Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Hvor blir det av alle vottene

24.10.06 in Tigerungen

som mistes i løpet av et år? Jeg er sikker på at Tigerungen mistet 15 par votter i fjor vinter. Eller det vil si, han mistet gjerne ikke hele parene, men en av vottene. Slik at det er en vott igjen av hvert slag, og det er dessuten flere venstrevotter enn høyrevotter, ser det ut til. Hadde han nå bare mistet like mange høyrevotter som venstrevotter, så kunne han gått med blandede par. Men det gjør han altså ikke.

Tigerungen liker vanter bedre enn votter. Best liker han de dyre vantene som kan kjøpes på sportsbutikkene. Dem har vi kjøpt en del av, og de er blitt borte alle sammen. Og han liker dyre vindvotter fra sportsbutikken også. De er borte vekk de med. Hittil i høst har vi kjøpt 2 par vanter. Hvor mange det blir i løpet av vinteren kan jeg bare forestille meg, men det blir helt sikkert en del. Og han vokser jo så fort at vantene fra i fjor – de som er igjen – ikke passer i år. Vi snakker her om en Tigerunge som i en alder av 7 år nettopp har fått vinterstøvler i størrelse 38. Og størrelsene på hendene utvikler seg (helddigvis!) i noenlunde proporsjonalt tempo.

Alle vet at vaskemaskiner spiser sokker. Da jeg ryddet etter oppussingen i sommer, satt jeg igjen med minst 10 sokker som var alene, og ikke passet sammen med hverandre i det hele tatt. De som mangler har selvsagt den glupske vaskemaskinen spist opp. Hvorfor i alle dager den legger sin elsk på sokker, og da selvsagt ikke hele par med sokker, det aner jeg ikke.

Kanskje den trenger variasjon i kosten? En blå med båt, en sort med monster, en grønn brasiliansk fortballsokk og så en hvit tennissokk til dessert? Er det den sammensetningen av kost en vaskemaskin trenger? Nå er jeg veldig glad i vaskemaskinen min, så om det er det som må til, skal jeg ikke protestere så mye. Men hadde den nå i hvert fall kunnet spise sokke-par!

Når det gjelder vottene er det annerledes. De blir borte på veien, i løpet av dagen. De er borte når Tigerungen hentes på skolen om ettermiddagen. Så hvor er de?

Sniker det seg et grufsefullt vottemonster omkring på skolen, som må spise votter for å leve? Kommer alle vottene til å gjenfinnes som møkkete og slitne tøyfiller i skolegården til våren? Har de reist til votte-paradis, der det er evig hvit snø og ingen votter blir våte likevel?

Og hvor er vottemonsteret om sommeren? Bor det da i noen busker på strendene og tilgrensende herligheter, og er ansvarlige for at badebukser forsvinner? Kanskje spiser de armringer også, i mangel på votter? Kanskje spiser det spader og spann også. Eventuelt badehåndkleder. Eller går kanskje vottemosteret i sommerdvale? Kanskje er det vottemonsteret som kan skimtes som en sammenkrøllet bylt under et grantre like ved skolen? Gudene skal vite at så mange votter som det monsteret spiser i løpet av vinteren bør det ha nok næring til å overleve sommeren.

Kanskje dette er skolens vottemonster?

Kanskje er det som i eventyret til Alf Prøysen, om den grønne votten? Før votten kommer tilbake har den vært vidt omkring og møtt både elg og mus, snømenn og grisunger. Kanskje alle mistede votter er ute på slike eventyr? Uten at vi merker noe som helst, er vottene uten på store opplevelsesreiser. Forskjellen fra vanlige votter og til “Den grønne votten” er jo at der den grønne votten kommer seg hjem igjen, er Tigerungens votter evig fortapte og borte vekk.

I dag skal vi på sportsbutikken. Og kjøpe regnvotter og vindvotter. Og der jeg blar opp og betaler i dyre dommer, vedder jeg på at vottemonstret står bak minibanken og ler seg halvt i hjel. Vottemonstre er sikkert ekstra sultne på denne tiden av året, etter en lang sommerdvale eller eventuelt bare badebukser og armringer som næring hele sommeren.

Vottemonsteret ler selvsagt fordi det vet at NÅ er det ikke lenge til den får favorittmaten sin igjen: dyre, blå høyrevanter og Helly Hansen vindvotter til dessert.

*sukk*

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

33 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. Iskwews hjørne på www » Travle tider før søttende mai | 12.05.07
 1. iapetus says:

  Hah! Bare vent til vottemonsteret transformerer seg til mobiltelefonmonsteret du!..

 2. Iskwew says:

  Jasså?? Vottemonsteret utvikler seg og kommer til mobiltelefonmonster-stadiet?? Schreck und gru, sier nå jeg. Jeg trodde ikke det kunne bli verre, men det kan det altså. Som om ikke votter er nok!

 3. Vottemonsteret er en kjent skapning fra mine tre unger vokste opp….. Jeg sluttet å kjøpe dyre vanter og votter og gikk over til billigsakene, de ble jo borte likevel! Det hender faktisk at dette vottemonsteret forsyner seg av mine vanter også, grrr… Kan man søke om fellingstillatelse noe sted, mon tro??
  Mobiltlf-monsteret har jeg gudsjelov vært spart for!!

 4. Iskwew says:

  Javisst det skulle vært skuddpremie! De burde få tillatelse til å felle vottemonstre under elgjakten.

  En gang måtte Tigerungen låne mine lammeskinnshansker. Hva skjedde, tror du? Kun den venstre igjen :o/

 5. Milton Marx says:

  Kvinne!

  Kvinne!

  Votteproblemet er – det innrømmes – moderat mer komplekst enn sokkeproblemet, men ikke meget.

  Sokkeproblemet løser man ved UTELUKKENDE å kjøpe sorte sokker av lik tykkelse, tekstur og lengde. Dermed Forsvinner det ikke et helt par når sokkemonsteret slår til – kun et halvt.

  Votteproblemet er større som følge av at det eksisterer høyre- og venstrevotter, men i ettersom det mistes både høyre- og venstrevotter, bør man likevel kunne vente betydelige besparelser på mer konsekvente vottekjøp. Går du etter fingervanter, kan du trolig redusere votteproblemet til en tro kopi av sokkeproblemet.

  Personlig har jeg redusert mine strømpekjøp med sjokkerende 73% etter at jeg gjennomtvang at min kone verken kan kjøpe mønstrede homsesokker eller tennissokker – kun svarte mannesokker med nøytral tekstur.

  Overskuddet? Det skal gå til å finansiere langtidsferie på Maldivene samt østtysk erotisk kvalitetsmateriell.

  Og forøvrig mener jeg at Johnas Gahr Støre må ødelegges!

 6. Iskwew says:

  Problemet reduseres muligens om man kjøper makne vanter, men det hjelper ikke synderlig mye når det bare er venstrevanter igjen etter en stund. Det forsvinner betydelig flere høyrevanter!

  Sokkeproblemet har du imidlertid en god løsning på, og det skal straks og uten ugrunnet opphold iverksettes. Det vil si snart, ettersom det er en betydelig større mengde enkeltsokker nå enn hva det var i sommer.

  Brasil-ferie tenker jeg vi sparer til!

  Gahr Støre er vel søt og kjekk og grei vel, Milton? Eller vil du at vottemonsteret skal skifte beite og begynne å spise utenriksministeren?

 7. Milton Marx says:

  Ideen med fingervanter er at de teoretisk kan snues uten å føles for merkelige – slik at det ikke lenger eksisterer høyre- og venstrevanter.

  Støre må bare ødelegges. Helst før han ødelegger oss. Det er oss eller han, ved De.

 8. din venn Ole says:

  Jeg mistet faktisk en vante på andøyaturen min. Den var borte når jeg kom hjem. Kan være den ligger et sted pakket bort, men jeg har gått igjennom bagasjen ganske så grundig. Derfor mener jeg det må være mange vottemonstre, de har jo tross alt en ganske stor verden å dekke. Min plan er derfor at vi bør sende alle votter og vanter til asia, slik at alle monstrene følger etter. Deretter er det bare å bygge en kjapp mur og vende tilbake til en bevottet eksistens.

 9. Iskwew says:

  Tigerungen liker ikke de der noe særlig, Milton. De strammer gjerne over tommelen.

  Det er oss eller Støre? Hmm mannen virker jo ganske fredsæl, egentlig.

  Ole, jeg tror du er inne på noe som kan være en plan! Når de har spredd seg helt fra Bærum til Andøya, virker det dessuten som om det er på tide å gjøre noen grep. Setter du i gang med planleggingen?

 10. din venn Ole says:

  Jeg er teoretisk fysiker, så jeg kan ikke noenting praktisk i det hele tatt. Skal må få noe gjort trenger man en snekker eller noe slikt, det eneste jeg er god til er å forklare naturfenomener på en vanskelig måte. Vottemonsteret er vel mer biologers enemerker, kjenner flere blivende sådanne, så jeg skal sette de på saken omgående.

 11. Iskwew says:

  Snekker trenger vi ja. Eller kanskje en murer. Men biologene er viktigst, noen må jo skjønne hvordan vi skal finne vottemonsteret og så jage det. Jeg kan egentlig bare telle penger, men jeg kan i hvert fall snakke med noen banker og ordne med finansieringen av muren. Jeg tror de begynner å bli lei vottefinansiering i hvert fall, det er ganske store tap og risikable lån vi snakker om.

  Men om du kan forklare naturfenomener på en vanskelig måte, så kan du vel forklare bort hele vinteren, slik at den blir snurt og ikke kommer? Da holder jo vottemonsteret seg unna også. Så du skal vel ikke undervurdere hva du egentlig kan, Ole.

 12. Goodwill says:

  *hihi*

 13. Goodwill says:

  pssst! Har du tittet i “gjenglemt-tøy-kurven” på skolen og SFO? Der ligger det garantert mange single votter og kjeder seg. Kanskje du kan spleise noen av dem med noen av Tigerungens single? 🙂

 14. Tiqui says:

  Ellers har jeg funnet en utmerket løsning ved å bruke bittesmå karabin-kroker på vottene/hanskene. På den måten kan jeg hekte dem fast i jakken eller sekken når jeg ikke har dem på. Hittil har ikke vottemonsteret våget å prøve å rive dem løs!

  Tiqui (som fortsatt har samme par sykkel/skihansker som hun kjøpte for to år siden)

 15. Iskwew says:

  Ja, det er en god ide! Kanskje alle foreldre innimellom bør ta med alle de ensomme vottene hjemmefra og til skolen? Og så kan alle votter tømmes i en diger haug og fordeles.

  Når det gjelder den muren til Ole, kan vel du være behjelpelig, Goodwill? Siden du er ingeniør kan vel du konstruere noe sånt?

 16. Iskwew says:

  Jeg har prøvd kroker, strikker, sikkerhetsnåler og det meste. Kanskje er det slik at vottemonsteret er mest glad i guttevotter, Tiqui? Den eneste gangen han har tatt mine, var da Tigerungen hadde lånt dem. Tror det ligger noe der altså.

 17. Goodwill says:

  Mest glad i guttevotter? Skjønner ikke? *hrmpf*

  Jeg skjønte ikke helt hva han skal med den muren! Tror han at den hindrer vottemonsteret å følge etter oss tilbake? Altså, jeg kan godt bygge den, kjapt også, men løser det problemet?

  Stanset den kinesiske mur mongolenes frammarsj? Og mer alvorlig – stanser Sharons mur krig og terror i Midt-Østen?

 18. Iskwew says:

  Kanskje det på skolen til Tigerungen er et han-vottemoster, Goodwill? Altså siden det ser ut til å foretrekke guttevotter. Muligens er hun-vottemonstre mer glad i jentevotter. Eller noe sånt. Kanskje. *ror*

  Ahh jeg tror kanskje Ole bør tenke over den muren en gang til. Du har seff helt rett i at det ikke er slik at murer har vært noen suksess. Der kan vi nevne i fleng Den kinesiske mur, Berlinmuren og Sharons mur. Noen finner alltid en vei rundt. Og så glupske som vottemonstre er, så vil jo hungeren drive dem til å finne en utvei.

  Eller er det betryggende å vite at du KAN bygge den, og det kjapt, Goodwill!

 19. Goodwill says:

  Eh-hm…min erfaring med gutte- respektive jentevotter indikerer at vottemonsteret muligens bare finnes i ett kjønn… *tenke-tenke*

 20. Iskwew says:

  Hmmm hvilket kjønn da, Goodwill??

  Det er i hvert fall ikke tvil om at det liker guttevotter, med preferanse for høyrevotter.

 21. Goodwill says:

  …jeg tror det er en han…

  – men at han var høyrevridd visste jeg ikke!!

 22. Iskwew says:

  Joda, han har soleklar preferanse for høyrevanter/votter, det er det ingen tvil om. Jeg satt igjen med i hvert fall 6-7 venstrevotter etter forrige sesong.

  Kanskje vottemonsteret er medlem i FrP??? Det hadde jo forklart en del, faktisk!

 23. Goodwill says:

  Kanskje det er Siv Jensen?? *ser på bildet – det ligner!*

 24. Iskwew says:

  Å hildrande du! Det skal du se det er, Goodwill. Det er noe med blikket! Og da hjelper det IKKE med noen mur. Det er for sent for det :o/ Kanskje det noen av naturfenomenene til Ole som er svaret. Kanskje teoretisk fysikk virkelig ER faget for å studere vottemonsteret.

 25. Goodwill says:

  Jepp! Der har vi det!

  Hvis nå bare vår venn Ole gjør noen kvantesprang innen anvendt teoretisk fysikk så skal du se vi kan møte vinteren med trygghet for at vottene forblir på de rette hender!

  :o))

 26. Iskwew says:

  Ja, det må minst kvantesprang til her, det er helt sikkert. Vi får satse på at vår venn Ole er på ballen før vinteren setter inn for fullt.

  Jeg trodde ellers Siv var mer enn opptatt nok med å kjefte på regjeringen. Men der tok jeg feil, det var bare tilsynelatende.

 27. din venn Ole says:

  Jeg føler at det legges et stort press på mine skuldre. En stakkar glemmer å sjekke et kommentarfelt et par dager og vips, så forventes mirakle av ham. Problemet med en fysisk studie av vottemonstre er at vi trenger håndgripelige målinger, og forsvunne sokker er ikke det i seg selv. Og et kvantesprang er forøvrig ganske så lite….

  Har fremdeles troen på muren, vi må bare gjøre en god jobb. Den kinesiske muren var ikke lang nok, så mongolene bare sneik seg rundt den. Berlinmuren fungerte lekkert så lenge den sto, så vi bør kanskje få russere til å gjøre byggarbeidet for oss.

 28. Goodwill says:

  Ole: Kvantesprang, et lite trinn for fysikeren, men et stort sprang for votteeieren!

  *fritt oversatt etter Neil Armstrong*

 29. Sexy Sadie says:

  De er sikkert ofret til hvitevareguden; Kvitekrists postmodernistiske arvtager. :tilber:

 30. Iskwew says:

  Ole, vi har større tillit til deg enn du har selv, skjønner jeg. Husk nå bare at alle barn og ikke minst alle mødre, trenger deg i denne saken. Vi trenger deg!

  Goodwill, du har skjønt essensen!

  Sexy, du kan definitivt være inne på noe. Personlig tror jeg det er en konspirasjon på høyt nivå.

 31. Milton Marx says:

  Iskwew og Goodwill: Dere er WAY OUT OF LINE! Vottemonsteret og Siv Jensen en og samme person? Sludder! Alle vet at Siv Jensen ikke ville fise land og strand rundt for å spise votter. Hun ville finne alle votter hun trengte i Oslo. Siv Jensen driver kort og godt ikke med å trå dørstokkene ned i Honningsvåg og Havøysund – men det forsvinner votter der og.

  Dog savner vi forskning på om det forsvinner flere votter per capita i distriktene enn i Oslo. Her kan Ole sikkert lage en formel. Trolig bør det innarbeides variable som tar hensyn til klimaforskjeller og infrastruktur. A priori burde det forventes at klima påvirker vottebruk, og at det derfor burde forsvinne flere votter per capita i nord – med mindre det forsvinner flere votter per driftstime i sør. Videre bør det innkalkuleres variable for infrastruktur. A priori forventes votter å bli brukt flere timer per capita jo lengre man må vente på bussen og jo mer man må oppholde seg utendørs. Også dette burde gjøre at man a priori burde kunne forvente flere vottetimer per capita i distriktene enn i sentrale strøk. Vottetimer per capita er i det hele tatt et meget sentralt begrep for å forstå vottemonsterets atferd.

  Personlig mener jeg å se av vottemonsteret har en viss prioritering av distriktene, men en knallhard prioritering av befoklkningstetthet. En som fordeler innsatsen strikt etter hvor befolkningen bor – og som bjeffer om distriktsfokus kun som en avspeiling av drømmen om at folk bør bo på landet.

  Vottemonsteret stemmer SP! Se på hårsveisen! Q.E.D.

  I Panama, hvor Milton har slått rot, kjennes det ikke til at vottemonsteret ferdes i det store og hele. Det eneste som brukes her er engangshansker av latex og plast (rengjøring, kirurgi og øvrig helsesektor, bensinstasjoner).

  En hypotese er at man kun bruker høyrehansker når man fyller bensin etc, og at vottemonsteret er en internasjonalist som stjeler norske utevotter, som det via ukjente prosesser konverterer til engangshansker som brukes på bensinstasjoner i mer tempererte strøk.

 32. Iskwew says:

  Milton, jeg tror Siv er i stand til hva som helst, om det skaffer stemmer. Eventuelt kan det være hun bare tar rød-grønne votter, men hva vet jeg??

  Ellers er det en utmerket analyse du gjør, synes jeg, både når det gjelder å kartlegge vottemonsterets sannsynlige jaktmarker og andre faktorer. Men du har glemt en ting, og det er penger. I strøk som Bærum, for eksempel, vil jeg tror det grunnet finansiell stilling, er flere votter, og ikke minst flere Helly Hansen og Reima votter. Det taler for at et kvalitetsbevisst vottemonster vil finne akkurat dette strøket attraktivt. Noe jeg som sagt har observert med egne øyne og lommebokk.

  Om din siste teori, altså den om transformasjon av votter til latex-hansker, stemmer, så snakker vi kanskje mer om utviklingshjelp? Og da vil jeg mene at vottemonsteret er SV’er. Da ER det Erik Solheim som er vottemonsteret.

  Hmmmm! Sier nå jeg.

Top