Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Kontakt

Navn (nødvendig):

E-mail (nødvendig):

Emne:

Melding:

Skriv bokstavene i bildet under:

captcha

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

En hektisk dag

14.04.07 i Tigerungen

I dag har vi stort sett løpt rundt. Nærmere bestemt har vi vært for å se etter sykkel. Etter en runde i Sandvika var vi ikke helt fornøyde, og vi kom ikke til XXL uten å vandre hele Sandvika rundt. Men vi hadde i hvert fall oversikt. Og snudde nesen hjemover. Der gikk vi for sikkerhets skyld innom den lokale sportsbutikken for å se hva de hadde der. Der hadde de den som falt aller mest i smak i Tigerungens øyne. Den VILLE han ha. Kanskje han var sliten av å stresse rundt for å se på sykle, hva vet jeg. I hvert fall var jeg det, så selv om den var litt for dyr, så kjøpte vi den. Akkurat passe stor, med rom til å vokse noen år i hvert fall. Lett og håndterlig. Vi kjøpte definitivt også skikkelig lås denne gangen. Ingen flere tyverier, takk!

firefly.jpgEn Nakamura Firefly 24″. Skikkelig tøff asså.

«Mamma, vi MÅ dra på sykkeltur i morgen!»

«Jepp, det må vi!»

Og derfor måtte jeg altså sjekke hvorfor forhjulet mitt ikke holdt på luften. Luften forsvant ut fortere enn jeg fikk pumpet den inn. Ventilen?, tenkte jeg. Ny slange, kanskje? Men siden jeg ikke har snøring tok jeg den like greit med til den lokale sportsbutikken. Jeg hadde jo tross alt handlet, og tenkte at de kjekke ungen gutta med snøring skulle få instruere, utstyre og forklare. Det endte med at han bare pumpet opp hjulet… aner ikke hvorfor det plutselig så ut til å holde på luften, men jeg kjøpte i hvert fall slange, dekkspaker og lappeutstyr i tilfelle den er borte i morgen. Og gutta var veldig hyggelig, forståelsesfule og hjelpsomme.

Da sykkelstyret var over, var mor sliten. Tigerungen tok derfor med seg Italienerfrøkenen og 8 Action-men ut i hagen, for der satt det tre jenter og lekte med Barbie. Jeg fikk den forståelsen at Barbiene var veldig fornøyde med sitt nye selskap, Ken er tross alt en pusling i sammenligning med Action-men av ymse slag. Barna lekte, og de 17 gangene Tigerungen var oppom for å hente mer stæsj, spurte jeg om han visste hvor Italienerfrøkenen var. Jada, hun er der oppe ——>, sa Tigerungen. Jeg passer på henne, mamma!

Men da han og Italienerfrøkenen skulle inn, viste det seg at han nok ikke hadde passet godt på. For borte var hun. Jeg lette i busker og kratt, men ingen Italienerfrøken. Jeg lokket og ropte, lovet ut Gourmet Gold Mousse med Tunfisk, til ingen nytte. Pondus kom derimot hoppende, selvsagt, det gjør han jo alltid når han hører meg. Men ingen frøken-pus.

Her er hun, mamma!, ropte plutselig Tigerungen. Hun er på asfalten!

Og det var hun. Under en bil. Da jeg kom ned, løp hun frem og pilte inn døren. Jeg hadde tenkt at Pondus og Italienerfrøkenen skulle bli hagens Bonnie and Clyde i pels, men slik ser det ikke ut til å gå. Italienerfrøkenen liker seg aller best innendørs.

Og nå putrer det noen marinerte kyllinglår i ovnen, så er det litt tv og sånt, og så vet jeg ikke helt hvem som sovner først, om det blir meg eller Tigerungen. Jeg tror nesten det kan ende opp med å bli meg, gitt. Sliiiiten – og skal på sykkeltur i morgen.

Og ikke noe, noe er som lykkelige Tigerunger som mestrer noe. Han var hoppende lykkelig da han skjønte at han ikke hadde glemt å sykle :o)

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Tagget med:

9 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Goodwill sier:

  Høres ut som en fin dag! Og morgendagen blir helt sikkert like fin!

  Jeg har også hatt en fin dag: Greide å holde kartet riktig vei hele tiden! 😀

 2. Undre sier:

  Åhhhh! *stolt på Tigerungen som fremdeles kan sykles vegne*

  Italienerfrøkna er en skikkelig rookie på utelivet, men bare fortsett å være ute sammen med henne og bli med henne på eventyr slik at hun lærer å orientere seg i nabolaget, så tenker jeg hun finner stor glede av utelivet etter hvert. Hun er sikkert også litt utrent i kroppen av innelivet i vinter (i likhet med en viss bloggerinne *host* man blir ikke sprek av å blogge, gitt */host*), så om hun får lekt litt og trent opp motorikken skikkelig så blir hun sikkert tøffere. 😀

 3. Iskwew sier:

  Ja, det tror jeg også, Goodwill :o) Jeg er imponert over at du klarte å holde kartet rett vei denne gangen. Hvor mange Pil OPP tegnet du på det??

  Undre, Frøkenen synes det er skikkelig skummelt, og ser ut til å tro at hennes siste time kommer rett rundt hjørnet. Det var nok en tabbe og sende henne ut med Tigerungen, jeg må nok være med henne selv, ja. I morgen, i morgen :o)

 4. Goodwill sier:

  Hehe – ingen, faktisk! Men idag var det dagslys, da. Det hjalp!

 5. nessie sier:

  Ventilen på de fleste sykler har samme dimmensjonen som på bildekk. De fleste bensinstasjoner har luftpumpe som gratis service. Sjekk trykket, det pleier å være 28-30 men skal stå på dekket. Så er det bare å pumpe litt og litt inn i sykkelen. God tur i morgen 🙂

 6. nessie sier:

  «inn i sykkelDEKKET» skulle det selvsagt være. Nå fikk jeg noen morsomme bilder i hodet 😉

 7. Håkon sier:

  Kjekk blogg dette her. Jeg hadde på følelsen at det var noe jeg hadde glemt før søndagens planlagte tur, og her ble jeg minnet på at både kart og sykkel ligger på kontoret. Sistnevnte sikkert med flate dekk :o) Nå vel, værmeldingen er i det minste lovende og det er sikkert ikke skadelig å stå opp en halv time tidligere enn planlagt.

 8. Tiqui sier:

  Gratulerer til Tigerungen med ny råtøff sykkel og bekreftelsen på påstanden at man aldri «glemmer» å sykle. Gratulerer også til mor som har utstyrt seg med verktøy til selvhjelp 🙂 Håper dere får en finfin sykkeltur idag. Selv skal jeg ut i Østmarka for å se om jeg «husker» å klatre 😉

 9. Iskwew sier:

  Dagslys hjelper vel ja, Goodwill :o))

  Det var et godt tips, Nessie – det skal jeg gjøre.

  Godt at bloggen har litt praktisk anvendelse, Håkon! Og været er jo så strålende som det lar seg gjøre, så nå er det vel bare å komme seg ut snart :o)

  Tiqui, jeg tipper du husker å klatre :o) God tur!

Top