Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Den mest skremmende damen som finnes

02.07.07 in Absolutt Iskwew

det er ikke Tante Sofie, Magica fra Tryll, Hilary Clinton eller Siv Jensen, om du trodde det. Det er Parfymeridamen. Hun er skikkelig skremmende, med mindre du er en selv.

Bak disken i Parfymeriet står hun. Perfekt på håret. Klassisk og elegant kledd. Med feilfri hud, diskret og vakkert sminket. Smilende og tjenestevillig sier hun “Er det noe jeg kan hjelpe med?”

Foran disken står du. En lørdag formiddag; ute pøsregner det, og du skulle egentlig bare ut for å handle middag. Men så kommer du kanskje på at du trenger hårspray.

Siden du bare skulle handle brød, melk og middag og så komme deg hjem igjen, med Tigerunge på slep, slang du bare på deg olabukse og en hettegenser. Håret er knapt nok gredd, og den som tror du sminker deg på den tiden av døgnet for å gå et slikt ærend, tar helt feil. Alldeles feil. Og det lever du godt med.

Til du står inne i parfymeriet og foran Parfymeridamen. Da skjønner du at du ser ut som et middels takras, og det har sikkert alle andre allerede oppdaget. Selv ser du det ikke før du ser kontrasten mellom Parfymeridamen og deg i en av de mange speilene som er inne i Parfymeriet. Det er en mager trøst at du alltid (på autopilot rett i etterkant av tannpussen) husker parfymen, og det er ingen billig paddeflat duft, det er den dyre og eksklusive. For tenk!

Men det hjelper egentlig ikke, der du står i hettegenseren fra Levi’s foran Parfymeridamen i mørkeblå bukse og hvit nystrøket bluse. Det hjelper rett ut sagt ikke i det hele tatt.

“Jeg trenger en hårspray”, sier du.

Parfymedamen nikker forståelsesfullt (noe hun har all grunn til) og spør hvilken type. Skal den løfte håret? Forme det? Stiv? Ikke stiv?

“Ehh.. kan ikke du foreslå noe?”, mumler du. Og Parfymeridamen ser studerende på gardin-luggen din og gjør det. Du trenger ikke spørre om prisen. Det blir dyrt. Verre er ikke det prisoverslaget.

“Er det noe mer jeg kan hjelpe deg med?” sier Parfymeridamen. Og du skjønner jo bare ved et blikk på henne at selvsagt, selvsagt og helt sikkert, kan hun det. Og hun vet det med sikkerhet.

“Ehhh… kanskje en ny mascara?”, sier du, nølende, selv om du vet at du er et så lett offer at det er helt latterlig, egentlig. Du kommer minst til å gå ut med en ny mascara, i tillegg til hårsprayen.

Så får du en grundig gjennomgang av det nyeste på mascarafronten, mens Parfymeridamen studerer ditt ganske så begredelige ytre for å finne ut om det er noe, NOE i hele verden som kan redde deg. Det er det heldigvis, og igjen, du trenger ikke spørre om prisen. Det blir dyrt.

“Trenger du kanskje en kajalblyant?”, spør Parfymeridamen. Som om det egentlig er noe å lure på. Et blikk er nok til å konstatere at selvsagt, selvsagt trenger du det. Du bare nikker. Så klart trenger du det. Den som ligger i sminkepungen (og sjelden er i bruk) funker ikke.

“Ja, den jeg har er så tørr og vanskelig å legge på”, sier du for å understreke at du faktisk har en kajal-blyant, mens du studerer damens vakkert trukne kajal-streker og skjønner at du må øve betydelig mer enn du har, for å få til noe lignende. Betydelig mer. Og ikke spør om prisen. Det blir dyrt. Du vet det. Og det at du ikke spør om prisen, viser i hvert fall for Parfymeridamen at du har råd til produktene hennes. Det er da noe.

Du er nå kommet til et punkt der du lar det stå til. For å komme Parfymeridamen i forkjøpet, sier du: “Hmmm. Kanskje noen øyenskygger også?” Hun nikker enig, selvsagt gjør hun det. “Har du et merke du foretrekker?”, spør hun. Da er du et nanosekund fra å miste all verdighet. Du begynner å fnise. Tross alt trenger Parfymeridamen bare å se på deg for å skjønne at du ikke har et øyenskygge-merke du foretrekker! Du har jo overhode ikke snøring. Men du tar deg kraftig sammen, biter deg i leppen og klyper deg på hånden for å stoppe fnisingen før det er ute av kontroll, og du som sagt mister all verdighet. Da hadde seansen gått fra ille til verre.

Etter en stund finner Parfymeridamen den perfekte øyenskygge-kvartett til deg. Hvorpå hun går over til å forklare hvordan du skal legge den. Hun har selvsagt forstått at du ikke har snøring. Dermed blir du stående der som et fe i flere lange minutter og får utgreininger om hvordan du legger skyggen, hvilke farger hvor, når og til hva. Du nikker, hmmm’er, og til slutt sier du takk for veldig gode tips. Igjen. Det blir dyrt.

“Nei, nå tror jeg at jeg må gi meg, før det blir for dyrt”, sier du forsiktig. Du vet at det allerede er det, og forsøker å ta tilbake kontrollen.

Så kommer nådestøtet. “Men du”, sier Parfymedamen mens hun smiler forståelsesfullt. “Clarins har kommet med en veldig god dekk-krem. Den er glimrende til å dekke for eksempel blå ringer under øynene”, fortsetter hun, og i det hun sier det, ser du deg i speilet. Og skjønner at den må du i hvert fall ha. Parfymedamen har overhode ikke blå ringer under øynene. Selvsagt har hun ikke det.

Når du kommer hjem blir du sittende å fundere på om de gjør noe med belysningen på Parfymerier, slik at du blir seende ekstra ille ut. “Ser jeg virkelig så ille ut?”, spør du deg selv. Kanskje er det kontrasten til Parfymeridamen som gjør det? Ikke godt å si. Hvorom allting er, har du gått fra høyde 170 cm over havet til 150 cm eller så. Parfymeridamen er forøvrig blond og 185 høy, omtrent.

Du sier “Takk, nå skal jeg ikke ha noe mer”, og føler at noe av kontrollen er gjenvunnet. Til du får se summen damen skal ha for herlighetene. 1.265 kroner står det der du skal trykke kode+klar. Og du gjør det uten å mukke. Du vil miste siste rest av verdighet om du leverer tilbake noen av varene fordi det ble for dyrt. Det er rett og slett uaktuelt.

Med parfymeripose, rosa sminkepung på kjøpet og fornøyd Tigerunge (som benyttet sjansen til å få is og nytt Fantomet-blad for å la deg være i fred med Parfymeridamen) går du litt betuttet hjem. Du spør deg selv hvordan det hadde seg at du gikk på Parfymeridamens limpinne denne gangen også. Det er jo ikke første gang. Skap, skuffer og mapper viser noe helt annet.

“Kom gjerne tilbake om du trenger en leppestift!”, sier Parfymeridamen i det du er på vei ut.

Parfymeridamen er skummel, rett og slett. Og skremmende dyktig.

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: , ,

52 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Anja says:

  He he he – genialt skrevet!! Ler så jeg nesten faller av stolen – og det samme gjør “naboen” 😉
  Det værste er jo at alt sammen er så sant, så sant… *flirer*

  Klem fra Velehue

 2. juliet says:

  Å herlighet! 🙂 Jeg ler og tørker tårer, måtte jo sende denne bloggen din videre i hytt og pine nå for dette er jo bare så sant så sant.

  Det var hysterisk morsomt! Jeg kjente meg så godt igjen, det gjør vel de aller fleste av med mindre de er (som du skriver) “Parfymedamer” selv.

  Sånn er det bare:) Ha-ha. Takk for vidunderlige herlige skriblerier! 🙂

 3. Iskwew says:

  Anja, javisst er det sant !

  Juliet, det er bare Parfymedamer som ikke er vettaskremte for Parfymedamer, det er jeg helt sikker på.

  Sånn er det bare 😀

 4. blues4u says:

  Den usminkede sannhet er at jeg er strålende fornøyd over å slippe dette! ;D

 5. Iskwew says:

  Det skal du være innmari glad for, Blues4u!

  Men si meg, har dere menn noe tilsvarende skremmende?

 6. blues4u says:

  hehe, vet ikke, men har selv alltid strevd med frisør´n! Tror aldri jeg har gått derfra glad og fornøyd, så det var kanskje en av grunnene til langt hår, men definitivt årsaken til sjølklippinga de siste godt og vel 20 år.
  Et kjiipt annet ærend samme sted (første gang som 15-åring) var for å kjøpe “dong”, som vi kalte kondomene da. Kjempe-skummelt! 😀

 7. mildemarie says:

  HAHA !!! Been there done that. Dette er grunnen til at jeg kjøper alle slike produkter på nett, men hvis jeg en SJELDEN gang går på parfymeri gjør jeg det aldri uten grundig sparkling/maling i forkant. Det handler om maktbalanse….

 8. Iskwew says:

  Blues4u, det er en grunn til at jeg har brukt samme frisør i 23 år! Ikke i verden om jeg tør bruke en annen. Når du etter 10 år slapper noenlunde av, så er det ikke lurt å bevege seg ut på tynn is igjen.

  Kondomkjøp er ikke til å spøke med, nei. men kjøpte du dem hos frisøren??

  Mildemarie, det er et utrolig viktig poeng du drar opp her. Det handler om maktbalanse. Altså: du bør aldri tilfeldigvis stikke innom Parfymeriet. Slikt må planlegges!

 9. blues4u says:

  Det var ikke en like lettkjøpt vare da som nå! Var ihvertfall eneste forhandleren vi gutta visste om, da (i 1974) for 33 år siden. Det var da også et ganske “hysj-belagt” tema, hehe, men tidene har heldigvis forandret seg, og gått positivt fremover på det området.

 10. Milton Marx says:

  Jeg har det litt motsatte bildet av parfymeridamer. Jeg husker da jeg var yngre og så på disse gamle damene, som hadde en helt unaturlig hud og totalt stive ansikter. Tanken var liksom at noe slikt var du ærlig talt for god til å komme slepende hjem med på morgenkvisten. Da heller en lubben serveringsdame.

  Jeg husker jeg tenkte på hvordan de så ut egentlig, under alt sparkelet, etter å ha utsatt huden sin for all den kjemien i årevis. Det er tross alt en grunn for at man er nødt til å teste “skjønnhets”-produkter ut på dyr først. Det er bare så enkelt å glemme at testingen av langtidsvirkningene, den er det parfymeridamene som tar seg av.

  Parfymeridamer. De får meg snarere til å tenke på Michael Jackson og Nancy Reagan enn på Angela Jollie. Gud hjelpe meg! Tenk om min lille datter skulle velge en slik fremtid. Da vil det være jeg som er mest rynkefri om 40 år!

 11. abre says:

  Artig og velskrevet skildring! Jeg føler meg veldig heldig som slipper sånt.

 12. Undre says:

  Det er tross alt en grunn for at man er nødt til å teste “skjønnhets”-produkter ut på dyr først. Det er bare så enkelt å glemme at testingen av langtidsvirkningene, den er det parfymeridamene som tar seg av.

  *fnis*

 13. Undre says:

  ehm… der skulle det vært parenteser kanskje, ja… det var ikke bare å bytte ut quote comment= med blockquote (og jeg burde ha skjønt det i forhåndsvisningen.

  Da lærte jeg noe nytt i dag også. 🙂

 14. Rockette says:

  Haha – kongebeskrivelse, Iskwew!

  Jeg husker forøvrig også den typen parfymeridamer som Milton snakker om, – med sprukne ansikter og leppestift som snirklet seg ut i snurpemunnrynkene. De har dødd ut her i bygda, hvertfall. Nå er det bare slike Brave New World-damer på plass.

 15. Iskwew says:

  Aha, Blues4u, da skjønner jeg problemet. Det kan ikke ha vært så lett, nei.

  Milton, jeg har også en slik erindring, men jeg tror de gikk med de sparkel-damene som med andre dinosaurer, de døde til slutt ut. Kanskje fikk de ikke puste, hva vet jeg? Men, stol på meg, dagens Parfymeridamer er IKKE slik. Eventuelt har du rett i at det var langtidsvirkninger.

  Forøvrig var Parfymeridamene i Brasil ENDA verre å komme ut for. Egentlig var det mange damer i Brasil som forårsaket den Parfymeridame-følelsen… slik er det sikkert i Panama også. Men, remediene der er jo så mye billigere. Jeg husker spesielt en dame på Boticario… der la jeg igjen en del kroner. Redningen var ofte at de bare hadde svart og ikke brun mascara. Da kunne jeg si “Nei takk, det blir for hardt til den lyse huden min.” Save face som holdt vann.

  Abre, pris deg lykkelig du :o)

  Undre, du må bruke haker (< og >). Men jeg ordnet det for deg :o)

  Takk, Rockette :o) Og jeg har som sagt ikke sett noen slike på lenge jeg heller. Jeg er forøvrig aldri i 1.etasje på Steen&Strøm. Det blir for mange Parfymeridamer på en gang til at det er godt for helsa.

 16. Marina says:

  Jeg bruker et annet triks enn mildemarie, og her i USA er det enda mer effektivt ettersom de fleste kvinnene bruker timesvis på sminking om morgenen. Jeg går bare inn i parfymeriet iført olabukse og en kort genser men ingen sminke (jeg har knapt denslags mere), og parfymeridamene bare stirrer på midjen min (de fleste kvinnene her borte har jo ingen) og lurer på om det er lipo eller en sultekur som faktisk virker…

 17. Iskwew says:

  Godt triks, Marina! I Brasil kunne noe lignende gjøres dersom du fyller ut litt mer enn A-cup :o)

 18. Marina says:

  Jeg fyller ikke ut en A-cup engang, men her borte er en flat mage mye sjeldnere enn en DD-cup, så det er vel like bra.
  Og på grunn av den langtidsvirkningen av sminke nevnt ovenfor, og det faktum at nesten alle parfymeridamer her borte røyker, kan det iblant hjelpe å nevne at jeg er jo bortimot 40 også. Etter deres standard ser jeg jo mye yngre ut.
  Det gjelder bare å bruke alle de våpnene man har!

 19. Iskwew says:

  Det gjelder å tilvriste seg makten, på et eller annet vis ja, uten at jeg helt vet hvordan. I Norge tror jeg Mildemaries taktikk er det eneste som virkelig kan virke.

  DD-cup er det lite av i Brasil :o)

 20. Keera says:

  Endelig en til som ikke trives i parfymerier! Eller som alltid vandrer inn på verst tenkelig tidspunkt (dagen man er styggest kledd; en annen klassiker er bukseprøving med ubarberte ben som alle kan se under omkledningsromsforhenget).

  Jeg handler aldri sminke på sånne steder. Etter en ungdomstid hvor mine grove porer med hudormer ble gransket inngående av Parfymeridamer (og noen Hudpleiedamer) og deretter utsatt for diverse produkter for problemhud (alltid i tre: rens, tonic, krem – for et styr!) bare for å oppnå ingen verdens ting bortsett fra litt masochistisk sviing, har jeg for evig og alltid skygget unna både Parfymeridamer og Hudpleiedamer (selv om jeg vurderer å omvurdere sistnevnte).

  Favorittbutikken for sminke og hudpleie er faktisk Body Shop. Parfymeri bruker jeg kun til festnylonstrømper og smykker.

 21. Iskwew says:

  Hudpleiedamer skal du ikke kimse av. I tillegg til mental smerte, tilfører de jo også faktisk fysisk smerte. Klemming av sorte prikker er rett og slett en torturmetode.

  Body shop har jeg ikke prøvd. Er Parfymeridamene greiere der?

 22. Undre says:

  KLAMMER! Selvsagt. I dag er jeg bortreist, du!

  Vel, anyway jeg bruker ikke sminke, men ellers er vel Body Shop et godt alternativ der uansett blant annet fordi produktene der ikke er brukt til å torturere små søte dyr med og de er nok også litt billigere enn det høres ut som de produktene Parfymeridamen solgte.

  (Body Shop trenger jo ikke teste på dyr, for alle virkestoffer, pyntestoffer, konserveringsmidler og luktestoffer m.m. er jo testet av andre selskaper før dem uansett, er vel egentlig min konklusjon. 😉 )

 23. Tiqui says:

  Jeg gjør som Keera og holder meg unna. Parfymeridamen er så skremmende at jeg ikke engang våger meg inn i butikken. Jeg har store problemer med slike “mer-salgs”-metoder, og derfor liker meg ikke helt hos frisøren heller.

  Når de skal fortelle meg alt mulig jeg må bruke i håret for at det skal være pent (og slites enda fortere så man må fortere til frisøren og utsettes for mer mer-salg), krymper jeg meg og synes igrunnen det er ganske frekt. De insinuerer jo at jeg ikke er i stand til å ta vare på håret mitt. Tenk om en av dem en gang kunne si at “du verden, er ikke håret blitt mer slitt enn dette på et halvt år? Ja, da har du vært flink!” Men nei, de vil jo helst at man skal klippe seg hver tredje uke, så i stedet angriper de deg for alt du er verdt. Men kanskje jeg hadde gått oftere til frisøren om de hadde sagt noe hyggelig for en gangs skyld…

  Der har du også et sted de må ha gjort noe med belysningen, for man ser jo aldeles grusom ut der man sitter som en bowling-kjegle med hodet ut av omslagsbeskyttelsen..

  Men Isk, hva er det som gjør at vi lar oss lure til å miste all selvtillit i slike situasjoner? Vi vet jo at vi ser bra ut når vi vil!

 24. Goodwill says:

  Aah – så herlig! Og så herlig det er å slippe dette!

  Yess!!

 25. Marina says:

  Jeg tror faktisk Body Shop, som de fleste andre som sier de ikke tester på dyr, bare får andre til å gjøre det for dem. Eller kanskje de bare tester på parfymeridamer?
  Eller kanskje jeg bare er mer villig til å tro det ettersom jeg ikke tåler produktene deres uansett.
  Men hudpleiedamer, de er virkelig ille! I tillegg til torturen så prøver de jo å prakke på meg alle slags produkter jeg ikke kan bruke fordi de er fulle av syntetisk parfyme. Og de er sikker på at den “magiske” kremen de selger er mer effektiv mot kviser enn Retin-A!
  Alle som opprettholder myten om at kviser skyldes manglende eller feil vasking burde dømmes til daglig nærkontakt med dioksiner!

 26. Iskwew says:

  Undre, jeg liker ikke produktene til Body Shop så godt. Det er et-eller-annet med dem som sitter dårlig her i huset. En lukt, en konsistens, vet ikke helt. Og ja, noen andre har nok testet alt innholdet før :o)

  Tiqui, jeg liker meg godt hos frisøren, men det kommer nok av at han kjenner meg så godt at han bare selger meg det jeg trenger, og ikke noe mer. Men shampoen der er mye bedre. Det merket jeg da jeg bodde i Brasil. Håret mitt så ut som en katastrofe. Til jeg kjøpte frisørshampoo der også.

  De har gjort noe med belysningen der også ja, hardt og hvitt lys som gjør at alle porer, poser, rynker og urenheter synes utrooolig godt.

  Hvorfor vi blir så små av besøk hos Parfymeridamen? Jeg vet ikke, for selvsagt ser vi jo bra ut når vi vil! Men kanskje det er noe med dette gjerne vakre, velpleide vesenet vi står overfor, og det at vi snakker om intime deler (øyne, lepper etc)? Det kunne jammen være verdt en studie.

  Goodwill, orientering i litt småregn kommer ikke til semifinalen, det vil jeg bare ha sagt! Men har f.eks. Clas Ohlsson-mannen samme effekt på menn? *undres*

  Marina, Hudpleiedamer er ille, ja. De har dessuten enda dyrere produkter som de forsøker å prakke på deg. Og meg bekjent virker jo ingen av kremene verken på kviser eller rynker eller noe som helst :o/

 27. Goodwill says:

  På Claes Olsson går man da bare bort og plukker det man vet man skal ha?

  🙂

 28. Iskwew says:

  Akkurat. Det gjør man ja.

  Sportsbutikken da, Goodwill?

 29. Håkon says:

  [quote comment=”22391″]Men si meg, har dere menn noe tilsvarende skremmende?[/quote]
  Tja, jeg har vært innom sminkebutikken for å handle for andre uten at det har skremt andre enn … parfymedamen :o)

  For øvrig er marerittdagen i butikkene for mange menn selveste juleaften. Ekspeditørene vet du er sent ute, at du har dårlig samvittighet og slett ikke er sikker på hva du skal ha. (Ok, det er noen kvinner i den flokken også, men menn er i klart flertall.)

  Iskwew, hva med å prøve en spesialforretning for teatersminke? Da er det bare noen få produsenter å velge mellom, og sminken er testet på generasjoner av skuespillere. 😀

 30. Milton Marx says:

  Klesbutikker er mitt mareritt. Jeg greier ikke å få annet enn lidelse ut av å shoppe klær. Så da ender det stort sett opp med at vi hopper i det, og kjøper nok til at vi pokker ikke trenger å sette bena i en klesbutikk før om tidligst et halvt år.

  Gavekjøp er generelt et helvete. Særlig dersom man ikke kan gi vin.

 31. Iskwew says:

  Hmmm Håkon, kanskje løsningen er å ta med en mann til å skremme Parfymeridamen?

  Å gå fra nesten ikke sminke til teatersminke blir i hvert fall en brå overgang :o))

  Milton, jeg er ikke så glad i shopping jeg heller. Jeg ter meg som en kommandosoldat, egentlig. Inn, skaffe overblikk, finne, ut igjen.

 32. Håkon says:

  [quote comment=”22468″]Hmmm Håkon, kanskje løsningen er å ta med en mann til å skremme Parfymeridamen?[/quote]
  Nei, det går ikke med følge. Parfymedamer blir bare satt ut når mannen kommer alene og slett ikke forstår at det er feil, feil, feil at menn handler kosmetikk for kvinner. Ved en anledning foreslo en parfymedame i at jeg i stedet burde stikke bort i undertøysavdelingen å kjøpe en gave der i stedet. (Hva skal man si til slikt, annet enn å fortelle parfymedamen at til tross for at nevnte avdeling har fått en rekke svært minimale plagg så er det vel ikke blitt så ille at de har begynt å selge eyeliner?)

  For øvrig er det noen kvinner som imponerer ved at de ved akutt behov kan stikke innom en kosmetikkbutikk og få frisket opp hele ansiktet uten å kjøpe nevneverdig av parfymedamen som takk for hjelpen. Det er mulig det er disse kvinnene og ikke menn som shopper alene som er parfymedamenes mareritt.

 33. Iskwew says:

  Dette er da ytterst interessant, Håkon. Parfymeridamene vil ikke ha menn inn på sitt domene. Mon tro om det er fordi de da ikke har den samme maktposisjonen?

  Det høres ut som om noen damer har skjønt hvordan de skal håndtere Parfymeridamer :o))

 34. Elle says:

  kjenner meg så utrolig godt igjen. har baderomshyllene fulle av produkter jeg aldri bruker.

  unnskyld meg for bruk av små bokstaver. tulla insisterer på å bruke høyrearmen min til kos.

 35. Iskwew says:

  Hehe – små bokstaver fungerer like godt!

  Jeg har skuffer og skap fulle. Tror jeg skal benytte noe av tiden mens Tigerungen er i Spania til å rydde og kaste noe av det som er gammelt og ikke virker. Det vil frigjøre mye plass!

 36. Undre says:

  Jeg har ikke vært å Body Shop på aldri så lenge, men bodde i nærheten av en for snart ti år sida og da handlet jeg mye der, men så skiftet de ut hele hårpleieserien sin og dusjsåpeserien og de nye klødde jeg som et helvete av og da var det byebye Body Shop for min del.

  Sånn generelt lønner det seg å tenke på sminke som ferskvare, for gammel sminke har det visst med å bli bakteriebomber blant annet. Og mens jeg skriver dette gjorde jeg rask søk og fant ut at det har kommet en ny lov om merking av holdbarhetsdato på sminke nettopp på grunn av at sminke blir bakteriebomber:

  Sminke varer ikke evig

 37. Keera says:

  Tiqui, kanskje bytte frisør(salong)? Min frisør fnøs da jeg forsiktig spurte om balsam for ca. 20 år siden. “Du har sunt hår. Du trenger ikke balsam!” Han har aldri prøvd å selge meg noe uten at jeg har spurt først.

  Iskwew, Body Shop-ansatte er ikke parfymeriansatte. Butikken jeg handler i (i Galleriet, Bergen) har hyggelige og ujålete ansatte, gjerne unge, og de lar en kikke i fred. Hele atmosfæren er motsatt av et parfymeri: Ingen reklame med lytefrie modeller for produkter som koster minst en tusenlapp, men mange serier med prøver som gjør at en kan snuse og teste mye på egenhånd. Dog handler jeg mascara hos Vita; Maybelline har de ikke hos Body Shop.

 38. Iskwew says:

  Undre, det er noe med Body Shop produktene jeg ikke liker. Og holdbarhetsdato høres lurt ut!

  Keera, jeg er nok ikke så glad i produktene, og da hjelper det ikke om handlemiljøet er bedre, dessverre :o/

 39. Sexy Sadie says:

  Jeg treffer aldri på slike parfymeridamer.

 40. Iskwew says:

  Da har du jammen flaks, Sadie. Pris deg lykkelig!

 41. nessie says:

  Milton: De fleste sminkedamer har svært dårlig hud uten sminken. Blek, gusten og skjoldete. Kur: Noen uker uten sminke, masse fuktighetskrem og sol. Progresjonen er observert med egne øyne hos en venn.

  Jeg ser ganske tomboy ut og bruker selvsagt ikke sminke. Lurer på hvilken sjanger disse koselige damene ville ha satt meg i.

 42. Iskwew says:

  Nessie, de hadde sikkert hatt noen remedier til deg i hvert fall :o))

 43. Elle says:

  En liten digresjon (men innenfor samme produktsfæren): Da jeg leste om hva en burde ha med på sykehuset til fødsel for en selv og babyen, stod sminke på lista. Hvem er det som har funnet på at sminke er et nødvendig produkt noe som helst sted?

 44. Iskwew says:

  Jasså? Det ville ikke være det første punktet på min liste i hvert fall! Som om du har ork og overskudd til å tenke på det.

 45. Cassanders says:

  Glitrende skrevet,
  Jeg er også blant de som heldigvis er forskånet fra denne problemstillingen. Jeg har riktignok SETT en parfymeridame. Jeg var en gang med min bedre halvdel da hun skulle kjøpe sin obilgatoriske leppestift (Lacomte nr8).
  Hun bruker for øvrig minimalt med sminke bortsett fra magi-på-boks-til-10000kr-literen (også kjent som fuktighetskrem). Men hun går IKKE utendørs uten å ha iført seg Lacomt’en. 🙂

  Kan ikke si jeg har samme følelse i noen butikker selv, men hadde en litt anderledes opplevelse i min ungdom da jeg jobbet en sommer i New Orleans.
  Jeg skulle handle noe klær og gikk inn i en nokså tilfeldig butikk som åpenbart solgte denslags.
  Jeg ble umiddelbart oppvartet av en særdeles nydelig dame som kjælte så for selvfølelsen min at selv jeg som 19 åring skjønte tegningen. Jeg la også merke til at kvinnelige kunder øyeblikkelig ble oppvartet av ditto agerende unge staselige menn.
  Er rimelig trygg på at det var bevisst strategi. (Og siden de drev med det får vi tro at det hjalp på salget).
  Uansett gikk kundene derfra med atskillig bedre selvfølelse enn etter møte med “Parfymeridamen(e)” (At den ofte kun varte til første gang du kikket på deg selv i speilet hjemme iført ditt nye plagg er en annen sak).

  Cassanders
  In Cod we trust

 46. Iskwew says:

  Hehe Cassanders, det høres ut som en suksessoppskrift for butikken det der :o) Litt samme oppskrift som Parfymeridamen, ja.

 47. Frøkna says:

  Jeg har tynt, ganske pistrete hår som jeg av mang en frisør har fått beskjed om at “dette er da ikke noe å spare på” når du fortvila prøver å unngå en gutteklipp. Men så starta jeg å ta noen piller fra SunKost som skal være godt for håret og da jeg etter et halvt år kom til frisøren så trodde hun ikke på meg når jeg sa at jeg ikke hadde klippet meg på 6 mnd for håret var jo nesten ikke slitt! DET var en god følelse. Når det kommer til Parfymeridamen så blir jeg nesten kvalm av både synet og lukta. Er temmelig var for sminke/såpe/parfymelukt og når de i tillegg ser ut som de skulle være med i et dragshow så veit jeg ikke om jeg skal brekke meg eller bare stirre fasinert. Noen jenter bruker så mye sminke at jeg tviler jeg ville kjent dem igjen hvis jeg så dem uten! Jeg bruker litt mascara til vanlig (om jeg husker på det) og liker heller å sminke meg ekstra om jeg skal ut på byen eller noe annet.

 48. Iskwew says:

  Hvilke piller er det, Frøkna?? Her fliser det meste seg, skjønner du.

  Jeg synes som regel Parfymeridamer er pent og diskret sminket, litt som damene på reklameplakatene, om du skjønner.

 49. Morten says:

  Må bare slå et slag for Magica fra Tryll. Damen er ikke skummel en plass.
  http://www.mortenflaten.com/blogg/280405150713_sex__drugs__rocknroll.html
  She’s hot!

  Bra innlegg forøvrig, godt å se du holder koken 🙂

  M:)Rten

 50. Iskwew says:

  Koken og koken, fru Blom… :o)

  Magica skal man ikke kimse av, slett ikke. Jeg ser ikke bort i fra at hun kunne ha skremt parfymeridamen også.

 51. Sauegjeteren says:

  Det er nå jeg er takknemlig for å være mann, og ikke engang trenger bry meg særlig om kviser. Arr og urenheter er jo bare tøft!

 52. Iskwew says:

  Ja, det kan du minsanten være glad for, Sauegjeteren!

  (selv om urenheter i hvert fall ikke er så veldig tøft!)

Top