Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Rapport fra sommer-Norge

31.07.07 in Liv og levned

Da har jeg klart å komme meg på nett. Det vil si, jeg kunne ha kommet meg på nett hele tiden, men ikke for 300 kroner for en uke. Det får være måte på. Det er andre utveier. Etter å ha sett litt ekstra bedende på det veldig hyggelige vertinnen her på stedet, fikk jeg passordet til nettet deres uten å betale. Det er det bare hun og jeg som vet. Ingen unger vet det ;o) Tross alt er det utrolig mye annet unger på sommerferie kan drive med.

Tigerungen har besøk av bestevennen sin. Han har jeg skrevet om før og kalt Løveungen. Det kan jeg jo fortsette med. Løveungen kom i går. Og de to små mennene hadde ikke sett hverandre på 5 uker nesten – tenk det! Stor gjensynsglede, og plutselig er jeg omtrent på ferie alene. De to mennene er rimelig opptatte, og kunne til nød spille en runde Yatzy med meg i går, før de måtte forte seg og leke videre. Jeg er en fasilitator, kan du si. Sørger for at de to har vått, tørt og tørre klær. Og det er slik det skal være, for lykkeligere gutter har ikke jeg sett på det jeg kan huske i hvert fall.

Sommer-Norge befinner seg for øyeblikket på Hvaler. En overmåte vakker gruppe med øyer, og etter sigende skal Hvaler ha flest soldøgn i landet. Ikke vet jeg om det stemmer, men det forundrer meg ikke.

sommernorge.jpg

Fredag
Vi ankom omtrent klokken 16:00 sammen med min far, hans kone og Gullet mitt, min søster på 16 altså. De skulle på et bursdagsselskap her på Hvaler, så det passet bortimot perfekt. Det blåste noe alldeles vederstyggelig, og da Tigerungen og jeg var ute og gikk en tur, var det så vidt han klarte å stå oppreist. Det ble derfor en rolig kveld, og Tigerungen sovnet sin vane tro midt i et kapittel av Nino og Kidnapperne fra Subcity. Jeg skuet utover det vakre blåsehavet, og kjente at feriemodusen sparket skikkelig inn, mens jeg drakk en øl på balkongen.

maakeflukt.jpg

Lørdag
Siden det er markedsdag i Gamlebyen i Fredrikstad på lørdager, og det dessuten vart månefestival, måtte vi selvsagt inn dit en tur i blåsten. Der var det mye folk og yrende liv. Før vi reiste hadde vi vært og proviantert i det lokale fiskeutsalget, og dermed satte vi utpå kvelden til livs en ualminnelig stor og utsøkt mengde skalldyr. Det var kongekrabbe. Det var vanlige krabbeskjell. Det var ekstra krabbeklør. Og ferske blåskjell dampet med salt og hvitløk. Samt reker til de som liker det, det vil si alle untatt meg. Gullet og jeg gikk tur og satte oss på svabergene og pratet. Etter at hun ble syk har ikke det vært så ofte som vi begge skulle ønske.

Alle sovnet mette og fornøyde rimelig tidlig. Frisk sjøluft borger ikke for nattugle-tendenser. Men vi fikk med oss at det var betimelig med månefestival akkurat nå. Fullmånen var stor og gullgul der den kom opp over øya ved siden av. Og ganske nær må den også være, for den var stor.

hvalermaane.jpg

Søndag
littkaldtpaahvaler.jpgVinden hadde løyet noe. Dermed spiste vi en sen og lang frokost, og så gikk vi tur for å finne ut av hvor strendene var. Tigerungen fant store skatter i form av skjell og vakre steiner. Jeg fikk den gode følelsen av vind som rusker i håret. På ettermiddagen dro min far og familien, og Tigerungen og jeg spilte spill og hygget oss. Gikk en liten tur til, kjøpte is og gjorde det man ellers skal på en ferietur i sommer-Norge. Det vil si ikke så mye, og i hvert fall ikke noe produktivt (det er faktisk forbudt, for de som ikke vet det).

Mandag
Søndag kveld oppdaget jeg at kameraet mitt hadde sluttet og virke. Mitt Canon Powershot S40, kjøpt på flyplassen i Frankfurt på vei hjem fra Brasil våren 2002. Med det formål å kunne sende bilder hjem når vi flyttet senere sommeren 2002. Det kostet 1.000 € – altså omtrent 8.000 kroner, og var noe av det bedre du fikk innen kompakt digitalkamera på den tiden. 4 megapixler. Veldig funksjonelt, og veldig mye brukt.

Dermed bestemte jeg meg for å ta formiddagsbussen inn til Fredrikstad. Kjøpe kamera, og så møte Løveungen og pappaen hans der. Som sagt så gjort. Jeg kjøpte et Powershot A710. Med 7.1 megapixler og 6x zoom. Det lille jeg har sett av det, gjør at jeg så definitivt ikke angrer på kjøpet. Canon er helmax.

Så møtte vi Løveungen og pappaen ved Kråkerøy-brua. Gjensynsgleden var jublende glad, da to gutter klemte hverandre og så var skravla i gang. Siden har den ikke stoppet :o) Det er bare SÅ hyggelig med de to bestevennene, selv om jeg overses ganske så fullstendig. Ifølge Løveungen er dette den beste ferien han har vært på i sitt liv – noe jeg vel tror er en overdrivelse. Men som han sier: “Jeg er jo på ferie med bestevennen min!”.

strandnellik.jpg

Tirsdag
Mer av det samme og i tilegg bading i sjøen. Det sto de to små mennene for. Jeg synes det var for kaldt, men det gjorde ikke de. Etter noen timers bading i strålende solskinn og ganske så vindstille gikk vi hjem for å spise. Gutter blir selvsagt sultne av slik en aktivitet. Mammaer også, forresten. Hjemmelaget potetmos og pølser gikk ned på høykant. Nå leker de to like fredelig oppe i annen etasje, mens jeg leser, hekler og nyter en utrolig deilig ferie. Straks er det nybakt sjokoladekake, kaffe til den store og melk til de små.

Mer kommer. Kanskje. Men det blir ikke mye konfliktfyllt stoff i så fall. Nå er det ferie fra det meste.

A vida e BOA!

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

19 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. HvaHunSa says:

  Høres vidunderlig ut! Kos dere storveis, jeg er overbevist om at det er ærlig fortjent 🙂

 2. tonemor says:

  Sommernorge ER vidunderlig, når man tar det som det er.

 3. Undre says:

  Ahh!

  Det høres ut som dere koser dere glugg i hel og det er bra! 😀

  God ferie, Isk!

 4. Iskwew says:

  Takk, HvaHunSa :o) Vi koser oss veldig.

  Ja, sant det, Tonemor, men jeg tror ikke det hadde vært helt det samme om vi var regnet inne i en uke.

  Det gjør vi, Undre, og takk :o)

 5. Milton Marx says:

  Nyte, nyte, nyte!

 6. Iskwew says:

  You bet, Milton :o)

 7. Håkon says:

  Om du har hatt samme vær som meg det siste døgnet er det all grunn til å være fornøyd. Jeg har hatt sommerens nest beste dag så langt, og kunne bruke litt av sommerens hittil dårligste investering, solkrem. Perfekt vind og moderate bølger, og ved en feiltagelse :o) haddde jeg tatt med meg ytrefilet til middagen.

 8. E.R. II says:

  Hei!
  Canon kan være bra. Jeg har en steinaldermodell fra 2004 eller deromkring, men jeg liker det. Hvis du har en tulipan eller noe i den duren kan den brukes til å ta fine bilder av små ting. Fine steiner, blomster, tær eller maur. Små ting som du vil komme nærmere innpå. Jeg har et fint bilde av en eggerund stein fra Snake river som har forvitret og sprukket i veldig mange fragmenter, men ikke falt fra hverandre. Slikt kan være fint å ta vare på. Kjøper du en av de aller enkleste små føttene også kan du ta bilder i litt dårligere lys, og du kan ta bilder med selvutløser.

  Kysten er full av skatter. Fortsatt fin ferie!

 9. Goodwill says:

  Smiler bredt her jeg sitter og leser – det virker som du har det akkurat så godt som man skal ha det på ferie 🙂

  Hvaler er kjempefint, det er jo i samme område som Onsøy hvor jeg bruker å feriere. Havet er deilig, enten det blåser eller er havblikk. Stort, mektig og evig, det gir en herlig ro i sjelen. Fredrikstad er også en ganske så fin by, ikke bare Gamlebyen, men også den litt nyere delen, blant annet elvepromenaden med mange fine uterestauranter. Prøv dem!

  Men – kjære deg – ikke badet ennå? Gurimalla – det må du gjøre – det er jo minst 16 grader!

  Fortsatt god ferie!! :-))

 10. Iskwew says:

  I går var det strålende, Håkon. I dag er det blåst og skyer. Det var skikkelig leit at du hadde med den indrefileten! Fillern og pokker altså.

  E.R. II, jeg jobber med å gjøre meg kjent med kameraet, og så langt ser det veldig fint ut :o)

  Nei, Goodwill, ikke noe bading på meg :o) Spesielt ikke i dag – her er det blåst og gråvær. Men vi koser oss for det. Blåsetur, og så hjem og drikke kakao med krem. Livet er sku ikke det verste man har :o)

 11. Velkommen til Fredrikstad og Hvaler! Verdens navle 🙂 Hvaler HAR mest sol og minst nedbør, og akkurat passe med vind. Hvaler har også verdens vakreste svaberg. Her er jeg fullstendig objektiv. Ønsker deg en fortsatt superdeilig ferie!

 12. Iskwew says:

  Ja, det er fantastisk fint her :o) Selv på blåsedager. Det frister definitivt til gjenstagelse!

 13. tonemor says:

  Sukkerspinneengelen pretenderer å være objektiv – veeeeel, – hun aner ikke hvordan svabergene på for eksempel Hvasser eller Tromlingenene ser ut.
  Men, la oss ikke konkurrere, men enes i at svaberg er helt toppers! Mye bedre enn sandstrender.

 14. Iskwew says:

  Tonemor :o) Jeg tenker det er utsøkt flotte svaberg der også, selv om jeg ikke har sett dem.

  ENDA.

 15. Håkon says:

  Det var da ikek indrefilet, Iskwew. Det får da være måte på hvor fine råvarer man skal trekke inn i den lille seilbåtbyssa :o) (Entrecote og ytrefilet, derimot… 😉

  Uansett, denne sommeren blir nok husket for en liten håndfull strålende dager. Vi får satse på at høsten i det minste får varme farger.

 16. Iskwew says:

  Å. Var det bare det, Håkon? Skikkelig dårlig forpleining på den båten må jeg si.

  :o)

  Vi får huske de få strålende dagene, ja. I dag er det skikkelig gruffent her. Men nå skal vi jo hjem, så det får stå til.

 17. Kjære Tonemor. Den store isbreen gjorde like god jobb på vestsida av fjorden som her på min side :-)Faren min jobba forresten på Hvasser i 30 år eller noe. Fint der :-)) Helt enig: svaberg er langt bedre enn strender. Svaberg er så rene og varme og vakre og…

 18. Håkon says:

  Du har et poeng, Iskwew. Jeg skal i hvert fall sørge for at det blir servert kjøtt fra Stange og ikke Prior ved neste korsvei, om ikke det blir servert tigermat da :o)

 19. Iskwew says:

  Svaberg er flotters ja, Sukkerspinnengelen. Enten det er på denne eller den andre siden av fjorden :o)

  Håkon, i går ble det servert prior frossenvare her i huset, og det gikk rett ned :o) Ikke noe er som sjøluft for apetitten.

  Det er ikke noe å si på Prior :o)

Top