, så skjønner hun det vel etterhvert. Hva er det hun holder på med da? Lager mat? Det måtte da la seg gjøre å følge meg ned først. Ingen reaksjon… hmmm. Kom, Frøkna, så setter vi oss foran døren og mjauer. Det orker hun ikke høre på i lengden.

Mjau! Mmmmmmjauuuuuu! Mjaaaaaaau!

Ikke det heller? Okay. Se på henne med så store, runde øyne du kan, Frøkna. I tillegg mjauer vi. Det orker hun i hvert fall ikke.

puss-with-boots.jpg

Mjau! Mmmmmmjauuuuuu! Mjaaaaaaau!

Ahhh. Det orker hun ikke, nei. Nå følger hun oss ned. Bare pass på å bruke god tid ned trappen, Frøkna. Selv om hun er stresset og har masse å gjøre, trenger ikke vi være det. Hei! Hvorfor løper du da, din irriterende, travle pelsdott?

Jeg tar i hvert fall den tiden jeg trenger. Jeg skal tross alt vaske pelsen min litt underveis også. Dere får bare vente på meg nede.

Ahhhh. Endelig ut på forsiden, der det fine været er.

Hva? Er det null grader og sludd her også????

Mjau! Mmmmmmjauuuuuu! Mjaaaaaaau!

Jeg vil inn. Jeg vil ikke være ute i dette været. Det skjønner alle med vettet i behold. Det er ikke noe å bli sur for. Det KUNNE vært sol og ti grader på forsiden.

Jeg skal bare vaske pelsen litt mer på vei opp.

Hei! Du vet jeg ikke liker å bæres, jeg liker å gå opp trappen i mitt eget tempo. Det bryr du deg ikke om? Å bli sur på grunn av en liten bomtur ned fire etasjer er barnslig.

Okay. Siden du insisterer på å bære meg opp trappen, skal jeg insistere på å sitte på fanget ditt hele kvelden, uansett hva du gjør. Må jeg i så fall bli ute, sier du? Hah. Som om jeg ikke kjenner deg.

Du kan ikke stå for store, runde, bedende øyne, og det vet du da inderlig vel.

Og sånn går no dagan.

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

17 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. tb says:

  “…While still a kitten, all fluff and buzzes, Pete had worked out a simple philosophy. I was in charge of quarters, rations, and weather; he was in charge of everything else. But he held me especially responsible for weather. Connecticut winters are good only for Christmas cards; regularly that winter Pete would check his own door, refuse to go out it because of that unpleasant white stuff beyond it (he was no fool), then badger me to open a people door. He had a fixed conviction that at least one of them must lead into summer weather.”
  Sitat fra romanen “The Door into Summer”, av Robert Heinlein (nei, boka handler om atomkrig og sånne ting, og ikke så mye om katter…)

 2. Iskwew says:

  Hehe, Pete høres ut som en skikkelig katt. Selvsagt må alle muligheter sjekkes. Og det må da være fint vær et eller annet sted!

 3. Flopsy says:

  Haha, katter og vær er en litt spesiell kombinasjon. Her i huset har vi en katt som ikke bryr seg om den slags; hun går ut når hun må ut, uavhengig av temperaturer og nedbør. Men så er hun rehabilitert løskatt, så hun er vel godt vant til vær.

  Den andre er skikkelig fisefin, og snur som en rakett om han oppdager at det regner eller på andre måter er surt. Og så kommer blikket. Det skikkelig sure blikket som holder meg ansvarlig for været. Hallo, liksom, du må komme med noe annet vær enn det der når jeg må tisse. Og så går det 5 minutter og så må han virkelig tisse- vær eller ikke vær.

  Fine katter du har! Mjau!

 4. Goodwill says:

  Katteblikket er bare uimotståelig! 😀

  Men nå skinner sola her, altså!

 5. Kjent kattelogikk. Været burde ha blitt mye bedre på fem minutter. Hvis ikke, et fornærmet miaauu, og anklagende katteblikk. Matmor ordner jo med mat på fat, da må hun kunne ordne opp med bagateller som været også, eller?
  Jeg er stadig overbevist om at Pondus må minst være tremenningen til pusefrøken hjemme hos meg.

 6. Tiqui says:

  Jeg lurer på om Darwin bruker samme logikk når han mjaaaaauuuer og vil være med inn i dusjen? Han blir aldri lenge.. hahaha

 7. Iskwew says:

  Flopsy, det må være tidligere tiders omflakkende tilværelse som gjør at hun vil ut. Katter som har fått velge det der bort et helt liv, velger det bort.

  Selvsagt er det vår skyld at været er dårlig! Jeg tenkte forresten det, apropos katten til Heinlein, at de tror sikkert det må være fint vær der menneskene går ut, for hvem går frivillig ut når det regner og snør??

  Katteblikk er helt uimotståelig, ja, Goodwill :o)

  Skorpionkvinnen, at de er tremenninger, det er jeg helt sikker på! Tiquis Darwin er forøvrig en noe fjernere slektning.

  Tiqui, Italienerfrøkenen har begynt å drikke av springen. Kanskje det er friskt vann han er ute etter?

 8. Marina says:

  Ja, mennesker burde virkelig kunne kontrollere været nå…
  Broren min har en stor og veldig langhåret skogkatt som gir katta i været og går ut uansett. Og hvis det regner er det selvsagt bruttern som er skyld i uværet, så han har ingen rett til å nekte henne å løpe rundt hele leiligheten med omtrent en bøtte sølevann i pelsen, og han har ingen rett til å klage over at han må gjøre rent etter henne.
  Og det kommer selvsagt ikke på tale å holde henne inne i sølevær. Hvis han har noe imot våte katter, kan han bare sørge for at det er solskinn hele tiden!

 9. Iskwew says:

  Ja, det burde vi jo. Men katter er nok egentlig glad for at vi ikke kontrollerer det. Global oppvarming vil fjerne snøen, ikke sant? Undre har på utmerket vis forklart det :o)

 10. phalloides says:

  Har stadig forundret meg over hvordan jeg lar katten manipulere med meg. Av og til går det meg på nervene, men likevel gir jeg etter. Hvem som er sjefen i huset har jeg aldri vært i tvil om, og for sikkerhets skyld; nei, det er ikke kona. Hun er om mulig enda mer i kattens makt enn det jeg er.

  Finnes et neste liv vil jeg være katt. Artig historie. God helg sammen med to- og firbeinte 🙂

 11. Iskwew says:

  Jeg prøver å late som jeg er sjef innimellom, men det faller veldig fort i fisk, altså. Det er de to pelskledde som er sjefer.

  God helg til deg også, Phalloides :o)

 12. Flopsy says:

  Den omflakkende hvite katten har egentlig skjønt at den ikke trenger å være så mye ute nå som den har fått seg et hjem, og hun er vel så mye sofapute som noe annet. Men når hun først må ut, så bryr hun seg ikke om værmeldingen, sånn som den andre fisefine kattemannen gjør.

  Katter er rare! Det hender man kan lure på hva de egentlig tenker om seg selv. Og ikke minst om oss. Kanskje like greit at vi ikke får vite det?

 13. Iskwew says:

  Katter er veldig rare, ja, Flopsy! Jeg tror kanskje ikke jeg vil vite hva de tenker, jeg :o)

 14. Morten says:

  I bladet M, som er hysterisk bra, var det nylig en tegneseriestripe om katter. (I bi-serien Fuzzy)
  Jeg fant det ikke igjen akkurat nå, så dette er ikke ordrett gjengitt, men det stod noe slikt som:

  I gamle egypt trodde man katter hadde magiske krefter. Når en katt døde barberte familiemedlemmene av seg øyenbryna for å markere sin sorg.

  I dag vet vi at katter kun er utspekulerte snyltere

  M:)rten

 15. Iskwew says:

  Hehe – det vet vi kanskje, ja :o))

  *noterer innkjøp av bladet M på handlelisten*

 16. olds69 says:

  Lest dagens sinfest Isk?

  Catfood

  http://www.sinfest.net/

  Minner meg seriøst om katta mi når hun fikk substandard mat (alt annet enn fisk)

  Olds69

 17. Iskwew says:

  Hehe, veldig bra! Her får kattene stort sett tørrfor. Det hindrer ikke Italienerfrøkenen fra å tro at hver gang skapdørene åpnes på kjøkkenet betyr det at hun får noe annet. Selv om hun i utgangspunktet sover sin dypeste søvn, kommer hun til kjøkkenet når det skjer :o)

Top