Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Norges viktigste blogger

01.05.07 in Blogging

Sonitus har gående et feltarbeide for å finne Norges viktigste blogger. Hjorthen har tatt på seg å finne ut av det, siden svenskene har klart det og da kan jo ikke vi være dårligere.

Da han spurte meg klarte jeg ikke å komme opp med noen liste, fordi jeg tenker som følger:

Har vi noen særlig mengde “viktige” blogger i Norge? Vi har noen store, men er de viktige? Og hva er det som gjør en blogg viktig? At Carl Bildt har blogg, gjør det til en viktig blogg fordi det er Sveriges utenriksminister som har den.

Viktig må være at du bidrar til å sette ting på agendaen, og at du leses.

Jeg tror summen av bloggene er viktig, snarere, for i sum er det nå slik at mye samfunnsdebatt kjøres i blogger. Men det er fragmentert, og ganske umulig å plukke ut hvilke som er viktige.

Bortsett fra VamPus ble jeg ganske svar skyldig på hvilke blogger/bloggere som er viktige. Der klarte både Esquil og Paal Leveraas seg bedre, de klarte å sette opp fyldige lister. Det kan selvsagt komme av at jeg ikke har tid nok til å lese så mange blogger, det tar for mye tid å skrive og følge opp kommentarfeltet.

Faktisk synes jeg Sonitus i seg selv er en viktig blogg, for den gjør det mulig å følge med på hva som rører seg på en rask og enkel måte. Og jeg tror altså at det er Blogglandia i sum som er viktig i norske blogger. Spesielt når debatten går mellom bloggene, og innlegg leses og følges opp med innlegg i egen blogg. Da oppnår man bredde debattene i Blogglandia, som er bedre en de fleste andre steder.

Lenkelisten min indikerer selvsagt noe om hvilke blogger som er viktige for meg, men de kan jo være viktige av personlige årsaker. Det er de bloggene jeg leser i. Og det som er viktig for meg personlig, trenger slett ikke være viktig generelt sett.

Siden det kanskje er noen som leser her som ikke leser på Sonitus, tenkte jeg at jeg skulle høre om noen har noen tanker om dette. Altså:

Hva gjør en blogg viktig, og hvilke norske blogger kan betegnes som viktige?

Les gjerne digme.blogg om samme – et mer gjennomtenkt innlegg enn dette.

Print Friendly, PDF & Email

28 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. digme: blogg | 01.05.07
 1. Sexy Sadie says:

  Sexys metode er viktigst; for meg.

 2. Iskwew says:

  Slik er det vel med oss alle – våre egne blogger er viktigst for oss personlig :o)

 3. Lothiane says:

  Jeg er enig med deg i at summen av blogger er det viktigste.

  Ellers svarte jeg faktisk din blogg da jeg ble spurt. 🙂 Rett og slett fordi du tar opp mange ulike temaer, mye aktualitet og i tillegg har vanvittig mange besøkende som kommenterer og diskuterer videre.

  Hver dag (nesten) pløyer jeg gjennom nærmere 60 blogger, de fleste norske. Det har mer eller mindre erstattet aviser for meg. Muligens gir det meg et dårlig innblikk i hva som skjer, men jeg tror ikke det. Jeg leser blogger fra venstresida, fra høyresida, femiblogger, humorblogger, kunstblogger og litt-av-alt-blogger.

  I det hele tatt er det mye bra i Blogg-Norge! 🙂

 4. Iskwew says:

  Takk, Lothiane :o)

  Jeg leser i sum mye mer av det meste enn jeg gjorde før, både blogger og aviser. Å delta i debatt gjør noe med deg – det gjør deg motivert for å finne ut mer om det meste.

 5. De viktigste bloggene …….
  Jeg ler meg ihjæl!
  Det handler vel mer om hvem som har hermet etter hvem
  på en mest mulig subtil og intrikat måte-
  og hvem som er kompiser med hvem-
  (For ikke å snakke om hvem som fikser data`n best)
  Ja -jeg er sjalu på bloggere som får full respons på overfladiske og høyst innholdsløse blogger- men det går jævlig fort over
  De beste bloggene er etter min mening de som sitter fast i hjernebarken i mer enn fem minutter- og det er jaggu få
  MVH Anders Anja Hafsmo- Trondhjæm

 6. Iskwew says:

  Jeg synes det handler om mer enn det, om noe som i sum er viktig. Ellers er det selvsagt de som sitter fast i mer enn 5 minutter som er viktige for meg også. Det er det vel for de fleste?

 7. Har behov for tilleggskommentar/ jfr. egen ytring hos Radiohode
  De viktigste bloggene er vel de som evner eller forsøker å foredle menneskesinnet- dvs. gjør oss til bedre medmennesker-
  Kåringer og rangeringer kommer aldri til å korrespondere med dette- og er etter min mening dødfødt

 8. Iskwew says:

  Nei, så mange Mor Teresa blogger er det vel ikke.

 9. Haha!
  God Natt, Iskwew :o)

 10. Esquil says:

  kommentar nr 8 tror jeg er den mest innsiktsfulle jeg har lest av deg, anja! bra 🙂

 11. Writer'n says:

  Det finnes ikke noen “viktigste” blogger. Noen blogger er viktige en..to..tre ganger. Kanskje mer. Men det er fordi de tar opp noe, og har såpass stor gjennomslagskraft at noe endres, eller settes på agendaen. Så vidt jeg kan se er det bare Vampus som har klart det, med muhmmedkarrikaturdebatten hun fronta. Selv om hun er et mørkeblått brushode må hun få betydelig kred for sitt engasjement.

  99,9999999999% av alle blogger er substansløst pludder og ektefølt synsing som i høyden underholder noen få venner, offerrolledelere eller familie.
  🙂

 12. Iskwew says:

  Jeg tipper det er derfor du bruker så mye tid i blogger, Writer’n :o)

  Jeg klarte forøvrig også bare å komme opp med Vampus som viktig. Men jeg tror summen av bloggskrivingen og bloggdebatten betyr noe.

 13. Milton Marx says:

  Jeg tror at viktigheten BLANT ANNET kommer an på lesertallet.

  Jeg tror jeg ville skrive document.no som viktigere enn vampus.

  Ellers er det jo denne trønderbloggen (se post hos vampus) som er politianmeldt for å ha outet en politimann.

  Endelig er det et spørsmål om diskusjonene, ettersom at de bidrar til å utvikle deltakerne.

 14. Iskwew says:

  Det er jeg enig i. Men viktig er jo et snurrig begrep, da.

  Om outingen av politimannen gjør bloggen viktig, det vet jeg nå ikke om jeg vil si. Men at han politianmeldes viser jo at noen synes blogging er viktig.

  document.no har jeg ikke lest noe særlig i. Bokmerket.

 15. Håkon says:

  Nå gjorde vel Vampus et poeng av at det var flere som hadde navngitt politimannen.

  For å gjøre seg opp en mening om hva som er viktig og hvorfor så er det nødvendig å se medieverset som mer enn skribent og leser. Når bloggere sprer historier eller idéer så er det en måte å bringe saken ut til en større leserkrets. Mange bloggere vil gjøre endringer, legge til en vinkling eller utelate en uvesentlig detalj. Det kan bidra til at en idé utvikler seg.

  Deler vi opp medieverset flere roller så er det en del blogger som fungerer som opinionsdannere. Framfor å skape nye saker gjør de en viss bearbeiding og bidrar til å gi saken fokus eller troverdighet i de gruppene som leser bloggene de skriver.

  Her er det ikke nødvendigvis noen som kan framheves som viktigst, men summen av opinionsdannere kan ha stor gjennomslagskraft.

  Dette betyr selvsagt ikke at det kan forekomme at tusenvis av mennesker klikker seg inn på en enkelt blogg for å lese en spesiell historie.

 16. Milton Marx says:

  Jeg tror jeg vil si et par ord om HVORFOR document.no er viktig. Den er viktig fordi den er en velskrevet motvekt til det mediepresset som de venstreintellektuelle utøver i Norge. Man behøver ikke å være enig med document.no, men man leser i alle fall ikke den siden ofte før man legger merke til at det finnes andre vinklinger til ting og saker enn hva man leser i media.

 17. Iskwew says:

  Håkon, det var en oppklarende kommentar, i hvert fall i mitt hode. Det er slik jeg ser det også, men du formulerte det mye bedre enn jeg klarte.

  Milton, da jeg leste om Journalismen sto det at omtrent 70% av alle journalister er fra venstresiden. Det illustrerer behovet.

 18. Takk Esquil :o)
  Mvh Anja INTEL INSIDE Hafsmo

 19. Håkon says:

  Isk, det er en 60-70 år gammel teori om massekommunikasjon som beskriver en totrinns kommunikasjosprosess. Massemedier virker mer effektivt dersom de støttes av mellompersonlig påvirkning. (For dem som vil google seg til mer, start med Lazarsfeld og Katz.)

 20. Iskwew says:

  Aha. For det beskriver i grunn det vi driver med – dette er jo viruell mellommenneskelig påvirkning.

 21. n says:

  Vel, at 70% av journalister har samme politisk syn betyr ikkje at det vises igjennom kva media pumper ut av informasjon. Kva som publiseres og ikkje er redaksjonelt, og i redaksjonene er det ikkje 70% røde.
  Det blir gjentatt og gjentatt venstreintellektuelle utøver et mediapress i Noreg – det blir gjentatt til det er blitt ei sanning. Eg er ueinig i påstanden, eg meiner den ikkje har rot i røynda. Og eg meiner at document.no ikkje gjer noko meir enn å fyre opp under fremmedfrykt.

 22. Iskwew says:

  Før jeg uttaler meg om document.no skal jeg lese der. Det har jeg ikke gjort enda.

 23. Milton Marx says:

  Viktig og bra er to forskjellige ting. Hablog er til tider meget bra og morsom, men viktig i et samfunnsperspektiv er han ikke. At document.no er omstridt, er det forsåvidt allmenn enighet om.

  Shabane Rehmann ville vært en av de viktige dersom hun hadde oppgradert oftere.

  For meg tror jeg at viktig blogg vil bety en blogg som har betydning i samfunnsperspektiv. Jeg tror ikke vi har 10 slike i Norge. Vi har liksom ikke så mange blogger som har gravd opp dritthistoriee som har veltet departementssjefer og ordførere.

  I et slikt perspektiv tror jeg nesten av ME-bloggen er viktigere enn hjørnet, da den kan bidra til at så mange kritiske stemmer og synspunkter konsentreres at slagkraften øker i et samfunnsperspektiv.

 24. Iskwew says:

  Shabana konsentrerer seg vel om å skrive i trykte medier.

  Jeg har også problemer med begrepet viktig når det gjelder norske blogger, og tror at viktigheten ligger på blogging i sum. Spesielt når du ser på besøkstall. Selv Vampus har jo ikke mer en rundt 1000 besøkende. Da blir helt klart påvirkningen begrenset.

  ME-bloggen kan kanskje bli viktig, men den er såpass smal og lite besøkt at det begrenser seg.

 25. Lars says:

  Midt inne i svermen, korleis veit du kva for ein mygg det var som stakk nett der det klør som verst? Du kom jo hit for å fiska, ikkje for å telja myggstikk…

 26. Håkon says:

  Hva Vampus mener kan nå ganske langt dersom hun skriver noe som flere av de 1000 leserne gjentari sine egne blogger. Særlig langt dersom noen av leserne er journalister og du kan bytte ut “blogg” med “avis” :o)

  Jeg kan ikke helt se hvorfor det å velte departementssjefer eller ordførere er målestokken for viktighet. Må det være sensasjonelt for å være viktig? Må det skape overskrifter i riksmediene for å være viktig?

 27. Iskwew says:

  Det er sant Håkon – og avisene leser jo blogger. Du skal ikke se bort fra at de er litt parasitter de også.

  Om man klarer å få dybde i debatten mellom noen, som så tar det med seg og spinner videre, kan de fort bli dybde.

Top