Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Criminal intent

09.05.07 in Diverse

De siste par ukene har jeg sittet mye på PC’en og spilt spill.  Nærmere bestemt Law&Order.  Og av alle de mordgåte-spillene jeg har vært borti (det er gjerne den typen spill jeg spiller) så er dette det beste og mest krevende.

Spillet er bygget som tv-serien.  Det vil si at du følger en sak gjennom både etterforskning og rettssak.  Der de fleste andre slike serier er ferdige når morderen er tatt, så holder ikke det i Law&Order.  For det er jo et poeng å se om bevisene holder til dom også.

Du må dermed være pinlig nøyaktig gjennom hele spillet, for å få fellende dom til slutt.  Du må finne de rette bevisene, du må dokumentere dem og du må for all del sørge for at de blir med som bevis i rettssaken.  Fører du ikke de riktige vitnene og har den rette dokumentasjonen, blir ikke morderen dømt.  Da er det bare å begynne om igjen, forhåpentligvis ikke helt i starten, for dette er et spill som tar mange, mange timer.  Verdien av jevnlig lagring kan ikke overdrives.  Spesielt ikke ettersom spillet låste seg en del ganger og dermed måtte startes på nytt.

Bevis du ikke har kommet over på korrekt vis (om du f.eks. manglet ransakelsesordre), blir avvist av retten.  Dermed står du gjerne der etter etterforskningen, og før rettssaken begynner, med behov for å finne nye bevis.  Da er det bare å begynne og lete igjen.  Når du finner mer bevis, er du klar for rettssak.  Så kommer forsvaret med sine vitner, og til slutt kan aktor igjen komme med innsigelser, nye vitner og nye bevis (en rebuttal).

Rettsprosessen i Norge er sikkert annerledes, men jeg tror man lærer litt om amerikansk rettsvesen.  Blant annet om rettigheter, bevishåndtering, at prosedyre må følges og så videre.  Og de små grå har hatt noen overaktive kvelder, for det er til dels vanskelig å finne de rette bevisene og sette opp rettssaken skikkelig.

Og apropos språkdebatten – dette er et spill der du må kunne engelsk.  Det er ingen oversettelse til norsk, og på to av dem er det heller ikke slik at det personene sier har undertekst på engelsk.  Selvsagt er det også en fordel å ha sett serien på tv – spesielt når det gjelder domstols-lingo.

I sum var dette rett og slett mye moro for 149 kroner.  Det kostet nemlig 6 cd’er med 3 saker.  Og nå er det bare å sjekke om det har kommet flere enn de tre.  Mersmaken sitter godt.

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

37 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Goodwill says:

  Ett klikk, og du er hekta?

 2. Iskwew says:

  Fullstendig. Hekta. Manisk. Utålmodig.

  Kort sagt %o[

 3. bza says:

  Jeg tror dette må være første gangen jeg har hørt om et etterforskning/rettssak-spill. Mye rart som finnes dersom man bare leter. her kan du forresten finne hvilke utvidelser av spillet som finnes.

 4. Iskwew says:

  Jeg har akkurat bestilt det som heter “Criminal intent” på amazon. Det er de tre andre jeg har fra før. Altså:

  Justice is served
  Double or nothing
  Dead on the money

  Dette er jo særdeles egnede spill for de av oss som liker krim. Og bedre en CSI-spillene. Mer komplekse.

 5. Goodwill says:

  Neppe bra for nattesøvnen!

 6. Iskwew says:

  Nei, det er helt sikkert, Goodwill!

 7. Iversen says:

  Det er skummelt når andre skriver om spill de blir hekta på, for da får jeg alltid en enorm trang til å installere Commandos 2 igjen. Det er et spill som egentlig ikke er min kopp te i det hele tatt, men jeg elsker det likevel.

 8. Iskwew says:

  Det har jeg aldri prøvd. Det er slåssing og sånt eller?

 9. Iversen says:

  Nja, det er litt slåssing, litt skyting, litt stjeling… Et spill satt til andre verdenskrig hvor man kontrollerer en gruppe som får diverse oppdrag, for eksempel å gjøre veien klar for invasjonsstyrker, stjele dokumenter eller rett og slett kverke alle tyskerne i området. Tror det er det taktiske elementet som tiltaler meg, det er ikke bare å løpe inn på torget og fyre løs. Må planlegge litt, og lure folk bort fra plassene sine. Åååh, må installere!

 10. Iskwew says:

  Ahh det høres ut som om du har gode grunner til å innstallere det, Iversen! Selv om jeg altså liker å oppklare mord mer enn å utføre dem.

 11. bza says:

  Ah, Commandos er en skikkelig godbit av en klassisker. Det og Diablo 2 har spist opp en del timer av livet mitt…

 12. Iversen says:

  BZA: Du er en bra mann. Jeg tror vi er sjelevenner, på et strengt heterofilt plan.

 13. tonemor says:

  Nå har jeg fulgt med, og lurt en god stund. Jeg er kjempeimponert over din bloggg – men har ikke helt funnet ut av dine flagg på kommentarisidene.
  Kan du gi noen hint? Er det slik at om jeg befinner meg på Côte d’Azur og skirver en kommentar – så kommer det et fransk flagg, men så snart jeg skriver hjemmefra så er flagget norsk?
  Du har norsk og fransk flagg om hverandre, – du skifter kjappere enn vi andre skifter undrtøy, eller til og med tyggegummi.
  Superwoman?

 14. Iskwew says:

  Min evne til forflytning er uten sidestykke – Superwoman kommer ikke til semifinalen en gang :o)

  Om du er på Côte d’Azur på en fransk IP bør det komme fransk flagg. Grunnen til at det kommer fransk flagg på meg på dagtid er at jeg er på satellitt fra kontoret – og den fremkommer som fransk :o)

 15. Iversen says:

  Jeg er veldig for å bare si “Elfenbenskysten”, fordi det er et sånt pent navn.

 16. Iskwew says:

  Ibiraquera sier jeg bare – vakkert navn på vakkert sted :o)

 17. radiohode says:

  Er det mulig? Hvordan rekker du det? Du skriver jo enormt mye og bra og kommenterer så hatten passer også?

  Jeg tror forresten jeg så deg i dag, rett før kl. 16.00. Hadde du grønn jakke i dag og stod på et traffikert sted og ventet noen minutter omtrent da?

 18. Iversen says:

  radiohode: Kattemennesker, vet du. De rekker alt!

 19. Iskwew says:

  Det gjorde jeg nok, ja. Uten at det er bloggmateriale :o)

 20. Iskwew says:

  Det er korrekt, Iversen!

 21. radiohode says:

  Vi kattemennesker, altså! Mye bedre enn chinchillafolket.

 22. Milton Marx says:

  I love cats! Taste just like chicken!

 23. Tiqui says:

  Selv har jeg sansen for navnet på hovedstaden i Honduras: Tegucigalpa. Vet ikke om byen er særlig pen, men navnet er dritkult! 😉

 24. Spectatia says:

  Kule geografiske navn? Stemmer på Ulan Bator!

 25. Iskwew says:

  Mange gode forslag her!

 26. Iversen says:

  Mine soleklare favoritter hva navn på byer angåer er Belmopan og Ouagadougou.

 27. bza says:

  Kan de virkelig kjempe mot Kvikkjokk og Jokkmokk i nord-Sverige? 😉

 28. Spectatia says:

  Hvis vi nå først befinner oss i nord-Sverige så må vel Svappavaara få være med…

 29. Iskwew says:

  Endelig har jeg fått Criminal Intent i posten fra Amazon. Og hva må jeg i kveld? Jobbe :o/

 30. Menace says:

  Høres jo ganske interresant ut dette spillet, men har liksom aldri hatt tålmodighet til lange rettsaker jeg da. Derimot er jeg glad i et langt mysterie noe som jeg brukte vedlig mye tid på før med spillet phantasmagoria 2. det var genialt

 31. Iskwew says:

  Hmmm det har jeg ikke hørt om, Menace. *noterer*

 32. Menace says:

  phantasmagoria 1 har jeg ikke spilt særlig mye, men det er en slags mørk mystikk spill som virkelig fenget meg må jeg si.Det er ganske gammelt da, tror jeg slet litt med å spille det på xp for et par år siden, men en emulator av et slag fikser sikkert det, basert på små filmsnutter så hele spillet er med real life grafikk. hehe, sierra som laget det. anbefaler å prøve det.

 33. Iskwew says:

  Hmmm. Det skal jeg undersøke. For med sommerværet i år er jo dataspill noe av det som fungerer.

 34. Menace says:

  hehe, enig med deg der. skulle bare ønske jeg hadde flere spill selv for tiden, har utarmet det meste av spill og spillgenrer. går tiden på splinter cell doubleagent til x360. hehe. har blitt utro mot pcen i mine senere dager:)

 35. Iskwew says:

  Uffda, da kommer hun vel til å bli snurt! :o)

Top