Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Travle tider før søttende mai

12.05.07 i Liv og levned

Denne uken har det vært dugnad både her og der. Først var det dugnad på skolen. Så var det dugnad i sameiet. I tillegg har jeg vasket huset i alle kroker og kriker i dag. Gjenstår Tigerungens rom, men det får vente til han rydder skikkelig. Det er hans jobb, og det bør han jammen klare. Så husets eneste rom som ikke er gullende rent er hans.

Tilbake til dugnadene.

Den første på skolen synes jeg var relativt merkelig. En ting er at foreldre rydder, koster og ordner til 17.mai. Men at foreldre også skal male skolens klatreapparater synes jeg er helt på trynet. Det må da være skolens og kommunens ansvar å gjøre det? I tillegg var det store mengder Phyrrosarbeide som gikk på å rake stein ut av plenene, altså stein som brukes på isen om vinteren. Vi kunne vel like greit ha satt oss på knærne og plukket en og en stein.

En annen ting som slo meg var at flere av foreldrene hadde med seg barn. Og hva gjorde barna mens foreldrene ryddet i deres skolegård? De lekte, gjerne så kostende foreldre snublet over basketball-kastende barn. Nå var Tigerungen i bursdag, men hadde han ikke vært det, ville jeg da virkelig ha satt ham i arbeide. Det virker helt fjernt på meg at foreldre skal rydde, og at barna så ikke hjelper til.

I dag var det dugnad i sameiet. Og det å arrangere dugnad på en lørdag synes jeg er teit. Spesielt ettersom den skulle starte klokka 10:00. Jeg orker ikke ha vekkeklokke på på lørdag for å gå på dugnad. Ergo gjorde Tigerungen og jeg vår skjerv i går. Nærmere bestemt renset vi sandkasser som holder på å gro til. Det har vi gjort stadig vekk når vi likevel er ute. Og selvsagt hjalp Tigerungen til – og det synes han er morsomt også. I går spadde han løvetannrøtter som en liten Herkules.

I dag ble det altså rydding og vasking, ikke fordi det var 17.mai, men fordi det måtte gjøres. Samt vasking av 4 maskiner med tøy, deriblant alle votter, halser og luer, som nå kan pakkes bort. Det ble også kastet cirka 10 venstrevanter. De høyre blir som tidligere beskrevet spist av vottemonsteret i løpet av vinteren. Så snart de er tørre, pakkes vinteren etterlatenskaper bort, og for noen måneder glemmer jeg det faktum at vi har vinter i Norge.

Nå er det pizza-baking. Samt på med rent sengetøy. I morgen skal vi gjøre som Vår Herre – hvile. Dra på sykkeltur om det er fint vær.

I kveld har jeg fortjent et glass vin eller to, synes jeg :o)

Print Friendly, PDF & Email

12 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Milton Marx sier:

  Vi ska møtes noen nordmenn på restaurant, tenker jeg. Det morsomme er at vi ikke er så voldsomt nasjonale at det gjør noe. Første gangen i Panama var det riktig morsomt. 30-40 voksne nordmenn hvorav halvparten var sjanseløse etter at første halvdelen av første verset på nasjonalsangen var overstått. Morsomt å se denne halvt skamfulle gjengen som nynnet seg gjennom resten.

 2. Iskwew sier:

  Jeg tror jeg er ganske sjanseløs jeg også! Men vi er jo flere som synger :o)

  Da jeg bodde i Brasil feiret jeg på Churrascaria. Og spise alt de deilige kjøttet det var mulig å stappe i meg.

 3. Adekvate problemstillinger på løpende bånd, Iskwew-
  Men hva leter du etter -og finner du det???
  Mvh Anja
  Trønnderlainn

 4. Iskwew sier:

  Jeg vet ikke hva jeg leter etter. Dermed kommer jeg helt sikkert til å finne det. Fint, ikke sant?

 5. Du er en positiv sjel du Iskwew!
  Det skal du ha :o)

  Anja

 6. Iskwew sier:

  Takk, Anja :o)

 7. Goodwill sier:

  Holdt det med to glass, da? 😉

 8. Iskwew sier:

  Foreløpig er det ikke blitt noen, Goodwill – jeg glemte det :o/

  Kan vin gå ut på dato?

 9. Håkon sier:

  Vin kan gå ut på hvilken dato som helst, men kanskje hjemmelaget balsamico er verd et forsøk?

  Å feire 17. mai kan være veldig trivelig, og bråkete russ kommer på behagelig avstand. (Nå har faktisk støynivået fra russebussene dempet seg, men jeg skal alltid finne nye grunner til å reise i mai :o) Foreløpig er årets plan å seile til Sørlandet, og kanskje seiler jeg så nær land at jeg kan høre lyden av hornmusikk.

 10. Iskwew sier:

  Ja, kanskje det? Men jeg tror jeg heller bør drikket litt mer :o)

  Det er mye stillere fra russen enn det har vært før, heldigvis.

  Forøvrig skjønte jeg at jeg var blitt voksen da jeg før 17.mai 2000, Tigerungen var litt under ett år, ringte politiet da russen hadde stått parkert med buss med musikkanlegg nedenfor i flere timer, slik at den lille ikke fikk sove. Det triste var at jeg hadde ikke behøvd å bli voksen, for det var 10 andre som hadde ringt også.

  Seiling til Sørlandet høres herlig ut! Jeg skal vel mer delta i potetløp, tenker jeg.

 11. Elle sier:

  Jeg var en reser på sekkeløp, husker jeg. Skikkelig spretten. Men nå hindrer den kulrunde magen min den enorme atletiske bevegelsen 🙂

 12. Iskwew sier:

  Det er bare å vente noen år, så får du garantert muligheten igjen :o)

Top