Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Kamp mot vinterluftens ørkenspredning

14.12.07 in Absolutt Iskwew

I kveld skal jeg gjøre noe så sjeldent som å gi en velværeoppskrift ala dameblader og dessuten reklamere for dyre produkter du kan kjøpe hos Parfymeridamen. Jeg har nemlig noe utover vanlige problemer med tørr hud om vinteren. Jeg grøsser med en gang strømpene må frem og jeg ikke kan gå barbent. Jeg vet nemlig hva det innebærer i form av tørr, kløende hud, spesielt på leggene og hendene. Og i ansiktet. Og tørt hår. Det knirker når jeg går, og folk får elektriske støt av meg, og det er ikke på den gode måten. Men jeg har funnet en oppskrift som virker, og den gjennomføres minst en gang i uken.

Velværeoppskrift for slitne jenter med tørr vinterhud

Shower and shave (barbering gjør det verre, men men…). Bruk Eucerin dusjolje som kjøpes på apoteket. Den er snill mot tørr hud.

Bruk shampoo du kjøper hos frisøren – skygg unna den du kan kjøpe i dagligvare-butikken. I hvert fall klør jeg voldsomt i hodebunnen om jeg bruker noe annet.

Bruk Clarins gommage “tonic” corps skrubbekrem. Dette er den beste av det slaget jeg har funnet, den har masse olje i seg og etterlater huden så myk og glatt det lar seg gjøre. Til ansiktet anbefales Clarins Doux Gommage Polissant, den er myk og snill. Huden i ansiktet er enda tørrere og sartere enn resten.

Etter dusjen er det på med solide mengder fuktighetskrem. Til ansiktet anbefales Clinique skin calming moisture mask. Så til rosinen i pølsa og rådet over alle råd mot ørkenspredning på vinterkroppen fra Iskwews hjørne: Bruk after-sun med aloe vera i stedet for fuktighetskrem. Jeg bruker Clinique.


Lag varm sjokolade med skikkelig kokesjokolade. Gjerne med krem om du har. En plate kokesjokolade løst opp i 1 dl vann, og med en halv liter melk eller så. Det er helt lov å tilsette litt cognac om du har.

Legg deg på sofaen og se en hyggelig film eller gjør noe annet du liker. Malende katter i fanget bidrar til enda større velvære, men kan utelates fra oppskriften dersom det ikke finnes katter i huset.

Og plutselig er livet slett ikke det verste man har en kald norsk vinter-kveld :o)

[youtube]jrIL1JNyJZw[/youtube]

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: ,

23 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Marina says:

  Og for dem som absolutt ikke vil ta turen innom parfymeriet for dyre produkter kan jeg nevne at helt vanlig olivenolje også gjør susen, og i tillegg kanskje litt epsom-salt. Da slipper man med en tur til dagligvaren og kanskje apoteket.
  Og trening er bra for sirkulasjonen, som igjen er bra for huden. Men det er ikke så lurt å jogge på altfor glatt is. Det kan man få riktig ekle “utslett” av.
  Ikke spør hvordan jeg vet det!

  Og hvis man har sensitiv hud er det lurt å holde seg unna Cliniques produkter, som er ekstremt alkaliske. Det kan man få tørr hud og stygge utslett av hvis man bruker dem over lang tid. Jeg har kjent mange kvinner som lurte seg selv med disse produktene og bare la på tykkere og tykkere lag etter hvert som huden deres ble mer og mer tørr og irritert. Det samme gjelder mange parfymerte produkter, og forøvrig det meste av kroppspleieprodukter. De er laget for å selge, ikke for å gjøre huden bedre.

 2. Iskwew says:

  Jeg har prøvd alt fra olje til apotekvarer til parfymeriprodukter, og har endt med disse, som i kombinasjon er det eneste som gjør susen. De er forøvrig parfymefrie.

  Det er helt sikkert forskjellig hva som virker for ulike mennesker.

 3. Megler Smekk says:

  Kjære Iskwew,

  Siden min friseur bare pusher andeler i et tippelag kjøper jeg mine produkter i den lokale landhandel. Etter en del prøving kan jeg anbefale Sunlight sepe, den egner seg bra både til hår og kropp. Katt og Cognac helst armagnac anbefales også på det varmeste.

  Ærbødigst
  Megler Smekk

 4. Undre says:

  Hehe. Hadde vi bare ikke dusjet og vasket oss så mye med alskens kjemikalier så hadde vi nok ikke føkket til kroppene våre og fått så tørr hud og tørt hår om vinteren.

  For tiden prøver jeg for øvrig ut økologiske produkter herfra:

  http://www.optima-ph.no/

 5. Iskwew says:

  Megler Smekk, det der er ikke en variant for meg, altså. Jeg så ut som et skabberakkel til jeg fant en frisør med skikkelig shampoo da jeg bodde i Brasil.

  Jeg dusjer langt fra hver dag, og bruker aldri såpe, Undre. Derimot er det umulig å unngå elektrisk oppvarming og klimaanlegg og sånt. I tillegg var ikke dette problemet påtrengende i Brasil, så det har med veldig tørr luft å gjøre også.

  I tillegg til genene, da. Jeg har jo psoriasis.

  Du får rapportere hvordan øko-testen går!

 6. Undre says:

  Elektrisk oppvarming og klimaanlegg, ja. Varmepumper gjør skikkelig susen om man vil tørke ut huden!

  Og med psoriasis blir det verre med vinter, ja. :-/

  (Og, wow, det var kul sitat-funksjon!)

 7. Iskwew says:

  Jepp, listen over grunner til å flytte til Brasil om vinteren blir fort ganske lang..

  Den sitatfunksjonen er ganske snedig :o)

 8. Tiqui says:

  Dette var en feel-good-post! 🙂 Skal titte innom denne igjen når jeg forlater den argentinske sommeren og bytter ut varme og høy luftfuktighet med kuldegrader og forhåpentligvis julestemning.

  Marina: Hvis man skal ut og jogge, kan det være lurt å smøre ansiktet med kuldekrem – sånn uten vann, for å hindre forfrysninger i den tynne ansiktshuden.

  Ellers kan jeg anbefale å teste å bytte ut rødvinen i gløggen med sherry av og til… det gjør seg ualminnelig godt sammen med mandler og rosiner..

 9. Iskwew says:

  Hmmmm. Det hørtes interessant ut, Tiqui! Sherry-gløgg!

  Det er kaldt her, minus 10 eller så, men null snø.

 10. Avil says:

  Åh, den songen elskar eg. Og mamma laga tekst til den til bryllupet mitt.

  “Se sikke en dejlig brud”

  *glad og rørt og litt varmare*

  Ja, og så har eg laga konfekt og drikk portvin.

 11. Avil says:

  Bileta her er sjølvsagt udugelege, men songen er berre rett med Poul Dissing.

  http://www.youtube.com/watch?v=Wx_sSUHtaTM

 12. Håkon says:

  Varm sjokolade hadde gjort seg etter at flybussen dumpet meg midt i en Oslonatt med milelange drosjekøer, men jeg er forsiktig med melken. I stedet har jeg oppi litt espresso, nymalt sort pepper, kanel og honning. Og så litt cognac…

  Gløgg med sherry er jeg ikke så sikker på, men å blande litt portvin oppi rødvinsgløggen er noe helt annet. For ikke å snakke om å slå til med litt Viavang som tilsetning i gløggen.

 13. Luka says:

  Men hvor skal da så sjokoladen appliseres? I ansiktet eller på kroppen?

 14. Rockette says:

  Jeppers mam. Takk:-)

 15. Iskwew says:

  Jeg liker den også veldig godt, Avil :o) Så morsomt at mamma lagde tekst til den til bryllupet :o) Å lage konfekt og drikke portvin høres ut som balsam for sjelen, det også!

  Jeg brukte bare den første jeg fant på youtube. Skal høre på din versjon.

  Håkon, det hørtes ikke kjekt ut i vinterkulden. Når det gjelder sjokoladeoppskriften synes jeg den høres veldig interessant ut. Den skal testes ved en anledning.

  Luka, tanken var å drikke sjokoladen, men andre kan jo finne andre anvendelsesomårder 😀

  Bare hyggelig, Rockette!

 16. Håkon says:

  Men hvor skal da så sjokoladen appliseres? I ansiktet eller på kroppen?

  Spafrisk Iskwew med sjokoladetrekk?

  (Et sted får grensen for velværetrender gå, og jeg tror det stedet er funnet nå.)

 17. Iskwew says:

  Ja, dette er minst en tangering av den grensen, Håkon :o)

 18. Enig i at shampoo fra dagligvarehandel er fy fy. Jeg kjøper Nicky Clarke hos Vita, håret mitt liker den bedre enn den jeg får kjøpt hos frisøren.
  Hva angår varm sjokolade, prøv å ha oppi litt chilipulver. (kanskje ikke sammen med cognac??) Det er kjempegodt!

 19. Iskwew says:

  Jeg tror hår og hodebunn er så individuelt at det er om å gjøre å finne et merke som passer.

  Chili-pulver i sjokoladen? Her kommer det interessante forslag :o)

 20. Prøv det. Men bare et liiite dryss altså. Det er så godt 🙂

 21. Iskwew says:

  Det skal jeg gjøre :o) Det høres varmende ut.

 22. Luka says:

  Nå er jo chili tradisjonelt å blande i sjokoladen helt fra aztekernes tid, i motsetning til sukker. Forøvrig var det kutyme å vispe sjokoladen og drikke skummet, noe som skulle virke sterkt afrodiserende. At Cortez & co drakk den vonde væsken i bunn var sikkert medvirkende årsak til mangelen på gjensidig respekt og forståelse.

  Forøvrig selger de sjokolade til kroppsbruk på Kondomeriet, men er skeptisk. Den er nemlig laget i England, hvor de som kjent bruker margarin istedet for ekte kakaofett.

 23. Iskwew says:

  Det er det kanskje, ja, Luka.

  Og jeg tror jeg inntil videre, i hvert fall, foretrekker sjokoladen som en drikk, og lar det andre være :o)

Top