Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Kontakt

Navn (nødvendig):

E-mail (nødvendig):

Emne:

Melding:

Skriv bokstavene i bildet under:

captcha

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Om dette og hint og en trist Tigerunge

28.10.06 i Tigerungen

Tigerungen er trist. Og jeg er forbannet. Sykkelen til tigerungen er blitt stjålet, og det til alt overmål inne i vår egen kjeller. Borte vekk er sykkelen som han har strevd slik med å lære seg å mestre. Borte vekk er morgendagens planlagte sykkeltur, kanskje den siste før snøen kommer. Og jeg blir så sinna! Det er rett og slett überdårlig gjort å stjele sykkelen til Tigerungen. Det kan ikke bli noen ny sykkel før til våren. Og da skal det blir sykkel med tre låser og selvskudd innstallert om noen nærmer seg.

Ellers har vi vært på frisør-ekspedisjon i dag, og klippet oss begge to. Det var jammen godt. Og selv om Tom frisør påstår at halvparten av håret på det Iskwewske hode nå er grått, så spiller det ingen rolle, for det fikser jo han, slik at det defacto er brunt over mot rødgyllent i stedet. Så selv om det gjør et solid innhogg i lommeboken, så får det stå sin prøve.

Etter det handlet vi vinterutstyr til Tigerungen. Ny vinterdress; tykk varm og god. Pysjer. Luer og votter.

Til slutt ble det to bøker på mor. Vi forsøkte oss først inn i «Bok i sentrum»-teltet i spikersuppa, men fant fort ut at det ikke er noe for klaustrofobiske kvinner i 40-årene, og små menn på 7 år som veldig fort blir borte. Dermed spant vi ut fra teltet og over Karl Johan til Tanum. Der kjøpte jeg:

«Typisk norsk» av Petter Schjerven m.fl. Den ser veldig morsom ut. Ikke noe er som å gjøre språkkunnskap til noe morsomt, og ingen klarer vel det som Petter Scherven. Den gleder jeg meg til å lese.

«Pilgrimsreisen» av Paulo Coelho. Det er en av de få av bøkene hans jeg ikke har lest enda, og gleder meg til den. Den har akkurat kommet på norsk. Jeg har forsøkt meg på den på portugisisk, men det er vrient. Boken handler om pilgrimsturen hans til Santiago de Compostella. Det var den første boken han ga ut, i 1987. På portugisisk heter den «O diario de um mago» eller «En magikers dagbok». Det hadde vært interessant å vite hvorfor tittelen endres til Pilgrimsreisen når den oversettes. Den heter The pilgrimage på engelsk også.

Alt i alt ble dette en dag da det gikk mye cash ut fra konto.

Til slutt: Jeg har oppgradert wordpress til versjon 2.0.5. Og alt ser ut til å fungere, bortsett fra at jeg får en feilmelding her og der, nærmere bestemt denne:

«Found

The document has moved here.
Additionally, a 500 Internal Server Error error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.»

Jeg får den for eksempel når jeg aktiverer plugins, men det virker jo, så jeg vet ikke hva det betyr. Er den noen av leserne som bruker WordPress og får samme feil?

Og som den utålmodige kyllingen jeg er, la jeg tilbake den gamle versjonen inntill videre. Backup er fine saker!

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

23 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

Sider som lenker til dette innlegget

 1. Iskwews hjørne på www » En hektisk dag | 14.04.07
 1. Undre sier:

  Feilmeldinga di er småtterier sammenlignet med at jeg har besøk av både Kommentarspisemonsteret og Publish-piraten hos meg i Undreverset i dag.

  Å stjele sykler fra små Tigerunger er forresten virkelig sjofelt!

  *grrr*

 2. Iskwew sier:

  Ja, og det snåle er jo at alt egentlig virker… merkmystisk. Iversen må se til å våkne her!

  Kommentarspisemonsteret og Publish-piraten er sikkert tremenninger av vottemonsteret, vil jeg tro.

  Å stjele sykler fra Tigerunger er av de ting det ikke finnes tilgivelse for *knurr*

 3. Tiqui sier:

  Sykkeltyver burde vært skutt! Iallfall slått hardt ned på! Forbanna på dine og Tigerungens vegne! Fra deres egen kjeller? Kan det være noen av naboene?

  Mitt tips til tittel-oversettelsen kan vel være at boken er oversatt fra engelsk og ikke fra portugisisk? Hvis du, som prater portugisisk synes den er vrien på originalspråket, kan det jo hende at oversetteren tok en short-cut og oversatte fra den engelske oversettelsen?

  Typisk norsk er min type humor! I det programmet hvor han prater om ordet «det» oppdaget jeg plutselig at jeg var linselus også.. 😉

 4. Iskwew sier:

  Jepp, og å stjele sykler fra småtasser på 7 år som akkurat har lært å sykle, er verre enn noe som helst.

  Den heter jo The pilgrimage på engelsk også, så et eller annet sted på veien forsvart Magikerens dagbok. Uten at jeg skjønner det helt. Han kalte den jo det fordi han drev med mangt og mye magisk i gamle dager. Kanskje jeg skal sende ham en mail og spørre.

  Typisk norsk gleder jeg meg til!

 5. Undre sier:

  Ajajajaj! Der var alle tre kommentarene!

  Jeg fikk bare feilmeldinger da jeg prøvde å poste.

  Åja, de er antakelig ikke så fjernt beslekted med vottemonsteret, nei.

 6. Iskwew sier:

  Nå har jeg lagt tilbake den gamle versjonen. Jeg gidder ikke mekke med dette i dag altså. Det kommer feilmeldinger, men alt registreres likevel…

  Jeg tipper de er tett beslektet ja. Og om de slår seg sammen er helvete løs.

 7. —> erik ® sier:

  En ny WordPress-utgave, uten jazzmusikernavn -?!
  Fytte! Det må jo gå gærnt!
  1.0.1: Miles Davis.
  1.0.2: Art Blakey
  1.2-serien: Charles Mingus
  1.5 -serien: Billy Strayhorn

  Håper de to jazzgutta i WordPress ikke har blitt syke eller sløve. Jeg skal holde meg til gode gamle Duke (2.04), mens jeg venter på Trane eller Monk (2.06).

 8. Iskwew sier:

  Muligens er det det som er grunnen, Erik. Selv trodde jeg det var en bug, men hva vet vel jeg? They have jinxed it!

 9. —> erik ® sier:

  Oops! Når man prater om viktige ting og sykler, blir jeg ofte distré: Synd med sykkelen.
  Husk å lage varm sjokolade (ordentlig!) til kvelds, og nevn at det ryktes om riktig_fikse_saker på den nye han nå må få. 🙂

 10. Iskwew sier:

  Han har fått et lass med godeteri, siden det er lørdag, og løfte om nye sykkel med tre låser på til våren. Han vil ha akkurat maken, for den var så fiiiin.

  *snufs*

 11. Undre sier:

  Det er jo trist om man må ha med seg mer «lås» enn sykkel for at sykkelen ikke skal bli stjålet.

 12. Iskwew sier:

  Ja, og det verste er jo at den ikke sto ute en gang, men inne i oppgangen. Problemet er at mange lar døren stå åpen, og da er det umulig å kontrollere hvem som går inn og ut.

 13. Søt jente sier:

  Foreslår at søndagsturen blir til fots i nabolaget. Da kan dere lete etter sykkelen mens dere får frisk luft. Sykkelen til min eldste sønn forsvant på nøyaktig samme måte i sommer, og etter en fem minutters tur i nabolaget ble den funnet i en grøft – like hel og fin.

  Uansett er nok å rappe sykkelen til en sjuåring noe av det mest sjofle man kan gjøre. Lykke til!

 14. Iskwew sier:

  Ja, det skal vi jammen gjøre, for det kan jo være det som har skjedd. Jeg håper det.  Den er ellers merket med navn og telefonnummer, så det går jo an å håpe at noen tar kontakt om de finner den.

  Det er rett og slett veeeeldig dårlig gjort å stjele en barnesykkel. Og i tillegg er det jo ikke alle som har råd til å kjøpe en ny. Vi har det, men jeg vet mange som ikke hadde hatt råd til det.

 15. Tiqui sier:

  Krysser fingrene for at dere finner den igjen! Da slipper dere unna med ekstrakjøp av sykkellåser. Ellers kan jeg anbefale å enten ta sykkelen med helt inn, eller låse den inn i boden – både låse sykkelen og låse boden. Selv bruker jeg to låser og låser alltid begge hjulene i tillegg til rammen fast. Kjipt at det ikke er en respekt som sitter i ryggmargen å la 7-åringers sykler stå i fred…

 16. Iskwew sier:

  Jeg gjør jo det med min egen, men hadde ikke helt tenkt på å gjøre det med Tigerungens. Saken er jo at det må være enkelt for ham å ta den frem, og da har jeg tenkt at den får stå innenfor døren, nede i kjellergangen. Da klarer han både å få den opp og ned selv. Men sånn er visst ikke verden.

 17. Sexy Sadie sier:

  De her tjuveriene rundt omkring truer fellesskapet.

 18. Iskwew sier:

  Du kan jo ikke stole på noen, det er helt sikkert. Og det er trist.

 19. Sexy Sadie sier:

  Nemlig.

  Her er vi plaget med tyverier fra vaskemaskinen, en forfyllet kjerring i nabolaget kommer seg inn via branndøren til vaskerommet og stjeler fra oss. PGA brannfaren må nemlig den døren være åpen, den er den eneste vi har…

  hun har det siste året stjålet klær fra meg for ca 4000 kr, det er mye når man går på sosialtrygd. Hva skal man gjøre da? Banker jeg henne, (som jeg ville ha gjort i gamle dager) så hadde jeg jo risikert en anmeldelse.

  Nå passer jeg på å bare vaske når jeg er hjemme, men det har forsvunnet ting da også. Fredag måtte jeg kjøpe nye sokker og truser.

 20. Iskwew sier:

  DET tar kaka, synes jeg. At det går an å stjele andres klær! Jeg er veldig glad jeg ikke behøver å bruke fellesvaskeri. Og foreløpig har det gått bra når tøyet henger ute. Men hvem vet?

  *urk*

 21. Goodwill sier:

  Kan det være at vottemonsteret har enda en slektning – sykkelspisermonsteret???

  Hmmm…det er sånne slemminger som stjeler barnesykler som skulle vært på Guantanamo. På livstid!

 22. Iskwew sier:

  Jaaa – eventuelt er det noe mennesker som ikke er snille og skjønner at det å stjele sykler fra Tigerunger som akkurat har lært å sykle er veldig, veldig slemt. Send dem til Guantanamo eller Bjørnøya.

Top